antbyron Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, υποθέτω ότι το πρόβλημα μου θα είναι απλό. Επεξεργάζομαι κάποια στοιχεία φόρμας με php και τα στέλνω σε μια βάση mysql-phpmyadmin Το πρόβλημα μου είναι ότι εμφανίζονται ως κινέζικα στην βάση δεδομένων και μόνο(όταν τα ανακτώ και τα εκτυπώνω εκτός της βάσης ξαναφαίνονται ελληνικά), όταν τα παίρνω από την φόρμα και τα στέλνω στην βάση, αλλιώς όταν καταχωρούνται απευθείας στην βάση εμφανίζονται ελληνικά. html:utf-8 phpmyadmin:collation utf-8 unicode ci Φαντάζομαι ότι κάτι θα μου διαφεύγει! τη βοήθεια σας παρακαλώ.
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Η σελίδα που στέλνεις τα δεδομένα στην βάση σου τι κωδικοποίηση έχει; Πριν κάνεις INSERT στην βάση σου κάνε ένα echo να δεις to query που θα τρέξει στην βάση σου είναι πράγματι στα Ελληνικά;
antbyron Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Η σελίδα που στέλνεις τα δεδομένα στην βάση σου τι κωδικοποίηση έχει; Πριν κάνεις INSERT στην βάση σου κάνε ένα echo να δεις to query που θα τρέξει στην βάση σου είναι πράγματι στα Ελληνικά; Το query είναι στα ελληνικά, το είχα τσεκάρει και το ξανατσέκαρα. Η σελίδα που διαχειρίζομαι τα στοιχεία είναι utf-8 όπως και ο browser. ευχαριστώ
el02154 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε πριν την αποθήκευση στην βάση να κάνεις ένα query "SET NAMES utf8" και μετά να κάνεις το κανονικό query στη βάση. Αυτό πιστεύω θα λύσει το πρόβλημα σου.
dewn735 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μάλλον είναι θέμα ρυθμίσεων του phpmyadmin, το κάνει και σε μένα σε εγκατάσταση linux. Αν μπεις στη βάση με mysql admin (http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html) στα δείχνει κανονικά;
varemarious Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε να δώσεις από >phpmyadmin:collation utf-8 unicode ci σε >phpmyadmin:collation utf-8_general_ci
antonisid Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 φιλε μηπως εβγαλες τελικα ακρη? εχω ακριβως το ιδιο προβλημα εχοντας ορισει στο phpmyadmin utf-8_general_ci. Παίζει να ναι πρόβλημα του apache στο localhost?
kalogeros Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Μετά από την εντολή mysql_select_db βάλε την εντολή mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα