MTS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Διαβαζω απο χθες εδω και μου γεννηθηκε η απορια γιατι καποιοι τα σνομπαρουν τοσο πολυ τα ηχεια? Εχουν καποια καλυτερα φτηνοτερα? Εχουν καποια καλυτερα ακριβοτερα? (τοτε θα ηταν και παραλογο να πουνε κατι) Υπαρχουν αξιολογες λυσεις στην ιδια τιμη? Ισως, αλλα εδω δεν ειναι το καταλληλο τοπικ για να το αναπτυξουμε αυτο. Δεν εχουν μπασο... δεν κανουν για μουσικη... δεν το ενα δεν το αλλο... Τα ηχεια τα εχω καμποσα χρονια τωρα (ενημερωτικα εχουν optical, coaxial, αναλογικη και απλη στερεο συνδεση, ωστε να μπορεις να βαλεις 4 συσκευες ταυτοχρονα) και τα χρησιμοποιω ποικιλοτροπως. Για συνδεση σε WD (με προτζεκτορα) για ταινιες... δεν εχω ακουσει σε τοσα χρονια να πει καποιος κατι ασχημο για τον ηχο... Μαλλον το αντιθετο. Εχουν αποκωδικοποιητη DD5.1, THX (στην εποχη τους δεν υπηρχαν αλλα ηχεια που να εχουν, τωρα δεν ξερω) Επανω εχω, με optical coaxial DVD και PS3 με αναλογικη συνδεση ενα digital για tv και ενα παλιο ραδιοφωνο στην απλη στερεο. Βασικα μονο σε υπολογιστη δεν τα εχω συνδεδεμενα! Εδω εχω το παλιοτερο μοντελο (η ποιοτητα του οποιου με οδηγησε και σε αυτα) Οταν εψαχνα να παρω ηχεια, ειχα ακουσει σε φιλο, τα τοτε αντιστοιχα της creative... Απλα δεν συγκρινοταν ο ηχος... Μου το επιβεβαιωσε και ο ιδιος οταν τα πηρα. Τα creative ηταν (με το συμπαθιο για τους φιλους που εχουν τα τοτε γιατι τα τωρα μπορει να ειναι πολυ καλυτερα) τενεκες, σε σχεση με τα logitech Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν καποιος τα εχει και θεωρει οτι δεν αξιζουν, τοτε ας το πει, να μην παρασυρθουν καποιοι να την πατησουν με ενα προιον που δεν αξιζει τα λεφτα του. Tα ηχεια με λιγα λογια, απλα τα σπανε. Απο τις καλυτερες αγορες που ειχα κανει. Για την τιμη τους, θεωρω οτι αξιζουν τα λεφτα τους μεχρι τελευταιο ευρο, αλλα επισης θεωρω οτι θα επρεπε μετα απο τοσα χρονια να ηταν καπως φτηνοτερα. Τα καλα ομως προιοντα και τα best seller εχουν αυτο το κακο (αλλα και το καλο για οποιον τα εχει παρει) (Πριν απο 3 χρονια ειχα παρει μαζι με τα ηχεια και αυτον http://www.skroutz.gr/s/5364/Epson-EMP-TW700.html στα 800 ευρο τοτε...) Οσο για μενα, θα μεινω με την απορια (ας μεινω, δε χρειαζετε να μου απαντησει κανεις, ουσιαστικα το εγραψα αυτο σαν ενας ικανοποιημενος κατοχος και οχι ενας ανικανοποιητος ΜΗ κατοχος) ολης αυτης της χωρις λογο αντιπαραθεσης.
