Προς το περιεχόμενο

Αγορά gaming case

lalanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σκέφτομαι την αγορά cpu -cooler- hdd - ssd - mobo - ram - vga για gaming. Δεν αγοράζω ολόκληρο το case γιατί έχω ήδη case το Gigabyte Aurora και τροφοδοτικό Etasis 650W, οπότε νομίζω δεν χρειάζομαι πιο καινούργια.

Τα υπόλοιπα parts υπάρχουν.

θα προτιμούσα από το ίδιο μαγαζί (Πλαίσιο κατά προτίμηση) επειδή δεν ξέρω αν σετάρουν το desktop επιλετικά )αν τους πάω πχ το κουτί, αν μου το φτιάχνουν αυτοί.

Με ενδιαφέρει gaming σε full HD (23'' οθόνη).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Απαντάω μόνος μου...

Αυτή η σύνθεση τι λέει;

Αν και ξεφεύγει λίγο (γύρω στα 770€ από διάφορα μαγαζιά)...:

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon 6950

CPU: Phenom II X6 1090T Six Core Black Edition

Σκληρός δίσκος (HDD): Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB

Σκληρός δίσκος (SSD): Intel Postville 80GB X25-M SSD Retail Cloning Kit(2.5", Sata II)

Motherboard: Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 Vga GLan Audio Raid

RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3-1600 Dimm (Χ 2)

Δημοσ.

Απαντάω μόνος μου...

Αυτή η σύνθεση τι λέει;

Αν και ξεφεύγει λίγο (γύρω στα 770€ από διάφορα μαγαζιά)...:

Σκληρός δίσκος (SSD): Intel Postville 80GB X25-M SSD Retail Cloning Kit(2.5", Sata II)

80gb ssd τι τον χρειάζεσαι? Ειναι πολλα για το λειτουργικο και μερικα προγραμμα του θα εχεις εκει...για ssd σου λεω αυτόν εδω: http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=20156&catid=701

Δημοσ.

80gb ssd τι τον χρειάζεσαι? Ειναι πολλα για το λειτουργικο και μερικα προγραμμα του θα εχεις εκει...για ssd σου λεω αυτόν εδω: http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=20156&catid=701

Οκ, θα δω για αυτόν που προτείνεις....

Η υπόλοιπη σύνθεση είναι οκ;

Αν σκεφτείς:

- πως μια εγκατάσταση των windows απαιτεί ~12 GB χώρου

- τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των παιχνιδιών (ακόμη και στον χώρο)

- τα προγράμματα που ενδεχομένως χρειαστείς

- το ~30% του ελεύθερου χώρου που πρέπει να αφήσεις για την άνετη λειτουργία των win,

τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί SSD...

Εκτιμώ πως ένας SSD στα 120GB είναι πιο ολοκληρωμένη αγορά αυτή τη στιγμή,

εκτός εάν προορίζεται για αποκλειστική χρήση gaming και θα εγκαθιστάς 1-2 σύγχρονα παιχνίδια τη φορά.

Νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις και τον OCZ Vertex 2 Series 120GB SSD,

από τη στιγμή που είναι σαφώς μεγαλύτερος σε χωρητικότητα, γρηγορότερος και ελάχιστα ακριβότερος...

Αλλά, επειδή είσαι σφιχτός στο budget μπορείς να πάρεις μόνο τον απλό HDD (ο οποίος ούτως ή άλλως θα σου χρειαστεί) και όταν αργότερα διευκολυνθείς οικονομικά,

αγοράζεις κάποιον από τη νέα φουρνιά των SSD που θα έρθουν....

υ.γ.:

Προσωπικά σε έναν OCZ Vertex2 120GB, έχω ήδη γεμίσει ~35GB (συνολικά) με μόνο 3-4 σοβαρά προγράμματα εγκατεστημένα και εννοείται κανένα παιχνίδι ...

Δε μας έγραψες, αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το μανίσιο Coolerάκι.

Για aftermarket..... φυσικά.....τί άλλο :-) ?

CoolerMaster Hyper 212 Plus

Corsair Air Series A50

Δημοσ.

Δεν βρίσκω το λόγο γιατί κάποιος πρέπει να εγκαταστήσει τα Games στον ssd του ...

