ipal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Η κονσόλα τα αξίζει τα χρήματα της με το παραπάνω! 600 έκανε όταν είχε πρωτοβγεί.... και το PS2 εκανε 500 και τωρα κανει 80... η Sony Hellas προχώρησε αυτό το μήνα σε μείωση της τιμής του Playstation 2. Στη χώρα μας η νέα κονσόλα της Sony πωλούνταν προς 180.000 δραχμές προτεινόμενη τιμή λιανικής και η τιμή της έπεσε στις 160.000 δραχμές (επίσης προτεινόμενη τιμή λιανικής)
mtzs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 αυτο ειναι το προβλημα με τις κονσόλες, οτι ενω στο πισι μπορεις να κανεις σχετικα ευκολα αναβαθμισεις (αλλα οχι οικονομικά) οι κονσόλες βγαινουν για εναν ορίζοντα 5ετίας (που με τα σημερινα δεδομενα ειναι παρα πολυ) και λογω μαζικής παραγωγής για συμπίεση κόστους καθως και προς τα πίσω συμβατότητα δεν αναβαθμίζονται υλισμικά. απο την αλλη καπου διάβαζα οτι η σονύ λεει οτι ακομα δεν εχει βγει παιχνιδι στο ps3 που να φερνει το hardware στο όριο του. εγω ειμαι φανατικος pcοβιος και αυτη ειναι η πρώτη μου κονσόλα εβερ. μπορώ να πω οτι σαν μια λύση για να μπορέσεις να παιξεις ενα παιχνίδι κυρίως arcade/fps γρήγορα χωρίς patch και ιστορίες για αγρίους δεν ειναι καθόλου ασχημα. αν συνυπολογίσεις και δυνατότητες στιλ move η κινεκτ που στο πισι δεν ειναι τόσο διαδεδομένες. παντώς παρολο που ειναι σχεδίαση του 2006 υποστηρίζει και 3D παιχνίδια οπως το killzone 3. η καρτα γραφικων ειναι κατι σαν 7800gt με μεγιστη μνημη 480 γιγα. http://en.wikipedia.org/wiki/Playstation_3_hardware η καταναλωση για το slim ειναι γυρω στα 70-80w. παντως η κονσόλες δειχνουν τι υπολογιστική ισχύ ειναι απαραιτητη για να παίξεις ενα παιχνίδι. πραγματικα σε κανει να αναρωτιέσαι που παει ολη αυτη η ισχυ απο 4πυρήνους επεξεργαστες και super dooper καρτων γραφικών αλλα και η διαφορά να προγραματίζεις κατευθειαν για ενα συγκεκριμενο hardware αντι μεσω API για να τρέχει σε πολλα διαφορετικα συστήματα. Και γω του πισιου ημουν στο gaming χωρις να εχω αναλογιστει το πιο απλο οτι με 300 ευρω οσο κοστιζει μια high end καρτα γραφικων περνεις μια κονσολα και εισαι καλυμενος για μια 5ετια τουλαχιστο εχεις και το κεφαλι σου ησυχο απο αναβαθμισεις καθε λιγο και λιγακι μινιμουμ 2 χρονακια για να ακολουθεις την gaming τεχνολογια του pc η τις ρυθμισεις στην καρτα γραφικων για να πιασεις μεγαλο frame rate αναλογα με το παιχνιδι και παει λεγοντας περνεις ενα PS3 και βλεπεις στο PS3 γραφικα που στο πισι θες 1500 ευρω να τα δεις και αν τα δεις (βλεπε GOW3) Η λυση ειναι μια: πισι η λαπτοπ (αναλογα με τις αναγκες του καθενος) με 4-5 κατοσταρικα να κανεις τη δουλεια σου + κονσολα με 300 ευρω = 800 euro το πολυ και εισαι καλυμενος για 5 χρονια Απλη λογικη ειναι
vrwmiaris Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 παρτε ενα media player κ κρατηστε το ps3 για παιχνιδια.ποσο καταναλωνει για gaming μονο?
outlaw star Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Και γω του πισιου ημουν στο gaming χωρις να εχω αναλογιστει το πιο απλο οτι με 300 ευρω οσο κοστιζει μια high end καρτα γραφικων περνεις μια κονσολα και εισαι καλυμενος για μια 5ετια τουλαχιστο εχεις και το κεφαλι σου ησυχο απο αναβαθμισεις καθε λιγο και λιγακι μινιμουμ 2 χρονακια για να ακολουθεις την gaming τεχνολογια του pc η τις ρυθμισεις στην καρτα γραφικων για να πιασεις μεγαλο frame rate αναλογα με το παιχνιδι και παει λεγοντας περνεις ενα PS3 και βλεπεις στο PS3 γραφικα που στο πισι θες 1500 ευρω να τα δεις και αν τα δεις (βλεπε GOW3) Η λυση ειναι μια: πισι η λαπτοπ (αναλογα με τις αναγκες του καθενος) με 4-5 κατοσταρικα να κανεις τη δουλεια σου + κονσολα με 300 ευρω = 800 euro το πολυ και εισαι καλυμενος για 5 χρονια Απλη λογικη ειναι sry αλλά με pc 3ετίας έχεις γραφικά που το play 3 δε τα βλέπει ούτε στα όνειρά του..να ξέρουμε τι λέμε.. γιατί πχ το πρώτο crysis νομίζετε δε βγήκε ποτέ στις κονσόλες? και απλά κοιτάξτε στο δεύτερο που θα βγει την ποιότητα των γραφικών ανάμεσα σε ένα pc διετίας και στις κονσόλες...για να μη μιλήσουμε για framerate γιατί έχει να πέσει πολύ γέλιο.. και πριν μια 5ετία δε νομίζω το Play3 να κόστιζε 300 ευρώ...όσο για τα γραφικά του gears3 θαναι πολύ καλά για κονσόλα..μέχρι εκεί... και κάτι τελευταίο..συμφωνώ απόλυτα ότι μια κονσόλα κοστίζει φτηνότερα..τις τιμές στους ίδιους τίτλους ανάμεσα σε κονσόλες και pc τις έχετε προσέξει?? offtopic τέλος...
mtzs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 sry αλλά με pc 3ετίας έχεις γραφικά που το play 3 δε τα βλέπει ούτε στα όνειρά του..να ξέρουμε τι λέμε.. γιατί πχ το πρώτο crysis νομίζετε δε βγήκε ποτέ στις κονσόλες? και απλά κοιτάξτε στο δεύτερο που θα βγει την ποιότητα των γραφικών ανάμεσα σε ένα pc διετίας και στις κονσόλες...για να μη μιλήσουμε για framerate γιατί έχει να πέσει πολύ γέλιο.. και πριν μια 5ετία δε νομίζω το Play3 να κόστιζε 300 ευρώ...όσο για τα γραφικά του gears3 θαναι πολύ καλά για κονσόλα..μέχρι εκεί... και κάτι τελευταίο..συμφωνώ απόλυτα ότι μια κονσόλα κοστίζει φτηνότερα..τις τιμές στους ίδιους τίτλους ανάμεσα σε κονσόλες και pc τις έχετε προσέξει?? offtopic τέλος... εγω ξερω οτι τωρα αν θελει να παρει καποιος κατι για παιχνιδια αν αυτο ειναι για pc πρεπει να δωσει 1000 euro για tower (και κατσε μετα να ασχολεισαι με drivers, στησιμο καρτας γραφικων, gamma, shaders, incompatibilities και δεν ξερω και γω τι αλλο) για κονσολα περνεις ps3 η xbox me 300 και καθαρισες με οτι τελευταιο κυκλοφορει σε γραφικα οσο για γραφικα κτλπ αυτο ειναι κατι σχετικο για τον καθενα, επειδη βαρεθηκα να ασχολουμαι με frame rates που δεν τα πιανει το ματι μας ξερω τι ειναι καλο στο ματι και αυτο που ξερω η βλεπω ειναι οτι τα γραφικα του GOW3 δεν τα ειδα σε κανενα crysis!!!! Οσο για το crysis 2 που λες (δεν ξερω καν το θεμα) να δουμε αν θα μου τρεχει (ικανοποιητικα) στο πισι 2ετιας που εχω (πολυ το αμφιβαλω) ενω αν βγει σε κονσολα σιγουρα θα τρεχει ικανοποιητικα και ας ειναι 5ετιας!!! Μην ξεφευγουμε ομως απο το τοπικ ο καθενας εχει την αποψη του και εγω αυτο που ειπα ειναι μια ευκολη λυση αυτη τη στιγμη για καποιον που θελει να εχει και πισι και gaming. ουτε κοντρα θελω να κανω ουτε αντιπαραθεση με το αν το πισι ειναι καλυτερο απ το ps3. το πιο λογικο ειναι να ειναι πιο high end αυτη τη στιγμη το πισι, το αποτελεσμα ποιο ειναι ομως στο ματι και στην ευχρηστια καθως και στα λεφτα τη δεδομενη χρονικη στιγμη!!!!!
