Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η αγορά κάρτας ήχου;

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συνδέσει το PC με ένα Philips fwm377 και έλεγα να βάλω καμιά σχετικά φθηνή κάρτα ήχου.

θα καταλάβω κάποια διαφορά στο ήχο ή δεν αξίζει να δώσω 20-30Ε και να μείνω με την on board; Ακούω mp3s 128+kbps

Βρήκα μια Creative SoundBlaster Audigy 2 στα 15Ε πχ, αξίζει σαν αγορά;

Δημοσ.

για να καταλαβεις διαφορα στον ηχο, ειναι λιγο σχετικο.

εξηγησε λιγο, πως εχεις κανει τη συνδεση?

θεωρω πως εχεις συνδεσει με minijack -RCA καλωδιο απο την πρασινη εξοδο της καρτας ηχου στο line in του Philips, σωστα?

διευκρινησε επισης, γιατι στα χαρακτηριστικα του δεν το βλεπω, αν εχει SPDIF.

Δημοσ.

oi onboard καρτες ηχου πλεον ειναι παρα πολυ καλες.

εκτος αν θες τεχνολογιες thx και εχεις κορυφαια ηχεια με ξεχωριστους μονοφωνικους ενισχυτες σε καθε ηχειο και βαλεις να ακουσεις κλασσικη μουσικη,τοτε ισως και καταλαβεις κατι. αλλα για γενικη χρηση το αυτι μας δεν καταλαβαινει πολλα παραπανω.

βεβαια μπορεις να την παρεις και ετσι για την αγορα η αν θες καποτε να επεκτεινεις το συστημα και σε 5.1 η 7.1

αλλα οταν ειναι να παρεις το 5.1 δεν νομιζω να τσιγκουνευτεις 20ευρω και για μια καρτα.

Δημοσ.

καλα δεν ειναι μονο τα παραπανω καναλια σε μια καρτα ηχου αλλα εχει παρα πολυ μεγαλη διαφορα απο τις onboard

και σε θεμα εντασης και σε θεμα ποιοτητας

πχ στα ηχεια μου οταν τα εβαζα πανω απο την μεση αρχιζε και ευγαζε θορυβους και δεν επαιζε και τοσο δυνατα οσο στην καρτα ηχου

φανταζομαι στα ηχεια σου που ειναι και καλυτερα

Δημοσ.

Στο 2ο PC έχω τα X-540 της Logitech πάνω στην on board αλλα δε μου κάνει καρδιά να βάλω κάρτα ήχου γι αυτά τα ηχεία, γιατί δε με ικανοποιούν τελικά (ήταν δώρο) και σκέφτομαι να πάρω κάποια 2.1

Θα δείξει, αν αποφασίσω να τα δώσω και πάρω κάποια καλα 2.1 παίζει να τσιμπήσω και μια καρτούλα!

Δημοσ.

στα Χ540 θα ακουσεις διαφορα με εξ. καρτα γραφικων. τα εχω και το ξερω! στην αρχη τα ειχα με την onboard στο main PC μου, αλλα μολις εβαλα την SB audigy SE, αλλαξε ο ηχος! πιο δυνατος και πιο καθαρος!

βεβαια τα Χ540 δεν ειναι Hi End ηχεια, αλλα για πισι ειναι πολυ καλα! με 80-100€, τι παραπανω να σου δωσουν?

Δημοσ.

Με προβληματίζουν σαν ηχεία γιατί δεν είναι για μουσική, και εγώ στο PC ακούω συνέχεια, ενώ ταινίες και παιχνίδια δεν παίζω ποτε! Επίσης Μέχρι το 1/4 στο volume δεν ακούς σχεδόν τπτ, σχεδόν απο το 1/2 και μετά παίζουν καλά και δε ξέρω αν αυτό είναι πρόβλημα ή κοινό φαινόμενο!

Δημοσ.

εε ενταξει, για μουσικη, δεν παιρνεις 5.1 ηχεια! παιρνεις, ή 2 καλα ή 2.1!

παντως εγω δεν εχω κανενα παραπονο ουτε και απο τη μουσικη!

αν θες, αναλυσε λιγο αυτο που λες οτι στο 1/4 δεν ακους και πανω απο 1/2 ακους....τι εννοεις ακριβως? μηπως ειναι θεμα ρυθμισης.....?

Δημοσ.

logitech_x540_09_thumb.jpg

Έχουμε λοιπόν το χειριστήριο, αν περιστρέψω το volume απο την αρχή μέχρι η κουκίδα να φτάσει σε νοητή ευθεία παράλληλα με το - (και λίγο πιο πάνω) δεν ακούγεται τίποτα, δλδ το 1/4 της διαθέσιμης περιστροφής.

Δημοσ.

αν σου πω οτι εγω, εχω συνηθως μεχρι τη μεση τα volume + Bass controls και με φτανει, τι θα μου πεις?

και αυτη τη στιγμη, σου μιλαω για χωρο 18-20τμ.

μονο οταν θελω να ακουστω παραδιπλα, ανεβαζω κι αλλο...!!!!

μαλλον καποιο προβλημα υπαρχει..!!

Δημοσ.

Παρατηρείς εσύ αυτό το φαινόμενο πάντως, δηλαδή μέχρι το 1/4 να μην ακούς σχεδόν τίποτα;

Αν όχι, τότε να τα πάω να τα δούνε...

Στέλνω και ένα mail στη Logitech να μου πουν κι αυτοί!

Δημοσ.

Έχω τα Logitech X-540 με μία Xonar D2 και μπορώ να πω ο ήχος είναι πολύ καλός και στην μουσική και στις ταινίες. Η αγορά συνήθως οποιασδήποτε κάρτας ήχου θα σου δώσει καλύτερο ήχο από οποιαδήποτε ενσωματωμένη. Πάνω από 1/4 σπάνια ανεβάζω (ακούγεται πολύ δυνατά) ενώ πάνω από την μέση τα ηχεία αρχίζουν και παραμορφώνουν τον ήχο.

Δημοσ.

Παιδιά αυτό που λέτε με τη θέση του volume είναι σχετικό, εξαρτάται από τη στάθμη του σήματος εξόδου της εκάστοτε κάρτας. Αν είναι ισχυρότερο

είναι φυσικό να έχουμε μεγαλύτερη ένταση ανοίγοντας το λιγότερο και το αντίθετο. Σε άλλον μπορεί να παίζει δυνατά στη μέση και άλλος να χρειάζεται

να το ανοίξει περισσότερο για να έχει την ίδια ένταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...