themis_81 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος για τέτοιες εγκαταστάσεις γιατί πολύ απλά η Apple δεν υποστηρίζει την όλη διαδικασία. Η εγκατάσταση δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου αρκεί να είσαι προσεκτικός και έχεις τα κατσαβίδια που απαιτούνται. Με λίγο ψάξιμο σε google και youtube θα βρεις αρκετά βιντεάκια και οδηγίες εγκατάστασης. Ok ! Aπο θεμα δισκου τι μου προτεινεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Ok ! Aπο θεμα δισκου τι μου προτεινεις ? Νομίζω ότι ένας 120αρης SATA3 είναι ότι πρέπει για τα λειτουργικά (MACOS και ενδεχομένως Windows). Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα τιμής οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές...σε κάθε διαφορετική περίπτωση έχω την εντύπωση ότι ο OCZ Agility 3 120GB θα σε καλύψει απόλυτα. http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis_81 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω ότι ένας 120αρης SATA3 είναι ότι πρέπει για τα λειτουργικά (MACOS και ενδεχομένως Windows). Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα τιμής οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές...σε κάθε διαφορετική περίπτωση έχω την εντύπωση ότι ο OCZ Agility 3 120GB θα σε καλύψει απόλυτα. http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB.html Thanks Aρα με συμφερει να παρω απο ελλαδα ... δεν εχει μεγαλες διαφορες ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loulilol Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Εκανα την αναβαθμηση του MBP μου με ssd + δευτερο σκληρο και μου ανοιγει σε 16,6 δευτερολεπτα !!! Super !!! 2.66 GHz Intel Core i7 8 GB 1067 MHz DDR3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Εκανα την αναβαθμηση του MBP μου με ssd + δευτερο σκληρο και μου ανοιγει σε 16,6 δευτερολεπτα !!! Super !!! 2.66 GHz Intel Core i7 8 GB 1067 MHz DDR3 Μια χαρά είσαι και ειδικά αν έχεις εγκατεστημένα τα Lion, οπου μπουτάρουν 1.5-2 δευτερόλεπτα αργότερα σε σχέση με τα Snow Leopard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 ρε παιδιά έχετε κανένα hdd caddybay να προτείνεται για matchbook pro 15 τελευταίας γενιάς γιατί στο ebay αλλοι λένε πως δεν κάνει και αλλοι ναι. ταιριάζουν για όλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 ρε παιδιά έχετε κανένα hdd caddybay να προτείνεται για matchbook pro 15 τελευταίας γενιάς γιατί στο ebay αλλοι λένε πως δεν κάνει και αλλοι ναι. Μια χαρά κάνουν τα περισσότερα...αυτό εδώ είναι από τα τελευταία που έχουν βγει με ειδικές τρύπες για να το βιδώνεις και από τις δύο πλευρές. http://viewitem.eim.ebay.gr/2nd-HDD-Hard-Drive-Bay-Caddy-Apple-MacBook-Pro-Unibody/190561636944/item Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 μια απορία ενας που έχει SATA2 macbookpro 2010 προτιμότερο δεν είναι να αγοράσει SSD sata3 για μελλοντική και μόνο χρήση; αυτός καλός δεν είναι ; OCZ AGT3-25SAT3-120G 120GB AGILITY3 SATA3 2.5" SSD απο e-shop 169e ενώ τον vertex τον έχει 204 .είναι 35 ευρώ διαφορά εχει καμια ουσία να πάς στον πιο ακριβό vertex ; Με αυτά τα λεφτά που περισευόυν αγοράζεις απο το ebay και το κιτ της μετατροπής μαζί με την θήκη για το superdrive.