Προς το περιεχόμενο

Windows 7- 2 λογαριασμοι-Ερωτησεις!

nemesiskp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω κανει 2 λογαριασμους στα windows 7:εναν admin και εναν απλο χρηστη και εχω 2 ερωτησεις.

1ον:Γινεται να βαλω στον admin η οθονη να σβηνει μονη της μετα απο 10 λεπτα ενω στον απλο χρηστη στο 1 λεπτο;Γιατι τωρα αυτο που μου κανει ειναι οτι οταν βαζω 10 λεπτα στον admin,αυτοματως αλλαζει και στον απλο χρηστη σε 10 λεπτα και οταν βαζω 1 λεπτο στον απλο χρηστη αυτοματως αλλαζει και στον admin σε 1 λεπτο.

2ον:Εχω δυο συσκευες ηχου πανω στον υπολογιστη.Τα speakers(απλα ηχεια) και το spdif(οπτικη ινα που παει σε ενισχυτη).Καμια φορα θελω να ακουσω(σαν admin) απο τα speakers και καμια αλλη φορα απο το spdif.Οποτε αυτο που κανω ειναι να πηγαινω στο sound απο το control panel και να επιλεγω σαν default divice την αντιστοιχη συσκευη που θελω(speakers ή spdif).Οταν ομως το κανω αυτο,αλλαζει αντιστοιχα και η default divice του απλου χρηστη ο οποιος θελω να ακουει μονο απο τα speakers με το που μπαινει στον λογαριασμο του,χωρις να χρειαστει να πηραξει κατι απο το control panel.

Με ποιο απλα λογια θελω και στις 2 μοθ ερωτησεις οταν πηραζω καποια ρυθμιση(απο τις παραπανω) στον admin ή στον απλο χρηστη,να μην επηρεαζεται και ο αλλος λογαριασμος.Γινεται κατι τετοιο;

Δημοσ.

Αφού δεν απαντά κάποιος που να γνωρίζει τη λύση στο πρόβλημα, να ρίξω εγώ μια ιδέα.

Τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο ερώτημα προφανώς οι αλλαγές θα κάνουν αντίστοιχες εγγραφές στο μητρώο.

Για να εντοπίσεις τις αλλαγές αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα που έχει δυνατότητα να πάρει snapshot του μητρώου πριν και μετά την αλλαγή ρύθμισης και στη συνέχεια να συγκρίνει τα snapshot και να εντοπίσει τις διαφορές.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι πχ. το jv16 PowerTools [Registry Tools-Registry Monitor-Create snapshot-Full snapshot και μετά Compare (αφού τσεκάρεις τα δυο snapshots)-Options-Ξετσεκάρισμα του Ignore System entries-Start]

Όταν τελειώσει η σύγκριση εντοπίζεις την αλλαγή που σ' ενδιαφέρει και με διπλό κλικ μεταφέρεσαι στο μητρώο απ' όπου κάνεις εξαγωγή των εγγραφών.

Τέλος δημιουργείς δυο αρχεία .cmd που να κάνουν εισαγωγή στο μητρώο (%windir%\regedit.exe /s file.reg) των αρχείων file.reg (ένα .cmd για κάθε χρήστη με το αντίστοιχο file.reg) και τα τοποθετείς στους φακέλους C:\Users\user\Start Menu\Προγράμματα\Εκκίνηση του κάθε χρήστη μαζί με τα αντίστοιχα file.reg.

Μ' αυτόν τον τρόπο θα περνούν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις στο μητρώο κατά την είσοδο του χρήστη στο σύστημα.

Ελπίζω να γίνεται, αν έχεις σχετική εμπειρία δε χάνεις τίποτε να το προσπαθήσεις.

Δημοσ.

Εκανα οσα μου ειπες,αλλα μετα το compare δεν ξερω ποια ακριβως ειναι η αλλαγη που εκανα.Παραθετω ενα screenshot παρακατω απο αυτα που μου εβγαλε το compare μπας και βγαλεις εσυ ακρη.

post-193491-0-12767300-1298290603_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχει μια ακόμη στήλη με τις αλλαγές στα αποτελέσματα σύγκρισης που δεν την εμφανίζεις στο screenshot.

Όταν το έτρεξα στο δικό μου υπολογιστή κάνοντας αλλαγές στον ήχο από stereo σε 5.1 μου έβγαλε δυο τιμές, μια πριν και μια μετά την αλλαγή.

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω για τη ρύθμιση του χρόνου απενεργοποίησης της οθόνης υπάρχουν δυο εγγραφές στο μητρώο, οι δυο πρώτες σειρές στις οποίες η τιμή του κλειδιού έχει αλλάξει από 600 δευτερόλεπτα σε 60 δευτερόλεπτα. Πρέπει λοιπόν να κάνεις διπλό κλικ στην καθεμιά και αφού ανοίξει το μητρώο να κάνεις εξαγωγή πρώτα με την μια και μετά μετην άλλη τιμή ώστε να δημιουργηθούν δυο αρχεία .reg. Στον Administrator θα χρησιμοποιήσεις αυτό με την τιμή 600 και στον user αυτό με την τιμή 60.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...