Προς το περιεχόμενο

Overclocking Asus Engtx 460 1 GB

Doc1355

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν πάει έτσι και αναφέρομαι στο θέμα του αέρα. Δεν είναι η stock 460 της nvidia. Έχουν πάνω άλλα ανεμιστήρα οι φτιαγμένες κάρτες που είναι πολύ καλύτερα. Ακόμα, αυτές που διαλέγονται για super overclock και τέτοια από τις εταιρίες όπως η asus, gigabyte, evga κλπ είναι τα λεγόμενα καλά κομμάτια, επιλεγμένα δηλαδή για να ανεβαίνουν αρκετά στο overclock. Δεν υπάρχει στη καμία περίπτωση για κάψιμο κάρτας εκτός και αν έχει πρόβλημα το VRM κατασκευαστικά. Αυτό όμως είναι ακραία περίπτωση. Πάντως δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεβάσεις το voltage ώστε να πας πιο πάνω στα MHz. Εγώ έχω την Gigabyte GTX 460 OC2 (overclocked από την gigabyte @ 760MHz από 675 που είναι το default μιας nvidia 460) και μόνος μου την έχω πάει στα 860/2040. Μια χαρά δηλαδή, δεν φαίνεται να πηγαίνει πιο πάνω όμως. Ορίστε και μια φωτογραφία:

gtx460oc2.jpg

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλτατε αν πιστεύει ότι κάνουν binning στις 460 για να σου πουλήσουν μια έκδοση 30 ευρώ ακριβότερη, τι να πω, συνέχισε να το πιστεύεις... Μόνο από το custom κύκλωμα ρεύματος κερδίζεις και τον κρύο πυρήνα. Binning, ούτε για αστείο.

Επίσης αν νομίζεις ότι τα vrm της καρτούλας σου αντέχουν 1.2, μια δοκιμή (ocp off) θα σε πείσει. B)

Δημοσ.

Φίλτατε αν πιστεύει ότι κάνουν binning στις 460 για να σου πουλήσουν μια έκδοση 30 ευρώ ακριβότερη, τι να πω, συνέχισε να το πιστεύεις... Μόνο από το custom κύκλωμα ρεύματος κερδίζεις και τον κρύο πυρήνα. Binning, ούτε για αστείο.

Οι 460 της nvidia, όλες, δουλεύουν άψογα στα 675 όπου βγαίνουν. Ποιός σου είπε ότι θα δουλέψουν όμως όλες στα 700, φαντάσου στα 860; Ναι, τα κομμάτια αυτά από την asus, evga, gigabyte κλπ τους έγινε overlock και μετά δοκιμάστηκαν για αν δουλεύουν σωστά σε ψηλότερα timings. Οπότε ναι, κατά κάποιο τρόπο είναι επιλεγμένα για oc κομμάτια.

Επίσης αν νομίζεις ότι τα vrm της καρτούλας σου αντέχουν 1.2, μια δοκιμή (ocp off) θα σε πείσει. B)

Το έχω ήδη πει αυτό: Πάντως δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεβάσεις το voltage ώστε να πας πιο πάνω στα MHz.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Και επιμένεις. Αλλά είναι δικαίωμα σου...

Συνειδητοποιείς πόσο ακριβό είναι αυτό που περιγράφεις; Πως το φαντάζεσαι; Μεγάλα εργοστάσια και άπειρος κόσμος να τεστάρει τις φανταχτερές 460 σας; Get over it, δεν συμβαίνει. Ούτε καν οι άνθρωποι των εταιριών δεν το ισχυρίζονται πλέον. Τα chip βγαίνουν από το fab, περνάνε 3 quality test και τέλος! Και ναι, κάθε GF104 που έχει περάσει qc μπορεί να κάνει 700core. Με τι τάση, είναι θέμα σιλικόνης. Τα VID που βλέπεις δίνονται μαζικά, με πολύ χοντροειδή metrics... Γι' αυτό και συχνά επιδέχονται βελτίωσης.

unicorn.jpg

Δημοσ.

Μεγάλα εργοστάσια και άπειρος κόσμος να τεστάρει τις φανταχτερές 460 σας;

Χεχεχε amdάκια :P

Δημοσ.

Καλά και εγώ σε Amd θα πήγαινα πάντως αν έπερνα τώρα κάρτα αν και όπως βλέπεις έχω την 4850 στο άλλο

Δημοσ.

Και εγώ κατά καιρούς τους έχω ταΐσει όλους (amd/intel/ati/nvidia) - κανείς δεν έχει μείνει παραπονεμένος :mrgreen:

Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Και επιμένεις. Αλλά είναι δικαίωμα σου...

Συνειδητοποιείς πόσο ακριβό είναι αυτό που περιγράφεις; Πως το φαντάζεσαι; Μεγάλα εργοστάσια και άπειρος κόσμος να τεστάρει τις φανταχτερές 460 σας; Get over it, δεν συμβαίνει. Ούτε καν οι άνθρωποι των εταιριών δεν το ισχυρίζονται πλέον. Τα chip βγαίνουν από το fab, περνάνε 3 quality test και τέλος! Και ναι, κάθε GF104 που έχει περάσει qc μπορεί να κάνει 700core. Με τι τάση, είναι θέμα σιλικόνης. Τα VID που βλέπεις δίνονται μαζικά, με πολύ χοντροειδή metrics... Γι' αυτό και συχνά επιδέχονται βελτίωσης.

Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν έχει σημασία. Απλά spamάρεται το topic τώρα οπότε δεν χρειάζεται συνέχεια το θέμα. Από Overclocking Asus Engtx 460 1GB έχουμε φτάσει σε gpu flashing και αν έχουμε nvidia ή amd. Back on topic λοιπόν...

Δημοσ.

Παντως και η Sparkle που εχω ειναι φανταστικη καρτουλα για τα λεφτα της.Δεν ειναι ισως πολυ γνωστη στην Ελλαδα αλλα εξω εχει καλο rep.Σημερα την κλοκαρα σταθερα και modestly 800/950/1600. Και την βρηκα μεσω μελους στα 120 ευρω.Not bad. (Σε ενα χρονο μπορει να παω σε κατι πιο ισχυρο.)

Πηγαινε και παραπανω αλλα δεν υπαρχει λογος,οι επιδοσεις της με καλυπτουν.

Μια ερωτηση,επειδη πρωτη φορα ασχολουμαι με Nividia.Μετα το overclock με την afterburner,αν και επιλεγω save τις ρυθμισεις ,καθε φορα που μπουταρω τις ξαναβλεπω default.Αυτο ειναι αναμενομενο?

Δημοσ.
Πηγαινε και παραπανω αλλα δεν υπαρχει λογος,οι επιδοσεις της με καλυπτουν.

συμφωνώ απόλυτα με αυτό γιατί είναι κάτι που ξεχνάμε σήμερα. Δεν χρειάζεται να πάμε την κάρτα στο ταβάνι ζορίζοντας και θερμαίνοντας την χωρίς λόγο ενώ μας καλύπτει σε αυτό που θέλουμε. Σωστή παρατήρηση... :-)

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν έχει σημασία. Απλά spamάρεται το topic τώρα οπότε δεν χρειάζεται συνέχεια το θέμα. Από Overclocking Asus Engtx 460 1GB έχουμε φτάσει σε gpu flashing και αν έχουμε nvidia ή amd. Back on topic λοιπόν...

Δεν λέμε το ίδιο. Αν σε ενόχλησαν τα posts μου, report it.

Παραπληροφορείς για binning, σε διορθώνω και μετά με λες spammer; Love the attitude mate... :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν λέμε το ίδιο. Αν σε ενόχλησαν τα posts μου, report it.

Παραπληροφορείς για binning, σε διορθώνω και μετά με λες spammer; Love the attitude mate... :rolleyes:

Σταμάτα να παρεξηγιέσαι, για όνομα του θεού. Ότι να'ναι δηλαδή...:wacko:

Δημοσ.

Ενταξει το βρηκα πως γινονται save τα settings.Overclocked 800/950/1600 μου δινει VDDC 1.037 στο Combuster.Ειναι θεωρειτε καλα,ετσι? (Σορρυ αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με Nvidia.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...