Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή motherboard σε Turbo-x

favoritas37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ σας παιδιά, καλώς σας βρήκα!

Ένας γνωστός μου έχει ένα laptop Turbo-X Traveler (Core 2 Duo T7600, 1GB RAM, Intel GM645 128MB shared, οθόνη 13,3"...δυστυχώς μόνο αυτές τις πληροφορίες κατάφερα να βρω...α να σημειώσουμε πως είναι περίπου τεσσάρων χρονών).

Κάποια στιγμή στο άσχετο καθώς το λειτουργούσε, άσπρισε εντελώς η οθόνη και κόλλησαν τα πάντα. Το κλείνει από το κουμπί, ξαναπατάει να ανοίξει και δεν έκανε τίποτα. Λέγοντας "τίποτα" εννοώ ότι με το που πατούσαμε το κουμπί της τροφοδοσίας, ακούγεται να παίρνει ρεύμα ο σκληρός και το DVD-ROM και τίποτα άλλο. Από τα λαμπάκια που έχει, ανάβει μόνο αυτό του δείχνει ότι φορτίζει. Το λαμπάκι του σκληρού δεν άναψε ποτέ.

Check πρώτο, συνδέουμε εξωτερική οθόνη μήπως και κάηκε η οθόνη...τίποτα...ουσιαστικά δεν ανοίγει καν το BIOS.

Check δεύτερο, αλλάζουμε RAM με άλλες που σίγουρα δουλεύουν. Πάλι τίποτα.

Ο σκληρός δουλεύει μια χαρά μιας και τον βγάλαμε και κάναμε backup.

Οπότε για εμένα το πιο προφανές είναι ότι η μητρική μας άφησε χρόνους.

Συμφωνείτε? Έχετε καμία άλλη ιδέα?

Αν και εφόσον είναι η μητρική, ξέρει κανείς ποια μητρική φοράει μπας και την βρω και την αλλάξω? (η τουλάχιστον αν ξέρετε που θα μπορούσα να βρώ αυτή την πληροφορία). Το ξέρω ότι πάντα παίζει και το service του Πλαισίου αλλά ας πούμε ότι θέλουμε να το αποφύγουμε για οικονομικούς λόγους.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αυτό θα ήταν ένα καλό version γιατί αυτή την CPU την βρίσκω και από ebay... ενω την motherboard καλά κρασιά.

Το πρόβλημα είναι όμως πως μπορώ να ελέγξω αν είναι η CPU τελικά...

Δημοσ.

Μια ερώτηση για την αλλαγή CPU.

Στα laptop χρησιμοποιούν κανονικά εκείνη την θερμοαγώγημη πάστα ανάμεσα σε επεξεργαστή και ψήκτρα ή παίζεται κάτι άλλο? Το ρωτάω γιατί μόνο σε desktop έχω κάνει τέτοιες εργασίες...

Δημοσ.

Τελικά όλα λύθηκαν σε ένα απλό reset στο bios βγάζοντας την μπαταρία της motherboard για μισό λεπτάκι!

Ξεκίνησε ωραιότατα, κάναμε setup το bios και όλα καλά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους τεχνικούς του Πλαισίου που δεν μπόρεσαν ούτε καν αυτό να κάνουν παρά κατέφυγαν στην καραμέλα "Άλλαξε το γιατί δεν αξίζει να το φτιάξεις"...τι να πω...

Thanks σε όλους για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Χαιρετώ σας παιδιά, καλώς σας βρήκα!

Ένας γνωστός μου έχει ένα laptop Turbo-X Traveler (Core 2 Duo T7600, 1GB RAM, Intel GM645 128MB shared, οθόνη 13,3"...δυστυχώς μόνο αυτές τις πληροφορίες κατάφερα να βρω...α να σημειώσουμε πως είναι περίπου τεσσάρων χρονών).

ποιος ειναι τεσσαρων χρονων? ο γνωστος σου ή το laptop?

YΓ.το να βγαλεις και να βαλεις την μπαταρια της mobo ειναι οντως μια καλη κινηση απελπισιας που δεν την σκεφτονται πολλοι.ειπες μια πληροφορια πολυ χρησιμη σε ατομα που ειναι σε φαση λιγο πριν πεταξουν το laptop τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...