king2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 sry αλλά με pc 3ετίας έχεις γραφικά που το play 3 δε τα βλέπει ούτε στα όνειρά του..να ξέρουμε τι λέμε.. γιατί πχ το πρώτο crysis νομίζετε δε βγήκε ποτέ στις κονσόλες? και απλά κοιτάξτε στο δεύτερο που θα βγει την ποιότητα των γραφικών ανάμεσα σε ένα pc διετίας και στις κονσόλες...για να μη μιλήσουμε για framerate γιατί έχει να πέσει πολύ γέλιο.. και πριν μια 5ετία δε νομίζω το Play3 να κόστιζε 300 ευρώ...όσο για τα γραφικά του gears3 θαναι πολύ καλά για κονσόλα..μέχρι εκεί... και κάτι τελευταίο..συμφωνώ απόλυτα ότι μια κονσόλα κοστίζει φτηνότερα..τις τιμές στους ίδιους τίτλους ανάμεσα σε κονσόλες και pc τις έχετε προσέξει?? offtopic τέλος... Ακόμα και τώρα το crysis θέλει pc του 2000χιλιαρου για να παίξει σε 1920χ1080 όλα full οπότε ας το αφήσουμε απ'έξω αυτό το παιχνίδι.Pc τριετίας/διετίας δεν πλησιάζει τα γραφικά του uncharted 3,killzone 3,gow 3.Έχω ένα Pc 9ετίας και κάνει τι δουλειά του τέλεια(24/7 downloads).Και για να σκάσω άλλα 1500 ευρό και σε 2 χρόνια να θέλω άλλα 500 προτίμησα το ps3 που ξέρω ότι θα τρέχω κάθε φορά να κατεβάσω drivers,να κατεβάσω patch να βλέπω framerate κάτω απο 30.Τα framerate που έχω σε 10 καλά games είναι μια χαρά.Δεν έχω παρατηρήσει να πέφτει καθόλου.Όσο για τις τιμές τον games εννοείται ότι ποτέ δεν θα αγόραζα game στα 70 όπως κάνουν κάποιοι.Ακόμα και στα 30 είναι ακριβό στις μέρες μας.Έχω όλα τα καινούργια games του ps3 και δεν έχω δώσει μία.Οπότε ας έχουν και 100 ευρό τα games. εγω ξερω οτι τωρα αν θελει να παρει καποιος κατι για παιχνιδια αν αυτο ειναι για pc πρεπει να δωσει 1000 euro για tower (και κατσε μετα να ασχολεισαι με drivers, στησιμο καρτας γραφικων, gamma, shaders, incompatibilities και δεν ξερω και γω τι αλλο) για κονσολα περνεις ps3 η xbox me 300 και καθαρισες με οτι τελευταιο κυκλοφορει σε γραφικα οσο για γραφικα κτλπ αυτο ειναι κατι σχετικο για τον καθενα, επειδη βαρεθηκα να ασχολουμαι με frame rates που δεν τα πιανει το ματι μας ξερω τι ειναι καλο στο ματι και αυτο που ξερω η βλεπω ειναι οτι τα γραφικα του GOW3 δεν τα ειδα σε κανενα crysis!!!! Οσο για το crysis 2 που λες (δεν ξερω καν το θεμα) να δουμε αν θα μου τρεχει (ικανοποιητικα) στο πισι 2ετιας που εχω (πολυ το αμφιβαλω) ενω αν βγει σε κονσολα σιγουρα θα τρεχει ικανοποιητικα και ας ειναι 5ετιας!!! Μην ξεφευγουμε ομως απο το τοπικ ο καθενας εχει την αποψη του και εγω αυτο που ειπα ειναι μια ευκολη λυση αυτη τη στιγμη για καποιον που θελει να εχει και πισι και gaming. ουτε κοντρα θελω να κανω ουτε αντιπαραθεση με το αν το πισι ειναι καλυτερο απ το ps3. το πιο λογικο ειναι να ειναι πιο high end αυτη τη στιγμη το πισι, το αποτελεσμα ποιο ειναι ομως στο ματι και στην ευχρηστια ?!!!!! Α γειά σου.Τι να το κάνω να βγάζει το game πάνω απο 100fps σε ενα καλό pc?Το μάτι μέχρι 60 βλέπει με το ζόρι.Η ευχριστία είναι το σημαντικότερο πράγμα.Συνδέεις με ένα hdmi το ps3 στον ενισχυτή και τέλος.Έχεις ήχο dts απο τα παιχνίδια και 1080p ανάλυση με καλό framerate(και παραπάνω να ήταν δεν θα το καταλάβαινες).Το pc δεν είναι για games τέλος.Ίσως για καποιους που θέλουν να λένε βγάζω 200fps σε αυτό το game έχω το καλύτερο pc.Το θέμα είναι ποιος είναι το "κορόιδο".Ένας σκάει 1000άρικα κάθε χρόνο και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος.Και ένας πέρνει μια κονσόλα κάθε 5 χρόνια με ενα 300άρικο και λέει και ευχαριστώ.Αυτή είναι η διαφορά.