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Η sata για το superdiver είναι sata 3 στα 2011 μοντελα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergi17 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Η sata για το superdiver είναι sata 3 στα 2011 μοντελα; Ναι. Μπορείς να το δεις και από τις πληροφορίες συστήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Η sata για το superdiver είναι sata 3 στα 2011 μοντελα; Ναι. Μπορείς να το δεις και από τις πληροφορίες συστήματος. SATA3 έχουν όλα τα μοντέλα του 2011 αλλά μόνο στην θέση του εργοστασιακού σκληρού. Όσο αφορά όμως το superdrive εκεί τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Συγκεκριμένα τα μισά μοντέλα του 2011 έχουν Sata2 connection σε αυτή την θέση, ενώ από κάποιο διάστημα και μετά η Apple αποφάσισε να τα διαθέτει όλα με Sata3 και στις δύο υποδοχές. Λίγο πολύ λοιπόν είναι θέμα τύχης και περισσότερο έχει να κάνει με το πότε ακριβώς αγοράσατε το μηχάνημα σας. Πάντως μπορείτε να το τσεκάρετε πολύ εύκολα μέσα από το system report. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Η λογική λέει ότι δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...αλλά με τα mac ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Στα MBP του 2011 για παράδειγμα και προκειμένου να αποτρέψουν τους χρήστες να κάνουν την εν λόγω πατέντα με το 2ο optibay, έχουν μπλοκάρει το bootαρισμα οποιουδήποτε λειτουργικού πλην του MACOS από εξωτερική συσκευή. Με λίγα λόγια στα MBP 2011 μπορείς να εγκαταστήσεις Windows, UBUNTU κτλ ΜΟΝΟ όταν το superdrive είναι μέσα στον υπολογιστή σου και με κανέναν άλλο τρόπο (ούτε με superdrive εξωτερικό, ούτε με flashακι). Αν τύχει δηλαδή και σου χαλάσει το superdrive στο Macbook σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ η APPLE να το αντικαταστήσεις με καινούργιο. Αυτό για τιμωρία που βάζεις δεύτερο σκληρό ή θέλεις να περάσεις και το λειτουργικό του αντιπάλου. Τι να κάνουμε...αν θέλουμε να έχουμε Macbook θα πρέπει να ανεχτούμε τις μιζέριες και τα κόμπλεξ της Apple για άλλη μια φορά. αυτο που λές ισχύει και στο Mid 2010 macbook pro 15? Με ενδιαφέρει γιατι μόλις αγόρασα εναν vertex 120 ssd sata3 απο το e-mac μόνο 144 μου ήρθε τελική και θέλω να παραγγείλω απο τα λίνκ που έχεις παραθέσει στην αρχή να κάνω την μετατροπή για να βάλω και εναν 500αρι που έχω sata2 για data.εχω εναν 5400 και 7200 500αρη τι να προτιμήσω να βάλω πάνω; Κατα την αφαίρεση του superdrive να προσέξω κάτι επιπλεόν απο τι λέει το βίντεο; η απλά προσοχή στα γύρω καλώδια μόνο; Μόλις τελειώσω την μετατροπή θα μπορώ να κάνω εγκατάσταση του macos και windows7 απο το εξωτερικό πλέον superdrive? Δεν με νοιάζουν πολύ τα 7αρια αν υπάρχει η επιλογή καλοδεχούμενη. ευχαριστώ. EDIT : Τελικά για την μετατροπή του σκληρού πήρα http://www.ebay.co.u...9#ht_3353wt_952 20 ευρώ με μεταφορικά. για θήκη στο superdrive http://www.ebay.co.u...b#ht_4197wt_979 36e total cost. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2012 από Prof_Chaos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 αυτο που λές ισχύει και στο Mid 2010 macbook pro 15? Ισχύει σε όλα τα Macbook πλην των Air. Είναι αδύνατον να εγκαταστήσεις τα windows από εξωτερικό USB DVD ή φλασάκι. Φυσικά με αρκετό ψάξιμο και διάβασμα θα βρεις κάποιους πατενταδόρικους τρόπους για να παρακάμψεις τα κόμπλεξ της Apple. Για να μην παιδεύεσαι πάντως σου συνιστώ να κάνεις μια καλή εγκατάσταση των windows, πριν αφαιρέσεις το Superdrive. Με ενδιαφέρει γιατι μόλις αγόρασα εναν vertex 120 ssd sata3 απο το e-mac μόνο 144 μου ήρθε τελική και θέλω να παραγγείλω απο τα λίνκ που έχεις παραθέσει στην αρχή να κάνω την μετατροπή για να βάλω και εναν 500αρι που έχω sata2 για data.εχω εναν 5400 και 7200 500αρη τι να προτιμήσω να βάλω πάνω; Εφόσον ο 500αρης χρησιμοποιηθεί για δεδομένα (mp3, ταινίες, φωτογραφίες κτλ) θα πρότεινα τον 5400rpm, ο οποίος λογικά θα είναι πιο "ήσυχος" και θα δημιουργεί λιγότερες μικρο-δονήσεις στο μηχάνημα. Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί 500αρηδες στις 7200rpm οι οποίοι είναι εξαιρετικοί (π.χ. Scorpio Black 500GB της WD). Κατα την αφαίρεση του superdrive να προσέξω κάτι επιπλεόν απο τι λέει το βίντεο; η απλά προσοχή στα γύρω καλώδια μόνο; Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Βρες έναν οδηγό στο youtube για τον μοντέλο σου και με λίγη προσοχή θα έχεις τελειώσει σε λιγότερο από 20 λεπτά. Μόλις τελειώσω την μετατροπή θα μπορώ να κάνω εγκατάσταση του macos και windows7 απο το εξωτερικό πλέον superdrive? Δεν με νοιάζουν πολύ τα 7αρια αν υπάρχει η επιλογή καλοδεχούμενη. Όπως είπα και παραπάνω καλύτερα είναι να κάνεις την εγκατάσταση των windows με το supedrive μέσα στο μηχάνημα. Η εγκατάσταση πάλι του MACOSX γίνεται με οποιοδήποτε τρόπο (είτε το superdrive είναι εσωτερικό, είτε εξωτερικό, είτε και από φλασάκι) καθώς η APPLE φάνηκε περισσότερο γενναιόδωρη με το δικό της λειτουργικό Για να μην χάνεις χρόνο: 1) Πάρε ένα πλήρες backup του τωρινού συστήματός σου σε κάποιο εξωτερικό HDD με την βοήθεια του time machine 2) Εγκατέστησε τον SSD στην θέση του εργοστασιακού HDD 3) Επανέφερε όλα σου τα δεδομένα από το time machine στο καινούργιο SSD 4) Αφού ολοκληρώσεις την επαναφορά και κάνεις όλα τα απαραίτητα update, τσεκάρεις από το system report αν είναι ενεργοποιποιημένο το trim support στον SSD σου. Αν όχι κατεβάζεις το TRIM ENABLER από εδώ: http://www.groths.org/?page_id=322 5) Εγκαθιστάς τα windows με την βοήθεια του bootcamp Assistant 6) Αφαιρείς το Supedrive 7) Τοποθετείς στο μηχάνημα το optibay με τον 2ο HDD. 8) Φορμάρεις τον HDD του Optibay σε NTFS εφόσον θες να είναι αξιοποιήσιμος τόσο από το MACOS όσο και από το Windows partition. Απαραίτητη προϋπόθεση στην περίπτωση αυτή, να έχεις εγκατεστημένο το paragon ntfs (v.9 για LION OSX) ή αντίστοιχο πρόγραμμα στο MAC σου. 9) Καλορίζικο το νέο σου σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ πολύ Πάνο ησουν κατατοπιστικότατος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orfeus Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Εχω ενα Macbook Pro του late 07.Ο δισκος αυτος θα παιζει ή θα εχω θεμα? http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004Z0S6SO/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=ocz-agt3-25-sat-3-120gb-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B004Z0S6SO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα