3leven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Οταν κατεβασεις τον υποτιτλο , για να τον βαλεις στον ιδιο φακελο με την ταινια θα χρειαστει 1 τουλαχιστον drag n drop.. H μπορεις να τον αποθηκευσεις κατευθειαν στον φακελο οταν τον κατεβασεις που σημαινει 4-5 κλικ! Εισαι καταδικασμενος!
micos000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ θα συμφωνήσω με τον 3leven, ο οποίος αν και καυστικός στα σχόλια του έχει δίκιο. Ψάχνεις και βρίσκεις τους υπότιτλους, τους κατεβάζεις, τους αποσυμπιέζεις στον σωστό φάκελο, αν είναι συμπιεσμένοι και δεύτερη φορά τους ξαναποσυμπιέζεις. Μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να είναι τόσο κουραστικό να κάνεις ένα f2-ctrl+c-enter-clik-f2-ctrl+v-enter. Αν θέλεις, έχω μια διαδικασία για τις σειρές που διευκολύνει την μαζική μετονομασία πολλών επεισοδίων. Περιλαμβάνει ένα αρχείο bat, το σημειωματάριο και το αγαπημένο μου ReNamer beta. Σε 1 λεπτό θα έχεις μετονομάσει όλα τα επεισόδια της σειράς σωστά.
Etherovamon Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Οταν κατεβασεις τον υποτιτλο , για να τον βαλεις στον ιδιο φακελο με την ταινια θα χρειαστει 1 τουλαχιστον drag n drop.. H μπορεις να τον αποθηκευσεις κατευθειαν στον φακελο οταν τον κατεβασεις που σημαινει 4-5 κλικ! Εισαι καταδικασμενος! Νομίζω πως ήμουν σαφής και πως επικεντρώθηκα κυρίως σε σειρές Εγώ θα συμφωνήσω με τον 3leven, ο οποίος αν και καυστικός στα σχόλια του έχει δίκιο. Ψάχνεις και βρίσκεις τους υπότιτλους, τους κατεβάζεις, τους αποσυμπιέζεις στον σωστό φάκελο, αν είναι συμπιεσμένοι και δεύτερη φορά τους ξαναποσυμπιέζεις. Μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να είναι τόσο κουραστικό να κάνεις ένα f2-ctrl+c-enter-clik-f2-ctrl+v-enter. Αν θέλεις, έχω μια διαδικασία για τις σειρές που διευκολύνει την μαζική μετονομασία πολλών επεισοδίων. Περιλαμβάνει ένα αρχείο bat, το σημειωματάριο και το αγαπημένο μου ReNamer beta. Σε 1 λεπτό θα έχεις μετονομάσει όλα τα επεισόδια της σειράς σωστά. Αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να με βοηθήσεις με τη διαδικασία αυτή;
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν, κατέβασε για αρχή ΑΥΤΟ. Είναι το Renamer. Τρέξε για αρχή το Renamer_extract. Δεν είναι ακριβώς setup, είναι ένα αυτο-αποσυμπιεζόμενο αρχείο rar που δημιουργεί και συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας και στο μενού Όλα τα προγράμματα. Τώρα για το αρχείο bat. Κατέβασε το αρχείο bat από ΕΔΩ. Τα περιεχόμενα του bat είναι τα παρακάτω. @echo offmd subs_back copy *.srt subs_bak\ del lista.txt For %%a in (*.avi) do @echo %%~na >>lista.txt echo Press any key pause start notepad.exe lista.txt Αντέγραψε το στον φάκελο με την σειρά που έχεις και τρέξτο, θα σου δημιουργήσει αμέσως ένα αρχείο lista.txt με όλα τα αρχεία avi που υπάρχουν στον φάκελο και θα σου ανοίξει αυτόματα το αρχείο. Κάνε επιλογή όλων και αντιγραφή στα περιεχόμενα του. Κλείσε το txt. Αν το χρειαστείς ξανά θα είναι εκεί. Θα δεις ότι δημιουργεί έναν φάκελο