Επισκέπτης Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 την photo στο link που έδωσε ο tilemaxx... Nόμιζα μιλούσες για τα prosecution images. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 σε αυτη τη χωρα εισαι οτι δηλωσεις Όχι, σε αυτή τη χώρα είσαι ότι αποφάσισαν οι γονείς σου να σε κάνουν σε ηλικία λίγων μηνών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Να τους βασανίσουμε στον τροχό να δούμε αν λένε αλήθεια; αστειευομουν προφανως εγω παλι δε καταλαβαινω πως τους ηρθε η φλασια τωρα να το κανουν αυτο....ισως να βαρεθηκαν να βλεπουν τις εικονες τοσα χρονα στα δικαστικα δρωμενα btw γιατι δεν καταργουμε και την ορκομωσια ενος μαρτυρα με το ευαγγελιο? αυτο δε θιγει τα θρησκευτικα πιστευω του μαρτυρα? να μας πει ο paredwse τη γνωμη του.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 σε ολη την ευρωπη προσπαθουν να διωξουν τα θρησκευτικα συμβολα απο τους δημοσιους χωρους, γτ σου κανει εντυπωση; εμενα προσωπικα πολυ με ενοχλει να βλεπω εικονες μεσα σε δημοσια κτιρια. αν ειμαι αθεη/βουδιστρια/μουσουλμανα/οτι αλλο θες γτ να ανεχομαι κατι τετοιο; να μου τριβουν στα μουτρα την θρησκεια τους καποιοι και να νιωθω εξω απο το κοινωνικο συνολο; οι εικονες και το ευαγγελιο δεν αντιπροσωπευουν το συνολο το πληθυσμου και αρα θα πρεπει να φυγουν. φανταζεσαι ο μουσουλαμανος να ορκιζεται στο ευαγγελιο; λες και εχει καμια χρησιμοτητα αλλα τεσπα ειναι οξυμωρο οπως και να το κανεις. και η ορκομωσια πρεπει να καταργηθει κατα την αποψη μου. δεν ειμαστε στον μεσαιωνα για να πιστευουμε οτι θα καουμε στην κολαση η οτι αμα εχουμε ορκιστει δεν μπορουμε να πουμε ψεματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Members Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Αλήθεια, μιας και το ανέφερες, την είχα κατά καιρούς την απορία: ο άθεος υποχρεούται να ορκιστεί στο ευαγγέλιο; Στον μουσουλμάνο φέρνουν κοράνι; είναι που δεν έχω βρεθεί ποτέ σε δικαστήριο (ευτυχώς) και τις δικαστικές ταινίες τις βαριέμαι, οπότε όλες μου οι γνώσεις περιορίζονται σε αυτά που θυμάμαι από εκείνη την παλιά σειρά της ΕΡΤ2, το "Ορκιστείτε παρακαλώ". (edit: με πρόλαβε η Εύα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Στο στρατό οι Μουσουλμάνοι στρατιώτες έδιναν τον όρκο στο Κοράνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Όχι, σε αυτή τη χώρα είσαι ότι αποφάσισαν οι γονείς σου να σε κάνουν σε ηλικία λίγων μηνών. So true... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Στο στρατό οι Μουσουλμάνοι στρατιώτες έδιναν τον όρκο στο Κοράνι. Ακόμη θυμάμαι τα καραγκιοζιλίκια στην ορκομωσία με τον παππά να φωνάζει στο μικρόφωνο: "Αλλόθρησκοιιιιιιιιι υψώσατε τη δεεεεξιάααααα (το χέρι εννοώ ε, μην παρεξηγηθούμε!)" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Τέτοια εικόνα δεν θυμάμαι (στη Σπάρτη συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο διοίκησης, τοποθετήθηκε το Κοράνι, αναγνώστηκε ο όρκος και αυτό ήταν όλο) αλλά μπορεί κάθε ΚΕ να είχε τα δικά του, δεν ξέρω. Τώρα, όταν σηκώνεις το δεξί χέρι και ενώνεις τα τρία δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης, μέσος) αν θυμάμαι σωστά συμβολίζεις την Αγία Τριάδα, οπότε τι τους ζητούσε ο ιερέας, δεν καταλαβαίνω. Αλλά έχουν περάσει χρόνια από τότε, άτιμα γεράματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickarmy Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 αστειευομουν προφανως εγω παλι δε καταλαβαινω πως τους ηρθε η φλασια τωρα να το κανουν αυτο....ισως να βαρεθηκαν να βλεπουν τις εικονες τοσα χρονα στα δικαστικα δρωμενα btw γιατι δεν καταργουμε και την ορκομωσια ενος μαρτυρα με το ευαγγελιο? αυτο δε θιγει τα θρησκευτικα πιστευω του μαρτυρα? να μας πει ο paredwse τη γνωμη του.... βασικά βολεύει τους ψευδομάρτυρες ---------- Προσθήκη στις 18:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:41 ---------- Τέτοια εικόνα δεν θυμάμαι (στη Σπάρτη συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο διοίκησης, τοποθετήθηκε το Κοράνι, αναγνώστηκε ο όρκος και αυτό ήταν όλο) αλλά μπορεί κάθε ΚΕ να είχε τα δικά του, δεν ξέρω. Τώρα, όταν σηκώνεις το δεξί χέρι και ενώνεις τα τρία δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης, μέσος) αν θυμάμαι σωστά συμβολίζεις την Αγία Τριάδα, οπότε τι τους ζητούσε ο ιερέας, δεν καταλαβαίνω. Αλλά έχουν περάσει χρόνια από τότε, άτιμα γεράματα. καλά θυμάσαι (αν θυμάμαι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Höfdingadrapa Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Οι άθεοι στη συνείδηση τους δεν ορκίζονται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Members Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Α, άλλη ερώτηση: αν εκεί που δεσμεύεσαι ότι θα πεις την αλήθεια (με όρκο ή χωρίς) δηλώσεις ότι θα πεις ψέμματα τί γίνεται; Τιμωρείσαι με κάποιον τρόπο, απαλλάσσεσαι λόγω αναξιοπιστίας ή γίνεται κάτι άλλο; (απορίες που έχω βραδιάτικα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Η ψευδορκία αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει να είναι κολάσιμη πράξη. Νομίζω ότι η αθέτηση όρκου μπορεί να αποτελέσει βάση δίωξης (ας πούμε και στις ΗΠΑ δίνουν όρκο όταν γίνονται πολίτες), οπότε και εκεί όπου κάποιος ορκίζεται στη συνείδησή του/στην τιμή του θα ισχύει το ίδιο, δεν είναι θέμα το πού ορκίζεσαι αλλά το ότι ορκίζεσαι. Λογικά, ο paredwse θα ξέρει να σε πληροφορήσει ασφαλέστερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*georgia* Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Αν θυμάμαι καλά,μου είχε πει κάποτε μια γνωστή μου δικηγόρος πως και στα ελληνικά δικαστήρια σου λένε "επικαλέσου τη συνείδηση σου.Μπορεί και να θυμάμαι και λάθος όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Members Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Ναι αλλά αν δηλώσεις από πριν ότι θα πεις ψέμματα δεν είσαι ειλικρινής απέναντι στο δικαστήριο; (είπαμε, απορίες που τις έχω βραδιάτικα... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις