Προς το περιεχόμενο

Ενδιαφέρουσες... ειδήσεις!

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Έχω ήδη βάλει καλύτερο ποστ για σήμερα στο αντίστοιχο θρεντ γαμώτο.

Τώρα το πήρα χαμπάρι ότι υπήρχε τέτοιο thread! (και είναι κι από το 2008)

Και για να μην είμαι offtopic, να ένα ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί τί συμβαίνει στους διάφορους λογαριασμούς μας όταν αποχαιρετήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο: Find What Happens To Your Email and Social Networking Accounts When You Die

(επειδή όλοι μας κάποια μέρα θα πεθάνετε...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Members
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σοβαρευτούμε λίγο:

Κίτρινη επειδή... έκλασε στα μούτρα διαιτητή!

Απίστευτο και όμως βγαλμένο από τη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο, την Αγγλία: Παίκτης άφησε μία... πορδή μέσα στο γήπεδο αλλά έφτασε μία ανάσα από το να πάρει πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια καθώς η κίνησή του αυτή υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή.

http://www.sport24.gr/html/ent/766/ent.328766.asp

(μόνο στο Βρετανιστάν γίνονται αυτά...)

Επεξ/σία από gsarig

Παραλίγο να τον στείλει στα αποδυτήρια μάλιστα αλλά τελικά ο διαιτητής του χαρίστηκε. Αν είχε πάρει κόκκινη ο παίκτης δεν θα έδινε βρωμερό παρόν στο επόμενο match.

Μια βόμβα της γερμανικής RAF, η οποία είχε απομείνει ανενεργή για δεκαετίες θαμμένη στο έδαφος βελγικής επαρχίας, άλλαξε τη ζωή της 26χρονης Βελγίδας, Maite Roel, για πάντα. Τον Ιούνιο του 1992 η Maite έγινε το νεότερο θύμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η βόμβα έσκασε εκεί όπου η ίδια έπαιζε με τους φίλους της και σχεδόν της ακρωτηρίασε το πόδι.

Το Bovekerke, χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Maite, βρισκόταν στο τμήμα του Βελγίου που καταλήφθηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1918, οι βομβιστές της γερμανικής RAF βομβάρδισαν την περιοχή, ωστόσο κάποιες από τις βόμβες έμειναν ανενεργές, χωρίς να εκραγούν. Μια από αυτές τις βόμβες κόντεψε να κοστίσει τη ζωή στη Maite, καθηλώνοντάς της στο νοσοκομείο για δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε 29 εγχειρήσεις.

«Πήγαμε εκδρομή για κατασκήνωση με τους φίλους μου και θυμάμαι ότι στην περιοχή βρισκόταν ένα παλιό στρατόπεδο», διηγείται η Maite, σήμερα 26 χρονών και μητέρα ενός παιδιού. «Ήταν η 6η Ιουλίου, 1992. Δεν ήξερα τίποτα για τον πόλεμο. Θυμάμαι ότι δημιουργήσαμε μια εστία, χρησιμοποιώντας τούβλα που βρήκαμε εκεί γύρω, και κάποια παιδιά αρχίσαν να ρίχνουν κούτσουρα για να ανάψουμε φωτιά. Θυμάμαι ότι ήμουν κουρασμένη και ξάπλωσα μερικά μέτρα μακριά από τη φωτιά για να ξεκουρασθώ. Ξαφνικά έγινε μια τρομερή έκρηξη και όλοι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν. Προσπάθησα να σηκωθώ μα δε μπορούσα. Όλοι με κοιτούσαν και εγώ κοίταξα χαμηλά και είδα ότι το αριστερό μου πόδι κρεμόταν από μια μικρή λωρίδα δέρματος» διηγείται η Maite.

Ένα εκατομμύριο Βρετανοί στρατιώτες είχαν βιώσει τον ίδιο τρόμο πάνω από 60 χρόνια νωρίτερα. Αλλά η Maite δεν μπορούσε να φανταστεί περί τίνος επρόκειτο. Τη μετέφεραν στο τοπικό νοσοκομείο του Wetteren, αλλά εκεί δεν υπήρχαν ειδικοί χειρουργοί, γι’ αυτό και τη μετέφεραν επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ghent. Για τρεις ώρες η Maite έκλεγε και ούρλιαζε από τον πόνο, καθώς οι γιατροί δεν ήξεραν τι φάρμακο να χορηγήσουν για να την αναισθητοποιήσουν. «Ο πόνος ξεκίνησε όταν κοίταξα για πρώτη φορά το πόδι μου και μετά δε σταμάτησε ποτέ», λέει η Maite.

