markelos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 H ΔΕΛΤΑ αγόρασε τη ΜΕΒΓΑΛ Γεγονός είναι πλέον η εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο εταιρείες συγκροτούν πλέον τη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στην Ελλάδα. Όπως εκτιμάται, η νέα εταιρεία θα έχει μερίδιο 30% περίπου στην αγορά γάλακτος και κυρίαρχη θέση στο γιαούρτι. Πρόκειται για μια κίνηση που θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά και θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο. Η πώληση της ΜΕΒΓΑΛ, μιας βορειοελλαδίτικης εταιρείας, αλλάζει και την εικόνα της ΔΕΘ. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση εκ μέρους της ΔΕΛΤΑ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τα κυβερνητικά στελέχη. Από την δημιουργία της νέας αυτής γαλακτοβιομηχανίας, οι καταναλωτές δεν θα δουν την τιμή του γάλακτος να ανεβαίνει, ενώ αυτό που διαβεβαιώνουν στελέχη και των δυο εταιρειών είναι οτι θα γίνουν προσπάθειες να διαφυλαχθούν όλες οι θέσεις εργασίας. Για να προχωρήσει η συγχώνευση, απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συνεργασία των δύο εταιρειών στα δίκτυα (διανομή προϊόντων της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα από το δίκτυο της Vivartia και αντιστρόφως στη Β.Ελλάδα) ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που έχει οδηγήσει τις δύο εταιρείες ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού η εξοικονόμηση στο κόστος είναι μεγάλη. Το «φλερτ» των δύο εταιρειών χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν η ΔΕΛΤΑ (επί Δ.Δασκαλόπουλου) ειχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου, αλλά οι άλλοι μέτοχοι της είχαν μπλοκάρει τη συμφωνία, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές αλλαγές.
andreapaog328 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 «Καπνίζετε και πίνετε περισσότερο» συνιστά στους Ρώσους η κυβέρνηση Μόσχα, Ρωσία «Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει: Όσοι πίνουν και όσοι καπνίζουν κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το κράτος» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν. Η αύξηση της κατανάλωσης θα απέφερε περισσότερα έσοδα από φόρους, εξήγησε. «Αν καπνίζετε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, δίνετε περισσότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων» ήταν η ανορθόδοξη συμβουλή του Κουντρίν σε μια χώρα που οι εθισμοί είναι ήδη σοβαρό πρόβλημα. Όπως αναφέρει το AFP, το 65% των ανδρών στη Ρωσία είναι καπνιστές και 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που το προσδόκιμο επιβίωσης για τους άνδρες είναι χαμηλότερο από ό,τι σε κράτη της υποσαχάριας Αφρικής. Ένα πακέτο τσιγάρων κοστίζει στη Ρωσία μόλις 1 ευρώ. Η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να υπερδιπλασιάσει τους δασμούς την επόμενη τριετία, από τα 250 ρούβλια ανά 1.000 τσιγάρα με φίλτρο στα 590 ρούβλια. Το μέτρο μάλλον δεν θα είναι δημοφιλές σε μια χώρα όπου σημειώθηκαν διαδηλώσεις λόγω της έλλειψης σε τσιγάρα τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Η ρωσική κυβέρνηση, πάντως, επέβαλε πρόσφατα ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή για τη βότκα, θέσπισε μηδενικά όρια για την οδήγηση υπό την επήρρεια και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια της νύχτας. πηγή: in.gr
polydiastatos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ο γαμπρός του ξαδέρφου μου είναι Ρώσος της νέοπλουτίστικης ελίτ τους και πίνει μία μπουκάλα βότκα στην καθισιά του. Μάλιστα, όταν του έκανα παρατήρηση προ διμήνου, επειδή είχε πιεί τον Βόλγα, μου απάντησε με πολύ σοβαρό ύφος ότι ξέρει πολύ καλά τους αστυνομικούς της Ελλάδος. Με χίλια ευρώ κάνουν απλά το κορόϊδο!
tmjuju Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 "David Pogue writes in the NY Times that when you buy a new Windows PC, it comes festooned with stickers on the palm rests: one for Windows, one for Skype, one for Intel, one for the laptop company, maybe an Energy Star sticker and so on. 'It's like buying a new, luxury car — and discovering that it comes with non-removable bumper stickers that promote the motor oil, the floor mat maker, the windshield-fluid company and the pine tree air freshener you have no intention of ever using,' writes Pogue. But the worst thing is that when you peel them off, they shred, leaving adhesive crud behind. 'When you've just spent big bucks on a laptop, should you really be obligated to spend the first 20 minutes trying to dissolve away the sticker goop with WD40?' But AMD has a solution. Starting next year, AMD will switch to new stickers that peel off easily, leaving no residue; after that, it's considering eliminating the sticker program altogether." http://mobile.slashdot.org/story/10/09/02/180221/AMD-Hates-Laptop-Stickers-As-Much-As-You-Do Λαέ Ξεσηκώσου - Να απαγορευθούν και τα αυτοκόλλητα που μας κολλούν στα αμάξια όταν παίρνουμε καράβια :-D:-D
SilverCloak Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 [/url]Λαέ Ξεσηκώσου - Να απαγορευθούν και τα αυτοκόλλητα που μας κολλούν στα αμάξια όταν παίρνουμε καράβια :-D:-D Μα δεν είναι απλώς ατελείωτο θράσος αυτό ρε γαμώτο; Εγώ τους το έδωσα πίσω κολλημένο πάνω στο χαρτί που είχαν βάλει στο παρμπρίζ για τον προορισμό μου. Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τον τύπο της AMD. Ήταν ωραία τα αυτοκόλλητα όταν ήμουν μικρός. Και καγκουράκος. Τα μόνα αυτοκόλλητα που πρέπει να μείνουν είναι τα "Είμαι γάιδαρος - παρκάρω όπου γουστάρω"
FarCry Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Με αίμα βάφτηκαν τα γυρίσματα των «Transformers 3» http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=153&aid=1119775
nickarmy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 ο τίτλος λίγο παραπλανεί ή εμένα μου φάνηκε
nickarmy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 ο τίτλος λίγο παραπλανεί ή εμένα μου φάνηκε
pappous_soulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι σε προΐδεάζει ότι κάποιος πέθανε. Ευτυχώς η γυναίκα ζει.
pappous_soulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι σε προΐδεάζει ότι κάποιος πέθανε. Ευτυχώς η γυναίκα ζει.
pournaras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη με τα ....170 γράμματα!!! Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη αποτελείται από 170 χρακτήρες! Περιέχεται......στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη και αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή... Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανο- δριμυποτριμματοσιλφιοπαρομελιτοκατακε- χυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστερα- λεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολα- γωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών Το καλύτερο; Προφέρεται με μία ανάσα στην σκηνή! Πηγη: Sarotiko.blogspot
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 ancient history is ancient... θυμάμαι να το διαβάζω πριν από μερικά χρόνια
andreapaog328 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 http://mobile.slashdot.org/story/10/09/02/180221/AMD-Hates-Laptop-Stickers-As-Much-As-You-Do Λαέ Ξεσηκώσου - Να απαγορευθούν και τα αυτοκόλλητα που μας κολλούν στα αμάξια όταν παίρνουμε καράβια :-D:-D γιαυτό εγώ το αφήνω πάντα εκέι...
pappous_soulis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανο-δριμυποτριμματοσιλφιοπαρομελιτοκατακε- χυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστερα- λεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολα- γωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών ε ?
slipknot Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 ε ? Και μετά κάποιοι παραπονιούνται για τις διάφορες γερμανικές λέξεις-σιδηροδρόμους ή για τα επώνυμα ανθρώπων από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις