thesniki90 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας παιδια.Εχω αυτη την στιγμη στο υπολογιστη μου windows xp και θελω να βαλω windows 7 και ubuntu(τα 10.10 μαλλον).Γενικα εχω δει διαφορα θεματα για το πως γινεται, αλλα επειδη ειμαι σχετικα αρχαριος παντα εκει που νομιζω οτι καταλαβαινω καπου μπερδευομαι. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν ειναι καλυτερο να κανω partition πρωτα τον σκληρο και μετα να τα βαλω 1-1, η να βαλω windows 7 και μετα partition και ubuntu? Επισης dual boot θεωρειται οταν μεσα απο τα windows πχ βαλω linux ωστε να μπορω να επιλεγω οποιο απο τα 2 λειτουργικα θελω καθε φορα. Sorry για τις ηλιθιες ερωτησεις Επισης εχω ενα προβλημα με τις αγγλικες παραπομπες μιας και οι σχεσεις μου με τα αγγλικα δεν ειναι οι καλυτερες. Ευχαριστω πολυ για τις οποιες απαντησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Πρότασή μου (για να μη μπλεχτείς): 1) Κάνεις partition τον σκληρό και τον χωρίζεις στα δύο 2) Εγκαθιστάς win7 3) Εγκαθιστάς ubuntu και βάζεις τον bootloader στο mbr (θα στο ρωτήσει στο τέλος της εγκατάστασης) dual boot είναι όταν επιλέγεις αμέσως μετά το POST του υπολογιστή ποιο από τα δύο λειτουργικά θέλεις να φορτώσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Eχεις ξαναδουλεψει linux? Γιατι δεν το βαζεις πρωτα σε ενα vbox και μετα αν σου αρεσει προχωρας στην κανονικη εγκατασταση? Το linux θελει τουλαχιστον 2 partitions...ενα root (/) κι ενα swap (το μεγεθος του οποιου εχει να κανει με το μεγεθος της ram, πχ 500mb). Αρα χωριζεις τον σκληρο σε 3 partitions. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Και τα W7 θέλουν 2 partition, ένα root (c:\) και ένα ακόμα (100mb)*. Άρα χωρίζεις τον δίσκο σε 4 partition. * O installer των W7 φτιάχνει μόνος του το 100ΜΒ partition βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή μάλλον θα τον ξανά μπερδέψετε τον TS, η πιο απλή λύση είναι με wubi (αλήθεια ο wubi παίζει με τα 7αρια γιατί σαν να θυμάμαι ότι είχε ένα θεματάκι) και εγκατάσταση μέσα από τα windows σαν ένα οποιοδήποτε κανονικό πρόγραμμα. Εξοικειώσου λίγο με το ubuntu και μετά κοιτάς για partition και κανονικό dual boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κανονικα παιζει στα win7 o wubi... Αρα αφου τα win7 φτιαχνουν μονα τους partitions... γιατι να το φτιαξεις απο πριν? Εμενα δεν εφτιαξε παντως οταν το εσβησα και τα ξανεγκατεστησα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το παραπάνω post μου είχε μια δόση χιούμορ (ένας είπε 2 part, ο επόμενος 3 part και ο επόμενος 4 part). Παρ'όλα αυτά, καλό είναι να γνωρίζει ο TS (και όχι μόνο) ό,τι χρειάζονται το λιγότερο 4 partition στον δίσκο καθώς δεν μπορεί να έχει παραπάνω από αυτόν τον αριθμό (μιλάω για primary partitions)*. Εαν επιλέξει να δημιουργήσει παραπάνω θα πρέπει να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν με extended partitions. Επίσης, και το ubuntu φτιάχνει μόνο του τα partitions άρα γιατί να τα φτιάξεις από πριν; Και τελειώνοντας, αν και ελαφρώς off-topic, είσαι σίγουρος ότι τα W7 δεν σου έχουν φτιάξει ένα επιπλέον (κρυφό) partition; * A maximum of four partitions can be placed on any hard disk. These are sometimes called primary partitions. The limitation of four is one that is imposed on the system by the way that the master boot record is structured. