Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα επιστημονικο κομπιουτερακι για τη σχολη μου και το manual του εχει μονο ξενες γλωσες και δυσκολευομαι να βγαλω ακρη..Ξερει κανεις καποιο link να εχει επεξηγηση συμβολων στα ελληνικα..?τουλαχιστον τα βασικα που χρειαζομαι (μιγαδικους κλασματα ολοκληρωμα και παραγωγιση)..

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

fun: συναρτήσεις.

Σ: Sum, σύνολο.

χ^2: βρες το μόνος σου:Ρ

log: Λογάριθμος

Con: συνημίτονο

Sin: Ημίτονο

Rad: ακτίνα κύκλου

1/x: κλάσμα με άσσο στον αριθμητή.

ln/e/ e^x: ln^e /(σταθερά) 2.71828 (δεν την έχω διδαχθεί διορθώστε με)/

tan: Εφαπτομένη

π: μάντεψε :Ρ

Πιο προχωρημένα εδώ

Δημοσ.

Αγορασα ενα επιστημονικο κομπιουτερακι για τη σχολη μου και το manual του εχει μονο ξενες γλωσες και δυσκολευομαι να βγαλω ακρη..Ξερει κανεις καποιο link να εχει επεξηγηση συμβολων στα ελληνικα..?τουλαχιστον τα βασικα που χρειαζομαι (μιγαδικους κλασματα ολοκληρωμα και παραγωγιση)..

Σε ποιά σύμβολα δυσκολεύεσαι, μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε....

Ποιό κομπιουτεράκι αγόρασες ? (λύνει και ολοκληρώματα/παραγώγους?)

fun: συναρτήσεις.

Σ: Sum, σύνολο.

χ^2: βρες το μόνος σου:Ρ

log: Λογάριθμος

Con: συνημίτονο

Sin: Ημίτονο

Rad: ακτίνα κύκλου

1/x: κλάσμα με άσσο στον αριθμητή.

ln/e/ e^x: ln^e /(σταθερά) 2.71828 (δεν την έχω διδαχθεί διορθώστε με)/

tan: Εφαπτομένη

π: μάντεψε :Ρ

Πιο προχωρημένα εδώ

Ο νεπέρειος λογάριθμος (ln) έχει σαν βάση τον αριθμό Euler (που σωστά αναφέρεις πως ισούται με 2.71828)

και διαφέρει από τον δεκαδικό λογάριθμο, που έχει ώς βάση το 10.

το Rad νομίζω πως αναφέρεται στον υπολογισμό τριγωνομετρικών σε ακτίνια

Δημοσ.

Ο νεπέρειος λογάριθμος (ln) έχει σαν βάση τον αριθμό Euler (που σωστά αναφέρεις πως ισούται με 2.71828)

και διαφέρει από τον δεκαδικό λογάριθμο, που έχει ώς βάση το 10.

το Rad νομίζω πως αναφέρεται στον υπολογισμό τριγωνομετρικών σε ακτίνια

Μια μπύρα στον κύριο απ εμένα :)

Δημοσ.

urban ds-744

Για μιγαδικούς κυριως,και οτι λειτουργεια εχει για λογαριθμους,παραφωγους,ολοκληρωμα,sin tan cos.. Αν δε βγαλουμε ακρη δεχομαι και προτασεις να παρω μια αριθμομηχανη με καλες επεξηγησεις..

Δημοσ.

urban ds-744

Για μιγαδικούς κυριως,και οτι λειτουργεια εχει για λογαριθμους,παραφωγους,ολοκληρωμα,sin tan cos.. Αν δε βγαλουμε ακρη δεχομαι και προτασεις να παρω μια αριθμομηχανη με καλες επεξηγησεις..

Νομίζω πως θα είμαστε και εμείς πιο χρήσιμοι, αν μπορέσεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με τις απορίες σου.

