madas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 εδω και λιγες μερες εχω αρχισει και μελεταω java και σημερα εγραψα αυτο το πολυ απλο προγραμματακι το οποιο προσθετει δυο αριθμους >import java.util.Scanner; class example{ public static void main(String args[]){ Scanner input = new Scanner(System.in); double num1, num2, sum; System.out.println("Enter first number:"); num1 = input.nextDouble(); System.out.println("Enter second number:"); num2 = input.nextDouble(); sum = num1 / num2; System.out.println(sum); } } αν δωσω δυο ακεραιους τοτε δουλευει μια χαρα, ομως αν δωσω δεκαδικους μου πεταει αυτο >Exception in thread "main" java.util.InputMismatchException at java.util.Scanner.throwFor(Scanner.java:840) at java.util.Scanner.next(Scanner.java:1461) at java.util.Scanner.nextDouble(Scanner.java:2387) at example.main(example1.java:8) κανονικα δεν θα επρεπε να δουλευει καλα, αφου εχω δηλωσει double τις μεταβλητες μου??? που ειναι το προβλημα????
At0m0 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ο δεκαδικός που έδωσες ήταν π.χ. ο 3,14 ή ο 3.14 ; ( ο ένας έχει "κομμα" ο άλλος "τελεία")
madas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ο δεκαδικός που έδωσες ήταν π.χ. ο 3,14 ή ο 3.14 ; ( ο ένας έχει "κομμα" ο άλλος "τελεία") με τελεια τους γραφω τους δεκαδικους
At0m0 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Εχμ, αφού εμαθα τι πρέπει να κάνω για να κάνω compile το παράδειγμά σου στο PC μου .... και αφού δοκίμασα με το 3.14 και έφαγα πόρτα ... δοκίμασα και με το 3,14 και .... δούλεψε... java rules Προσθήκη: @virxen75 Locale rules too.
virxen75 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 δοκίμασε έτσι > import java.util.Scanner; import java.util.Locale; class example{ public static void main(String args[]){ Scanner input = new Scanner(System.in); input.useLocale(Locale.US); double num1, num2, sum; System.out.println("Enter first number:"); num1 = input.nextDouble(); System.out.println("Enter second number:"); num2 = input.nextDouble(); sum = num1 / num2; System.out.println(sum); } }
madas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Εχμ, αφού εμαθα τι πρέπει να κάνω για να κάνω compile το παράδειγμά σου στο PC μου .... και αφού δοκίμασα με το 3.14 και έφαγα πόρτα ... δοκίμασα και με το 3,14 και .... δούλεψε... java rules Προσθήκη: @virxen75 Locale rules too. λιγο παραλογο αλλα δουλεψε... οπως ειπες και eσυ java rules!!!
virxen75 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 λιγο παραλογο αλλα δουλεψε... οπως ειπες και eσυ java rules!!! καθόλου παράλογο,έχει να κάνει με το locale που χρησιμοποιείς(regional settings). δες τον κώδικα που έστειλα όπου δουλεύει με την .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.