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thesniki90 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Εχω δουλεψει σε linux παλι ubuntu αλλα μου τα ειχε εγκαταστησει αλλος οποτε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελω να ασχοληθω περισσοτερο με linux.Μαλιστα εχω σκοπο να χρησιμοποιω περισσοτερο ubuntu παρα windows7. Partition εχω ξανακανει 1-2 φορες παντα με τη βοηθεια των καταλληλων οδηγων και ισως δεν αντιμετωπισω προβλημα. τι λετε να κανω αυτο με την εγκατασταση μεσα apo τα windows?η να προσπαθησω με partition κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Λες να ειναι κρυφο και να μη το εχω παρει χαμπαρι τοσο καιρο? Δε θα το εβγαζε το gparted? Απο την αλλη ομως... δεν νομιζω γιατι εχω 3 primary κι ενα Extended (λογιζεται σαν primary...) αρα 4 partitions... ενω αν ειχε τη κουτσουλια των win7 δε θα με αφηνε να κανω extended (την εχουμε πατησει σε αλλο pc που το ειχε,,,και το σβησαμε και καναμε τη δουλεια μας...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Εχω δουλεψει σε linux παλι ubuntu αλλα μου τα ειχε εγκαταστησει αλλος οποτε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελω να ασχοληθω περισσοτερο με linux.Μαλιστα εχω σκοπο να χρησιμοποιω περισσοτερο ubuntu παρα windows7. Partition εχω ξανακανει 1-2 φορες παντα με τη βοηθεια των καταλληλων οδηγων και ισως δεν αντιμετωπισω προβλημα. τι λετε να κανω αυτο με την εγκατασταση μεσα apo τα windows?η να προσπαθησω με partition κτλ? Χώρισέ τα εξαρχής, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δώσε (πολύ) παραπάνω χώρο στα windows για να βάζεις εκεί και τα documents (από ubuntu έχεις εύκολη πρόσβαση σε ntfs, από win σε διαμέρισμα linux μόνο με ειδικό πρόγραμμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Χώρισέ τα εξαρχής, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δώσε (πολύ) παραπάνω χώρο στα windows για να βάζεις εκεί και τα documents (από ubuntu έχεις εύκολη πρόσβαση σε ntfs, από win σε διαμέρισμα linux μόνο με ειδικό πρόγραμμα) Ποιο ειναι αυτο το προγραμμα φιλε dawn375? Εγω θα προτεινα, αν γινεται να φτιαχτει, ενα extended partition να βαζει τα αρχεια μεσα, ετσι ωστε αν μετα θελησει να βγαλει καποιο λειτουργικο, να μην σκεφτεσαι backup αρχειων απο το partition του λειτουργικου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ποιο ειναι αυτο το προγραμμα φιλε dewn735? Πάει καιρός, που να θυμάμαι τώρα; (Ίσως το "ειδικό" να δείχνει κάπως, αλλά σίγουρα πρέπει να ψάξεις για να βρεις ένα) Εγω θα προτεινα, αν γινεται να φτιαχτει, ενα extended partition να βαζει τα αρχεια μεσα, ετσι ωστε αν μετα θελησει να βγαλει καποιο λειτουργικο, να μην σκεφτεσαι backup αρχειων απο το partition του λειτουργικου...+1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Πρότασή μου (για να μη μπλεχτείς): 1) Κάνεις partition τον σκληρό και τον χωρίζεις στα δύο 2) Εγκαθιστάς win7 3) Εγκαθιστάς ubuntu και βάζεις τον bootloader στο mbr (θα στο ρωτήσει στο τέλος της εγκατάστασης) dual boot είναι όταν επιλέγεις αμέσως μετά το POST του υπολογιστή ποιο από τα δύο λειτουργικά θέλεις να φορτώσει Το αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ποιο ειναι αυτο το προγραμμα φιλε dawn375? Ext2Read Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.