Προς το περιεχόμενο

απορια για εγκατασταση 3ου λειτουργικου

warrador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα εχω καποιες αποριες σχετικα με την εγκατασταση τον windows 7 .

στο Pc ειχα windows xp εβαλα για 2ο λογισμικο ubuntu και τωρα θελω να βαλω και τα 7.

bootloader εχω το grub απο το ubuntu.

1η απορια θα εχω καποιο προβλημα με το grub ?

2η τα xp τα εχω σε δισκο C: τα 7 που 8α τα βαλω π.χ D θα ειναι κομπλε η θα παιζουν τπτ κολληματα κτλπ

ευχαριστω

Δημοσ.

Αν βάλεις τώρα τα win7 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ούτε με τα winXP ούτε με τα Win7,αυτά τα δύο θα είναι κομπλέ,δυστυχώς καμία έκδοση τον windows δεν «βλέπει» τον grub οπότε αν περάσεις τα win7 θα πρέπει να βρεiς τρόπο να ξαναπεράσεις τον grub για τα ubuntu.

Δημοσ.

Αν η Μ/Β σου έχει δυνατότητα αλλαγής Bootdisk με τη βοήθεια κάποιου λειτουργικού πλήκτρου (πχ. F8 για τις Asus) και θέλεις να εγκαταστήσεις τα Win7 σε άλλο φυσικό δίσκο (και όχι σε κατάτμηση του ίδιου δίσκου) μπορείς να αφαιρέσεις τον πρώτο δίσκο κατά την εγκατάσταση των Win7 ώστε να έχεις ένα τελείως ανεξάρτητο δίσκο γι' αυτά και να μπαίνεις με F8. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στη μητρική σου θα είσαι αναγκασμένος να μπαίνεις στο BIOS κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις το δίσκο εκκίνησης και να τροποποιείς την boot sequence, πράγμα δύσχρηστο. Έχω όμως την εντύπωση (γιατί μου έχει συμβεί) ότι παίρνοντας ενημερώσεις του ubuntu τροποποιείται αυτομάτως ο grub και ενημερώνεται για το νέο λειτουργικό. Ζήτησε βοήθεια και από το Linux section του Forum.

Δημοσ.

Ίσως πω βλακεία αλλά δεν θα μπορούσε να εγκαταστήσει ξεχωριστά σε κάθε σκληρό το λειτουργικό και κάθε φορά να επιλέγει boot menu και να διαλέγει δίσκο; Πχ έχω gigabyte μητρική F12 και μετά διαλέγω σκληρό και έτοιμο. Βέβαια με gruber κλπ ίσως είναι διαφορετικό.

Δημοσ.

Αν έχει τρεις ξεχωριστούς δίσκους,ναι μπορεί να το κάνει,αν έχει μόνο έναν;

Ναι γιαυτό είπα σε διαφορετικούς.

Στον ίδιο τώρα αρχίζουν τα μπερδέματα.

Δημοσ.

Ίσως πω βλακεία αλλά δεν θα μπορούσε να εγκαταστήσει ξεχωριστά σε κάθε σκληρό το λειτουργικό και κάθε φορά να επιλέγει boot menu και να διαλέγει δίσκο; Πχ έχω gigabyte μητρική F12 και μετά διαλέγω σκληρό και έτοιμο. Βέβαια με gruber κλπ ίσως είναι διαφορετικό.

Εγώ τί διαφορετικό έγραψα στο προηγούμενο post μου? Απλά έδωσα παράδειγμα για Asus και εσύ για Gigabyte.

Δημοσ.

Εγώ τί διαφορετικό έγραψα στο προηγούμενο post μου? Απλά έδωσα παράδειγμα για Asus και εσύ για Gigabyte.

off topic

σόρυ έκανα την απάντηση από πάνω πάνω. :rolleyes:

Δημοσ.

χμ τα win7 θελω να τα βαλω σε ενα partition του δισκου που εχω τα XP

θα εχω προβλημα σε αυτο?? γενικα ολα τα WINDOWS τα εγκατησθουσα σε C:/ δισκο και τωρα ειμαι προκαταλημενος μηπως παιζει κανενα προβλημα με το γραμμα του δισκου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...