Προς το περιεχόμενο

Noguiboot

Inler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε windows xp ειχα επιλεξει ο υπολογιστης μου να ξεκιναει απο το System Configuration Utility με την επιλογη noguiboot...Ξαφνικα ομως η επιλογη boot.ini χαθηκε και πλεον ο υπολογιστης ξεκινα με την κλασικη μπαρα..Πως μπορω να το κανω να ξεκιναω οπως πριν; Η αλλαγη αυτη πρεπει να εγινε μετα απο μια επιλογη παιχνιδιου που χρειαστηκε να το τρεξω ως διαχειριστης..Ευχαριστω.

Δημοσ.

Να ανοιξεις παλι το boot.ini με το notepad και να προσθεσεις την παραμετρο /noguiboot στο τελος της γραμμης που σε ενδιαφερει.

Δημοσ.

Ξεκινωντας τα windows πριν την μπαρα φορτωσης πανω αριστερα μου γραφει το boot.ini δεν ειναι εγκυρο και κατι αλλο που δεν προλαβαινω να δω γιατι το βγαζει στιγμιαια....Στο βοηθητικο προγραμμα παραμετρων των windows απουσιαζει η επιλογη αυτη....Μεσω της αναζητησης βρηκα το αρχειο boot.ini backup και γραφει τα εξης:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

Τι πρεπει να προσθεσω τωρα και που; Στο google διαβασα οτι και με το cd των windows μπορει να γινει επιδιορθωση του αρχειου αυτου αλλα γιατι να μπλεκω...

Δημοσ.

Επειδη ο rte του φορουμ δεν επιτρεπει μορφοποιηση μεσα σε code tags, τα γραφω χυμα. Προσθετεις το bold κομματι εκει που λεω

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect /noguiboot

Το αρχειο θα πρεπει να λεγεται boot.ini σκετο και οχι boot.ini.backup. Συνηθως ειναι και κρυφο και συστηματος.

Δημοσ.

Το αρχειο βρισκεται στον υποφακελο pss και ειναι του τυπου backup εκανα την τροποποιηση αλλα τιποτα..Στον ιδιο φακελο υπαρχουν και τα win.ini system.ini...Τι γινεται λαθος; Και ευχαριστω για την ολη βοηθεια..

Δημοσ.

Το αρχείο boot.ini πρέπει να βρίσκεται στη ρίζα του δίσκου εκκίνησης, είναι κρυφό αρχείο συστήματος και μόνο για ανάγνωση. Αφού εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία και τα προστατευμένα αρχεία συστήματος από την καρτέλα Προβολή στις Επιλογές φακέλων του μενού Εργαλεία και εμφανιστεί, αφαιρείς από τις Ιδιότητές του το "μόνο για ανάγνωση", το ανοίγεις με το σημειωματάριο, κάνεις την προσθήκη που ανέφεραν παραπάνω, το αποθηκεύεις και επαναφέρεις την ιδιότητα "μόνο για ανάγνωση".

Αν υπάρχει και ομώνυμό του στο φάκελο που αναφέρεις δεν έχει καμιά σημασία.

Δημοσ.

Εχω κανει πολλες αναζητησεις και ειχα δοκιμασει τις ρυθμισεις που μου λετε και πριν(προστατευμενα αρχεια-κρυφα αρχεια και φακελοι) αλλα δεν μου βρισκει αρχειο με το ονομα boot.ini...Δοκιμασα και απο περιεργεια να βρω το win.ini αλλα ουτε αυτο μου βρηκε.

Δημοσ.

Το αρχειο ειναι το

C:\boot.ini

Δεν ειναι σε κανενα υποφακελο κλπ, απλα ειναι κρυφο και συστηματος.

Αν δωσεις στο run "notepad C:\boot.ini" δεν σου το ανοιγει?

Δημοσ.

Στην εκτελεση μου λεει οτι το αρχειο δεν υπαρχει και αν θελω να δημιουργηθει....Οποτε;

Δημοσ.

Μηπως εχω κανει λαθος εκει και αντι για \ θελει / ?

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις να φαινονται τα κρυφα αρχεια και αρχεια συστηματος και να πας να κοιταξεις στον c: σου (ή d: ή οποιο αλλο γραμμα εχει).

Δημοσ.

Εχω προσπαθησει τα παντα αλλα δεν το βρισκω μπορει να κανω και εγω βεβαια λαθος...Παντως δεν ειναι σοβαρο ε; Γιατι ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα..Αυτο που ανεφερα για επιδιορθωση με το cd εγκαταστασης ισχυει;

Δημοσ.

Εχω προσπαθησει τα παντα αλλα δεν το βρισκω μπορει να κανω και εγω βεβαια λαθος...Παντως δεν ειναι σοβαρο ε; Γιατι ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα..Αυτο που ανεφερα για επιδιορθωση με το cd εγκαταστασης ισχυει;

Σου το στέλνω λοιπόν έτοιμο να το αποσυμπιέσεις και να το βάλεις στο δίσκο C:\ να λυθεί το πρόβλημα.

boot.zip

Δημοσ.

Σε ποιο σημειο του δισκου πρεπει να το βαλω; Οπου να ναι; Ευχαριστω πολυ.

Τελικα το εβαλα και δουλεψε μια χαρα...Ευχαριστω πολυ και τους δυο σας για το χρονο σας και τις συμβουλες σας...Α και κατι ακομα το αρχειο αυτο ειναι απο το δικο σου συστημα η απο αλλου; (απο περιεργεια)

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις το πιο απλό; Γιατί να ψάχνεις το αρχείο όταν στο έχει έτοιμο για edit εδώ:

Δεξί κλικ Υπολογιστής->Poperties->Στο Tab Αdvanced

Επιλέγεις Settings στο πλαίσιο "Start up and Recovery" μετά edit

Και εδώ στο ανοίγει με notepad αυτόματα και έτοιμο για επεξεργασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...