Προς το περιεχόμενο

MACBOOK PRO -> SSD in - Superdrive Out

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεις να κανεις τον τωρινο σου σκληρο εξωτερικο με μια θηκη των 10€ ωστε να μην εχεις προβλημα χωρου ή μπορεις να τον βαλεις στη θεση του superdrive.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 402
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχω βαλει στο MBP 15 2011 ssd στη θεση του dvd , αλλα θελω τωρα να βαλω win7 .

Προσπαθησα αλλα δε γινεται τιποτα... με το εξωτερικο dvd δεν κανει boot για εγκατασταση.

Υπαρχει λυση ?

Δυστυχώς μια από τις εκατοντάδες παραξενιές της APPLE είναι να μην επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows από εξωτερική συσκευή (USB, DVD) σε όλα της σχεδόν τα μηχανήματα, πλην των Macbook Air. Θα έπρεπε προφανώς να έχεις εγκαταστήσει τα Windows πριν τοποθετήσεις το optibay σου.

Στην προκειμένη περίπτωση είτε τοποθετείς εκ νέου (προσωρινά) το superdrive για να εγκαταστήσεις τα windows, είτε ακολουθείς κάποιους πατενταδόρικους τρόπους εγκατάστασης που περιγράφονται σε διάφορα forum του εξωτερικού (refit με κολπάκια, virtual windows και μετατροπή του μετά σε bootcamp κτλ)

Επίσης θα σε συμβούλευα να τοποθετήσεις τον SSD στην θέση του εργοστασιακού σκληρού και τον σκληρό στην θέση του dvd. Αυτή η διάταξη σε γλυτώνει από αρκετά μικροπροβληματάκια.

120 ?? wtf???

Για 250 πάει πολύ ε? 120 δεν είναι λίγα?

τον SSD δεν τον εχουμε για αποθηκευτικό δίσκο αλλα για εναρκτήριο δίσκο του λειτουργικου και των προγραμμάτων.

με χρήση αποθηκευτικου χώρου απο τα ράψε,σβησε,βάλε πέφτουν οι επιδώσεις του.

Εχω 2 ερωτήσεις!

1) Θα δω τρομερή διαφορά ή απλα μεγάλη διαφορά?

2) Ποσο είναι περίπου το κόστος? Κάποιο SSD να προτείνετε? Τι πρέπει να προσέχω στην αγορά του?

Ο SSD είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε έναν υπολογιστή, είτε αυτός φοράει MACOS είτε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Οι διαφορές στην απόδοση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και θα αισθανθείς άμεσα την διαφορά στην καθημερινότητα σου.

Δυστυχώς μια από τις εκατοντάδες παραξενιές της APPLE είναι να μην επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows από εξωτερική συσκευή (USB, DVD) σε όλα της σχεδόν τα μηχανήματα, πλην των Macbook Air. Θα έπρεπε προφανώς να έχεις εγκαταστήσει τα Windows πριν τοποθετήσεις το optibay σου.

Στην προκειμένη περίπτωση είτε τοποθετείς εκ νέου (προσωρινά) το superdrive για να εγκαταστήσεις τα windows, είτε ακολουθείς κάποιους πατενταδόρικους τρόπους εγκατάστασης που περιγράφονται σε διάφορα forum του εξωτερικού (refit με κολπάκια, virtual windows και μετατροπή του μετά σε bootcamp κτλ)

Επίσης θα σε συμβούλευα να τοποθετήσεις τον SSD στην θέση του εργοστασιακού σκληρού και τον σκληρό στην θέση του dvd. Αυτή η διάταξη σε γλυτώνει από αρκετά μικροπροβληματάκια.

Mεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα μ αυτη τη διαταξη, το εκανα ετσι κυριως για να εχω shock protection στον συμβατικο δισκο.

Τι ειδους προβληματα υπαρχουν ?

Mεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα μ αυτη τη διαταξη, το εκανα ετσι κυριως για να εχω shock protection στον συμβατικο δισκο.

Τι ειδους προβληματα υπαρχουν ?

Τα κυριότερα προβλήματα που έχουν αναφερθεί έχουν να κάνουν με το sleep kαι wake...οι σύγχρονοι δίσκοι δε νομίζω πάντως ότι έχουν ανάγκη από shock protection. Ειδικότερα αν βάλεις δίσκο με ενσωματωμένο shock protection (π.χ. οι περισσότεροι 7200rpm) τότε δημιουργούνται αρκετά conflicts. Προσωπικά το έχω απενεργοποιήσει στο MAC μου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημερα.

Οτι αναφερετε εδω για την προσθηκη 2ου δισκου ισχυει μονον για MBP η και για τα λευκα ΜΒ?

Ισχύει και για τα λευκά...

καλησπέρα παιδιά.ξέρετε αν θα έχω πρόβλημα να τοποθέτηση ένα Intel Postville X25-V 40GB που έχω σε MacBook pro i5;

Δεν είναι πολύ δύσκολη η τοποθέτηση σωστά;επίσης μετά το lion θα εγκαθίσταται κανονικά;thanks.

Καλημερα.

Οτι αναφερετε εδω για την προσθηκη 2ου δισκου ισχυει μονον για MBP η και για τα λευκα ΜΒ?

Τα παλιότερα λευκά MacBook είχαν DVD με σύνδεση ATA και όχι SATA όπως τα νεότερα. Σε εκείνα λοιπόν, δεν ισχύει το "κόλπο".

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Να κανω μια συνοψη με τη διαδικασια, να δω αν το καταλαβα καλα?

-Συνδεουμε τον ssd με usb και κανουμε ενα clone με ας πουμε superduper.

-Αλλαζουμε θεση ssd με εργοστασιακο μεσα στο mbp και κραταμε τον δευτερο εξω

-Τρεχουμε bootcamp, κανουμε ntfs partition και εγκαθιστουμε windows 7 απο το dvd στον μισο ας πουμε ssd

-Βγαζουμε dvd και βαζουμε στη θεση του τον εργοστασιακο δισκο.

Αν βαλουμε ας πουμε εναν 750αρη αντι του εργοστασιακου, τι φορμαρισμα θελει? Να κανουμε 2 partitions, 1 ntfs και 1 hfs, η να τον κανουμε ntfs και να βαλουμε ntfs for mac και να εχουμε ενα και μονον partition για τα data μας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βαλουμε ας πουμε εναν 750αρη αντι του εργοστασιακου, τι φορμαρισμα θελει? Να κανουμε 2 partitions, 1 ntfs και 1 hfs, η να τον κανουμε ntfs και να βαλουμε ntfs for mac και να εχουμε ενα και μονον partition για τα data μας?

H καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις με ένα partition φορμαρισμένο σε NTFS ώστε το χρησιμοποιούν και τα δύο λειτουργικά. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση να έχεις εγκατεστημένο το Paragon NTFS ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα στο MAC σου.

Επεξ/σία από panos2000gr

H καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις με ένα partition φορμαρισμένο σε NTFS ώστε το χρησιμοποιούν και τα δύο λειτουργικά. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση να έχεις εγκατεστημένο το Paragon NTFS ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα στο MAC σου.

Να κανω και μια τελευταια ερωτηση: Επειδη ισως παω σε εναν δισκο μονον SSD μεγαλουτσικο, και θα βαλω windows 7 με bootcamp, τα δεδομενα μου να τα εχω πχ στις σχετικες βιβλιοθηκες των w7 και να τα βλεπω απο το os x (η και το αντιστροφο), η να κανω ενα ακομα partition στα windows πχ D:, και εκει να τα βαλω και να τα βλεπω και απο τα 2 λειτουργικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...