Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Φίλοι μου, καλησπέρα.Συμβαίνει συχνά να έχω κάποια αρχεία βίντεο (ταινίες) στον υπολογιστή μου και ψάχνοντας για υπότιτλους στο διαδίκτυο να βρίσκω κάποιους με αρκετά διαφορετικό όνομα από τον τίτλο του αρχείου βίντεο. Τους βάζω μεν στον ίδιο φάκελο με την ταινία, αλλά φυσικά το πρόγραμμα αναπαραγωγής δεν τους παίρνει αυτόματα επειδή δεν έχουν το ίδιο όνομα με την ταινία. Επειδή λοιπόν βαριέμαι να μετονομάζω συνέχεια το ένα από τα δύο (υπότιτλο ή ταινία), υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής που μόλις ξεκινά η αναπαραγωγή της ταινίας να αναζητά τον πλησιέστερο ονομαστικά υπότιτλο στην ταινία από το pc μου και να τον παίρνει αυτόματα και χωρίς να δώσω ούτε καν έγκριση για αυτό;Π.χ. εάν η ταινία ονομάζεται ''Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΥ'' και ο υπότιτλος ''χωμγεΤΑΙΝΙΑΜΟΥ56ω'' να τον παίρνει αυτόματα στην ταινία παρόλο που το όνομα του υπότιτλου είναι αρκετά αλλαγμένο.Ευχαριστώ
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το παρακάτω δουλέυει δοκιμασμένα σε VLC και mediaplayerclassic Ξεκίνα την ταινία σε παράθυρο (οχι full screen) Πιάσε τον υπότιτλο που θες (δεν μας νοιάζει το όνομα) και ρίξε τον πάνω στην ταινία. Αν το έκανες σωστά θα δεις τους υπότιτλους Βάλε την ταινία σε full screen και ... have fun
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κατανοητό αυτό, αλλά κάποιος τρόπος χωρίς καν να κάνω δεύτερη κίνηση δεν υπάρχει;Δηλαδή όλα να γίνονται αυτόματα με το που θα πατήσω την αναπαραγωγή της ταινίας
Alxnks Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 αν βαριεσαι να κανεις κλικ...ψαξε και βρες προγραμμα για να χειριζεσαι τον υπολογιστη σου φωνητικα. θα πρεπει να μιλας βεβαια, ελπιζω να μην σε ενοχλει κι αυτο..αλλα τουλαχιστον θα γλιτωσεις τα κλικ που φαινεται να απεχθανεσαι
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε πάντως να λυθεί φωνητικά και μόνο. Και να γινόταν πάντως, σίγουρα δε θα ήταν πιο βολικό από ένα απλό κλικ!
Alxnks Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 μωρε γινεται...απλα θα ηταν πολυ της υπομονης η διαδικασια. και ακριβως αυτο ηθελα...να σε φερω στα λογια μου...κανε 1-2 κλικ και τελειωσες!
3leven Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ξερεις για να κατεβασεις το προγραμμα που ψαχνεις πρεπει να κανεις αναζητηση στο google το οποιο συμαινει δεκαδες κλικ!!! Καλο δυναμη φιλε.. Παρε και καμια βιταμινη πριν ξεκινησεις (μη μας καταρευσεις)
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ξερεις για να κατεβασεις το προγραμμα που ψαχνεις πρεπει να κανεις αναζητηση στο google το οποιο συμαινει δεκαδες κλικ!!! Καλο δυναμη φιλε.. Παρε και καμια βιταμινη πριν ξεκινησεις (μη μας καταρευσεις) Αν μπορούσες να μου προτείνεις ένα τέτοιο πρόγραμμα καλοδεχούμενο θα ήταν κι ας έκανα όσα κλικ έπρεπε.Τουλάχιστον θα μου γλίτωναν πολλά περαιτέρω...Από ό,τι βλέπω πάντως η δική σου ενέργεια δε σπαταλάται στην ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας...
