Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειμαι απο Αθηνα και δεν τα ξερω καλα.

Οποιος μπορει ας ριξει μια ιδεα, στο προηγουμενο μου θεμα με βολεψε παρα πολυ μια απαντηση που πηρα αλλα...το μετρο μας τελειωσε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλα ειχαμε βολευτει τοσο καιρο με το μετρο...Λογω διακοπης ομως πρεπει να βρω εναλλακτικη διαδρομη.Γνωριζετε κατι;

Θα κατεβαινω απο εθνικη αμυνα με το μετρο, ποιος ειναι ο πιο γρηγορος τροπος να μεταβαινω στο χαλανδρι;

http://www.oasa.gr/?pageid=401

Απλά τα πράγματα...

ΥΓ: Να δω τι θα κάνουμε όσοι παίρναμε το Μετρό από τις πέραν της Δουκίσσης Πλακεντίας στάσεις... Εκεί είναι το πρόβλημα.

• Super Moderators
Δημοσ.
ΥΓ: Να δω τι θα κάνουμε όσοι παίρναμε το Μετρό από τις πέραν της Δουκίσσης Πλακεντίας στάσεις... Εκεί είναι το πρόβλημα.

προαστιακός? (οκ μην γελάσεις)

• Super Moderators
Δημοσ.
προαστιακός? (οκ μην γελάσεις)

Δεν γελάω. :-)

ΟΚ γελάω. Και ιδού το γιατί:

α. Σε μια πολιτισμένη χώρα, η αλλαγή στα δρομολόγια του Μετρό θα ανακοινωνόταν τουλάχιστον έναν μήνα πριν ισχύσει, μαζί με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που θα'χαν σχεδιαστεί. Έτσι ώστε οι πολίτες (τους οποίους η Πολιτεία παρακαλάει να χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί για το ΙΧ τους) να σχεδιάζαν έγκαιρα και με την άνεσή τους τη διαδρομή τους.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του αρπακολλισμού, τη χώρα που πολιτικά και γεωγραφικά μπορεί να ανήκει στην Ευρώπη αλλά ουσιαστικά ανήκει στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ, η αλλαγή στα δρομολόγια του Μετρό ανακοινώθηκε 10 ημέρες πριν ισχύσει, αφού όλοι είχαν ήδη εκδώσει τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών τους, ανυποψίαστοι για το τι θα συμβεί (δεν το λέω για μένα, έχω ετήσια κάρτα για όλα τα Μέσα). Ρωτούσα τους υπαλλήλους του Προαστιακού τι θα γίνει με τα δρομολόγια του Προαστιακού και μέχρι χθες το πρωί (3 ημέρες πριν) δεν τους είχαν ενημερώσει. Ούτε οίκος ανοχής δεν είμαστε, γιατί ακόμα κι εκεί τα πράγματα είναι οργανωμένα.

β. Σε μια πολιτισμένη χώρα, θα είχαν προβλέψει αυτή την αλλαγή και θα τροποποιούσαν τα δρομολόγια του Προαστιακού κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο συρμός να πηγαίνει από το Αεροδρόμιο κατ'ευθείαν στο Σταθμό Λαρίσης (όπου είναι το κομβικό σημείο σύνδεσης με το κέντρο της Αθήνας) ή με τον Πειραιά. Όπως συνέβαινε πριν 2,5 χρόνια. Ή έστω, να πύκνωναν τα υπάρχοντα δρομολόγια του Προαστιακού για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Στην Ελλάδα, με τον τρισχιλιετή πολιτισμό ανοργανωσιάς, παπαρολογίας και ωχαδερφισμού, για να πάω από την Παλλήνη στο Σύνταγμα, εκεί που έκανα 26 λεπτά, τώρα πρέπει να αλλάξω τρεις φορές Μέσο:

Πρώτη διαδρομή:

1) Από Παλλήνη με Προαστιακό --> Νερατζιώτισσα.

2) Από Νερατζιώτισσα με Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) --> Ομόνοια.

3) Από Ομόνοια με Μετρό --> Σύνταγμα.

Εναλλακτική διαδρομή:

1) Από Παλλήνη με Προαστιακό --> Άνω Λιόσια.

2) Από Άνω Λιόσια με Προαστιακό --> Σταθμό Λαρίσης.

3) Από Σταθμό Λαρίσης με Μετρό --> Σύνταγμα.

Και η πλάκα ποιά είναι; Ότι από Παλλήνη προς Άνω Λιόσια έχει τραίνο κάθε 10 λεπτά. Μέχρι εδώ καλά.

