pappous_soulis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Όχι. Απλά τώρα βλέπουμε πώς ήταν το άστρο πριν 3,260 χρόνια. Αν «έσκασε» πριν από 3,261 χρόνια θα το δούμε του χρόνου. Αν το ωστικό κύμα ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός (απ ό,τι θυμάμαι από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις κινείται με μικρότερη αλλά σχετικιστική ταχύτητα) θα το «αισθανθούμε» κι αυτό του χρόνου. Βασικά, πριν 3259 χρόνια θες να πεις. Η έκρηξη πρέπει να'χει ήδη γίνει. Με ένα πρόχειρο search, βρήκα ότι η ταχύτητα ενός τέτοιου ωστικού κύματος είναι περίπου 168 km/s. Υποθέτοντας ότι η πηγή είναι σωστή, και σήμερα να δούμε εμείς την έκρηξη, το κύμα θα αργήσει τόσο που ούτε τα δισέγγονά μας δε θα τη προλάβουν.
pournaras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 168km/s ? αρα αν το διαιρεσουμε με την ταχυτητα του φωτος, ειμαστε 300.000/168. Οτι φτανει δηλαδη στη γη σε ενα ετος με την ταχυτητα φωτος, θελει 1785 ετη με την ταχυτητα του ωστικου κυματος. Εστω λοιπον οτι βλεπουμε σημερα την εκρηξη που εγινε πριν 3260 ετη. Αρα το ωστικο κυμα θα φτασει εδω σε (3260*1785)-3260=5.815.840 ετη. Ποια δισεγγονα...
jason_rethymno Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μπορεί να γλυτώσουμε από την έκρηξη.Απο την σύγκρουση του αστεροειδή με τη Γη όμως το 2036 θα γλυτώσουμε?
pournaras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μπορεί να γλυτώσουμε από την έκρηξη.Απο την σύγκρουση του αστεροειδή με τη Γη όμως το 2036 θα γλυτώσουμε? Αν ζει μεχρι τοτε ο Bruce Willis, γιατι να μην τη γλυτωσουμε;
Mika Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μπορεί να γλυτώσουμε από την έκρηξη.Απο την σύγκρουση του αστεροειδή με τη Γη όμως το 2036 θα γλυτώσουμε? συμφωνα με αυτο παντως η πιθανοτητα για τον συγκεκριμενο έχει μειωθεί και πλεον είναι 1 στις 250.000 να χτυπησει την γη... so we live to fight another day
antonl Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Βασικά, πριν 3259 χρόνια θες να πεις.Η έκρηξη πρέπει να'χει ήδη γίνει. Με ένα πρόχειρο search, βρήκα ότι η ταχύτητα ενός τέτοιου ωστικού κύματος είναι περίπου 168 km/s. Υποθέτοντας ότι η πηγή είναι σωστή, και σήμερα να δούμε εμείς την έκρηξη, το κύμα θα αργήσει τόσο που ούτε τα δισέγγονά μας δε θα τη προλάβουν. Όχι, 3261 ήθελα να πω. Αν είχε γίνει πριν 3259 χρόνια, θα το είχαμε δει πέρσι. Επίσης η ταχύτητα του ωστικού κύματος ούτε standard είναι ούτε σταθερή. Εώς 0.1c λέει εδώ. Βέβαια και μ αυτήν την ταχύτητα δε θα προλάβαινε να μας φτάσει μιας και θα ήθελε 32600-3260 χρόνια αν το βλέπαμε να σκάει σήμερα. Σχετικά με τον αστεροειδή, νομίζω πως κάπου πιο πίσω υπάρχει μια είδηση για τους Ρώσους που θα προσπαθήσουν να τον αναχαιτίσουν (παρόλο που δε θεωρείται απειλή).
Lucifer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Προσφυγή γονέων για την αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από σχολεία Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν τέσσερις γονείς με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, ανοίγοντας και στη χώρα μας τη συζήτηση για το ακανθώδες ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων. Όπως τονίζει στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι -εάν η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού- είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με την θρησκευτική ελευθερία. Αφορά σε μια μαθήτρια που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των Θρησκευτικών. Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει ότι δεν υποχρεούνται κανένας μαθητής να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο εκδόθηκε εγκύκλιος που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές. in.gr
VitamineQ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 μπράβο στους γονείς. μετά τις εικόνες, επόμενο βήμα να καταργηθεί και η ανόητη ώρα της προσευχής κάθε πρωί επιτέλους !
Lucifer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Πω, το τσοπαναριό κανονικά. Τότε ήταν απλώς διαδικαστικό, τώρα που το θυμάμαι, μου φαίνεται φοβερά καταθλιπτικό. Για να μη μιλήσω για το "είναι η σειρά σου να πεις προσευχή" σε δημοτικό και γυμνάσιο.
VitamineQ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 σε εμάς είχαν φτάσει στο σημείο να δίνουν και αποβολές αν δεν ήμασταν στο μπουλούκι την ώρα της προσευχής. σαν αναφορά στρατού ένα πράγμα ...
Lucifer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Same. Λογικά παντού γινόταν αυτό -και δεν τους ενδιέφερε αν ήσουν στην αίθουσα στην ώρα σου, έπρεπε να ήσουν και στη μπροσευχή.
freedubus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 3η γυμνασίου είχα σκάσει μπρουταλιά στο μικρόφωνο. Και καλά "έκλεισε ο λαιμός μου".
Höfdingadrapa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δεν έχω πει ποτέ μου προσευχή...ένα ποίημα μου είχαν δώσει να πω στην έκτη δημοτικού, δεν το είχα πάρει μαζί μου και μπροστά σε όλο το σχολείο έψαχναν στα γραφεία να βρουν αντίγραφο του ποιήματος για να το απαγγείλω. ΧΟΧΟ. Φατε την μαλάκες εγώ δε γούσταρα να πω ποίημα.
FarCry Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Όχι παίζει να το προλάβουμε. Αυτό ακριβώς λέμε. Αν το δεις αύριο να σκάει, σημαίνει πως το γεγονός αυτό συνέβη πριν 3000 χρόνια. Αλλά επειδή το ωστικό κύμα τρέχει πιο αργά απ την ταχύτητα του φωτός, παίζει να καθυστερήσει να μας φτάσει. Όχι, 3261 ήθελα να πω. Αν είχε γίνει πριν 3259 χρόνια, θα το είχαμε δει πέρσι.Επίσης η ταχύτητα του ωστικού κύματος ούτε standard είναι ούτε σταθερή. Εώς 0.1c λέει εδώ. Βέβαια και μ αυτήν την ταχύτητα δε θα προλάβαινε να μας φτάσει μιας και θα ήθελε 32600-3260 χρόνια αν το βλέπαμε να σκάει σήμερα. Σχετικά με τον αστεροειδή, νομίζω πως κάπου πιο πίσω υπάρχει μια είδηση για τους Ρώσους που θα προσπαθήσουν να τον αναχαιτίσουν (παρόλο που δε θεωρείται απειλή). αυτο για το ωστικο κυμα δε ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρο και για τι πραγμα μιλαει ακριβως. τα high energy particles gamma rays πανε με την ταχυτητα του φωτος κατι πιο ενδιαφερον Interested in what was going on, I contacted my colleague Ray Villard who is currently attending the conference in D.C. and he confirmed that the Telegraph article is 90 percent hype. It seems that Sion had used data for a far more deadly gamma-ray burst (GRB) exploding 3,260 light-years from Earth, not a supernova. T Pyxidis certainly isn't expected to produce a GRB. http://news.discovery.com/space/will-earth-really-be-wiped-out-by-a-local-supernova.html μπορειτε να κοιμηθειτε ησυχοι
Höfdingadrapa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Είναι θέμα τύχης που υπάρχουμε. Γεγονός έτσι; Που θα πάει...sooooooooooooooon.....muahahahaha.
Προτεινόμενες αναρτήσεις