Προς το περιεχόμενο

Αγορα Ι.Χ κ δωρεα σε εφορια

nazlos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι 22 κ εχω μηδενικη φορολογικη δηλωση και 8ελω να παρω ενα αμαξι!Ο πατερας μου εχει αλλο ενα αμαξι στο ονομα του κ επειδη δε θελω να μπει κ αυτο στην δικια του δηλωση εψαξα κ βρηκα μια πατεντα για δωρεα που δηλωνει καποιος στην εφορια κ καλα οτι σου εδωσε αυτος τα λεφτα για την αγορα!Θελω να μου πειτε τι γινετε με αυτο το θεμα κ αν εχει επιβαρυνση αυτος που κανει την δωρεα....

Δημοσ.

Υπάρχει επιβάρυνση 10% επί του ποσού που σου κάνει δωρέα. Δηλαδή στα 14,000€ θα πρέπει να δώσει άλλα 1,400€ στην αφορία.

Δημοσ.

Υπάρχει επιβάρυνση 10% επί του ποσού που σου κάνει δωρέα. Δηλαδή στα 14,000€ θα πρέπει να δώσει άλλα 1,400€ στην αφορία.

Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω λεφτα μαζεμενα στην ακρη κ θελω να το παρω με δοσεις ισχυει κ παλι η δωρεα κανονικα?

Δημοσ.

Πάρε αυτοκίνητο κάτω των 12.000ευρώ ή κανένα μεταχειρισμένο με 8-9 χιλιάδες που έχει πάρα πολλά σε πολή καλή κατάσταση και θα είσαι αφορολόγητος

Δημοσ.

Πάρε αυτοκίνητο κάτω των 12.000ευρώ ή κανένα μεταχειρισμένο με 8-9 χιλιάδες που έχει πάρα πολλά σε πολή καλή κατάσταση και θα είσαι αφορολόγητος

Αυτο θελω μεταχειρισμενο με 7-8 χιλιαδες,μεχρι στιγμης μου εχει φυγει ενα αγχος!Να ρωτησω κ κατι αλλο γιατι διαβασα και για ποθεν εσχες κλπ με αυτα τι γινετε?

Δημοσ.

Πρεπει η δωρεά που θα σου κάνει ο πατέρας σου να είναι φορολογικά ορθή.Δηλαδή να μπορεί να δηλώσει απο που είναι τα χρήματα σε τυχόν έλεγχο.

Για παράδειγμα: ειναι ο πατερας σου μισθωτός με 15.000 το χρονο,εχει κι ένα αυτοκινητο στο ονομα του. Αν εχει πχ 100.000 καταθεσεις μαυρα,δε μπορεί να σου κάνει δωρεά 50.000ε να παρεις ενα Χ αυτ/το. Κάνει μπαμ.

Ρώτησε και τον λογιστή σας (του πατέρα σου) για να σα πει μέχρι τι ποσά να κινηθείτε.

Δημοσ.

Πρεπει η δωρεά που θα σου κάνει ο πατέρας σου να είναι φορολογικά ορθή.Δηλαδή να μπορεί να δηλώσει απο που είναι τα χρήματα σε τυχόν έλεγχο.

Για παράδειγμα: ειναι ο πατερας σου μισθωτός με 15.000 το χρονο,εχει κι ένα αυτοκινητο στο ονομα του. Αν εχει πχ 100.000 καταθεσεις μαυρα,δε μπορεί να σου κάνει δωρεά 50.000ε να παρεις ενα Χ αυτ/το. Κάνει μπαμ.

Ρώτησε και τον λογιστή σας (του πατέρα σου) για να σα πει μέχρι τι ποσά να κινηθείτε.

Ναι καταλαβα ομως ο πατερας μου τωρα περιμενει τα χαρτια του για προωρη συνταξη κ δε 8α εχει εισοδημα για 6 μηνες αρα λιγο δυσκολο,μπορει να μου κανει ο οποισδηποτε δωρεα?

Δημοσ.

Καλύτερα να ρωτήσεις το λογιστή σου...Μη σε παρουμε στο λαιμό μας με λαθος συμβουλή.

Θεωρωτικά πάντως,απο τη στιγμή που καταθετει κανείς τα χαρτιά του, αρχίζει να μετραει η σύνταξη του.Δηλαδή μετά απο 1 χρονο που θα την παρει,θα παρει εφαπαξ του 12 αυτούς μήνες, συνεπως θεωρητικά θα έχει εισόδομα.

Δε γνωρίζω ομως αυτό που λέω αν ισχύει με εφοριακους όρους!

Δημοσ.

Ωραια ευχαριστω πολυ κ αμα εχετε να συμπληρωσετε κατι αλλο εδω θα μαι,ελπιζω να παρω δικο μου αμαξι!!!!!

Δημοσ.

Αν τα χρηματα που θα δωσεις ειναι κατω απο 12000 ή τοσα καθε χρονο δεν εχεις προβλημα κανενα.Ειναι αφορολογητα.Μονο αποδειξεις πρπει να μαζευεις με το ισχυων συστημα.

Παρτο στο ονομα σου απ ευθειας.

Μου το ειπε κουμπαρος μου εφοριακος οταν εκανα την βλακεια και πηρα του γιου μου στο ονομα μου ενα με 5800 .

Δημοσ.

Είσαι αφορολόγητος κάτω απο 10.000ευρώ...Οπότε αγόρασε ένα στο όνομα σου κατευθείαν με 8000-9000ευρώ και τέλος.

Το δηλώνεις κανονικά και είσαι οκ..Ούτε που τα βρήκες έχει ούτε τίποτα.

Μόνο πρόσεχε ότι πάρεις να είναι κάτω απο 2000κυβικά.

Δημοσ.

Είσαι αφορολόγητος κάτω απο 10.000ευρώ...Οπότε αγόρασε ένα στο όνομα σου κατευθείαν με 8000-9000ευρώ και τέλος.

Το δηλώνεις κανονικά και είσαι οκ..Ούτε που τα βρήκες έχει ούτε τίποτα.

Μόνο πρόσεχε ότι πάρεις να είναι κάτω απο 2000κυβικά.

Ετσι ακριβως αλλα να ξαναπω οτι για το ποσο απο 6000 ευρω και πανω θα χρειαστει λιγες αποδειξεις για να ισχυσει το αφορολογητο.

Δημοσ.

Ετσι ακριβως αλλα να ξαναπω οτι για το ποσο απο 6000 ευρω και πανω θα χρειαστει λιγες αποδειξεις για να ισχυσει το αφορολογητο.

Δηλαδη για ενα αμαξι 7000 πες,ποσο μπορει να ειναι το συνολικο ποσο αποδειξεων?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...