Navu Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το ότι το σαμπ (επίτηδες) αστράφτει και βροντάει δε σημαίνει ότι το σετ έχει καλό ήχο (γιατί αυτό είναι το μοναδικό του "προσόν"), όπως επίσης δε σημαίνει ότι και το "μπουμπουνητό" είναι καλό μπάσο. Τυχαίνει όμως αυτή η "απόδοση" του ήχου (την οποία επιμελώς καλλιέργησε η Logitech και η κάθε Logitech) να έχει ταυτιστεί με τη mainstream αντίληψη περί καλού/δυνατού ήχου. Είπαμε, αυτό που κάνουν τα Ζ, το κάνουν καλά, οπότε θεωρούνται και καλά ηχεία... Όχι όμως και 200-300-400€ για την πλαστικατζούρα της. Οι πολλές συνδέσεις είναι καλό που υπάρχουν, ανήκει στα μεγάλα + του σετ, τώρα το THX είναι σχεδόν αστείο να το αναφέρουμε γιατί THX δε σημαίνει στην ουσία τίποτα (δεν αποτελεί τεκμήριο ποιότητας)! Είναι ένα πρότυπο-μπουρδολογία του ο George Lucas για να προωθήσει με ευκολία και χαμηλό κόστος τις πρωτοεμφανιζόμενες "πολυκάναλες" ταινίες του και ορίζει ότι όλα τα περιφερειακά ηχεία πρέπει να είναι ταυτόσημα ώστε να εξασφαλίζεται "ομοιομορφία" στον ήχο (αν είναι δυνατόν!)... Το τσίμπησαν οι κατασκευάστριες εταιρίες, γέμισαν τον τόπο δορυφόρους με 8ράκια και ζήτω το Star Wars! Δε θα μακρυγορήσω περισσότερο, ούτε θα δοκιμάσω κάποια τεχνική ανάλυση (τρελό offtopic), όμως όποιος έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το θέμα "ήχος" μπορεί να κατανοήσει τα τι και τα πως ενός τέτοιου σετ.
VasKag Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 το οτι τα logitech εχουν αποκωδικοποιητη DD στην πραξη τι σημαινει? δλδ τα αλλα ηχεια 5.1 που δεν εχουν σημαινει οτι δε μπορουν να "παιξουν" σωστα ταινιες με ηχο AC3 ή DTS?
Heatspreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το ότι το σαμπ (επίτηδες) αστράφτει και βροντάει δε σημαίνει ότι το σετ έχει καλό ήχο (γιατί αυτό είναι το μοναδικό του "προσόν"), όπως επίσης δε σημαίνει ότι και το "μπουμπουνητό" είναι καλό μπάσο. Σαφώς. Δεν είναι όμως το μοναδικό προσόν. Οι δορυφόροι είναι δυνατοί επίσης με επίσης καλή ποιότητα, τόσο ήχου, όσο και κατασκευής. Η απουσία equalizer, είναι μειονέκτημα. Τυχαίνει όμως αυτή η "απόδοση" του ήχου (την οποία επιμελώς καλλιέργησε η Logitech και η κάθε Logitech) να έχει ταυτιστεί με τη mainstream αντίληψη περί καλού/δυνατού ήχου. Είπαμε, αυτό που κάνουν τα Ζ, το κάνουν καλά, οπότε θεωρούνται και καλά ηχεία... Όχι όμως και 200-300-400€ για την πλαστικατζούρα της. Δεν μιλάς όμορφα. Ηχεία είναι για απλή καθημερινή χρήση σε πολύ χαμηλή τιμή. Αυτό που κάνουν όπως λες, το κάνουν καλά. Αν κάποιος έχει τα λεφτά για να πάρει κάτι αξιόλογο, καλά θα κάνει. Δεν διαθέτουν όμως όλοι 5.000Ευρώ και 10.000+++Ευρώ και