xristoforos89 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Επειδη με λετε ολοι Χριστοφορο.. Ανδρεα με λενε παιδες. Χριστοφορος ειναι ο αδερφος μου και ειμαι απο το προφιλ του, αφου απο την ημερα που γραφτηκε δεν εχει ξαναμπει στο ινσομνια. Οποτε ειπα να του παρω τον λογαριασμο!! Οχι η κοπελα μου σπουδαζει Πατρα και λεω να παω μιας και τελειωνει αυριο η εξεταστικη μου. Απο Κερκυρα καταγομαι,αλλα μονιμα Αθηνα! Αυτα τα λιγα για εμενα. Παμε παλι στο θεμα μας, στο dell inspiron 15r aluminium.
Pooky(1) Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν, πριν από λίγο μίλησα κι εγώ με τη Dell. Τους είπα ότι ασχολούμαι κάτι δεκαετίες από το 1984 με υπολογιστές και τι γίνεται αν θέλω να αλλάξω σκληρό. Κανένα πρόβλημα, όταν έρθει η ώρα μιλάω με τεχνικό που μου λέει ότι χρειάζομαι real time. Μάλιστα στην εγγύηση δεν χρειάζεται να κρατήσω το παλιό σκληρό, αν τύχει μελλοντικό πρόβλημα, ΑΛΛΑ η εγγύηση της Dell ΔΕΝ ισχύει για το σκληρό που έβαλα εγώ (καλά λογικό και απόλυτα κατανοητό) . Με την ευκαιρία τους ρώτησα για επέκταση εγγύησης και πότε μπορώ να τη κάνω. Θέλετε απάντηση; "Όποτε θέλετε, ακόμα και αν έχει περάσει και η διετία!!!!!!!!!!! " Στην ερώτησή μου αν μου κάνουν πλάκα, μου απάντησε η ευγενικότατη κυρία ότι με τη Dell μιλάω, άλλωστε οι ευχαριστημένοι χρήστες είναι οι καλύτεροι πωλητές!!!! ΔΕΝ αγοράζω ποτέ ξανά άλλο μηχάνημα εκτός από Dell...... Περιμένω τη νέα γενιά SSD και σε δυο - τρεις μήνες πάω για αλλαγή, με τον 750 να γίνεται εξωτερικός!
xristoforos89 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν, πριν από λίγο μίλησα κι εγώ με τη Dell. Τους είπα ότι ασχολούμαι κάτι δεκαετίες από το 1984 με υπολογιστές και τι γίνεται αν θέλω να αλλάξω σκληρό. Κανένα πρόβλημα, όταν έρθει η ώρα μιλάω με τεχνικό που μου λέει ότι χρειάζομαι real time. Μάλιστα στην εγγύηση δεν χρειάζεται να κρατήσω το παλιό σκληρό, αν τύχει μελλοντικό πρόβλημα, ΑΛΛΑ η εγγύηση της Dell ΔΕΝ ισχύει για το σκληρό που έβαλα εγώ (καλά λογικό και απόλυτα κατανοητό) . Με την ευκαιρία τους ρώτησα για επέκταση εγγύησης και πότε μπορώ να τη κάνω. Θέλετε απάντηση; "Όποτε θέλετε, ακόμα και αν έχει περάσει και η διετία!!!!!!!!!!! " Στην ερώτησή μου αν μου κάνουν πλάκα, μου απάντησε η ευγενικότατη κυρία ότι με τη Dell μιλάω, άλλωστε οι ευχαριστημένοι χρήστες είναι οι καλύτεροι πωλητές!!!! ΔΕΝ αγοράζω ποτέ ξανά άλλο μηχάνημα εκτός από Dell...... Περιμένω τη νέα γενιά SSD και σε δυο - τρεις μήνες πάω για αλλαγή, με τον 750 να γίνεται εξωτερικός! Kαι εγω ειχα μιλησει με μια κοπελα (μια Χριστινα κατι..) και την ρωτησα για επεκταση.. Μου ειπε να της στειλω mail (μου εδωσε το mail της), με τον σηριακο αριθμο, το μοντελο, και ποτε αγοραστηκε και θα μου απαντουσε με mail ποσο κοστιζει η επεκταση (Μου εξηγησε οτι για καθε λαπτοπ ειναι διαφορετικη η τιμη. Αλλα στην απλη σειρα,αλλο στην xps..)
