Navu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Ο ανεμιστήρας είναι αυτός είναι λίγο ακριβούτσικος. Navu Όσον αναφορά την αντλία παίζει ρολό και σε τι στροφές θα τρέχει αν τρέχει στης 4.800 rpm που είναι το full λογικό είναι να κάνει θόρυβο. Βεβαία υπάρχουν και άλλες αρκετά αθόρυβες αντλίες Ραφαήλ, σαφώς και μπορούν να ρυθμιστούν οι στροφές λειτουργίας, αλλά το "κροτάλισμα" σε αυτή την αντλία παραμένει. Τίποτα τραγικό βέβαια, αλλά εγώ πχ δεν άντεχα καν την "αντλία" της Η50 (αν μπορεί να πει κανείς αντλία εκείνο το πραγματάκι). Επί της αρχής, δε διαφωνώ με καμία πρόταση του caution, το σύστημα που θα προκύψει θα είναι πολύ αποδοτικό. Αλλά, όταν υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες τύπου "ρύθμισε στις στροφές των ανεμιστήρων", "ρύθμισε τις στροφές της αντλίας", "βρες κατάλληλο σημείο έδρασης για να μη συντονίζει", "βάλε shoggy για να τη μονώσεις" κτλ κτλ κτλ (όσο δλδ χρειάζονται για να απολαύσει κάποιος μια πραγματικά αθόρυβη υδρόψυξη), τότε το πράγμα για μένα αυτοαναιρείται. Προσωπικά, θα πήγαινα σε κάποιο αντλία με βάση τις Eheim, την XT αν είχα τα γκαφρά και ήθελα κορυφαίες επιδόσεις (αλλά πλάκα πλάκα, ακόμη και αυτή η "αθέατη" Innovatek κάνει μια χαρά τη δουλειά της και είναι δοκιμασμένα τελείως αθόρυβη). Anyway, για NoiseBlocker PL2 από eworld συμφωνώ 100%, εξαιρετική επιλογή από κάθε άποψη και σε μάλλον κορυφαία τιμή για αυτά που προσφέρει!
Heatspreader Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Για έτοιμες λύσεις όπως H50 είναι τσάμπα λεφτά ε? Ναι... Σε απόδοση. Αγαπαπητέ caution, το 3πλό, γομάρι τετράπαχο ψυγείο το καταλαβαίνω (μπορεί να ψύξει ολόκληρο σύστημα και όχι μόνο επεξεργαστή), τους ανεμιστήρες των 2000σαλ επίσης τους καταλαβαίνω (καλό είναι να υπάρχουν αποθέματα ισχύος, δουλεύουν μια χαρά και σε λιγότερες στροφές) Το έχεις τσεκάρει ότι δουλεύουν σωστά σε χαμηλότερες στροφές? Πολλές φορές ανεμιστήρες με πολλές στροφές, όταν τους υπολειτουργούμε, κάνουν φασαρία τα πηνία τους. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=252283 , αλλά ειδικά αυτή την αντλία δεν μπορώ να την καταλάβω... Μου αρέσει που στο λινκ έχει και βιντεάκι για το πως δουλεύει, δλδ η πτυχή "ησυχία" πάει περίπατο με τέτοια μπετονιέρα μέσα στο σύστημα. Η αντλία είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε απόδοση. Την ίδια έχω και εγώ. Δεν ξέρω αν θεωρείται θορυβώδης, μιας και θέλω να είναι ήσυχο το σύστημα, αλλά δεν με απασχολεί και τόσο. Για παράδειγμα στο PC μου, παρόλο που έχω υδρόψυξη στον επεξεργαστή, τους ανεμιστήρες τους κουτιού τους έχω αφήσει. Από κει και πέρα, ο προασανατολισμός και ο χαρακτήρας του set-up εξαρτάται σαφώς από το χρήστη και τις επιδιώξεις του. Είμαι της άποψης ότι επειδή οι καλές επιδόσεις είναι εξασφαλισμένες ακόμη και με την πιο αδύναμη υδρόψυξη, καλό θα ήταν να δίνεται λίγο βάρος και στον παράγοντα θόρυβο, εκτός αν ο χρήστης αυτή τη στιγμή "ζει" με έναν μαμά-Intel cooler, οπότε όλα τα άλλα θα του φανούν "βούτυρο"... Από τη στιγμή λοιπόν που ο χρήστης θέλει νερό για να μειώσει τον θόρυβο, ακολουθεί τη δική σου ορθή κατά τη γνώμη μου σκέψη. Για το ποιό είναι το καλύτερο CPU-block δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βρείτε, αν και το κάθε review λέει τα δικά του και το κάθε σύστημα είναι ξεχωριστό. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα καλά Block. Εγώ τα δύο παραπάνω ξέρω ότι είναι τα καλύτερα και ειδικά στη τιμή τους. Θέλω ησυχία φίλε μου για αυτό πάω και σε υδρόψυξη... Ίσως να τη βγάλεις οικονομικά τότε...