όπου κρατάει αντίγραφο από τα αρχείο srt για ασφάλεια. Αν όλα πάνε καλά μπορείς να τον σβήσεις μετά ή αν χρειαστεί θα μπορείς να επαναφέρεις τους υπότιτλους. Το σκριπτάκι είναι πολύ απλό. Για να γίνει σωστά η διαδικασία θα πρέπει τα avi να είναι με κάποια ονομαστική σειρά και όχι σκορποχώρι. Αν δεν σε βολεύει η κατάσταση με την σειρά των avi και έχεις σε σωστή σειρά τους υπότιτλους, μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στα αρχείο RenAvi και να επιλέξεις Επεξεργασία. Εδώ μπορείς να αλλάξεις το *.avi σε *.srt (στην γραμμή του For). Έτσι θα δημιουργήσει λίστα από τα αρχεία υπότιτλων. Αν τα επεισόδια είναι σε mkv αλλάζεις το *.avi σε *.mkv (ή σε ότι άλλο σε βολεύει). Θα μπορούσε να δουλέψει και σε υποφακέλους αλλά θα αυξανόταν πολλή η πιθανότητα για κάποιο λάθος. Τώρα τρέξε το ReNamer. Άνοιξε επίσης και τον φάκελο με τα επεισόδια. Επέλεξε τους υπότιτλους και ρίχτους μέσα στο renamer ή κάνε Add Files και επέλεξε τους υπότιτλους. Φρόντισε να είναι με την σωστή σειρά στην λίστα του renamer. Αν δεν είναι, βάλτους με την σειρά (με drag and drop). Αν επιλέξεις να κάνεις λίστα με τους υπότιτλους, εννοείτε ότι θα βάλεις τα avi αντί τους υπότιτλους. Τώρα πάτα στο +Add και πήγαινε στο τέλος που λέει UserInput. Κάνε δεξί κλικ-Επικόλληση στο δεξί μέρος και θα σου φέρει την λίστα μετονομασίας. Τσεκάρισε την επιλογή Leave original extensions για να μην σου αλλάξει την κατάληξη από τα avi (ή τα srt) και πάτα Add Rule. Θα σε γυρίσει πάλι στην λίστα και θα δεις στο αριστερό μέρος το παλιό όνομα και στο δεξί το νέο. Αν δεν στο κάνει, πάτα Preview. Αυτό που βλέπεις είναι μια προεπισκόπηση. Δεν έχει γίνει ακόμα η μετονομασία. Μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις και να ξανακάνεις Preview. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το πρόγραμμα θα σε ειδοποιήσει. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και άλλα rules. Αν πειραματιστής λίγο θα δεις ότι έχει πολλές δυνατότητες το πρόγραμμα. Όταν είσαι εντάξει πάτα rename και είσαι έτοιμος. Τα έγραψα αρκετά αναλυτικά και μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν είναι. Αν το κάνεις μια-δυο φορές θα δεις ότι είναι μια διαδικασία 1 λεπτού με το ζόρι. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι η σειρά των αρχείων όταν κάνεις την λίστα και όταν τα ρίχνεις στο Renamer. Εγώ βολεύομαι καλύτερα όταν έχω στην εξερεύνηση την προβολή σε λεπτομέρειες. Έτσι μπορώ να επιλέγω καλύτερα τα αρχεία που θέλω. Συνοψίζω περιληπτικά. 1. Αντιγράφεις το αρχείο RenAvi.bat στον φάκελο με τα επεισόδια και το τρέχεις [10 δευτερόλεπτα]. 2. Μόλις ανοίξει το σημειωματάριο επιλέγεις τα πάντα (CTRL+A) και αντιγράφεις (CTRL+C) τα περιεχόμενα [3"]. 3. Ανοίγεις το Renamer, ρίχνεις μέσα τους υπότιτλους, φροντίζοντας να είναι με την σωστή σειρά [20"-30"]. 4. Πατάς +Add και επιλέγεις UserInput. Κάνεις επικόλληση στο δεξί μέρος και τσεκάρεις Leave original extensions. Πατά Add rule [~3"]. 5. Αν όλα δείχνουν εντάξει πατάς Rename [1"].