Pooky(1) Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα απλά μου ζήτησε το service tag που είναι κάτω από τον υπολογιστή από το τηλέφωνο. Μου είπε ότι η επέκταση εγγύησης κοστίζει 180 ευρώ για δύο επιπλέον χρόνια, το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να χρεωθεί σε πιστωτική ή χρεωστική. Δεν μπορείς να πληρώσεις μετρητά. ΟΚ, no prob, απλά αφού έχω το περιθώριο 21 μήνες ακόμα (καλά να είμαστε) δεν την πλήρωσα σήμερα. Το μηχάνημα το λιώνω στα παιχνίδια μια και βολεύει τρομερά να αράζω στο σαλόνι και να παίζω (το πληκτρολόγιο είναι εξαιρετικό και έχω Razer Abyssus για τρωκτικό) και είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το καλοκαίρι και πόσο θα αντέξει πριν να κάνει nuclear meltdown!!!!! Βέβαια, το ανέφερα στο τηλέφωνο (γέλαγε η κοπέλα) και μου είπε "χαλάλι σας δίνουμε καινούργιο αν γίνει τίποτε" . Και μετά μου λένε κάποιοι "πάρε Acer ή HP" . Ναι καλά.
gRegor86 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια σας γραφω πλεον με ssd εγκατεστημενο.. Ολα πηγαν καλα χωρις κανενα παρατραγουδο..Το θεμα ειναι οτι αυτος ο ηχος παραμενει ..Οποτε δεν ερχοταν απο τον σκληρο.. Ακουγετε ενας ηχος σαν κατι να τρεχει και να διαβαζει δεδομενα Και ας ειμαι σε idle.. Τιιτ τιιτ τιιιιτ τιτ τιτ...Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως..Το κανει και το vaio της κοπελας μου αλλα οχι συνεχεια και με τετοια δυναμη..Τι παιζει να ειναι ρε γμτ? Ο cpu?
iron_dk Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 ''Και μου λέει εφόσον μιλάμε μαζί και σε καθοδηγώ και να σπάσει καλύπτεσαι από εγγύηση.'' .... για επέκταση εγγύησης .... "Όποτε θέλετε, ακόμα και αν έχει περάσει και η διετία!!!!!!!!!!! " Η εγγύηση της DELL είναι ίδια για όλα τα μοντέλα της, από οποιοδήποτε κατάστημα και όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί πολλοί πωλητές δεν απαντούν με σαφήνεια σε ερωτήσεις μου σχετικά με την εγγύηση της DELL. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να πουλήσουν και την δική τους επέκταση εγγύησης σαν καλύτερη επιλογή. Επειδή κατέληξα σε φορητό της DELL όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ
xristoforos89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 ''Και μου λέει εφόσον μιλάμε μαζί και σε καθοδηγώ και να σπάσει καλύπτεσαι από εγγύηση.'' .... για επέκταση εγγύησης .... "Όποτε θέλετε, ακόμα και αν έχει περάσει και η διετία!!!!!!!!!!! " Η εγγύηση της DELL είναι ίδια για όλα τα μοντέλα της, από οποιοδήποτε κατάστημα και όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί πολλοί πωλητές δεν απαντούν με σαφήνεια σε ερωτήσεις μου σχετικά με την εγγύηση της DELL. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να πουλήσουν και την δική τους επέκταση εγγύησης σαν καλύτερη επιλογή. Επειδή κατέληξα σε φορητό της DELL όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ Σχετικα με την εγγυηση, ναι πλεον ειναι ιδια για ολα τα μοντελα της. Απο οποιοδηποτε καταστημα και να αγορασεις το λαπτοπ, δεν εχει σχεση.Η εγγυηση ειναι καθαρα του κατασκευαστη(dell), και οχι απο το εκαστοτε καταστημα. Τελος, δεν το γνωριζω το τελευταιο ερωτημα για το οπου και αν βρισκεσαι.. Καλυτερα να απαντησει καποιο παιδι που ξερει, ή καλεις το πρωι στην dell και στα λενε με σιγουρια! Παιδια σας γραφω πλεον με ssd εγκατεστημενο.. Ολα πηγαν καλα χωρις κανενα παρατραγουδο..Το θεμα ειναι οτι αυτος ο ηχος παραμενει ..Οποτε δεν ερχοταν απο τον σκληρο.. Ακουγετε ενας ηχος σαν κατι να τρεχει και να διαβαζει δεδομενα Και ας ειμαι σε idle.. Τιιτ τιιτ τιιιιτ τιτ τιτ...Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως..Το κανει και το vaio της κοπελας μου αλλα οχι συνεχεια και με τετοια δυναμη..Τι παιζει να ειναι ρε γμτ? Ο cpu? Πιθανοτατα.. Αφου δεν ειναι ο σκληρος, τι αλλον μας απομενει; Οι ραμ δυσκολο το κοβω.
gRegor86 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Οι ραμ δεν ειναι τις εβγαλα να δω και παλι τα ιδια.. Μαλλον ο cpu ναι αλλα γιατι?Ειναι φυσιολογικο ? Βασικα μπορει να κανουν ετσι ολα τα laptop και απλα να μην ξερω..
