RedPanda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έχασες επεισόδια μου φαίνεται. Δεν είχα σήμα. ΟΚ, αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα Terms of Use τόσο ενός παιχνιδιού όσο και της ίδιας της κονσόλας, είναι από την στιγμή που αγοράζοντας κάτι δηλαδή κάνοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρία, πως καταστρατηγούνται οι νόμοι του κράτους, όπως είπες. Η εταιρία σε ενημερώνει πλήρως για την συμφωνία. ...DNAS may retrieve information about your hardware and software for authentication, copy protection, account blocking, system, rules, game management and other purposes... To the fullest extent permitted by law, you may not reverse engineer, decompile, or disassemble any portion of the Game Software, or create any derivative works, or otherwise attempt to create Game Software source code from its object code. You may not use any unauthorised, illegal, counterfeit, or modified hardware or software in connection with the Game Software to bypass, disable, or circumvent any encryption, security, or authentication mechanism for the PlayStation®3 system.
digekas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είχα σήμα. ΟΚ, αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα Terms of Use τόσο ενός παιχνιδιού όσο και της ίδιας της κονσόλας, είναι από την στιγμή που αγοράζοντας κάτι δηλαδή κάνοντας ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρία, πως καταστρατηγούνται οι νόμοι του κράτους, όπως είπες. Η εταιρία σε ενημερώνει πλήρως για την συμφωνία. ...DNAS may retrieve information about your hardware and software for authentication, copy protection, account blocking, system, rules, game management and other purposes... To the fullest extent permitted by law, you may not reverse engineer, decompile, or disassemble any portion of the Game Software, or create any derivative works, or otherwise attempt to create Game Software source code from its object code. You may not use any unauthorised, illegal, counterfeit, or modified hardware or software in connection with the Game Software to bypass, disable, or circumvent any encryption, security, or authentication mechanism for the PlayStation®3 system. Δλδ αν εσύ θέλεις να πεθάνεις και δεν μπορείς να αυτοκτονήσεις οπότε και μου ζητήσεις να σε καθαρίσω () πιστεύεις ότι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό (ότι δλδ η δολοφονία έγινε με την συγκατάθεσή σου), με καλύπτει νομικά; Η sony και η κάθε sony δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει ένα μηχάνημα που έχεις πλέον στην κατοχή σου αλλά ούτε και να καθορίζει την χρήση που του κάνεις, τόσο απλό είναι. Δεν μπορεί δλδ να σου ζητάει ό,τι θέλει στο ToS για να σου πουλήσει μία συσκευή και επειδή εσύ υποτίθεται ότι έχεις πλήρη γνώση του τι περιλαμβάνει το ToS με την αποδοχή του νομιμοποιείς τις απαιτήσεις της. Ακόμα πιο απλά. Αν στο ToS της μία εταιρία αναφέρει ότι σου παρέχει εγγύηση για ένα (1) μόνο χρόνο, αν σου χαλάσει δεν θα την πας πίσω και θα ζητήσεις να σου την επισκευάσουν με δικά τους έξοδα από την στιγμή που στην Ευρωπαϊκή ένωση κάθε συσκευή καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών;;;
RedPanda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τα περί σκοτωμών δεν τα σχολιάζω, αλλά για το παράδειγμα της εγγύησης ή κάποιου άλλου καταχρηστικού όρου η απάντηση είναι δεν θα αγόραζα από αυτήν την εταιρία. Δεν θα το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία εκ των υστέρων για να μην πληρώσω τα παιχνίδια μου. Αλλά για να μην μιλάμε γενικά για χρήση της συσκευής και όρους, η Sony βασίζει τις ενέργειες της καθαρά στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της (σύμφωνα με τα οποία είναι οι όροι αγοράς του προϊόντος), που με τη σειρά τους προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα τον δημιουργών. Η χρήση για την οποία μιλάμε και προσπαθεί να μου περιορίσει είναι μία και συγκεκριμένη: αντιγραμμένα παιχνίδια.