3leven Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ναι εχεις δικιο εκανα καποια ορθογραφικα γιατι μολις πριν δυο ωρες εμπειξα ενα κουζινομαχαιρο στο χερι μου το οποιο τωρα ειναι μεσα στις γαζες.. Και τετοιο προγραμμα ΔΕΝ υπαρχει Και να υπηρχε θα υπηρχαν πολλες δυσλειτουργιες.. Για φαντασου να ψαχνει πχ υποτιτλους για το Rocky , και μεσα στο pc να εχεις υποτιτλους απο τα αλλα τοσα που εχουν βγει
parsifal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Θυμάμαι ότι στις ρυθμίσεις Subtitles του ffdshow codec είχε μία επιλογή για ευρετική (heuristics) αναζήτηση για αρχείο υποτίτλων στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται και το αρχείο video. Ίσως να κάνει αυτό που ζητάς, για κάνε μία δοκιμή. http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/wiki/video:subtitles#heuristic_search_checked
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ναι εχεις δικιο εκανα καποια ορθογραφικα γιατι μολις πριν δυο ωρες εμπειξα ενα κουζινομαχαιρο στο χερι μου το οποιο τωρα ειναι μεσα στις γαζες.. Και τετοιο προγραμμα ΔΕΝ υπαρχει Και να υπηρχε θα υπηρχαν πολλες δυσλειτουργιες.. Για φαντασου να ψαχνει πχ υποτιτλους για το Rocky , και μεσα στο pc να εχεις υποτιτλους απο τα αλλα τοσα που εχουν βγει Τελικά τι από όλα επηρέασε το μπήξιμο; τη διάκριση των πλήκτρων, την ανάκληση των ορθογραφικών κανόνων ή την οπτική επαλήθευση; Pulvo έβαλες; Σας ευχαριστώ πάντως παιδιά και καλό βράδυ
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κατανοητό αυτό, αλλά κάποιος τρόπος χωρίς καν να κάνω δεύτερη κίνηση δεν υπάρχει;Δηλαδή όλα να γίνονται αυτόματα με το που θα πατήσω την αναπαραγωγή της ταινίας Etherovamon πλάκα μου κάνεις έτσι; Σε κουράζει ένα επιπλέον drag and drop;
Etherovamon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ο τρόπος που προτείνεις είναι πραγματικά πολύ βολικός για μια ταινία. Τυχαίνει όμως να θέλω να παρακολουθήσω 10 σερί επεισόδια από μια σειρά και εκεί που τα έχω βάλει όλα σε λίστα αναπαραγωγής, πρέπει μόλις αρχίζει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο να ασχολούμαι με τους υπότιτλους..Μπορεί μήπως να γίνει drag and drop 10 υπότιτλων σε λίστα αναπαραγωγής 10 βίντεο;Τότε όντως σταματάω να το σκαλίζω το θέμα
ati8assos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Γίνεται στον VLC. Πατάς CTRL +P για να εμφανιστούν τα preferences. Επιλέγεις από τα settings – show all. Πηγαίνεις video – subtitles. Τσεκάρεις το autodetect subtitle files Βάζεις το Subtitle autodetection fuzziness στο 2. Αν υπάρχει κάπου στο όνομα του υπότιτλου το όνομα της ταινίας θα το επιλέξει αυτόματα. (εξυπακούεται πως όλοι οι υπότιτλοι υπάρχουν στον ίδιο φάκελο με τα video)
therock Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Βασικα η λογικη ειναι καποιο προγραμμα που αν βρισκει αρχειο συμβατο υποτιτλων, να το αναπαραγει χωρις να εχει το ιδιο ονομα. ΠΧ matrix.avi και να εχεις κατεβασει ενα αρχειο absabdjsf.srt και να το παιζει μονο και μονο επειδη βρισκεται στο φακελο. Στο Playstation 2, εχω ενα προγραμμα (homebrew) Που την εχει αυτην την λειτουργια. Δλδ αν εχει καποιο αρχειο υποτιλου στον ιδιο φακελο το φορτωνει μαζει με την ταινια και ας μην εχει το ιδιο ονομα... Τωρα για PC, δεν ξερω αν υπαρχει, αλλα με μια προχειρη αναζητηση δεν βρηκα κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.