Από Άνω Λιόσια προς Σταθμό Λαρίσης έχει τραίνο κάθε μία ώρα!!! Ναι, ναι, ναι. Αυτός είναι ο περίφημος "πολλαπλασιασμός των δρομολογίων του Προαστιακού" που έλεγαν! Να χαρώ εγώ ειδήμονες και συγκοινωνιολόγους!

Οπότε μετά φταίει ο εργαζόμενος που παίρνει το αυτοκίνητό του και το κουβαλάει στο Κέντρο, να σαπίσει τα πνευμόνια των άλλων με καυσαέριο και να προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα; Ή το ανίκανο, άχρηστο και παντελώς ηλίθιο Κράτος που καταντάει τους πολίτες δούλους και νευρασθενείς;

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπάρχουν και κάτι 315 ορ σαμθην που πάνε Εθν. Άμυνα.

Μοσχοβολάνε.

Άσε έχω εκνευριστεί πολύ με την ηλίθια κατάσταση των "ιθύνοντων". :mad:

Θα τσεκάρω και λεωφορείο (το Α5 είναι επίσης πολύ βολικό κι αν το πάρω μέχρι Αθήνα με αφήνει 20 μέτρα από το γραφείο) αλλά αν είναι να κάνω τρεισίμησι ώρες μέσα στην πρωϊνή κίνηση της Μεσογείων για να φτάσω στο Μετρό "Εθνική Άμυνα", να πάω από Αττική Οδό (να σκάσω και τα 2,5 ευρά μου) και να φτάσω σε 35 λεπτά στο Κολωνάκι...

Δημοσ.
Άσε έχω εκνευριστεί πολύ με την ηλίθια κατάσταση των "ιθύνοντων". :mad:

Θα τσεκάρω και λεωφορείο (το Α5 είναι επίσης πολύ βολικό κι αν το πάρω μέχρι Αθήνα με αφήνει 20 μέτρα από το γραφείο) αλλά αν είναι να κάνω τρεισίμησι ώρες μέσα στην πρωϊνή κίνηση της Μεσογείων για να φτάσω στο Μετρό "Εθνική Άμυνα", να πάω από Αττική Οδό (να σκάσω και τα 2,5 ευρά μου) και να φτάσω σε 35 λεπτά στο Κολωνάκι...

Επειδή, αθροιστικά, έχω περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια της ζωής μου μέσα στο Α5, η συνήθης διάρκεια που κάνει από Ανθούσα μέχρι Εθνική Άμυνα, είναι 25-30 λεπτά, ενώ από Ανθούσα μέχρι Ακαδημίας 45' το λιγότερο, μέχρι ώρα. Το όλο ζόρι είναι μέχρι την Αγία Παρασκευή, στο σπάσιμο της Χαλανδρίου, μετά κόβει η κίνηση και αρχίζει και ο λεωφορειόδρομος.

• Super Moderators
Δημοσ.
Επειδή, αθροιστικά, έχω περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια της ζωής μου μέσα στο Α5, η συνήθης διάρκεια που κάνει από Ανθούσα μέχρι Εθνική Άμυνα, είναι 25-30 λεπτά, ενώ από Ανθούσα μέχρι Ακαδημίας 45' το λιγότερο, μέχρι ώρα. Το όλο ζόρι είναι μέχρι την Αγία Παρασκευή, στο σπάσιμο της Χαλανδρίου, μετά κόβει η κίνηση και αρχίζει και ο λεωφορειόδρομος.

Αν σκεφτείς τις εναλλακτικές (όπως τις περιέγραψα παραπάνω) 25 λεπτά δεν είναι τραγικά. Μετά κατεβαίνεις και παίρνεις Μετρό.

Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ζόρι δεν είναι το πρωί, το πρωί είμαι μια χαρά. Το ζόρι είναι το απόγευμα, που επιστρέφεις...

Δημοσ.

Και το θέμα είναι πως η μισή διαδρομή που κάνεις οδικώς, είναι αυτή που πήζει περισσότερο λόγω έλλειψης λεωφορειόδρομου.

Θα σε σκέφτομαι με αγάπη όταν επιδεικνύω την 6μηνη κάρτα διαδρομών στο μετρό της Κοπεγχάγης. =ρ

Δημοσ.

Τι ακριβώς θα φτιάξουν και πόσο καιρό θα κάνει; Εγώ άκουσα στην t.v. ότι σταματάνε τα δρομολόγια του metro προς ΕΛ. Βενιζέλο. Ο προαστιακός θα πηγαίνει;

Δημοσ.

Σταματάνε τα δρομολόγια του μετρό από Εθνική Άμυνα μέχρι Αεροδρόμιο για 6 μήνες. Ο Προαστιακός θα λειτουργεί κανονικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...