Προς το περιεχόμενο

Νεο οικονομικό pc

Errik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την συμβουλή σας για να φτιάξω ένα καινούριο οικονομικό pc. Μια και ήμουν και εγώ στην θέση να συμβουλεύω για αγορα, και ξερω πόσο βοηθάει οι απαντήσεις της φόρμας ορίστε συστηματικά:

Ποσό που διαθέτουμε : Το λιγότερο δυνατό. Περίπου 350Ε αλλά αν πάει και κάτω απο 300 ακόμα καλύτερα

Χρήση υπολογιστή : Ιντερνετ, ταινίες, office, περιστασιακό gaming (όχι ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αλλά όχι και high end των 200-300Ε)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: τιποτα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Μονο tower και συγκεκριμένα parts. Τωρινή οθόνη παρακμιακή 17άρα, πιθανή αναβάθμιση σε 22άρα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοπθεσία στην οποία βρισκόμαστε; Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν πειράζει να είναι απο διαφορετικά. Ειδικά για κάρτα γραφικών μπορεί να ψάξω μεταχειρισμένη ή απο stock house (εδώ γελάμε..)

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . WIndows 7 x64

Συμπληρωματικές σημειώσεις:

Ουσιαστικά ψάχνω mobo, CPU, GF, μνήμη και κουτί. Τα υπόλοιπα

υπάρχουν. Επειδή έχω μείνει λόγω στρατιωτικής θητείας λίγο πίσω στις εξελίξεις, αν αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα CPU δεν θα με πείραζε να περιμένω ~1-2 μήνες για νέα γενιά επεξεργαστών, ή να πέσει η τιμή των τωρινών...

Με βάση τις απαιτήσεις μου, εκτιμώ οτι θέλω έναν μέτριο AMD 3πύρηνο, ~4GB Ram τις φθηνότερες, mobo gigabyte (αδιαπραγμάτευτα) και κάρτα γραφικών καμια μεταχειρισμένη ΑΤΙ 48ΧΧ ή αντίστοιχη... Ακούω προτάσεις.

OC γενικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, για unlocking πυρήνων δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν ξέρω αν ο υπολογιστής θα είναι αξιόπιστος και σταθερός μετα και γενικά προτιμώ να μην ρισκάρω σταθερότητα και τα νεύρα μου για να γλυτώσω κανα 20Ευρο. Δεν με πειράζει να βγει λίγο εκτός budget αλλά αν αξίζει πραγματικά τον κόπο. Δεν θα δώσω ούτε Ε παραπάνω για πιο γρήγορη Ram ή καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

post-178948-0-85860900-1297946328_thumb.png

psu: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverstone-OP-Series-PSU-650W-SST-OP650-P.htm 49,90 €

gpu: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0415407&catid=020300 59 €

Σύνολο 390 ευρώ περίπου (χωρίς σκληρό δίσκο και τροφοδοτικό πας στα 310 ευρώ περίπου).

Υ.Γ Δεν κατάλαβα αν πρέπει να αγοράσεις και λειτουργικό,αν ναι, η σύνθεση που σου έφτιαξα είναι άκυρη..

Δημοσ.

Πολύ καλή σύνθεση, έχουν πέσει αρκετά οι τιμές από τότε που ασχολήθηκα... ! Σχετικά με ξεκλειδώμα τι παίζει με τον 450;

Λειτουργικό εχω άδεια...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...