Προς το περιεχόμενο

MACBOOK PRO -> SSD in - Superdrive Out

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να κανω και μια τελευταια ερωτηση: Επειδη ισως παω σε εναν δισκο μονον SSD μεγαλουτσικο, και θα βαλω windows 7 με bootcamp, τα δεδομενα μου να τα εχω πχ στις σχετικες βιβλιοθηκες των w7 και να τα βλεπω απο το os x (η και το αντιστροφο), η να κανω ενα ακομα partition στα windows πχ D:, και εκει να τα βαλω και να τα βλεπω και απο τα 2 λειτουργικα?

Ισχύουν τα ίδια που σου απάντησα και παραπάνω.

Το bootcamp είναι φορμαρισμένο σε ntfs, οπότε μπορείς να δεις οτιδήποτε σε αυτό το partition από τα MAC. Απαραίτητη προϋπόθεση επαναλαμβάνω είναι να έχεις εγκαταστήσει το paragon ntfs ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 402
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ισχύουν τα ίδια που σου απάντησα και παραπάνω.

Το bootcamp είναι φορμαρισμένο σε ntfs, οπότε μπορείς να δεις οτιδήποτε σε αυτό το partition από τα MAC. Απαραίτητη προϋπόθεση επαναλαμβάνω είναι να έχεις εγκαταστήσει το paragon ntfs ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Φυσικα το paragon ntfs θα το αγορασω. Οποτε λες τις φωτο μου να τις εχω στο bootcamp στο my pictures των w7 και απο εκει να τις βλεπω απο το lion? Το ιδιο για εφαρμογες και μουσικη του itunes? Μηπως μου κανει διπλο-εγγραφες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικα το paragon ntfs θα το αγορασω. Οποτε λες τις φωτο μου να τις εχω στο bootcamp στο my pictures των w7 και απο εκει να τις βλεπω απο το lion? Το ιδιο για εφαρμογες και μουσικη του itunes? Μηπως μου κανει διπλο-εγγραφες?

Αν δεν το έχει κάποιος "θείος", τότε ναι θα πρέπει να το αγοράσεις. :-) Υπάρχουν βέβαια και δωρεάν εφαρμογές, αλλά το paragon ntfs είναι καλύτερο.

Για τα υπόλοιπα καλύτερα μην μπερδεύεις τόσο πολύ τα λειτουργικά. Αν είναι να πάρεις mac για να δουλεύεις windows τότε μάλλον κάνεις λάθος αγορά. Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν εκατοντάδες ισχυρότερα windows laptops.

Επεξ/σία από panos2000gr

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια έχω κάνει όλη την διαδικασία και όλα καλα . Το μόνο προβλημα είναι ότι μερικές φορές όταν πάω να κάνω restart στο MacBook pro αυτο αφου σβήσει κολλάει και όταν παει να booτάρει για να ανάψει κάνει ένα beep και δεν προχωράει . Αυτο το κάνει επανειλημμένα μέχρι να πάω χειροκοίνητα να τον σβησω τελείως απο το κουμπί. Μετα εάν το ξανα πάτησω ανάβει κανονικά . Καμία βοήθεια ;; Ευχαριστω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας,

είμαι καινούριος στην κοινότητα των Mac users! Έχω στην κατοχή μου ένα MacBookPro (15-inch, Mid 2010) και θα ήθελα να ρωτήσω (έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω posts) τι ssd δίσκο να αγοράσω για να κάνω την αναβάθμηση? Sata II ή Sata III ? Βρήκα αυτόν εδώ ''Crucial M4 256GB SSD 6Gb/s SATA-3'' σε πολυ καλή τιμή! Ποιές είναι οι γνώμες σας?

Sata 2 υποστηριζει δυστηχως το Mac σου..οποτε πηγαινε σε εναν τετοιο..μη με ρωτησεις ποιον, τα παιδια θα σου πουνε μια σιγουρη,φθηνη κ αξιοπιστη λυση..

Γεια σας,

είμαι καινούριος στην κοινότητα των Mac users! Έχω στην κατοχή μου ένα MacBookPro (15-inch, Mid 2010) και θα ήθελα να ρωτήσω (έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω posts) τι ssd δίσκο να αγοράσω για να κάνω την αναβάθμηση? Sata II ή Sata III ? Βρήκα αυτόν εδώ ''Crucial M4 256GB SSD 6Gb/s SATA-3'' σε πολυ καλή τιμή! Ποιές είναι οι γνώμες σας?

Ο υπολογιστής σου είναι Sata2 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί κανονικά και Sata 3 ssd με περιορισμό απλά της ταχύτητας στο maximum της απόδοσης των sata2.

Αν βρήκες λοιπόν τον εν λόγω ssd σε τιμή αντίστοιχη ενός sata2 ίδιας χωρητικότητας, τότε δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο για να μην τον επιλέξεις, μιας και θα σου φανεί χρήσιμος και για κάποιον μελλοντικό υπολογιστή σου με sata3.

Καλησπέρα σας, τι είδους format προτείνετε να χρησιμοποιήσω για τον δεύτερο σκληρό δίσκο(στη θέση του optical drive) ?

Η δική μου πρόταση είναι το NTFS, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον Paragon NTFS στο λειτουργικό σου (v9.0 και πάνω αν το θες και για LION). Με αυτό τον τρόπο ο δίσκος σου μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και από τα windows.

Μόλις παράγγειλα και εγώ με τη σειρά μου έναν vertex 2 120gb απο ebay αμερικής (130 ευρώ καινούργιο μαζί με τα μεταφορικά και με τα 3 ευρώ τα έξοδα εκτελωνισμού), και προχώρησα στην εγκατάσταση του όπως περιγράφετε παραπάνω. Το macbook pro 13 που έχω απλά πετάει!!! Έβγαλα και το optical drive και στη θέση του έβαλα το παλιό σκληρό δίσκο και όλα οκ. Το μόνο πρόβλημα είναι η θήκη που περιγράφετε σε προηγούμενα μηνύματα, απλά δεν δουλεύει!!! (κρίμα)

http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310311744183&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Μήπως έχετε να προτείνετε κάποια πιο αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή για την υλοποίηση του external optical drive;

Μήπως έχετε να προτείνετε κάποια πιο αξιόπιστη και ποιοτική επιλογή για την υλοποίηση του external optical drive;

Έχω παραγγείλει 2 από αυτά για μένα και έναν γνώστο μου και παίζουν άψογα τόσο σε MAC όσο και σε PC.

Μήπως δεν έκοψες τα πλαστικά για να κουμπώσει σωστά...? Τα συγκεκριμένα είναι κατασκευασμένο τόσο για 12.5mm superdrive που φορούσανε τα παλιά Macbook, όσο και για τα 9.5mm που φοράνε τα καινούργια Macbook. Αυτό που έχεις κάνεις είναι να κόψεις τα πλαστικά στα 2 σημεία που έχουν το σήμα με το ψαλιδάκι.

Αν πάλι έχεις πρόβλημα με το sata connector τους στέλνεις ένα μήνυμα και λογικά θα στο αντικαταστήσουν.

Τέλος υπάρχει και η λύση του συμβατικού drive enclosure ( http://viewitem.eim.ebay.gr/Slim-SATA-DVD-RW-Bluray-External-USB-Enclosure-Case-9E/350240503309/item )με την διαφορά ότι δεν τοποθετείς το μπροστινό tray του drive. Αντιαισθητικό μεν, δουλεύει επίσης μια χαρά όμως.

Μάλλον έχω πρόβλημα με το sata connector, διότι υπολειτουργεί το optical drive (δείχνει να χάνει την τροφοδοσία του έπειτα απο λίγα δευτερόλεπτα). Κατα τα άλλα κουμπώνει μια χαρά μεσα στη θήκη, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. θα τους στείλω μήπως και μπορέσουν να το αντικαταστήσουν. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ηρθε και εμενα η σειρα μου να βαλω ssd σε ενα MBP 17 i7 Jul 2011

και εχω την κλασσικη απορια ...

Ποιον ? ? ? Kαι με ποιον controller ?

Και επειδη ερχεται ενας φιλος απο USA τωρα Δεκεμβριο με συμφερει να παρω απο

αυτο το καταστημα που θα παει να μου παρει κατι αλλα πραγματα ...

http://www.bhphotovideo.com/c/product/797516-REG/OWC_Other_World_Computing_OWCSSDMX6G120_Mercury_Electra_6G_Solid.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/768885-REG/OCZ_VTX3MI_25SAT3_120G_120GB_Vertex_3_MAX.html

Σκεφτομαι να βαλω τον SSD boot και τον 500gb που ειχε σαν data στην θεση του dvd

Eιναι κατι το οποιο κανω κ μονος μου ή πρεπει να το κανει καποιος "εξουσιοδοτημενος"

Σε pc τους αλλαζα τα φωτα σε ξηλωμα , σε mac δεν εχει τυχει ακομα ...

Eιναι κατι το οποιο κανω κ μονος μου ή πρεπει να το κανει καποιος "εξουσιοδοτημενος"

Δεν υπάρχει εξουσιοδοτημένος για τέτοιες εγκαταστάσεις γιατί πολύ απλά η Apple δεν υποστηρίζει την όλη διαδικασία. Η εγκατάσταση δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου αρκεί να είσαι προσεκτικός και έχεις τα κατσαβίδια που απαιτούνται.

Με λίγο ψάξιμο σε google και youtube θα βρεις αρκετά βιντεάκια και οδηγίες εγκατάστασης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...