Από 'κεί και πέρα, σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα εγχειρίδια και μάλιστα στα ελληνικά, αλλά για συνήθως πιο ακριβές αριθμομηχανές.

Το θέμα όμως δεν είναι ποιά είναι η καλύτερη, αλλά ποιά ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου! Το έχω και εγώ.Είναι φτηνό και καλό. Λοιπόν έστω ότι έχεις ένα μιγαδικό πχ. 75.60 + j45,55 τότε πατάς SHIFT και Pol(είναι το κουμπάκι του '+') ανοίγεις παρένθεση και γράφεις (75.60,45.55)κλείνεις παρένθεση και πατάς το ίσον(=). Σου βγάζει αποτέλεσμα 88.26189722. Για να βρείς την γωνία θα πατήσεις ALPHA και F(είναι στο πλήκτρο του tan) και ίσον μετά. Θα σου βγάλει αποτέλεσμα 31.0695 μοίρες. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Εδώ είναι ένα καλό εγχειρίδιο. Με ENG (ή shift + ENG), τοποθετείς το i. Θα πρέπει πρώτα να το ρυθμίσεις σωστά, ώστε, να μπορείς να κάνεις πράξεις με μιγαδικούς:

[Mode] [->] [=] για να μπεις σε κατάσταση "CMPLX".

Μέσα στο εγχειρίδιο, έχει και παραδείγματα, για όλες σχεδόν τις λειτουργίες.

Δημοσ.

για επιστημονικο κομπιουτερακι που να τρεχει ως software σε pc τι προτεινετε;

Mathematics της microsoft ή το calculator των windows, δεν είναι άσχημο για τα βασικά στο επιστημονικό mode. (σοβαρά)

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου! Το έχω και εγώ.Είναι φτηνό και καλό. Λοιπόν έστω ότι έχεις ένα μιγαδικό πχ. 75.60 + j45,55 τότε πατάς SHIFT και Pol(είναι το κουμπάκι του '+') ανοίγεις παρένθεση και γράφεις (75.60,45.55)κλείνεις παρένθεση και πατάς το ίσον(=). Σου βγάζει αποτέλεσμα 88.26189722. Για να βρείς την γωνία θα πατήσεις ALPHA και F(είναι στο πλήκτρο του tan) και ίσον μετά. Θα σου βγάλει αποτέλεσμα 31.0695 μοίρες. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Εχεισ καταφερει να αλλαξεις την κλιμακα των αποτελεσματων ωστε να μην εμφανιζονται σαν δυναμεις του 10 αλλα σαν κανονικοι αριθμοι?και αν ναι πως?

Δημοσ.

Mathematics της microsoft ή το calculator των windows, δεν είναι άσχημο για τα βασικά στο επιστημονικό mode. (σοβαρά)

διορθωση. ειναι αθλιο το calculator.

πρωτον και κυριοτερον δεν μπορεις να γραφεις ολες τις πραξεις σε μια γραμμη να βλεπεις τι εχεις πατησει και μετα να το υπολογιζεις.

δευτερον δεν μπορεις να δεις παλιοτερους υπολογισμους

τριτον δεν μπορεις να αποθηκευεις συναρτησεις

για να μην το χοντρινο το πραμα.

Δημοσ.

διορθωση. ειναι αθλιο το calculator.

πρωτον και κυριοτερον δεν μπορεις να γραφεις ολες τις πραξεις σε μια γραμμη να βλεπεις τι εχεις πατησει και μετα να το υπολογιζεις.

δευτερον δεν μπορεις να δεις παλιοτερους υπολογισμους

τριτον δεν μπορεις να αποθηκευεις συναρτησεις

για να μην το χοντρινο το πραμα.

Φαντάζομαι έχειs Linux!

Για ποιό λόγο να έχεις την μνήμη των πράξεων;

Δεν θα τα σημειώνεις κάπου;

Ετσι πράξεις θα κάνεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...