Navu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Heatspreader, γνωρίζω τα θέματα με τα πηνία των ανεμιστήρων όταν τους βάζουμε restrictors! Είναι ένας από τους λόγους που δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ υψηλόστροφα fans και μάλιστα όχι τόσο ποιοτικά (ώστε να προκύπτει θέμα με τα πηνία τους σε χαμηλές στροφές). Χίλιες φορές ένα φουρφούρι που να δουλεύει άψογα στις 1000-1500 σαλ και να μπορείς να το πας και χαμηλότερα χωρίς παρατράγουδα. Για την αντλία πάω πάσο (είναι καθαρά προσωπικό θέμα η αντίληψη του θορύβου), έχω ακούσει/νιώσει Laing DDC και μου αρκεί... . Επιπλέον, το όλο hype με το υψηλό water-flow δεν το ασπάστηκα ποτέ, αφού ουδεμία άμεση σύνδεση δεν υπάρχει μεταξύ high-flow=low temps και low-flow=high temps. Έχω απτό παράδειγμα με σετ της Asetek για dual Xeon, όπου η αντλία-τρακτεράκι της Asetek αντικαταστάθηκε από το ψοφίμι της Innovatek που έδωσα σε λινκ παραπάνω (μπήκε στο κύκλωμα και 9800GT), με απολύτως καμία διακύμανση στις θερμοκρασίες!
Heatspreader Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έτσι όπως τα λες είναι, τόσο για τους ανεμιστήρες, όσο και για την αντλία. Η πίεση δεν παίζει ρόλο συνήθως, είναι βέβαια και ανάλογα το Block. Μάλιστα τη Laing DDC την είχα. Ήταν η πρώτη μου αντλία. Είναι πολύ δυνατή και αυτή. Αυτό που είπα είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι όταν κάποια αντλία κάνει θόρυβο. Εννοείται ότι μιλάμε χωρίς να υπάρχει καθόλου αέρας στο κύκλωμα.
caution Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 @ Heatspreader Καλό και το Swiftech απλά το Supreme είναι και πιο universal, πάει καλύτερα και στα μεγάλα watt απ' ότι θυμάμαι @ Doc1355 Μια χαρά είναι το H50 - απλά δεν έχει επαφή με τις επιδόσεις ενός τέτοιου custom. @ rafail1994 Όταν είσαι με χοντρό rad δεν μπορείς να παίζεις με πολύ χαλαρούς fan για δεν μπορούν να περάσουν τον αέρα. Αν μιλάμε για ησυχίες και χαλαρούς fan τότε πάμε σε άλλου είδους rad που αποδίδουν καλύτερα, χωρίς μεγάλο static (πιο αραιά fins ή πιο λεπτό profile) @ Navu Η αντλία πράγματι δεν είναι η πιο ήσυχη, είναι πάντως ρυθμιζόμενη, δεν λαχανιάζει ακόμα και με διπλές loopες και αν μονώσεις τους κραδασμούς στα δικά μου αυτιά είναι ΟΚ (με το case κάτω από το γραφείο). Επίσης είναι σκυλί μαύρο και βρίσκεις και spare parts εύκολα. Best selling εδώ και χρόνια... πάντως αν έχεις εντοπίσει κάτι αντίστοιχα καλό (όχι 220V) και δυνατό - fire on. Γενικά δεν είμαι και πολύ φίλος με τα νερά, αλλά είμαι της άποψης ότι αν είναι να μπει κάποιος στον κόπο, να το κάνει με τα "τούμπανα" της κάθε κατηγορίας, γιατί αλλιώς θα απογοητευτεί από τα temps (ειδικά αν πριν είχε σωστό air cooling). Πάντα μεγαλύτερο rad απ' όσο χρειαζόμαστε atm, για να μην το πετάμε αργότερα, πάντα full cooper μπας και θέλουμε να πειραματιστούμε σε chiller, πάντα fans με μεγάλα pressures & cfm και ας τα παίζουμε 24/7 πιο χαμηλά Αλλιώς δεν βρίσκω τον λόγo... αγοράζεις μια prolim με δύο χαλαρά PWM και κατεβαίνεις 300MHz και γλυτώνεις και το δράμα, και τα φράγκα
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 @caution http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4679788&postcount=12 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=264100
poedeer7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 πάντως αν έχεις εντοπίσει κάτι αντίστοιχα καλό (όχι 220V) και δυνατό γιατι οχι 220v? εχω τη h30 κατευθειαν στο ρευμα και εχει 1200lt κ ουτε την ακουω.κ ειναι κ φθηνη!
Heatspreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Αντλία που μπαίνει στη πρίζα κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Αυτό γιατί πρώτον μπορεί να τη ξεχάσεις κλειστή και δεύτερον θεωρώ ότι είναι πιο όμορφο να είναι όλα πιο νοικοκυρεμένα και να δουλεύουν όλα από το τροφοδοτικό.
poedeer7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Αντλία που μπαίνει στη πρίζα κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Αυτό γιατί πρώτον μπορεί να τη ξεχάσεις κλειστή και δεύτερον θεωρώ ότι είναι πιο όμορφο να είναι όλα πιο νοικοκυρεμένα και να δουλεύουν όλα από το τροφοδοτικό. σωστα αυτα που λες απλα την ειχα βρει φτηνη και δυνατη και την ειχα παρει... την κλεινω απο το πολυμπριζο το οποιο εχει διακοπτη και κλεινει οταν ειναι κλειστο και το pc και βασικα δε γινεται να ανοιξει το Pc χωρις να δουλευει η αντλια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.