Antwni Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Αρχικά καλησπέρα σας!!8α μπω κατευθείαν στο θέμα.....έχω ένα πρόβλημα με τον εσωτερικό σκλήρο δίσκο μου.Ενώ τον διαβάζει ο υπολογιστής,τον βλέπω δηλαδή στο bios,δεν bootarei.Τη στιγμή που πάει να bootarei εμφανίζεται μαύρη οθόνη αντί η μπάρα που φορτώνει....και δεν κάνει τίποτα!!Δεν ξέρω τι έγινε.Τελευταία φορά έκατσε ο αδελφός μου αλλά δεν εγκατέστησε τίποτα από ότι μου είπε.Έχω windows vista και έβαλα το cd για να κάνω repair αλλά τίποτα του έκανα και επαναφορά συστήματος αλλά και πάλι τίποτα!!Δεν ξέρω τι έπαθε έτσι ξαφνικά :S. Το κακό είναι ότι δεν έχω δεύτερο καλώδιο sata και δεν μπορώ να μπω από τον δεύτερο σκληρό δίσκο μου.Όποιος έχει καμιά ίδεα παρακαλώ ας με βοηθήσει γιατί δεν θέλω να του κάνω format!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
nikos903 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Ubuntu live cd και παίρνεις τα αρχεία σου σε κάποιο αφαιρούμενο μέσο και μετά κάνεις κανονικό φορμάτ. Αλλιώς θέλει τρέξιμο Edit: Αφου έχεις δεύτερο δίσκο απο το Ubuntu τα περνάς στον δεύτερο αυτα που θες είναι είσαι jet... Ξανά Edit: F8 και τελευταίες σωστές ρυθμήσεις δεν έκαναν κάτι; Fixboot τίποτα και αυτό;
Antwni Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δεν εγίνε τίποτα με το repair...και με το f8 δεν κάνει τίποτα!! Δεν έχω καλώδιο δεύτερο για να έχω ταυτόχρονα και τους δυο σκληρούς να δουλεύουν Τώρα για να κάνω αυτό που λες θέλω λίγη βοήθεια.Θα το ψάξω και εγώ να δω πώς γίνεται!!Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να κατεβάσω τα ubuntu και να τα φορτώσω??Χωρίς να τα εγκαταστήσω?? Έχω κάτι ubuntu παλιά αλλά δεν μου περίσσεψε χρόνος για να μάθω linux Για βοήθησε λίγο
nikos903 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Καλό είναι και το Linux... Πρώτα πρέπει να κατεβάσεις το ISO απο Εδώ. Επέλεξε 32-64bit ανάλογα τον επεξεργαστή σου αλλά γενικά τα 32 παίζουν παντού. Μετά γράψε το ISO στο cd και βάλε το μέσα. Μπες Bios και βάλε first boot device το CD. Μετά αποθήκευση και έξοδος. Όταν διαβάσει το cd μετά θα σου πετάξει επιλογές για εκκίνηση απο αυτό. Πάτα try ubuntu without install ή κάτι τέτοιο... Μετά θα μπεί στο γραφικό περιβάλλον, απο εκεί βλέπεις τον δίσκο λογικά και όποιο φλασάκι ή εξωτερικό δίσκο έχεις συνδέσει. Τότε πέρνεις τα αρχεία απο τον δίσκο και τα περνάς στο φλασάκι ή στον δίσκο ή καις ένα cd. Μετά κάνεις το φορμάτ με την ησυχία σου.... Edit: Η σειρά των οδηγών για boot είναι σωστή ε; Πάντως με γραμμή εντολών το fixboot κάτι έπρεπε να κάνει Αααα και βγάλε όλες τις USB απο το μηχάνημα γιατί μπορεί να παίζει τπτ παράξενο και για αυτό να μην ανοίγει...