κατάλληλο χώρο. 200-300-400Ευρώ, είναι πολλά λεφτά και ειδικά στις μέρες μας. Από τη στιγμή που αγορά έχει βάλει τους κανόνες της και οι τιμές είναι αυτές δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Σε αυτά τα λεφτά και γι' αυτά τα λεφτά είναι άριστα τα Z-5500. Αν ο ανταγωνισμός παρουσιάσει κάτι καλύτερο σε λιγότερα λεφτά, τότε θα πούμε ότι δεν αξίζουν. Οι πολλές συνδέσεις είναι καλό που υπάρχουν, ανήκει στα μεγάλα + του σετ, τώρα το THX είναι σχεδόν αστείο να το αναφέρουμε γιατί THX δε σημαίνει στην ουσία τίποτα (δεν αποτελεί τεκμήριο ποιότητας)! Είναι ένα πρότυπο-μπουρδολογία του ο George Lucas για να προωθήσει με ευκολία και χαμηλό κόστος τις πρωτοεμφανιζόμενες "πολυκάναλες" ταινίες του και ορίζει ότι όλα τα περιφερειακά ηχεία πρέπει να είναι ταυτόσημα ώστε να εξασφαλίζεται "ομοιομορφία" στον ήχο (αν είναι δυνατόν!)... Το τσίμπησαν οι κατασκευάστριες εταιρίες, γέμισαν τον τόπο δορυφόρους με 8ράκια και ζήτω το Star Wars! Το Marketing είναι μέσα στο παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως που το σύστημα αποδίδει πολύ καλά, δεν ενοχλεί ότι αναγράφει THX. Δεν είπαν ψέματα με λίγα λόγια... Δε θα μακρυγορήσω περισσότερο, ούτε θα δοκιμάσω κάποια τεχνική ανάλυση (τρελό offtopic), όμως όποιος έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το θέμα "ήχος" μπορεί να κατανοήσει τα τι και τα πως ενός τέτοιου σετ. Ασχολούμαι με τη μουσική και ασχολούμαι με το θέμα "ήχος" σε βάθος και μπορώ να κατανοήσω τα τι και τα πως ενός τέτοιου set και μπορώ να πω ότι είναι υπέροχο. Και εν πάση περιπτώση μπορείς να μας πεις αν τα έχεις ακούσει τα ηχεία και εσύ τι σύστημα έχεις στο σπίτι σου? Θέλω να πω, ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης που βάζεις? Φιλικά. το οτι τα logitech εχουν αποκωδικοποιητη DD στην πραξη τι σημαινει? δλδ τα αλλα ηχεια 5.1 που δεν εχουν σημαινει οτι δε μπορουν να "παιξουν" σωστα ταινιες με ηχο AC3 ή DTS? Αν το σύστημα δεν έχει αποκωδικοποιητή, την επεξεργασία την κάνει η κάρτα ήχου. Είσαι άμεσα εξαρτώμενος από την ποιότητα της κάρτας ήχου και από το Software.
MTS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 το οτι τα logitech εχουν αποκωδικοποιητη DD στην πραξη τι σημαινει? δλδ τα αλλα ηχεια 5.1 που δεν εχουν σημαινει οτι δε μπορουν να "παιξουν" σωστα ταινιες με ηχο AC3 ή DTS? Αν συνδεσεις τα Western Digital Media Player οπως εγω με προτζεκτορα και με ηχεια που δεν εχουν αποκοδικοποιητη, ναι πολυ απλα δεν θα παιζουν ηχο οσες ταινιες το απαιτουν. Οσο για το παραπανω ποστ του Navu.... φανταζομαι για να εχεις εμπεριστατομενη αποψη, εχεις τα ηχεια και δεν εμεινες ευχαριστημενος... ?
