D.Luffy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά έφτιαξα μια καινούργια σύνθεση PC και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Έχω συνδέσει τα πάντα στη μητρική και κατά τη διάρκεια του boot (μερικά δεύτερα μετά το power on) ακούω έναν περίεργο ασταμάτητο ήχο από τους σκληρούς δίσκους. Πρόκειται για ένα 'μπιπ' ακολουθούμενο από τον ήχο της κεφαλής του σκληρού και μετά ξανά το ίδιο ασταμάτητα. Η μητρική δε, αρνείται να αναγνωρίσει τους σκληρούς και η λίστα με τα έξι SATA ports εμφανίζεται κενή (non detected) πλην του DVD drive. Δοκίμασα να συνδέσω τον έναν από τους δυο, το ίδιο. Μετά, για να διαπιστώσω αν το 'μπιπ' ακούγεται από τη μητρική, σύνδεσα το σκληρό μόνο στην τροφοδοσία. Ακούω πάλι τους ίδιους ήχους! Δεν ξέρω αν το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται και παράγει προηδοποιητικούς ήχους ή αν το πρόβλημα οφείλεται στη μητρική που δεν τους αναγνωρίζει. Κάτι άλλο περίεργο που παρατήρησα ήταν με το DVD drive (SATA). Στην αρχή το σύνδεσα με το καλώδιο SATA που ήρθε με την μητρική με αποτέλεσμα να μην μου το αναγνωρίζει ούτε αυτό. Μετά δοκίμασα να το συνδέσω με το καλώδιο που ήρθε μαζί του και ως δια μαγείας το αναγνώρησε. Μα πως είναι δυνατόν 7 καλώδια SATA που ήρθαν με την μητρική, να είναι ελλατωματικά(??).. Δοκίμασα να συνδέσω έναν σκληρό με το SATA καλώδιο του DVD αλλά δυστηχώς χωρίς αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν δυο καλώδια SATA να έχουν διαφορετικά specs?? (Μιλάω πάντα για καλώδια δεδομένων, όχι τροφοδοσίας). Η σύνθεση του συστήματος μου είναι η εξής: CPU: Intel Core i7 980x Motherboard: Asus Rampage III Extreme (1366 socket) RAM: Corsair 6GB DDR3 2000Mhz GPU: Zotac GeForce 580 GTX PSU: Coolermaster Silent Pro 1000W HDD: 2x Hitachi 1TB SATA 300 7200rpm Chassis: Thermaltake V nVidia edition OS: Κάτσε να μου αναγνωρίσει τους σκληρούς πρώτα... Καμιά βοήθεια/ιδέα/εμπειρία πάνω στο θέμα?
stm00192 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Να είναι χτυπημένοι και οι δύο σκληροί μου φαίνεται πολύ δύσκολο αλλά για να σιγουρευτέις ότι είναι οκ πρέπει να τους δοκιμάσεις πάνω σε άλλο σύστημα... Βάση όμως αυτων που είπες και για το DVD ασχετως αν μετά δούλεψε ... το κόβω να έπεσες σε ελλατωματική μητρική... Για να αποκλεισουμε και κάθε αλλη πιθανή περίπτωση παντως κανε ενα reset bios και καμιά αναβαθμιση του εαν δεν είναι στην τελευταία μπας και στρώσει. Ασχετο αλλά το έχω πραγματικά απορια, αν το συστημα που λες οτι έχεις είναι αληθινο .. γιατι παλεύεις με μηχανικους δισκους και δεν χτυπάς κανενα μεγάλο ssd τουλαχιστον για το λειτουργικό που θα δωσει άλλο αέρα σε τετοιο θηρείο?? Τα χρήματα δεν νομιζω να είναι θέμα μιας και ήδη "πέταξες" κανένα 3000αρο !!!
D.Luffy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Το έχω μετανιώσει αφάνταστα που δεν επένδυσα σε κάτι καλύτερο για σκληρούς, Με ενδιέφερε κυρίως η χωρητικότητα και δεν έδωσα πολύ βάρος εδώ. Τώρα όμως που έγινε η μ.....κία, δεν θέλω να κάνω πίσω. Πρώτα θέλω να λύσω το πρόβλημα και μετά ίσως κάνω κάποια κίνηση. Το σύστημα είναι αληθινό και τα κομμάτια αγορασμένα όλα απο το Amazon Αγγλίας. Βγήκε πολύ καλά θα έλεγα σε τιμή. Θα δοκιμάσω τους σκληρούς σε άλλο σύστημα. Αν έχει κάποιος καμιά άλλη ιδέα, παρακαλώ ας βοηθήσει.
valantis315 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχεις κανεναν παλιό σατα δισκο να δοκιμάσεις στο νέο pc για να δείς εάν φταίνε οι δίσκοι ή η μητρικη-sata cable?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.