Προς το περιεχόμενο

Δεν κάνει εγκατάσταση XP

"Giannis"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση XP SP3 σε ολοκαίνουριο σκληρό δίσκο αλλά αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα, ξεκινάει η αντιγραφή των αρχείων αφού έχει κάνει format και δημιουργία partition στον σκληρό, μόλις τελειώνει η αντιγραφή των αρχείων και κάνει την επανεκκίνηση ωστε να συνεχίσει την εγκατάσταση, ξανά κάνει επανεκκίνηση και επιστρέφει στην αρχή της διαδικασίας της εγκατάστασης όπου ξανά ρωτάει που θα εγκατασταθεί το λειτουργικό κλπ κλπ. Καμιά ιδέα για το τι φταίει;;;

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι καλά πως γίνεται η εγκατάσταση στα XP αλλά μήπως να άλλαζες την σειρά εκκίνησης (boot sequence) από το BIOS ώστε να ξεκινά από τον σκληρό, μετά την πρώτη επανεκκίνηση που ζητά;

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι καλά πως γίνεται η εγκατάσταση στα XP αλλά μήπως να άλλαζες την σειρά εκκίνησης (boot sequence) από το BIOS ώστε να ξεκινά από τον σκληρό, μετά την πρώτη επανεκκίνηση που ζητά;

ακριβώς αυτό ή εναλλακτικά στην επανεκκίνηση μην πατήσεις τίποτα εκεί που σου λέει "press any button to..." ώστε να κάνει boot απο τον δίσκο και να συνεχίσει κανονικά η εγκατάσταση

Δημοσ.

Το cd είναι του θείου, το έχω ξανά ξαναχρησιμοποιήσει και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Έχω προσπαθήσει με τούς τρόπους που μου είπατε (χωρίς να πατήσω πλήκτρο για να κάνει reboot, δεν έχω αλάξει απο το bios το boot sequence) αλλά συνεχίζει να κάνει τα ίδια χαζά......

Δημοσ.

Δοκίμασε ν' αφαιρέσεις το CD στην επανεκκίνηση και να το βάλεις στο drive μόλις προχωρήσει λίγο η διαδικασία εγκατάστασης.

Δημοσ.

Δεν πιάνει απολύτως τίποτα, μου έχει σπάσει τα νεύρα.....

Κάτσε λίγο,δηλαδή αν βγάλεις το cd,μόλις τελειώσει η αντιγραφή,πάλη σε βγάζει από την αρχή της διαδικασίας της εγκατάστασης ;;;

Δημοσ.

Ή αυτό θα κάνει ή θα κλείσει. Μόλις έκανα ενα βήμα παραπέρα, έβαλα jumper στο σημείο που αναγράφει ο σκληρός << limits PHY to 3Gbps>> και κατάφερε να προχωρήσει λίγο παρακάτω αλλά πάλι μου ξαναέκανε τα ίδια. Πρός το παρών κάνω δοκιμές με τα jumper να δω το θα γίνει, και για όσους ίσως αναροτιούντε, δεν είναι ide ο σκληρός αλλά sata!!!!!!!!

Δημοσ.

Έχω προσπαθήσει με τούς τρόπους που μου είπατε (χωρίς να πατήσω πλήκτρο για να κάνει reboot, δεν έχω αλάξει απο το bios το boot sequence) αλλά συνεχίζει να κάνει τα ίδια χαζά......

Ίσα ίσα, πρότεινα να αλλάξεις το boot sequence και να βάλεις να ξεκινά από τον σκληρό, εκτός και αν πρόκειται για λάθος πληκτρολόγηση από μέρους σου...

Τώρα είδα ότι ο σκληρός είναι SATA... σε κάποια φάση της εγκατάστασης, ζητείται να φορτώσεις τους οδηγούς SATA από δισκέτα... το κάνεις αυτό;

Δημοσ.

Αφού έχεις "πειράξει" το BIOS δοκίμασε να βάλεις τις ασφαλείς τιμές μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και στη συνέχεια κάνεις ρυθμίσεις στα μέτρα σου. Εν ανάγκη reset BIOS.

Δημοσ.

Εγώ το κατάλαβα λάθος...... Το δοκίμασα και με το τρόπο που μου είπες αλλά μάταια. Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι άλλο, αρχικά έκανε επανεκκίνηση απο μόνο του χωρίς λόγο μετά την πρώτη επανεκίννηση που κάνει το setup των windows, τώρα το κουλό που κάνει είναι οτι προσπερνάει το σημείο που είχε αρχικά πρόβλημα, ξεκινάει την εγκατάσταση και μόλις φτάνει στίς πρώτες ρυθμίσεις <<ώρα, περιοχή κτλ.>> κλείνει ο υπολογιστής. Είναι πολύ περίεργα αυτά που γίνονται

Αφού έχεις "πειράξει" το BIOS δοκίμασε να βάλεις τις ασφαλείς τιμές μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και στη συνέχεια κάνεις ρυθμίσεις στα μέτρα σου. Εν ανάγκη reset BIOS.

Το μόνο που έχω πειράξει είναι το boot sequence, τίποτα άλλο. Ούτε reset έκανε δουλειά ούτε default και optimized, μια τρύπα στο νερό.....

Δημοσ.

Έλεγξε τις συνδέσεις όλων των συσκευών σου και των καρτών σου στη Μ/Β μήπως κάποια δεν κάνει σωστή επαφή και δημιουργεί το πρόβλημα σε άσχετη χρονική στιγμή.

Δημοσ.

Θα με τρελάνει αυτό το μηχάνημα..... Μετά απο πόσες επανεκκινήσεις και χωρίς να αλάξω το παραμικρό κατάφερε και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Τι έγινε δε κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια και το χρόνο σας

Δημοσ.

Για την ιστορία, για τα άτομα που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα....... Αφού μετά απο αρκετές επανεκκινησεις, σβησίματα κτλ κτλ, όπως έχω προαναφέρει, κατάφερα και έκανα εγκατάσταση τα παράθυρα, ο γολγοθάς όμως δεν είχε τελειώσει, συνέχισε να κάνει επανεκκινήσεις μόνο του και να σβήνει στο ξεκάρφωτο. Έβγαλα όλες τις συσκευές απο τη μητρική και έμεινε μόνο ο σκληρός, η κάρτα γραφικών και το dvd recorder και συνέχισε να μου κάνει τα ίδια χαζά, εν τέλει για να μην πολυλογώ η κωλομητρική έκανε όλη τη ζημιά..... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...