Navu Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Είχα Gigaworks (THX!)5.1 από το 2002, τα πούλησα σύντομα αφού εκτός του surround ήχου από στερεοφωνικά κομμάτια και του αχαλίνωτου μπάσου, πολύ μικρή σχέση είχαν με γραμμική απόδοση και καλό ήχο (υπερτονισμένο μπάσο, χωρίς έλεγχο, συμπιεσμένα μεσαία και κατσαρά πρίμα). Οπότε, τέλος με τα pc-speakers και ξανακούμπωσα το στερεοφωνικό. Έκτοτε, ασχολούμαι αποκλειστικά με τον ήχο στο αυτοκίνητο, πιο δημιουργικός σε δύσκολο "χώρο". Για να το κλείσουμε, θέτω ένα και μοναδικό ερώτημα: υπάρχει ποτέ περίπτωση ένα wide-band 8ράκι, κλεισμένο σε πλαστικό κουτάκι χωρίς κάποια μόνωση και χωρίς crossover (ένα πυκνωτάκι έστω) να παίξει αυτά που πρέπει να παίξει?
VasKag Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Αν συνδεσεις τα Western Digital Media Player οπως εγω με προτζεκτορα και με ηχεια που δεν εχουν αποκοδικοποιητη, ναι πολυ απλα δεν θα παιζουν ηχο οσες ταινιες το απαιτουν. ειχα την εντυπωση οτι οι media players κανουν αποκωδικοποιηση ηχου dolby digital. η απορια μου παντω αφορουσε ηχεια τα οποια θα συνδεθουν με υπολογιστη.
Heatspreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ο Media Player έχει δηλαδή εξόδους για κάθε κανάλι ξεχωριστά? Νόμιζα ότι έχει μόνο ψηφιακές και μία RCA Stereo.
prigipa_m Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Τα φερε και το Πλαίσιο..!!! Το Site τους λένε παράδοση σε 72 ώρες αλλα μόλις πέρασα απο το κατάστημα της "Βουλής" στο Σύνταγμα και είδα 3 στην τιμή των 320 Ευρώ....
telarin Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 287 ευρώ για μοντέλο πενταετίας, εξαετίας, ούτε που θυμάμαι πότε το πρωτοείδα το εύρημα, που πριν 3-4 χρόνια έπαιζε στα 180-210 σε κάτι πλαίσια και το βάζετε και στις Προσφορές..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 από το 2003-2004 υπάρχουν, κάντο 8ετίας
GIANNIS400 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Διαβαζω απο χθες εδω και μου γεννηθηκε η απορια γιατι καποιοι τα σνομπαρουν τοσο πολυ τα ηχεια? Εχουν καποια καλυτερα φτηνοτερα? Εχουν καποια καλυτερα ακριβοτερα? (τοτε θα ηταν και παραλογο να πουνε κατι) Υπαρχουν αξιολογες λυσεις στην ιδια τιμη? Ισως, αλλα εδω δεν ειναι το καταλληλο τοπικ για να το αναπτυξουμε αυτο. Δεν εχουν μπασο... δεν κανουν για μουσικη... δεν το ενα δεν το αλλο... Τα ηχεια τα εχω καμποσα χρονια τωρα (ενημερωτικα εχουν optical, coaxial, αναλογικη και απλη στερεο συνδεση, ωστε να μπορεις να βαλεις 4 συσκευες ταυτοχρονα) και τα χρησιμοποιω ποικιλοτροπως. Για συνδεση σε WD (με προτζεκτορα) για ταινιες... δεν εχω ακουσει σε τοσα χρονια να πει καποιος κατι ασχημο για τον ηχο... Μαλλον το αντιθετο. Εχουν αποκωδικοποιητη DD5.1, THX (στην εποχη τους δεν υπηρχαν αλλα ηχεια που να εχουν, τωρα δεν ξερω) Επανω εχω, με optical coaxial DVD και PS3 με αναλογικη συνδεση ενα digital για tv και ενα παλιο ραδιοφωνο στην απλη στερεο. Βασικα μονο σε υπολογιστη δεν τα εχω συνδεδεμενα! Εδω εχω το παλιοτερο μοντελο (η ποιοτητα του οποιου με οδηγησε και σε αυτα) Οταν εψαχνα να παρω ηχεια, ειχα ακουσει σε φιλο, τα τοτε αντιστοιχα της creative... Απλα δεν συγκρινοταν ο ηχος... Μου το επιβεβαιωσε και ο ιδιος οταν τα πηρα. Τα creative ηταν (με το συμπαθιο για τους φιλους που εχουν τα τοτε γιατι τα τωρα μπορει να ειναι πολυ καλυτερα) τενεκες, σε σχεση με τα logitech Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν καποιος τα εχει και θεωρει οτι δεν αξιζουν, τοτε ας το πει, να μην παρασυρθουν καποιοι να την πατησουν με ενα προιον που δεν αξιζει τα λεφτα του. Tα ηχεια με λιγα λογια, απλα τα σπανε. Απο τις καλυτερες αγορες που ειχα κανει. Για την τιμη τους, θεωρω οτι αξιζουν τα λεφτα τους μεχρι τελευταιο ευρο, αλλα επισης θεωρω οτι θα επρεπε μετα απο τοσα χρονια να ηταν καπως φτηνοτερα. Τα καλα ομως προιοντα και τα best seller εχουν αυτο το κακο (αλλα και το καλο για οποιον τα εχει παρει) (Πριν απο 3 χρονια ειχα παρει μαζι με τα ηχεια και αυτον http://www.skroutz.gr/s/5364/Epson-EMP-TW700.html στα 800 ευρο τοτε...) Οσο για μενα, θα μεινω με την απορια (ας μεινω, δε χρειαζετε να μου απαντησει κανεις, ουσιαστικα το εγραψα αυτο σαν ενας ικανοποιημενος κατοχος και οχι ενας ανικανοποιητος ΜΗ κατοχος) ολης αυτης της χωρις λογο αντιπαραθεσης. Δε καταλαβες μερικα πραγματα φιλαρακι με το συμπάθειο, δε νομιζω να σνομπαρει κανενας τα ηχεια αυτα... και οσοι μιλουν για σνομπαρισμα λαθος κανουν. Οπως ειπε ο συμφορουμιτης anivas11 το σωστο που εχει να κανει καποιος αντι να δωσει απο 240-270 ευρω να παρει τα z550 ειναι... να κανει αυτο που λεει στο post του. Να βάλει δλδ αλλα 120-130 ευρω και να φτιάξει ενα συστηματακι σουπερ και να τα εχει ολα σε ενα, αποδοση-ποιοτητα, γιατι τα z550 μονο αποδοση εχουν... το λεω επειδη κατεχω κατι λιγα απο ηχο.Εγω θα προτεινα κατι λιγο καλητερο απο τον annivas11. Για ηχεία λεω αυτα http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2002 για ενισχυτη http://www.web-electric.gr/ecom/product.php?productid=17432 και εχεις το κεφαλι σου ησυχο με 389ευρω.(με τον ενυσχητη αυτο κανεις παπαδες 5χ100w και ασε τις λειτουργιες που εχει πανω) και δε χρειαζεται ποτε να ψαχτεις για κατι πολυ καλητερο αν θες ποιοτητα ανεβασμενη, εκτος και αν εισαι λιγο ψιρας . Eγω βεβαια εχω ηχεια των 500ευρω το ζευγαρι, αλλα και με αυτα ειστε ο.κ, καμια σχέση με τα koda παντος του annivas. Με το να πάρετε για μένα με λίγα λόγια τα z5500... ειναι σα να θελετε να αγορασετε αυτ/το αλλα δεν εχετε προβλεψει οτι θα κουβαλατε και ξυλα, και να ξανααγορασετε αλλο αυτοκινητο με καροτσα ενώ θα μπορουσατε να παρετε εξ αρχής επιβατικο με καροτσα
telarin Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 από το 2003-2004 υπάρχουν, κάντο 8ετίας που να θυμάμαι, γεράματα βλέπεις
GIANNIS400 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2011 Βλακειες.παρε τετοια να ησυχασεις μονο 180000$ τα ειχα και τα πουλησα.. δε μου εκαναν... τα εβρισκα λιγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.