therock Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν, κατέβασε για αρχή ΑΥΤΟ. Είναι το Renamer. Τρέξε για αρχή το Renamer_extract. Δεν είναι ακριβώς setup, είναι ένα αυτο-αποσυμπιεζόμενο αρχείο rar που δημιουργεί και συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας και στο μενού Όλα τα προγράμματα. Τώρα για το αρχείο bat. Κατέβασε το αρχείο bat από ΕΔΩ. Τα περιεχόμενα του bat είναι τα παρακάτω. Αντέγραψε το στον φάκελο με την σειρά που έχεις και τρέξτο, θα σου δημιουργήσει αμέσως ένα αρχείο lista.txt με όλα τα αρχεία avi που υπάρχουν στον φάκελο και θα σου ανοίξει αυτόματα το αρχείο. Κάνε επιλογή όλων και αντιγραφή στα περιεχόμενα του. Κλείσε το txt. Αν το χρειαστείς ξανά θα είναι εκεί. Θα δεις ότι δημιουργεί έναν φάκελο όπου κρατάει αντίγραφο από τα αρχείο srt για ασφάλεια. Αν όλα πάνε καλά μπορείς να τον σβήσεις μετά ή αν χρειαστεί θα μπορείς να επαναφέρεις τους υπότιτλους. Το σκριπτάκι είναι πολύ απλό. Για να γίνει σωστά η διαδικασία θα πρέπει τα avi να είναι με κάποια ονομαστική σειρά και όχι σκορποχώρι. Αν δεν σε βολεύει η κατάσταση με την σειρά των avi και έχεις σε σωστή σειρά τους υπότιτλους, μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στα αρχείο RenAvi και να επιλέξεις Επεξεργασία. Εδώ μπορείς να αλλάξεις το *.avi σε *.srt (στην γραμμή του For). Έτσι θα δημιουργήσει λίστα από τα αρχεία υπότιτλων. Αν τα επεισόδια είναι σε mkv αλλάζεις το *.avi σε *.mkv (ή σε ότι άλλο σε βολεύει). Θα μπορούσε να δουλέψει και σε υποφακέλους αλλά θα αυξανόταν πολλή η πιθανότητα για κάποιο λάθος. Τώρα τρέξε το ReNamer. Άνοιξε επίσης και τον φάκελο με τα επεισόδια. Επέλεξε τους υπότιτλους και ρίχτους μέσα στο renamer ή κάνε Add Files και επέλεξε τους υπότιτλους. Φρόντισε να είναι με την σωστή σειρά στην λίστα του renamer. Αν δεν είναι, βάλτους με την σειρά (με drag and drop). Αν επιλέξεις να κάνεις λίστα με τους υπότιτλους, εννοείτε ότι θα βάλεις τα avi αντί τους υπότιτλους. Τώρα πάτα στο +Add και πήγαινε στο τέλος που λέει UserInput. Κάνε δεξί κλικ-Επικόλληση στο δεξί μέρος και θα σου φέρει την λίστα μετονομασίας. Τσεκάρισε την επιλογή Leave original extensions για να μην σου αλλάξει την κατάληξη από τα avi (ή τα srt) και πάτα Add Rule. Θα σε γυρίσει πάλι στην λίστα και θα δεις στο αριστερό μέρος το παλιό όνομα και στο δεξί το νέο. Αν δεν στο κάνει, πάτα Preview. Αυτό που βλέπεις είναι μια προεπισκόπηση. Δεν έχει γίνει ακόμα η μετονομασία. Μπορείς να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις και να ξανακάνεις Preview. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το πρόγραμμα θα σε ειδοποιήσει. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και άλλα rules. Αν πειραματιστής λίγο θα δεις ότι έχει πολλές δυνατότητες το πρόγραμμα. Όταν είσαι εντάξει πάτα rename και είσαι έτοιμος. Τα έγραψα αρκετά αναλυτικά και μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν είναι. Αν το κάνεις μια-δυο φορές θα δεις ότι είναι μια διαδικασία 1 λεπτού με το ζόρι. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι η σειρά των αρχείων όταν κάνεις την λίστα και όταν τα ρίχνεις στο Renamer. Εγώ βολεύομαι καλύτερα όταν έχω στην εξερεύνηση την προβολή σε λεπτομέρειες. Έτσι μπορώ να επιλέγω καλύτερα τα αρχεία που θέλω. Συνοψίζω περιληπτικά. 1. Αντιγράφεις το αρχείο RenAvi.bat στον φάκελο με τα επεισόδια και το τρέχεις [10 δευτερόλεπτα]. 2. Μόλις ανοίξει το σημειωματάριο επιλέγεις τα πάντα (CTRL+A) και αντιγράφεις (CTRL+C) τα περιεχόμενα [3"]. 3. Ανοίγεις το Renamer, ρίχνεις μέσα τους υπότιτλους, φροντίζοντας να είναι με την σωστή σειρά [20"-30"]. 4. Πατάς +Add και επιλέγεις UserInput. Κάνεις επικόλληση στο δεξί μέρος και τσεκάρεις Leave original extensions. Πατά Add rule [~3"]. 5. Αν όλα δείχνουν εντάξει πατάς Rename [1"]. Ωραιος, και εγω κατι αντιστοιχο κανω για σειρες. Ειτε μεσω directory opus, επιλεγω αρχεια ταινιων και παταω copy filenames, ειτε μεσω shell extensions με δεξι κλικ απευθειας σε ενα υπολογιστη που το χω περασει. Επειτα επικολληση σε αρχειο notepad, επιλογη find&replace, για να σβησω τις καταληξεις .srt, και μετα χρησιμοποιω ant rename. Αφου βακλλω αρχεια με σωστη σειρα, εχει επιτα επιλογη take names from list, κανω εκει επικολλησει τα ονοματα αρχειων, εχω ηδη επιλεγμενη την επιλογη να διατηρησουν το orignal extension και τελος. Ιδια διαδικασια με σενα, μονο που δεν χρησιμοποιω bat, και αντι για renamer το antrename, (προσωπικη προτιμηση). Οποτε OP, αν οι σειρες ειναι που σε προβληματιζουν τοτε αυτη ειναι η καλυτερη λυση. Οντως πανω απο λεπτο δεν παιρνει η διαδικασια. Απο κει και περα δεν υπαρχει κατι καλυτερο. Η κανεις αυτο, η βλεπεις τα αρχεια χωρις υποτιλους. Ιδανικο θα ταν παντα οι υποτιτλοι να ειχαν το ιδιο ονομα με την εκδοση που χουμε, αλλα επειδη αυτο τις περισσοτερες φορες δεν συμβαινει πρεπει ανγκαστικα να καταφυγουμε σε αυτη τη λυση...
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Η διαδικασία είναι παρόμοια, αλλά προτιμώ το bat για να μην βάζω και άλλα προγράμματα (που στην περίπτωση του opus δεν είναι δωρεάν) και επειδή έχω καλύτερο έλεγχο και γλυτώνω και τις καταλήξεις (με την τον διακόπτη %%~na). Υπάρχει βέβαια και η δωρεάν έκδοση του PowerDesk 6 που έχει την ίδια δυνατότητα (Edit->Copy names as text).
therock Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Κοιτα η διαδικασια σου ειναι πιο καλη υπο την προυποθεση ομως οτι εχεις το αρχειο ευκαιρο να το πετας καθε φορα στον φακελο με τους υποτιτλους. Εγω ας πουμε που γινεται μπαχαλο με τα αρχεια μου και εχω αλλα εδω και αλλα εκει, θα πρεπει να το χω καπου να το θυμαμαι οποτε για αυτο το παω ετσι. Παντως οπως ανεφερα, βαζεις και καποιο shell extension (free) και το copy filename γινεται και με δεξι κλικ απευθειας χωρις να ανοιγεις καποιο προγραμμα, αν σε απασχολει το οτι το dopus ειναι shareware. Μια χαρα ειναι η λυση σου και ειδικα σε εναν τακτοποιημενο υπολογιστη (δηλαδη οχι στον δικο μου) ειναι καλυτερη λυση απο αυτη που χρησιμοποιω.
Etherovamon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Σας ευχαριστώ όλους πραγματικά, με βοηθήσατε πολύ και με αρκετές εναλλακτικές επιλογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.