Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να στείλω δέμα στο εξωτερικό;

giannaros995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας. Γράφτηκα στο insomnia για να ρωτήσω μόνο αυτό.

Είμαι 15 αιτών και θέλω να στείλω ένα δέμα στο εξωτερικό μπορώ να το στείλω εγώ; (είμαι ανήλικος) και επισεις θέλω αυτός που θα το παραλάβει να παει με την ταυτότητα του να το πάρει. Αν γίνετε να στείλω δέμα, θέλω να μου πείτε την διαδικασία που θα κάνω και τι πρέπει να πω. Και αν γίνετε και το κόστος που θα ζητήσουν.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

δες αυτο που επισυνάπτω,το βρηκα απο το site των ΕΛΤΑ

( www.elta.gr )

νομιζω απο μια συντομη ματια που του ριξα πως τις τιμες τις αναγραφει :)

Δημοσ.

Μπορεις νομιζω να στειλεις και 15 χρονων.

Θα το στειλεις συστημενο.

Ποσο βαρυ ειναι το πακετο? Αναλογα το βαρος και το που το στελνεις βγαινει η τιμη.

Για ενα συστημενο μεχρι ενα κιλο η τιμη ειναι περιπου 8 ευρω

Δημοσ.

Άκου, επειδή ζούσα εξωτερικό και λάμβανα πολλές φορές δέματα. Να φροντίσεις αν είναι μικρό το αντικείμενο να μπει σε διπλό φάκελο μεγάλο. Διότι θα κοστολογηθεί ως «έγραφα» και όχι σαν δέμα / κουτί.

Αν θες να πληρώσεις παραπάνω για έξτρα ασφάλεια δεν νομίζω ότι κερδίζεις και τίποτα το ιδιαίτερο. Πάντα σου χτυπανε την πόρτα και βάζεις ηλεκτρονική υπογραφή για την παραλαβή του. Απλά θα γράφεις ότι θα γίνει παραλαβή μόνο από το συγκεκριμένο άτομο.

Εύχομαι να σε κάλυψα.

Αν θες γράψε σε ποια χώρα θα πάει και αν θα είναι με ταχυδρομείο η κουριερ. (τα κουριερ είναι 500% ποιο ακριβά αλλά έχουν καλύτερο σύστημα παράδοσης).

Πάντως το αγγλικό ταχυδρομείο δεν είναι και ότι καλύτερο.. μια από τα ίδια με το ελληνικό, ίσως.. λίγο χειρότερο.

Αν και ποτέ δεν έχασα κάτι.

Δημοσ.

Το δέμα που θέλω να στείλω είναι κάτω απο μισό κιλό. Θα το στείλω US. Τους φακέλους που θα τους βρώ; Θέλει ταυτότητα;

Και στο δέμα απάνω εκτός την διεύθυνση του παραλήπτη πρέπει να γράψω τίποτα άλλο;

Όταν θα με ρωτήσει τι εχει μέσα τι θα πω; Πρέπει να το βάλω ως Gift?

Να φροντίσεις αν είναι μικρό το αντικείμενο να μπει σε διπλό φάκελο μεγάλο. Διότι θα κοστολογηθεί ως «έγραφα» και όχι σαν δέμα / κουτί.

Δηλαδή να το βάλω σε μεγάλο φάκελο; Αφου είναι μικρό αυτό που θέλω να στείλω. (είναι ένα κουτάκι που εχει μέσα 3 2ευρα απο τους Ολυμπιακούς άγωνες 2004)

Δημοσ.

Οκ! Οποίος μπορει να μου απαντήσει και σε αυτές τις ερωτήσεις.

Θέλει ταυτότητα;

Στο δέμα απάνω εκτός την διεύθυνση του παραλήπτη πρέπει να γράψω τίποτα άλλο;

Όταν θα με ρωτήσει τι εχει μέσα τι θα πω;

Πρέπει να το βάλω ως Gift?

Και γενικά θέλω και άλλες πληροφοριες (αν υπάρχουν) που θα μου φανούν χρήσιμες.

Δεν έχω ξαναπαει στο ταχιδρομιο.

Δημοσ.

1)Πας στο βιβλιοπωλείο.

2)Αγοράζεις το φάκελο με τις φουσκάλες που είπαμε.

3)Βάζεις το αντικείμενο μέσα.

4)Κλείνεις το φάκελο καλά χρησιμοποιώντας πρόσθετη ταινία για να μην ανοίγει εύκολα.

5)Πας στο ταχυδρομείο και λες θέλω να στείλω αυτό το δέμα εκεί.

6)Γράφεις πάνω στο δέμα τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη.

7)Το δίνεις στην υπάλληλο.

Άμα σε ρωτήσει τι έχει μέσα,πες οτιδήποτε,ξέρω γω ένα βιβλιαράκι.

Δημοσ.

1)Πας στο βιβλιοπωλείο.

2)Αγοράζεις το φάκελο με τις φουσκάλες που είπαμε.

3)Βάζεις το αντικείμενο μέσα.

4)Κλείνεις το φάκελο καλά χρησιμοποιώντας πρόσθετη ταινία για να μην ανοίγει εύκολα.

5)Πας στο ταχυδρομείο και λες θέλω να στείλω αυτό το δέμα εκεί.

6)Γράφεις πάνω στο δέμα τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη.

7)Το δίνεις στην υπάλληλο.

Άμα σε ρωτήσει τι έχει μέσα,πες οτιδήποτε,ξέρω γω ένα βιβλιαράκι.

Οκ! Εκεί που θα γράψω τα στηχεια του αποστολέα (εμένα) θα βάλω όνομα, επίθετο πρέπει να βάλω και διεύθυνση/ χώρα /ΤΚ?

Δημοσ.

Οκ! Εκεί που θα γράψω τα στηχεια του αποστολέα (εμένα) θα βάλω όνομα, επίθετο πρέπει να βάλω και διεύθυνση/ χώρα /ΤΚ?

Ενδεικτικά στοιχεία αποστολέα (τα γράφεις με αγγλικα)

Giannis Papadopoulos

21 Ermou street

GR11223 Athens

GREECE

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...