Antwni Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Χάλασε ο σκληρός δν μπορώ να τν ανοιξω μ βγάζει error!!ευχαριστώ για τν βοή8εια
Antwni Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν επείδη δεν μπορούσα χτες να απαντήσω λόγω του ότι έπρεπε να φύγω δεν ανέφερα αναλυτικά τι έκανα.Έβαλα τα ubuntu αλλά τίποτα.Δεν έκανε boot και πάλι...και έβαλα τα slitaz που δούλεψαν αλλά όταν πήγα να ανοίψω τον σκληρό μου έβγαζε error!! org.freedesktop.Hal.Device.Volume.UnknownFailure.Το έψαξα λίγο στο internet αλλά έλεγαν για πρόβλημα με drivers..Το μόνο που έχω σκεφτεί ειναι να πάρω αυριο έκα καλωδιάκι sata για να δουλέψω κα τους 2 σκληρούς δίσκους μαζί...μπας και γίνει τίποτα.Δεν ξέρω αν έχεις εσύ ή κανείς άλλος καμία ίδεα ας τη ρίξει...
nikos903 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Άμα το καλώδιο έχει πρόβλημα δεν θα βγάλεις άκρη όντως... Στο Bios τον δίσκο τον βλέπει με όλη την χωρητικότητά του ή με 0MB? Κατέβασε το Hirens boot CD και δες με τα MiniXP που έχει αμα τον βλέπει. Άμα δεν... Δες απο τα Dos προγράμματα που έχει το SMΑΡΤ του δίσκου. Άμα είναι οκ μπορείς να τον δοκιμάσεις με κάποια διαγνωστικά που έχει εκεί, είναι απο όλες τις εταιρίες νομίζω. Γράψε τον με μηδενικά στην χειρότερη και κάνε και ένα surface test αμα δεν σε νοιάζουν τα δεδομένα. Άμα θες όμως τα δεδομένα μην κάνεις τα παραπάνω, περίμενε για δοκιμή καλωδίου.
Antwni Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Το καλώδιο δεν έχει πρόβλημα γιατί με το ίδιο καλώδιο δουλεύω τον σκληρό που έχω τώρα. Ναι τον δείχνει κανονικά και τα slitaz έβλεπε κανονικά τον σκληρό δίσκο και τον ελεύθερο χώρο του αλλά δεν μπορούσε να τον ανοίξει. Να κατεβάσω το πρόγραμμα θα κάνω δουλεία με αυτό? Τα δεδομένα με νοιάζουν άλλωστε για αυτό δεν του κάνω fοrmat Λες να τον πάω σε κανα κατάστημα να τον δούνε??
nikos903 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μπορείς να δοκιμάσεις chkdsk /f απάνω στον δίσκο αλλά δεν ξέρω αμα θα βρει κάτι... Δεν χάνεις κάτι βέβαια... Με το cd που σου είπα δεν τον έβλεπε ούτε στα minixp? Ούτε με τα Dos προγράμματα; Άμα τον βάλεις σαν 2ο δίσκο σε win μπορείς με προγράμματα ανάκτησης να πάρεις όποια αρχεία βρει ή να τρέξεις κανένα πρόγραμμα επισκευής partition... Το SMART τι λέει; Σε μαγαζί δεν ξέρω αλλα έχω την υποψία οτι για ανάκτηση πληρώνεις "καλά". Y.Γ Fixboot-fixmbr απο γραμμή εντολών δοκίμασες ε;
Antwni Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχω δοκιμάσει chkdsk /f αλλά έβαλα το cb τον vista και έκανα repair...θα το δοκιμάσω και αυτό. Το cd θα το κατεβάσω σε λίγο και θα σου πω τι έγινε... Θα πάω αύριο να πάρω καλώδιο sata για να τον βάλω ως 2ο σκληρό να δω τι γίνεται... Όχι δεν δοκίμασα ούτε Fixboot-fixmbr Θα σε ξαναενημερώσω Νίκο!!Thnx για το ενδιαφέρων σου ρε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.