xristoforos89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Οι ραμ δεν ειναι τις εβγαλα να δω και παλι τα ιδια.. Μαλλον ο cpu ναι αλλα γιατι?Ειναι φυσιολογικο ? Βασικα μπορει να κανουν ετσι ολα τα laptop και απλα να μην ξερω.. Για πλακα το ανεφερα για τις ραμ.Εννοειται πως δεν γινεται να κανουν θορυβο. Εμενα δεν μου κανει καποιον τετοιον θορυβο (beep και παει λεγοντας).
gRegor86 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Εκανα την μαμακια και αναβαθμησα το bios απο το Α06 στο Α12..Τωρα τα φουρφουρια δουλευουν σε μεγαλυτερες στροφες και περισσοτερο.. Γινετε να ξαναπαω στο Α06? Πες τε ναι.. Edit μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι γινετε μεσω cmd εντολης.. Γυρισα παλι στο 6 και ησύχασαν τα αυτακια μου ειλικρινα.. Μπορει να εχω 44 idle αντι για 39 αλλα τουλαχιστον δεν μου παιρνει τα αυτια..
xristoforos89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Εκανα την μαμακια και αναβαθμησα το bios απο το Α06 στο Α12..Τωρα τα φουρφουρια δουλευουν σε μεγαλυτερες στροφες και περισσοτερο.. Γινετε να ξαναπαω στο Α06? Πες τε ναι.. Edit μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι γινετε μεσω cmd εντολης.. Γυρισα παλι στο 6 και ησύχασαν τα αυτακια μου ειλικρινα.. Μπορει να εχω 44 idle αντι για 39 αλλα τουλαχιστον δεν μου παιρνει τα αυτια.. Μαλλον δεν ειχες διαβασει το θεμα που ειχα ανοιξει εε;; http://www.insomnia.gr/topic/396495-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf-bios/page__p__3818732#entry3818732 Πως ειπαμε οτι το ξαναγυρισες στο A06;
gRegor86 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον αρχικα κατεβασε απο εδω ποιο bios θελεις.. Μετα τρεξε απο το command prompt το αρχειο αυτο με καθετο forceit ΠΧ C:users\gregor>N5010A6/forceit (και πατα enter. Στο command promt αυτο) Απλα να εχεις μπαταρια και power cable πανω μην γινει καμια στραβη.. Αυτα..Αλλαξα 3 4 ωσπου να βρω ενα με καλο ελεγχο funs.. Tελικα γυρισα στο 06 μιας και το 11 και το 10 που εβαλα παλι δυνατα ηταν.. Οταν το κανεις πες μας..Το 07 ειπες ειχες ε? Η αληθεια ειναι οτι αυτο δεν το δοκίμασα,αν ειναι καλο θα παω και εγω σε αυτο..
xristoforos89 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον, μπαινω στο cmd αλλα οτι εντολη και να πατησω μου λεει οτι δεν υπαρχει.. Πηρα λοιπον οπως ειναι το αρχειο που κατεβασα(το Α07 bios), και το εσυρα πανω στο cmd(ενω ειναι ανοιχτο). Ετσι το διαβαζει! Αλλα.. Μου βγαζει οτι ακριβως μου εβγαζε και πριν που προσπαθουσα να το εγακαστησω με τον κλασσικο τροπο. Οτι δηλαδη επειδη εχω νεοτερο bios δεν μπορω να το εγκαταστησω. Τι λες να φτιαει; Μηπως στο παραδειγμα που μου εδωσες, εχεις λαθος την καθετη, πριν το forceit; Βεβαια εβαλα ολες τις καθετες (που κοιταει προς τα δεξια και προς τα αριστερα η αλλη), αλλα τιποτα παλι. edit: το αρχειο που το ''σερνω'' μεσα στο cmd και μου το διαβαζει ειναι χωρις την καταληξη forceit. Αν βαλω το force it, μου λεει πως δεν υπαρχει παλι..
gRegor86 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Οταν ανοιγεις το cmd η γραμμη εχε μονο το C:\users\'τοονοματουpcσου'> Πχ σεμενα ειναι C:users\gregor> περασα το αρχειο a07 μεσα στον φακελο gregor των windows(c->USers->gregor) Kαι μετα εγραψα στο cmd N5010A06/forceit Ολοκληρομενο πρεπει ναι ειναι C:users\gregor>N5010A06/forceit PS:Bαλε το αρχειο που κατεβασες μεσα στο gregor(στην δικια μου περιπτωση) θα στο διαβασει μια χαρα...Δεν χρειαζετε να γραψεις την καταληξh exe στο cmd. Οπως ακριβως στο γραφω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.