Προς το περιεχόμενο

Καρκινος

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι μονο η περιπτωση του πατερα σου, κι ενας οικογενειακος μας φιλος απο ανακοπη την ωρα της χημειοθεραπειας πεθανε, δεν ειναι ασυνηθες το φαινομενο.

Αιτια θανατου, καρδιακη ανακοπη.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 389
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλιππα, έγραψα χτες την περίπτωση του μπαμπά μου που ως αιτία θανάτου το έμφραγμα αναφέρεται και όχι ο καρκίνος πνεύμονα τελικού σταδίου.

Δεν ειναι μονο η περιπτωση του πατερα σου, κι ενας οικογενειακος μας φιλος απο ανακοπη την ωρα της χημειοθεραπειας πεθανε, δεν ειναι ασυνηθες το φαινομενο.

Γενικά η αιτία θανάτου γράφεται από τον θεράποντα ιατρό. Η "καρδιακή ανακοπή" δεν είναι αιτία θανάτου. Υπάρχουν γιατροί που όντως το γράφουν, αλλά είναι ανοησία. Πέθανε γιατί σταμάτησε η καρδιά του δηλαδή! Κι αυτό όντως επηρεάζει τα στατιστικά στοιχεία, όχι όμως σε καθοριστικό βαθμό.

Η περίπτωση του εμφράγματος είναι διαφορετική. Ειδικά από τη στιγμή που είχε διαβήτη και κάπνιζε, το πιο πιθανό είναι ότι είχε στεφανιαία νόσο, άρα δικαίως γράφτηκε το έμφραγμα. Θα μου πεις, αν γλίτωνε το έμφραγμα μπορεί να έφευγε 2 μήνες μετά από τον καρκίνο, αλλά άλλες φορές ισχύει και το αντίστροφο. Αν είσαι άντρας άνω των 80 ετών, νομίζω κατά 80% έχεις καρκίνο του προστάτη (συνήθως αδιάγνωστο). Επειδή όμως δεν είναι συνήθως επιθετική νόσος, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άντρες πεθαίνουν από κάτι άλλο, έχοντας παράλληλα και καρκίνο του προστάτη.

Με λίγα λόγια, ένα δίκιο το έχετε. Ωστόσο, και πριν 20 χρόνια τα ίδια ίσχυαν. Δεν ξεκίνησαν τώρα να γράφουν "καρδιακή ανακοπή" οι γιατροί. Οπότε τα συμπεράσματα για τη διαχρονική εξέλιξη της νόσου δεν αλλάζουν. Αν αντί για 25%, ο καρκίνος σκοτώνει το 30%, τότε και πριν 20 χρόνια δε σκότωνε το 22.5%, αλλά το 27.5%.

Εχασα πριν λιγο καιρο τον πατερα μου, ενα χρονο ταλαιπωρηθηκε με καρκινο σομαχου, τον βρηκαν αργα, προσπαθησε αλλα δεν τα καταφερε.

Ενα πακετο τσιγαρα την ημερα για 40+ χρονια, φαγητο οτι να ναι,καμια σωματικη ασκηση,ποτε ζωνη ασφαλειας.

Απορω γιατι τοσοι ανθρωποι φοβουνται τον θανατο και παρολαυτα δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ για να τον καθυστερησουν.Και εχω συγγενεις να λενε "ειναι να μην σου τυχει το λαχειο".

Φροντισε να μην αγοραζεις λαχεια και δεν θα σου πεσει ποτε (η τουλαχιστον θα μειωσεις αρκετα τις πιθανοτητες.

ΥΓ:Αυτες οι χημειοθεραπειες δεν ξερω ποσο εχουν βελτιωθει τα τελευταια χρονια αλλα σε διαλυουν...

Οχι δεν ξερεις εσυ ,αφου η τριτη του ξαδερφη απο το χωριο ηταν πολυ αγχωδης και παρουσιασε ογκο  επισης κατι πολυ σοβαρες" ερευνες "που διαβασε στο διαδικτυο το ελεγαν αυτο διπλα ακριβως απο εκει που αναφεροταν οι εξωγηινες αρχαιοτητες και τα Νεφελιλμ ...

Συνεχίζεις απλά  να με προκαλείς χωρίς επιχειρήματα.

Πολύ ώριμη αντιμετώπιση , μπράβο !

Εδώ όμως φίλε μου δεν είναι το ΟΑΚΑ , ούτε το καφενείο που πετάει ο καθένας την μαλακία του , οπότε συμπεριφορές τέτοιου τύπου καλύτερα θα ήτανε να μην της έχεις.