Γι'αυτό υπάρχουν οι άλλοι μηχανικοί δίσκοι σε ένα set up αρκεί να μην είναι Green, LP κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση ο TS επέλεξε σωστά έναν Samsung F3, οπότε υπάρχει πολύ διαθέσιμος χώρος για παιχνίδια.

Απο την άλλη δεν λέω ότι δεν είναι συμφέρουσα η αγορά ενός 120άρη ssd σε σχέση κόστους / GB αλλά οι τιμές κρατάνε ακόμα υψηλές.

Επομένως, αν δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για 120άρη, ας στραφεί σε έναν Vertex 2 60GB καθαρά για το λειτουργικό / προγράμματα για να είναι άνετος και τα παιχνίδια στον μηχανικό όπως είπα. :)

Δημοσ.

Δεν βρίσκω το λόγο γιατί κάποιος πρέπει να εγκαταστήσει τα Games στον ssd του ...

Γι'αυτό υπάρχουν οι άλλοι μηχανικοί δίσκοι σε ένα set up αρκεί να μην είναι Green, LP κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση ο TS επέλεξε σωστά έναν Samsung F3, οπότε υπάρχει πολύ διαθέσιμος χώρος για παιχνίδια.

Απο την άλλη δεν λέω ότι δεν είναι συμφέρουσα η αγορά ενός 120άρη ssd σε σχέση κόστους / GB αλλά οι τιμές κρατάνε ακόμα υψηλές.

Επομένως, αν δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για 120άρη, ας στραφεί σε έναν καθαρά για το λειτουργικό / προγράμματα για να είναι άνετος και τα παιχνίδια στον μηχανικό όπως είπα. :)

Δε διαφωνώ, απλά θεώρησα πως ίσως θελήσει να εκμεταλλευθεί αυτό το ελάχιστο πλεονέκτημα των SSD...

Παώ πάσο ....

Δημοσ.

Είδα ένα unboxing της CPU και από τη στιγμή που δεν υπολογίζω σε O/C, μάλλον θα πάω με τον stock ανεμιστήρα...

Όσο για τον SSD, επειδή 60 είναι μικρός και 120 ακριβός, βλέπω σαν καλύτερη λύση τα 80 Gb (μόνο για το OS).

Η υπόλοιπη σύνθεση είναι ισορροπημένη;

Τα mobo / RAM είναι οκ;

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι οτι αφου ειναι περιορισμενο το budget καλυτερα θα ηταν να

μην πας για ssd και να επενδυθουν τα λ7 αυτα στο υπολοιπο πακετο

Aπο τη στιγμη που μιλαμε για Gaming rig τα περισσοτερα πανε σε καρτα

οποτε μπορεις και 6970 να πας αλλα και 570

Επισης αν πας για τον amd να ξερεις απο τωρα οτι το coolerακι θα στου σπασει

τα νευρα ασχημα(απαραδεκτο ανεμηστηρακι γαρ)οποτε 20-30Ε δεν θα ηταν ασχημη

ιδεα να πανε για μια ψυκτρουλα κανεις δε κανεις OC

Τα λεω αυτα γιατι αν αφησεις απεξω τον ssd οι καρτες που λεω ανωτερο μαζι με εκαν καλο coolerακι

βγαινουν ακριβως

Δημοσ.

Αν σκεφτείς:

- πως μια εγκατάσταση των windows απαιτεί ~12 GB χώρου

- τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των παιχνιδιών (ακόμη και στον χώρο)

- τα προγράμματα που ενδεχομένως χρειαστείς

- το ~30% του ελεύθερου χώρου που πρέπει να αφήσεις για την άνετη λειτουργία των win,

τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί SSD...

Εκτιμώ πως ένας SSD στα 120GB είναι πιο ολοκληρωμένη αγορά αυτή τη στιγμή,

εκτός εάν προορίζεται για αποκλειστική χρήση gaming και θα εγκαθιστάς 1-2 σύγχρονα παιχνίδια τη φορά.

Νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις και τον OCZ Vertex 2 Series 120GB SSD,

από τη στιγμή που είναι σαφώς μεγαλύτερος σε χωρητικότητα, γρηγορότερος και ελάχιστα ακριβότερος...

Αλλά, επειδή είσαι σφιχτός στο budget μπορείς να πάρεις μόνο τον απλό HDD (ο οποίος ούτως ή άλλως θα σου χρειαστεί) και όταν αργότερα διευκολυνθείς οικονομικά,

αγοράζεις κάποιον από τη νέα φουρνιά των SSD που θα έρθουν....