Ακόμα και σήμερα δεν έχει σταματήσει... Οι γιατροί πήραν δέρμα, μυϊκό ιστό και αρτηρίες από τους μηρούς, την πλάτη και τα πλευρά της για να «αναδημιουργήσουν» το αριστερό της πόδι, μετά από 29 εγχειρήσεις για τις οποίες η Maite πέρασε δύο χρόνια στο νοσοκομείο, λαμβάνοντας ισχυρές δόσεις μορφίνης. Για τα επόμενα δέκα χρόνια παρέμεινε εθισμένη στη μορφίνη, επιθυμώντας διακαώς να απεξαρτηθεί, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αντέξει τον πόνο που αυτό θα συνεπαγόταν. H Maite έχει σήμερα μόνο μια αρτηρία σε κάθε πόδι. Η γέννηση του γιου της και η αγάπη του συζύγου της τη βοήθησαν - όπως εξηγεί - να αντεπεξέλθει, ωστόσο ακόμα και σήμερα χρειάζεται τη μορφίνη και το αλκοόλ για να αντέξει τον πόνο. Βέβαια, είναι περήφανη για την πορεία της απεξάρτησής της, καθώς είναι «καθαρή» από μορφίνη εδώ και ένα χρόνο και πέντε μήνες.

Η φροντίδα της έχει ανατεθεί πλέον στο Βελγικό Ινστιτούτο για Ζητήματα Βετεράνων και Θυμάτων Πολέμου. Το ινστιτούτο, με τη βοήθεια γιατρών και αστυνομικών, σύντομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που συνέβη τη μοιραία εκείνη ημέρα ήταν ότι τα παιδιά βρήκαν μια κυλινδρική βόμβα της RAF και - νομίζοντας ότι πρόκειται για βρόμικο και μουχλιασμένο κούτσουρο - το πέταξαν στη φωτιά. Η έκρηξη έσπασε τα τούβλα που τα παιδιά είχαν τοποθετήσει γύρω από τη φωτιά και τα εκτόξευσε προς όλες τις κατευθύνσεις με τρομερή ταχύτητα. Ένα από αυτά χτύπησε το πόδι της Maite και το έκανε κομμάτια.

«Έχω μια κάρτα με τον κωδικό ‘051’ που αντιστοιχεί στου βετεράνους του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν αγοράζω εισιτήρια τρένου και δικαιούμαι μειωμένο κόμιστρο λόγω αυτής της κάρτας, οι άνθρωποι με κοιτούν με δυσπιστία. Νομίζουν ότι πήρα την κάρτα απ’ τον παππού μου ή άλλο συγγενή. Όμως είναι εντελώς αληθινή: είμαι το νεότερο θύμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου», καταλήγει η Μaite.

Που βρίσκεται το λάθος σε αυτό το άρθρο ?

(Δημοσιογράφοι λέει μετά...)

Λινκ

raf δεν είναι το ακρωνύμιο για το royal air force, δηλαδή για τη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία;

Άρα δεν την έριξαν Γερμανοί, αλλά Βρετανοί;

edit: υπάρχει και μια γερμανική οργάνωση με το όνομα RAF (ή καλύτερα, υπήρχε) αλλά αυτή έδρασε μετά το 1970).

Ναι.

Και ταυτόχρονα και το ακρωνύμιο για μια γερμανική τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε κατά την ένδοξη πολεμική χρονιά του Α'ΠΠ : 1970.

Που βρίσκεται το λάθος σε αυτό το άρθρο ?

(Δημοσιογράφοι λέει μετά...)

Λινκ

Το λαθος βρισκεται στην επιλογη του μεταφραστη που μετεφρασε κυριολεκτικα οτι ναναι :-)

Το αυθεντικο αρθρο

Να ήταν μόνο λάθος μετάφραση, να πάει στο καλό.

Να βλέπεις όμως τη λέξη RAF, την οποία θα πρέπει να εξήγησεις στο αναγνωστικό κοινό σου, (για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται), και να την εξηγείς με το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το google, ε, αυτό είναι παραπληροφόρηση.

Έτσι ήθελαν να το μεταφράσουν, έτσι το μετέφρασαν.

Κρίμα.

Δεν είναι παραπληροφόρηση.

Είναι βλακεία.

Ανόθευτη και καθαρή.

Γιατί μεταξύ του 1918 ή 1939-40 και 1970 υπάρχει ένα διάστημα πολλών δεκαετιών .

Χώρια το ότι για τους περισσότερους η ονομασία RAF αποδίδεται στην αγγλική αεροπορία εξ'απ'ανέκαθεν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...