epersidi Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Αν κάποιος έχει τον ίδιο ή παρόμοιο επεξεργαστή μπορεί να μου πει θερμοκρασίες και default vcore γιατί νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον δικό μου γιατί ακόμα και χωρίς oc (απλά unlocked 4th core) βαράει τρελές θερμοκρασίες. Με την default ψύκτρα πήγαινε μέχρι και 70+ ενώ τώρα με την Corsair A50 είναι idle γύρω στους 32c ενώ full load φτάνει μέχρι και 59c. Αν τον κάνω overclock π.χ. στα 3,5 πηγαίνει μέχρι και 65c. Κάτι δεν πάει καλά ή είναι ιδέα μου ; Υποτίθεται ότι η Corsair A50 είναι καλή ψύκτρα, δεν θα ' πρεπε να κάνει καλύτερη δουλειά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 κοιτα μηπως δε παταει καλα.παστα εβαλες? σε στοκ συχνοτητες με την α50 θα ειναι σιγουρα κατω απο 50βαθμους πιστευω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Έβαλα πάστα κανονικά αλλά ίσως να μην έβαλα αρκετή ; Ήταν λίγο ζόρικη στο κούμπωμα η ψύκτρα και ίσως να μην απλώθηκε ομοιόμορφα ; Γι' αυτό ρωτάω, για να ξέρω αν αξίζει να την βγάλω και να την ξαναβάλω μιας και η πάστα που περιεχόταν στην συσκευασία φτάνει άνετα για μια ακόμη απόπειρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 ενταξει δε θελει και παρα πολυ... εβαλα σε ενα φιλο μου τον 450 με την hyper βεβαια και πανω απο 45βαθμους δεν ειχε χωρις να σηκωσω ρευματα σε Linx... το ανεμιστηρι γυρναει τερμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ναι το είχα στην αρχή με την αντίσταση στις 1600 στροφές αλλά τώρα το χω αφαιρέσει (2000 στροφές) αλλά πάλι τζίφος. Λογικά έπρεπε να έχει τις ίδιες θερμοκρασίες πάνω κάτω με την hyper 212 +, ίσως και λίγο καλύτερες ... Κάτι επίσης ανησυχητικό είναι ότι στο CPUID HW Monitor Pro μου εμφανίζει τον επεξεργαστή να έχει 140 Watt TDP !!! Είναι φυσιολογικό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ναι το είχα στην αρχή με την αντίσταση στις 1600 στροφές αλλά τώρα το χω αφαιρέσει (2000 στροφές) αλλά πάλι τζίφος. Λογικά έπρεπε να έχει τις ίδιες θερμοκρασίες πάνω κάτω με την hyper 212 +, ίσως και λίγο καλύτερες ... Κάτι επίσης ανησυχητικό είναι ότι στο CPUID HW Monitor Pro μου εμφανίζει τον επεξεργαστή να έχει 140 Watt TDP !!! Είναι φυσιολογικό ; θα επρεπε να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες.Μηπως εχεις στο auto το vcore και δινει οτι θελει απο ρευματα? ποσο λεει στο cpuz? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 θα επρεπε να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες.Μηπως εχεις στο auto το vcore και δινει οτι θελει απο ρευματα? ποσο λεει στο cpuz? Όντως το έχω στο auto και δίνει 1.440 V. Γενικά πάντως δίνει ότι θέλει στα ρεύματα ακόμα και αν το βγάλω από το auto. Π.χ. δίνω από το bios 1.45 και αυτό πηγαίνει 1.52. Δίνω 1.475 αυτό παραμένει 1.52 !!! Να δοκιμάσω χαμηλότερο από το 1.440 να δω αν θα είναι stable και αν ναι πόσο περίπου ; Υ.Γ. Έβγαλα τον επεξεργαστή, ξαναέβαλα πάστά κτλ αλλά πάλι ίδιες θερμοκρασίες. Νομίζω ότι η ψύκτρα κάνει ότι μπορεί. Ίσως οι ξεκλείδωτοι athlon II x3 να μην συμπεριφέρονται καλά θερμικά. Εξάλλου με 140 Watt Tdp δεν νομίζω ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι λογικές ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 δοκιμασε στοκ με 1.4vcore και στρεσαρε τον να δουμε ποσο θα παει.παντως και στου φιλου μου ξεκλειδωτος απο temps με την 212 ηταν μια χαρα..καλο ειναι να μη πηγαινει πανω απο 55βαθμους... α και το tdp τοσο λεει κ σε αυτον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Στον φίλο σου τί vcore δείχνει ; Προς το παρών στρεσάρω με 1.42 και μέχρι στιγμής δείχνει stable. Αργότερα θα δοκιμάσω με 1.40. Οι θερμοκρασία με 1600 στροφές και με prime95 inplace (το οποίο βγάζει 2-3 βαθμούς περισσότερο από το linx) είναι στους 59 μέγιστο. I can live with that αλλά αν πέσει και κάνα 2 βαθμούς πιο κάτω θα είναι ακόμα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 μου φαινεται πολυ αλλα δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο.ειναι στο 1.45 μου ειπε στα 3.5...οι θερμοκρασιες που λες ειναι πυρηνα η cpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Πυρήνα σύμφωνα με το HW Monitor Pro, αλλά και με το coretemp το ίδιο δείχνει. Πόσο είναι idle και πόσο full load στον φίλο σου στα 3,5 ; Θα δοκιμάσω να κλειδώσω τον 4 πυρήνα να δω τι παίζει γιατί υποψιάζομαι ότι το motherboard μου επειδή τον βλέπει σαν phenom II BE 450 ίσως να πειράζει και άλλα ρεύματα εκτός από vcore και γι' αυτό να βλέπω τέτοιες θερμοκρασίες. Επίσης αν μπορείς να δώσεις αναλυτικά τα ρεύματα που χρησιμοποιεί θα μου ήταν πολύ χρήσιμο (cpu nb και nb κυρίως) γιατί τα έχω και αυτά στο auto και δεν ξέρω τι τιμές παίρνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 ε αφου ειναι πυρηνα οι τιμες αυτες τοτε το cpu θα ειναι λιγο πιο κατω.idle ειναι 32 και stress 50...πυρηνα 4-5 παραπανω... τα αλλα τα εχει auto.τα αλλα ρευματα δε παιζουν ρολο νομιζω για τη θερμοκρασια του cpu... παντως θα μπορουσα να σου πω και τις δικες μου γιατι κ γω αυτον εχω αλλα με υδροψυξη και δε μετραει..(50 max με 1.6vcore!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epersidi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ε τότε και του φίλου σου -5 βαθμούς από το δικό μου είναι πάνω κάτω, όχι ότι είναι και μικρή η διαφορά. Μόλις το δοκίμασα πάντως με απενεργοποιημένο το 4th core σε stock και πιάνει σε idle 15c και σε full 35c !!! Τόσο μεγάλη διαφορά για έναν έξτρα πυρήνα ; Τι να πω ... Σκέφτομαι να τον αφήσω τριπύρηνο με ένα καλό overclock αντί για τετραπύρηνο stock. Ίσως να έχει και καλύτερες επιδόσεις και χωρίς να φοβάμαι για θερμοκρασίες ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poedeer7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 παιζει να δειχνει και οτι ναναι ξεκλειδωτος παντως...αν δεν το χρησιμοποιεις σε βαρια προγραμματα αστον ετσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.