Αν έχεις ΣΟΒΑΡΑ επιχειρήματα να αντιπαλέψεις όχι εμενα , αλλά τα λεγόμενά μου , τότε με χαρά να σε ακούσω.

Αν όχι , σταμάτα να ρίχνεις το επίπεδο της συζήτησης , και απλά μην συμμετέχεις , σε ένα τόσο σοβαρό θέμα , απλά για να τρολλάρεις εμένα.

Φυσικά οι μοντεράτορες για μια ακόμα φορά κοιμούνται....

• Like 1

Εμενα την μανα μου οι χημεοθεραπειες της κατεστραψαν την παραγωγη ερυθρων αιμοσφαιριων με αποτελεσμα καθε μηνα να θελει αιμα ειχαμε φτασει να εχει αιμοτοκρητη 17-18

• 2 εβδομάδες αργότερα...

διάγνωση: λέμφωμα χότζκιν οζώδους σκλήρυνσης.. γνωρίζετε άτομο που να είχε το ίδιο;

Είναι η πιο κλασική και συχνή μορφή λεμφώματος Hodgkin. Γενικά στα νέα άτομα έχει καλά ποσοστά επιβίωσης πενταετίας ανάλογα με το στάδιο στο οποίο είναι. 

διάγνωση: λέμφωμα χότζκιν οζώδους σκλήρυνσης.. γνωρίζετε άτομο που να είχε το ίδιο;

Η κοπέλα μου, όταν ήταν 25 χρονών.

6 μηνες χημειοθεραπεία, 3 μηνες μετα ακτινοβολία και μετα παρακολουθηση ανα 3 μήνες.

Ευτυχως διαγνώσθηκε έγκαιρα και καθαρά απο τύχη. Πήγε για μια απλή ακτινογραφία θωρακα για να δικαιολογήσει αναρωτική άδεια λογω γρίπης πτηνών και μας έκατσε το λαχείο.

• Like 1

και τι να μας κάνει η 5ετής επιβίωση ,θέλουμε τουλάχιστον άλλα 40 χρόνια ζωής

ανεύρυσμα(μα τι όνομα κι αυτό) πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; ήταν πολύ δύσκολη περίοδος;

Επισεις ενα παιδι στην σχολη το περασε, εχασε τα μαλλια του, εχασε καποια κιλα και τον χασαμε για ενα διαστημα. Επανηλθε κανονικα παντως και ειναι μια χαρα. Αν θυμαμαι καλα το περασε πριν 6-7 χρονια. Παντως μετα την ασθενεια αλλαξε και λιγο σαν χαρακτήρας, αρχισε να απολαμβανει περισσοτερο την ζωη  σαν να μη θελει καμια ευκαιρια να παει χαμενη.

Παβλιναρα περασαν 5 χρονια απο τοτε, η περιοδος ηταν απιστευτα δυσκολη για ολους. Ο γιατρος ειπε οτι το ξεπερασε πληρως και δεν τιθεται θεμα πενταετιας. Το hodgkins θεραπευεται πληρως αν αντιμετωπιστει εγκαιρα. Τουλαχιστον αυτο μας ειχε πει τοτε ο γιατρος.

Μακάρι. Σε ευχαριστώ.Επίσης με αγχώνουν τα μαλλιά.Μετά από πόσο καιρό θα αρχίσουν να φυτρώνουν ξανά;Κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος της χημειοθεραπείας;

Μακάρι. Σε ευχαριστώ.Επίσης με αγχώνουν τα μαλλιά.Μετά από πόσο καιρό θα αρχίσουν να φυτρώνουν ξανά;Κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος της χημειοθεραπείας;

Θα πέφτουν μετά την χημειοθεραπεία και θα αρχίζουν σιγά να βγαίνουν πριν την επόμενη. Που όταν την κάνεις, θα ξαναπέσουν.

Με λίγα λόγια, για όσο καιρό κρατήσει η θεραπεία με χημειοθεραπείες, τρίμηνο, εξάμηνο, δεν ξέρω, μαλλί και τρίχα στο κορμί δεν θα έχεις. Γενικά, κεφάλι, πόδια, χέρια, γεννητικά όργανα, φρύδια, ματόκλαδα, τίποτα.

Μόλις τελειώσεις τις χημειοθεραπείες, θα ξαναβγούν κανονικά.

η μητερα μου δεν ειχε τριχωπτωση και απο οτι μου εχουν πει γιατροι ειναι και θεμα οργανισμου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...