digekas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έλα όμως που νομικά έχεις το δικαίωμα να δημιουργήσεις αντίγραφα με σκοπό να προστατέψεις από την φθορά το γνήσιο αντίγραφο. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το ToS έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις της εταιρία απέναντι στους πελάτες της και από εκεί ξεκίνησαν να καθορίζουν το πως πρέπει να χρησιμοποιείται το προϊόν τους ώστε από αυτή την χρήση να μην παρουσιάζονται προβλήματα και σε περίπτωση που παρουσιαστούν να καλύψουν εκείνοι τα έξοδα επισκευής ή τις λοιπές ζημίες που μπορεί να προκληθούν από αυτή την ορθή χρήση. Φτάσαμε όμως στο σημείο οι ίδιοι να κάνουν ελέγχους και να δημιουργούν προβλήματα ανάλογα του αν η χρήση που κάνει κάποιος με τον ένα ή άλλο τρόπο "ζημιώνει" τις εταιρίες τους και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί θεωρούν δεδομένο το ότι αν κάποιος κάνει αντίγραφο ενός παιχνιδιού τότε αυτό το αντίγραφο το θεωρούν πέρα από παράνομο (που δεν είναι όταν προορίζεται καθαρά και μόνο για ιδιωτική χρήση) και ως διαφυγόντα κέρδη. Γιατί δλδ εσύ να κάνεις αντίγραφο ασφαλείας και να μην αγοράσεις το ίδιο δισκάκι δυο φορές από την εταιρία;;; Υ.Γ. Και όχι φίλτατε η λύση δεν είναι δεν αγοράζω από αυτή την εταιρία ακριβώς επειδή αν περάσει αυτή η λογική στο τέλος όλες οι εταιρίες θα ακολουθούν αυτή την τακτική. Για αυτό υπάρχουν αντίστοιχες αρχές (πείτε τις καταναλωτικές ενώσεις, συνήγορο του καταναλωτή, κλπ) οι οποίες αυτόκλητα κατεβάζουν καμπάνες στις εταιρίες και τους κόβουν το βήχα εξαρχής, αλλά πρέπει να έχει γίνει και ένας σχετικός ντόρος πιο μπροστά αφού πρώτα από όλα οι εταιρίες κοιτούν με πιο τρόπο θα πετύχουν ελαχιστοποίηση των απωλειών τους...
dimitris2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Ενημέρωση: Ύστερα από την παραπάνω ανακοίνωση της Sony, η Jailbreak κοινότητα όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να παραμείνει άπρακτη. Σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας destructoid, το τελευταίο hack του Playstation 3 όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα άρσης του αποκλεισμού από το PlayStation Network, αλλά επιτρέπει παράλληλα και τον αποκλεισμό άλλων χρηστών. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για το τελευταίο είναι να γνωρίζει κανείς το ID της κονσόλας που θέλει να αποκλείσει. Όπως φαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των Jailbreakers και της Sony έχει ανάψει για τα καλά ενώ αναμένουμε την απάντηση της εταιρείας στο τελευταίο αυτό κενό ασφαλείας.
digekas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δίκοπο μαχαίρι είναι και θα δημιουργήσει αντιδράσεις και προβληματισμό σε όλους τους κατόχους PS3 ανεξάρτητα αν έχουν πειράξει την κονσόλα τους ή όχι. Το unban που αναφέρουν δεν είναι στην ουσία unban της κονσόλας αλλά, από ότι λένε, θα στέλνει η κονσόλα όχι το δικό της ID αλλά κάποιο άλλο που δεν θα έχει αποκλειστεί από το PSN. Οπότε αν η sony δει δυο ή και περισσότερες ip να χρησιμοποιούν το ίδιο ID τελικά τι θα κάνει;;; Ίσως να τους banάρει όλους και θα ζητήσει από τον κάτοχο με την πραγματική ID να αποδείξει ότι είναι εκείνος ο πραγματικός κάτοχος και από εκεί και πέρα στο account του θα μπαίνει με κωδικό. Από την άλλη όπως έχει τώρα το σύστημα και από ότι λένε τα παιδιά, καταγράφοντας τα πακέτα που στέλνει και παίρνει μία κονσόλα που τελικά banάρεται από το PSN πχ με bridge μέσω ενός pc, θα αρχίσουν να στέλνουν άλλες ID (που σημαίνει ότι χρειάζεται id generator) οπότε πολύς κόσμος θα banαριστεί χωρίς να έχει πειράξει την κονσόλα του οπότε και εκτιμούν ότι από τις εντάσεις και τις διαμαρτυρίες η sony τελικά θα κάνει πίσω και θα ανοίξει το PSN. Όπως όμως προείπα υπάρχει τρόπος και μάλιστα εύκολος η sony και πάλι να απομακρύνει τις πειραγμένες κονσόλες από την στιγμή που αυθαίρετα ελέγχει τις συσκευές των πολιτών. Εκεί πρέπει να υπάρξει απαγόρευση και αν μεγάλος αριθμός πολιτών απευθυνθεί στους ευρωβουλευτές μας και εκείνοι κινήσουν τις διαδικασίες όχι μόνο θα φάει πρόστιμο που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει αλλά δεν θα ξαναδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές αλλά ούτε και κάποια άλλη εταιρία, σε αντίθεση με το αν τελικά τον αποδεχτεί ο κόσμος αυτόν τον έλεγχο οπότε και θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εταιρίες.