υ.γ.:

Προσωπικά σε έναν OCZ Vertex2 120GB, έχω ήδη γεμίσει ~35GB (συνολικά) με μόνο 3-4 σοβαρά προγράμματα εγκατεστημένα και εννοείται κανένα παιχνίδι ...

Δε μας έγραψες, αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το μανίσιο Coolerάκι.

Για aftermarket..... φυσικά.....τί άλλο :-) ?

CoolerMaster Hyper 212 Plus

Corsair Air Series A50

Aμμα βαλει στον ssd παιχνιδια το μονο που θα κερδισει ειναι το πιο γρηγορο loading στον κοσμο του παιχνιδιου... τιποτα αλλο...τα υπόλοιπα θα ειναι ιδια σαν να ειχε το game σε εναν απλο hhd. O 60gb ssd ειναι αρκετος πιστεύω. Ας πούμε 12gb win + 20gb τα υπόλοιπα προγραμματα ειναι 32gb του μενουν 28gb ελευθερα....

Δημοσ.

Μια ερώτηση τώρα.. τα windows πάντα κρατανε backup και σε μερικές εκδόσεις είναι πολύ έντονο αυτό το φαινόμενο.. πχ τα vista. Θυμάμαι που είχα ένα παρτισιον 120 γιγα και σε ένα μήνα είχε πάει 40 γιγα ελεύθερα..

Μάλιστα είχαν κρυφά τα μενού για να το απενεργοποιήσεις (έτσι είχα καταφέρει να γλυτώσω από 2ο φορματ σε 1 μήνα τότε).. άρα όντος τα 60 γιγα είναι αρκετά? Πότε θα πέσουν οι τιμές? Κάτι ακουγόταν για νέα μοντέλα και πτώση τιμών στα παλιά.

Εννοείτε ότι πρέπει να παρέμβεις σε ρυθμίσεις του λειτουργικού αν πάρουμε μόνο 60 γιγα ssd

Δημοσ.

Βλέπω τίτλο θέματος "Αγορά gaming case Κουτί έως 600 - 700€"...

Μωρέ, μπράβο, σκέφτομαι... Τόσο ακριβό κουτί? Από τι είναι φτιαγμένο, άραγε? Ας μπω να δω αυτό το νήμα...

Και τι να δω μέσα? ? ? ? ? ? ? Συζήτηση περί παντώς επιστητού και ο τίτλος κουκουρούκου!

Αν δε σου κάνει κόπο, διόρθωσε τον τίτλο του θέματος σε κάτι συναφές με το περιεχόμενο, όπως "Gaming PC μέχρι 700€ - case έχω ήδη!".

Δημοσ.

Είδα ένα unboxing της CPU και από τη στιγμή που δεν υπολογίζω σε O/C, μάλλον θα πάω με τον stock ανεμιστήρα...

Όσο για τον SSD, επειδή 60 είναι μικρός και 120 ακριβός, βλέπω σαν καλύτερη λύση τα 80 Gb (μόνο για το OS).

Η υπόλοιπη σύνθεση είναι ισορροπημένη;

Τα mobo / RAM είναι οκ;

Το να παρεις Intel ssd tην σημερον ημερα (μιλαω για αυτον που εδωσες λινκ) ειναι τουλαχιστον χαζο.Οι ssd που φορανε Sandforce controler,οι οποιοι ειναι οτι πιο γρηγορο,βγαινουν και σε αλλες χωρητικοτητες,πχ 80GB,90GB.

Επισεις απο την μεχρι τωρα συμβιωση μου με τον ssd (Vertex ii 90GB) θα ελεγα οτι και χωρις αυτον μια χαρα θα ημουν.Δεν λεω,ταχυτατος αλλα ενταξει,ολα γινονται λογω της τεχνολογιας και εμεις τρεχουμε απο πισω.

Δημοσ.

Πως αλλάζει ο τίτλος; Δεν ξέρω...

Νομίζω είναι αυτονόητο όταν μιλάμε για 700€ case να εννοούμε το περιεχόμενο....

Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο γιατί υπάρχει ΚΑΙ τέτοιο case. Το ευνόητο θα ήταν να έγραφες pc με 700€, αλλά never mind...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...