Προς το περιεχόμενο

Ugly fonts στο KDE


nicker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε όλοι εμείς οι χρήστες του KDE για το fonts στο KDE.

Προσπαθώ εδώ και καιρό να αλλάξω την εμφάνιση των γραμματοσειρών στο σύστημα αλλά υπάρχουν τόσες πολλές ρυθμίσεις που έχω χαθεί.

Έχω εγκαταστήσει όλες τις γραμματοσειρές της Microsoft όχι απλά από το πακέτο msttcorefonts άλλα από copy-paste από εγκατάσταση windows και αυτό γιατί λείπουν από αυτό το πακέτο αρκετές γραμματοσειρές όπως η Tahoma πχ.

Το θέμα είναι ότι ακόμη και με την δοκιμή γραμματοσειρών της microsoft για τα menu, τα παράθυρα κτλ η εμφάνιση των γραμματοσειρών δεν είναι το ίδιο όμορφη με αυτήν των windows. Επίσης οι σελίδες στους browsers δεν εμφανίζονται με αυτές τις γραμματοσειρές αλλά με τις Sans-serif (νομίζω).

 

Υπάρχουν διάφορες ρυθμίσεις στα System settings όπως το anti-aliasing, το fonts dpi κτλ. Έχετε πειράξει τίποτα από όλα αυτά; Γενικά έχετε αφήσει τα fonts όπως έχουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο kde "μου" το μονο που αλλαξα ειναι ολες οι γραμματοσειρες, εκτος απο αυτη που ειναι σταθερου πλατους, να ειναι verdana 10αρια σκετα και φαινονται μια χαρα.

Μηπως εχεις προβλημα με τις γραμματοσειρες των gtk εφαρμογων σε kde? Γιατι και μενα φαινοταν αθλιες μεχρι που εβγαλα οτι ειχα σε murrine, σε qtcurve, το μαραφετι για τις gtk στο systemsettings και εκανα τη δουλεια μου με gtk-chtheme.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Μηπως εχεις προβλημα με τις γραμματοσειρες των gtk εφαρμογων σε kde?

 

Όχι γενικά λέω. Είναι πλατιά άσχημα fonts. Έλεγα μήπως είχε κάνει παραμετροποίηση κάποιος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kubuntu 10.10 είναι η διανομή. Θα ήθελα πιο λεπτή γραμματοσειρά. Αν γίνεται ακριβώς ίδιες με των windows.Τις έχω εγκατεστημένες αλλά και να τις βάλω φαίνεται άσχημα. Δεν είναι το ίδιο. Έχω δοκιμάσει calibri, tahoma κτλ άλλα μάλλον θέλει ρυθμίσεις στο local.conf το οποίο το πείραξα μια φορά και μετά δε μπορούσα να το επαναφέρω. :whistle:

 

kdeugly.th.png

 

Uploaded with ImageShack.us

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παίξε με το antialising και με τις sub-pixel επιλογές (δοκίμασε RGB και hinting στο medium)....

 

Αυτή είναι η προεπιλογή... τα έχω δοκιμάσει λίγο πολύ όλα αυτά αλλά δεν κατάφερα τίποτα καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε σε όλα 9 όπως τα έχεις σε sans serif και μόνο στα σταθερού πλάτους σε monospace. Μετά βάζεις ενεργό της χρήση εξομάλυνσης δλδ το antialising και εξαναγκασμός σε 96dpi. Οτάν κάνεις τις αλλαγές κάνεις κανονικό restart γιατί αλλιώς δεν μπορείς να τις δεις σε αρκετά προγράμματα. Εγώ έτσι τις έχω και φαίνονται μια χαρά. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και τα ubuntu font αλλά για μένα αυτά δείχνουν άσχημα όταν είναι τονισμένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...