RedPanda Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Όπως όμως προείπα υπάρχει τρόπος και μάλιστα εύκολος η sony και πάλι να απομακρύνει τις πειραγμένες κονσόλες από την στιγμή που αυθαίρετα ελέγχει τις συσκευές των πολιτών. η Sony έχει προηγούμενο με το θέμα Sony BMG copy protection rootkit scandal, δεν νομίζω να κάνει τίς ίδιες βλακείες δυο φορές. Από τη μία τώρα ενημερώνει στα Terms of Use και από την άλλη δεν έχει υπάρξει θέμα ασφάλειας ή άλλο πρόβλημα στο PSN για να πει κάποιος ότι παρακολουθεί αθέμιτα το δίκτυο, ώστε να χάσει το πρόσχημα ότι οι ενέργειες αυτές είναι κατά της πειρατείας. Όπως φαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των Jailbreakers και της Sony έχει ανάψει για τα καλά ενώ αναμένουμε την απάντηση της εταιρείας στο τελευταίο αυτό κενό ασφαλείας. Από τη μία δεν μπορεί βγάλει update που να είναι αποτελεσματικό από την άλλη μου φαίνεται πως προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα "τρομοκράτησης" των jailbreak χρηστών.
digekas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 η Sony έχει προηγούμενο με το θέμα Sony BMG copy protection rootkit scandal, δεν νομίζω να κάνει τίς ίδιες βλακείες δυο φορές. Από τη μία τώρα ενημερώνει στα Terms of Use και από την άλλη δεν έχει υπάρξει θέμα ασφάλειας ή άλλο πρόβλημα στο PSN για να πει κάποιος ότι παρακολουθεί αθέμιτα το δίκτυο, ώστε να χάσει το πρόσχημα ότι οι ενέργειες αυτές είναι κατά της πειρατείας. ... Όταν αναφερόμαστε σε ένα δίκτυο, αυτό αποτελείται από τα μηχανήματα που ανήκουν σε εταιρίες, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες και αυτές προστατεύονται από την νομοθεσία (πχ δεν νοείτε οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να παρακολουθούν τις συζητήσεις των πελατών τους) και από τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο ως τερματικοί σταθμοί και οι οποίοι δεν αποτελούν πλέον περιουσιακό στοιχείο των εταιριών. Τα πνευματικά δικαιώματα που έχει λοιπόν η sony και η κάθε sony απαγορεύουν στον geohot και στον κάθε geohot όχι να προσπαθήσει να πειράξει την κονσόλα και το firmware της αλλά να αναδημοσιεύσει το firmware πειραγμένο ή μη. Τα patches φυσικά είναι άλλη υπόθεση. Εξάλλου ο ίδιος είχε ξεκλειδώσει το iphone και σε αντίστοιχη κίνηση με αυτή της sony η apple πήρε την απάντηση που της άρμοζε και αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος η apple δεν είχε κάνει αντίστοιχο έλεγχο στα iphone διώχνοντας κόσμο πχ από το app store. Η ουσία είναι ότι καμία εταιρία δεν δικαιούται έτσι αυθαίρετα να παρακολουθεί το τι κάνει ο κάθε πολίτης σπίτι του με μόνη εξαίρεση να γίνεται με εισαγγελική εντολή και αυτή δεν παραχωρείται για πλημμελήματα αλλά και να δοθεί (σε βαθμό κακουργήματος) τον έλεγχο θα τον κάνει η αστυνομία (δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) και όχι κάποια εταιρία. Με λίγα λόγια, για την εφαρμογή του νόμου αρμόδιες είναι οι αρχές του εκάστοτε κράτους και οι εταιρίες δεν δικαιούνται ούτε να τις υποκαταστήσουν πόσο μάλλον να τις αντικαταστήσουν με την ίδια ακριβώς λογική που οι πολίτες δεν δικαιούνται να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.
Budal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Υπαρχει μια καλη περιπτωση το κλειδι να κλαπηκε απο hacker και για να το καλυψουν το ρηκσαν σε καπιο υπαλληλο δεν ειναι κ το πιο λογικο πραγμα να πληρωνεςε κατι εκατομμυρια τον μηνα και μετα να αρχιζεις να βγαζεις τουσ κωδικους εκτος και εαν μετανοησες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα