Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με υπερθέρμανση phenom II

Dosas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά,

είμαι τελείως noobie AMDακιας, πρώτη φορά έχω AMD σύστημα και τις προάλλες έπαιζα με το σύστημα της υπογραφής μου και έβλεπα αν μπορώ να κάνω κανένα εύκολο oc. Για να μην τα πολυλογώ, έβαλα να τρέξω linpack αφού έκανα successful boot στα 3.8ghz με 1.4vcore και 1.3v στο NB CPU VID, και χτύπησε το τηλέφωνο αφότου πάτησα start. Όταν γύρισα είχε error στο 9ο λεπτό, αλλά είδα ότι οι core temps είχαν φύγει 65oC φεύγα μεριά που από ότι ξέρω είναι κίνδυνος θάνατος για τα AMD. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν το error λόγω throttling (κάνουν throttle οι AMD;), ή κάτι άλλο, αλλά ανησυχώ μήπως έκανα ζημιά στο τσιπάκι με την επιπολαιότητά μου.

Τα έβαλα στα default όλα τώρα και έτρεξα linx, linpack, OCCT 1h default χωρίς κανένα πρόβλημα και με max temp 45oC στα 1.3vcore default.

Εσείς τί λέτε, παίζει να χάλασα το τσιπάκι, ή να ξαναδοκιμάσω oc.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και βέβαια throttlάρουν τα AMD στα ζόρια! Ζημιά δεν παίζει να έκανες με 1.4, εξασφάλισε δροσιά για το cpu και ότι οι μνήμες σου παίζουν καλά, και ξαναπροσπάθησε ;)

Παρέγγειλα την h70 και μερικά έτξρα gentle typhoons 15 για push/pull από το amazon, και 2-3 noiseblockers 140mm για το κουτί.

Όταν έρθει και το εγκαταστήσω θα ξαναδοκιμάσω και θα postάρω screenies.

Ήρθε σήμερα η Η70 και τα fans. Εγκατέστησα 3 συνολικά Noiseblockers XK1 140mm 800rpm fans στην case για το airflow. Ένα κάτω μπροστά, ένα κάτω να φυσάει προς τα πάνω, και ένα στην οροφή του case να βγάζει αέρα έξω. Δεν φαίνεται να κινούν πολύ αέρα όμως. Η Η70 έχει δύο gentle typhoons 120mm 1600rpm με push-pull στον radiator, προς τα έξω της case το airflow.

Έβαλα πάλι τα παραπάνω ρεύματα, 1.42v στο cpu - 3.8ghz, και 1.3 στο ΝΒ CPU VID, και 1.66v - 1600 MHz στις μνήμες.

Μετά από 50 passes του linx είχα 45oC max cpu temp, και 55oC max nb temp. Καλά είναι φαντάζομαι έτσι; Ο northbridge μήπως είναι λίγο ζεστός;

Ήρθε σήμερα η Η70 και τα fans. Εγκατέστησα 3 συνολικά Noiseblockers XK1 140mm 800rpm fans στην case για το airflow. Ένα κάτω μπροστά, ένα κάτω να φυσάει προς τα πάνω, και ένα στην οροφή του case να βγάζει αέρα έξω. Δεν φαίνεται να κινούν πολύ αέρα όμως. Η Η70 έχει δύο gentle typhoons 120mm 1600rpm με push-pull στον radiator, προς τα έξω της case το airflow.

Έβαλα πάλι τα παραπάνω ρεύματα, 1.42v στο cpu - 3.8ghz, και 1.3 στο ΝΒ CPU VID, και 1.66v - 1600 MHz στις μνήμες.

Μετά από 50 passes του linx είχα 45oC max cpu temp, και 55oC max nb temp. Καλά είναι φαντάζομαι έτσι; Ο northbridge μήπως είναι λίγο ζεστός;

μια χαρα εισαι δεν υπαρχει θεμα !

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αν ήμουν hardware θα ήθελα να ήμουν στο κουτί σου :)

Μπόλικος αέρας, καλό "ρεύμα" και καθόλου σκόνη ;) Αν δεν βαριέσαι στο επόμενο "ντου" κάνε ένα καλύτερο cable managment (24 + 8pin από πίσω κτλ...). Κατά τα άλλα, τούμπανο ;)

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Μικρό update.

Έβαλα τον phenom να τρέξει στα 4.0ghz με 1.472vcore (20 multi X 200), και τον παρακολουθώ τώρα να επιχειρεί να βγάλει 50 passes linx (είμαι στο 5ο). Max temp βλέπω 51oC, όλα τα άλλα στα νορμάλ τους.

Αν βάλω 1.45vcore στο bios, μου βγάζει 1.44v real και τρώω bsod στο login των windows. Το επόμενο σκαλί τον φέρνει στα 1.472v.

Άμα βγάλει το linx, να τον αφήσω σε αυτά τα ρεύματα; Είναι ασφαλή για 24/7;

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...