beez Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ακόμα και τώρα το crysis θέλει pc του 2000χιλιαρου για να παίξει σε 1920χ1080 όλα full οπότε ας το αφήσουμε απ'έξω αυτό το παιχνίδι.Pc τριετίας/διετίας δεν πλησιάζει τα γραφικά του uncharted 3,killzone 3,gow 3.Έχω ένα Pc 9ετίας και κάνει τι δουλειά του τέλεια(24/7 downloads).Και για να σκάσω άλλα 1500 ευρό και σε 2 χρόνια να θέλω άλλα 500 προτίμησα το ps3 που ξέρω ότι θα τρέχω κάθε φορά να κατεβάσω drivers,να κατεβάσω patch να βλέπω framerate κάτω απο 30.Τα framerate που έχω σε 10 καλά games είναι μια χαρά.Δεν έχω παρατηρήσει να πέφτει καθόλου.Όσο για τις τιμές τον games εννοείται ότι ποτέ δεν θα αγόραζα game στα 70 όπως κάνουν κάποιοι.Ακόμα και στα 30 είναι ακριβό στις μέρες μας.Έχω όλα τα καινούργια games του ps3 και δεν έχω δώσει μία.Οπότε ας έχουν και 100 ευρό τα games. Α γειά σου.Τι να το κάνω να βγάζει το game πάνω απο 100fps σε ενα καλό pc?Το μάτι μέχρι 60 βλέπει με το ζόρι.Η ευχριστία είναι το σημαντικότερο πράγμα.Συνδέεις με ένα hdmi το ps3 στον ενισχυτή και τέλος.Έχεις ήχο dts απο τα παιχνίδια και 1080p ανάλυση με καλό framerate(και παραπάνω να ήταν δεν θα το καταλάβαινες).Το pc δεν είναι για games τέλος.Ίσως για καποιους που θέλουν να λένε βγάζω 200fps σε αυτό το game έχω το καλύτερο pc.Το θέμα είναι ποιος είναι το "κορόιδο".Ένας σκάει 1000άρικα κάθε χρόνο και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος.Και ένας πέρνει μια κονσόλα κάθε 5 χρόνια με ενα 300άρικο και λέει και ευχαριστώ.Αυτή είναι η διαφορά. η αληθεια παντως ειναι καπου στην μεση. καλες η κονσολες για arcade games αλλα για παιχνιδια στρατηγικης και ποιο συνθετες καταστάσεις εχουν θεμα. ακομα και στα fps αλλος χειρισμος με το mouse αλλος με τα analogue stick. το πισι ειναι ενα ευελικτο εργαλείο για να κάνει πολλα πράγματα - η κονσολες ειναι μονο για παιχνίδια - αν τωρα κατσεις και υπολογίσεις το κοστος δυστυχως το gaming στο pc δεν ειναι φτηνό. οσο για τα παιχνιδια οταν μπορεις να αγορασεις παιχνιδια μεταχειρισμένα η καινούργια με 10-15 ευρώ μετα απο λίγο καιρο εγω δεν σκεφτομαι καν να μπω στη διαδικασια του καστομ firmware - οι τιμες στα παιχνιδια του ps3 εχουν αλλαξει, αν συνυπολογισεις και οτι πολλα απο τα παιχνίδια για ps3 ειναι πολύ προσεγμένα με βαθμολογιες 9 κτλπ π.χ. στο gamespot πιστευω αξίζει να δωσεις ενα λογικο ποσό για την προσπάθεια που εχει γινει. το ξερω οτι εχουμε μαθει στο τσαμπα download απο το internet αλλα ενας λογος που οι κονσολες εχουν καλύτερα παιχνιδια ειναι η ελλειψη πειρατείας και το γεγονος οτι η developers ξερουν οτι οταν δινουν μεγαλα ποσα για την εξέλιξη ενος τίτλου θα εχουν μια λογική επιστροφή
downhill Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 δεν ξέρω αν το ανέφερε κανείς, αλλά με το ps3, παίρνεις κ ένα εξαιρετικό blue ray player...2 σε ένα
efo355 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 δεν ξέρω αν το ανέφερε κανείς, αλλά με το ps3, παίρνεις κ ένα εξαιρετικό blue ray player...2 σε ένα Εδω γελάμε...... Τι να το κανείς το blu ray οι ματροσκες να ´ναι καλά.Όσο για τις κονσόλες παιδιά έχω το xbox360 απο την ώρα που κυκλοφόρησε Ελλάδα και φυσικα το πήρα λόγω του ότι έσπαγε, είναι η καλύτερη αγορα που έχω κάνει εδώ και 5 χρόνια. Crack, patch και αμάν δε μου κάθεται το παιχνίδι γιατί έχω ati και όχι nvidia, τίποτα απο όλα αυτά πετάς το DVD μέσα και είσαι άρχοντας. Τώρα πια που σπάει το ps3 είναι μια χαρα αγορα και ειδικά σε τέτοιες τιμές αν και το xbox παραμένει καλύτερη επιλογή λόγω του ότι είναι πιο φθηνό. Επισης αποοτι ξέρω στο ps3 μπορείς να παίξεις με ποντίκι πληκτρολόγιο . Και κάτι ακομα είδα μεγάλη διάφορα προς τα κάτω του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί ξεφορτωθηκα και το κτηνακι desktop που ρουφαγε σα τρελό και στη θέση του μπήκε ένα λάπτοπ και μιλαμε μεγάλες διάφορες, 25w σε idle το laptop και 130 το desktop....
sigamhsoupw Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 δεν ξέρω αν το ανέφερε κανείς, αλλά με το ps3, παίρνεις κ ένα εξαιρετικό blue ray player...2 σε ένα +1 καθώς οι συνηθισμένες κατεβασμένες "ματρόσκες" των <8-10 gb μόνο γεύση της ποιότητας των αυθεντικών blu ray δίνουν, τόσο σε εικόνα όσο (κυρίως) σε ήχο. Επιπλέον, τα φθηνά blu ray players υπολείπονται σε σχέση με το ps3 σε απόδοση ποιότητας.
louben Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια νομιζω οτι βγηκατε ελαφρως off topic.Τελικα το πηρε κανενας????
efo355 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 +1 καθώς οι συνηθισμένες κατεβασμένες "ματρόσκες" των <8-10 gb μόνο γεύση της ποιότητας των αυθεντικών blu ray δίνουν, τόσο σε εικόνα όσο (κυρίως) σε ήχο. Επιπλέον, τα φθηνά blu ray players υπολείπονται σε σχέση με το ps3 σε απόδοση ποιότητας. Μπορείς να κατεβασεις και full bluray σε iso 25-30 gb
outlaw star Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 νταξ αν ο άλλος δε μπορεί να κάνει τα βασικά στο pc (με drivers κτλ), τότε ναι ας πάνε σε κονσόλες .. όσο για τα γραφικά απλά δείτε βίντεο του crysis 2 και στις 2 πλατφόρμες και τα ξαναλέμε.. και το crysis εμένα μου τρέχει ικανοποιητικότατα με κάρτα διετίας(radeon 4890) σε 1920Χ1080.. το GOW3 καλύτερα γραφικά απο το crysis??ok ότι πεις...όπως προείπε κάποιος το hardware του play, xbox είναι ανάλογο μιας 7800 vga...το γνωρίζετε ότι πάνε πολλά χρονάκια που βγήκε έτσι??με τέτοιο hardware πως επιμένετε ότι τα γραφικά είναι καλύτερα στις κονσόλες, άξιο απορίας...και μιλάει κάποιος που έχει και κονσόλα και pc και παίζει και στα 2... και υποθέτω ότι γνωρίζετε ότι σε πολλά games στις κονσόλες είναι locked στα 30 frames, πράγμα απάλευτο έτσι? και τέλος κοιτάξτε όπως ξαναείπα το κόστος των παιχνιδιών σε κονσόλες και pc..οι διαφορές είναι τραγικές.. @louben ένας γνωστός μου το πήρε απο το mediamarkt στη Θηβών, αλλά ήξερε κάποιον που δουλεύει εκεί .Έχω όλα τα καινούργια games του ps3 και δεν έχω δώσει μία.Οπότε ας έχουν και 100 ευρό τα games. μήπως μπορείς να εξηγήσεις πως γίνεται αυτό??
downhill Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 νομίζω είναι άδικο να συγκρίνετε ανάλυση και ποιότητα γραφικών μεταξύ των 2 από τη στιγμή που το pc παίζει σε 20-23" ενώ το ps3 σε 32-40". είναι φυσικό το pc να δείχνει πολύ ανώτερο.. για βάλτο όμως στη 40αρα...
mtzs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 μήπως μπορείς να εξηγήσεις πως γίνεται αυτό?? εσπασε πλεον και παιρνει αντιγραφες οπως το πισι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.