Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ν1 εταιρία που έγραφα παραπάνω , ενοουσα ανάμεσα στις επιχειρήσεις υπολογιστών.

σε συνδιασμό με το από κάτω...

Είχε φθάσει κάποτε απ το πουθενά να παράγει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής υπολογιστών , και ήθελες 6 μήνες αναμονή για να πάρεις pc που έκανε τα 2πλασια και ,απ τον ανταγωνισμο.

για ποια εποχή μιλάς? 80s?

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε συνδιασμό με το από κάτω...

για ποια εποχή μιλάς? 80s?

Ναι κάπου εκει.. Τώρα ακριβή χρονολογία δε θυμάμαι. Χτυπα το στο google αν θές, θα βρεις ότι πράγματι είχε φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Βεβαια η βιομηχανία των pc ήταν εξαιρετικά μικρή σε σχέση με σήμερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

ε ναι, όπως και οι κάτοχοι υπολογιστών ήταν εξαιρετικά λίγοι, προσωπικά δεν μου λέει κάτι το ν.1 εκείνη την εποχή...

Δημοσ.
Σε λίγα χρόνια το 80% σπιτι tablet θα εχει. Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται τίποτα καλύτερο.

Δεν ειναι ολος ο κοσμος gadgetαδες φιλε μου. Για fancy effect toυ στυλ "κοιτατε τι εχω και τι μπορω να κανω και ας δει και η θεια μου τις φωτογραφιες που ξεφυλιζω με το δακτυλο" ειναι καλο. Αυτο που βλεπω ειναι οτι τα παιρνουν πολλοι λογω μοδας, εφε, οπως θελεις πες το.. και κοιτανε να τα ξεφορτωθουν οσο πιο συντομα γινεται οταν συνειδητοποιησουν οτι κανει μονο αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι ολος ο κοσμος gadgetαδες φιλε μου. Για fancy effect toυ στυλ "κοιτατε τι εχω και τι μπορω να κανω και ας δει και η θεια μου τις φωτογραφιες που ξεφυλιζω με το δακτυλο" ειναι καλο. Αυτο που βλεπω ειναι οτι τα παιρνουν πολλοι λογω μοδας, εφε, οπως θελεις πες το.. και κοιτανε να τα ξεφορτωθουν οσο πιο συντομα γινεται οταν συνειδητοποιησουν οτι κανει μονο αυτο.

Όλοι όχι. Για το 80% μιλάω. Τώρα αν δεν ειναι 80 και ειναι 70, δε θα τα χαλάσουμε εκει.

Επισης δεν τους βριζω ως "gadgetαδες" οπως υποτιμητικα τους χαρακτηριζεις.

Εμείς που γράφουμε σε τέτοια φόρουμ δεν είμαστε η πλειοψηφία.

Η πλειοψηφία λοιπον σε πληροφορώ δεν ασχολησαι ουτε με Photoshop ουτε με spss, ουτε με compiler ή δεν ξέρω και εγω τι. Εγω αυτο που ξέρω ειναι ότι μέχρι 15 χρόνια πριν αν είχες pc στο σπιτι (ελάχιστοι είχαν) θεωρουσουν σπασικλας, ενω σήμερα εχει και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς. Πολλές φορές για 1 δουλειά μόνο. Συνηθως Ίντερνετ.

Λοιπον το 70-80 % όσων έχουν pc σήμερα σπιτι ασχολειται κατα 90-95% με το να μπαίνει στο νετ. Έχουν γίνει και σχετικές μετρήσεις.

Τα tablet έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τα ανοίγεις/κλεινεις ακαριαία. Πχ για να δεις ένα site οσο η tv εχει διαφημίσεις (δεν το κανείς αυτο με το pc ουτε καν με netbook), ειναι ελαφρά σαν τετράδιο, διαβάζεις σε κρεβάτι, μπάνιο, παραλία (bed, bath, beach που λένε και οι Άγγλοι, τα '3b'), σε λίγο θα ειναι 2πυρινα, 4πυρινα κλπ, έχουν κάμερες που σε λίγο έτσι θα επικοινωνούμε ,και θα τρεχεις και Photoshop κλπ σε λίγο.

Το μόνο που δεν έχουν ειναι πληκτρολόγιο. Πολυ τα υποτιματε τα tablet, αλλα σε λίγα χρόνια το 80% θα εχει και απο 1. Και το pc θα το έχετε για βαριές / επαγγελματικές εργασίες. Οι περισσότεροι δεν θα έχετε καν στο σπιτι, γιατί δεν σας χρειάζονται τέτοιες εργασίες.

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.

ενας απο τους μεγαλυτερους φυσικους ηταν,οχι μαθηματικος αφου στα μαθηματικα συγκριτικα με τους αλλους ηταν σκραπας.μεχρι και ανεκδοτα

εχουν βγει γιαυτο το θεμα.και ειλικρινα ανθρωποι σαν τον einstein μενουν στην ιστορια,οχι αδιστακτοι επιχειρηματιες σαν τον Jobs εκτος και αν

παντρευτει καμια χηρα πλανηταρχη. :-)

Υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με την ιδιότητα του Einstein. Στην πράξη όντως ήταν φυσικός (για την ακρίβεια θεωρητικός φυσικός), αλλά ο κόσμος τον γνώρισε σαν μαθηματικό. Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός "φυσικός" δεν υπήρχε πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλους μαθηματικούς τους αποκαλούσαν. Οι φυσικοί έγιναν "φίρμες" κυρίως μετά τα γεγονότα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και όταν άρχισε να αποκαλύπτεται τι ήταν το Project Manhattan και ποιοι δούλεψαν εκεί.

Η δε ασχετοσύνη του Einstein στα μαθηματικά είναι μια μάλλον τραβηγμένη ιστορία. Απλώς ο ίδιος χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά ως εργαλεία και ενδιαφερόταν γι' αυτά μόνο στο βαθμό που τον εξυπηρετούσαν στις θεωρίες του. Δυστυχώς γι' αυτόν οι θεωρίες του ήταν τόσο περίπλοκες που ήταν αδύνατον να αναπτυχθούν χωρίς τις κατάλληλες ικανότητες στα μαθηματικά (κάτι που δεν ήταν τόσο συνηθισμένο εκείνη την εποχή και η κατάσταση "χειροτέρεψε" τα επόμενα χρόνια με την έλευση της κβαντικής μηχανικής). Αν ο Einstein ήταν καλύτερος στα μαθηματικά, το πολύ πολύ να είχε επισπεύσει την ολοκλήρωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Δεν νομίζω να είχε αλλάξει κάτι άλλο.

υγ.νο1 ειναι ο Νευτωνας.μετα ερχεται ο Αινσταιν.

Μιας και μιλήσαμε για... καλόπαιδα και λαμόγια, ας μην ξεχνάμε τι "φρούτο" ήταν ο Νεύτωνας. Ένα καταπληκτικό βιβλίο πάνω στο αντικείμενο είναι "Η ζωή του Ισαάκ Νεύτωνα" του Richard Westfall. Αλχημείες, αστρολογίες, θρησκειολογίες και πόσα άλλα (για να μην πιάσουμε και την φοβερή κόντρα που είχε με τον R. Hooke ή πόσο κόσμο έστειλε στην... κρεμάλα ως διευθυντής του Νομισματοκοπείου).

καλα τα ιδια λενε και για τον Εντισον αλλα η πραγματικη ιστορια αλλα λεει.τεσπα.

Σωστότατος.

ΥΓ.: Όλα αυτά δεν απευθύνονται σε όσους δεν ενδιαφέρονται για τα παρασκήνια των διαφόρων ανακαλύψεων, επινοήσεων, εφευρέσεων κλπ. Κάποιοι έχουν μια λογική του στιλ "ο Έντισον εφηύρε το φωνογράφο ή ο Jobs έδωσε ώθηση στο iPod" και μένουν εκεί. Κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται να μάθουν τα πώς και τα γιατί και το ποιόν του ανθρώπου. Και οι δύο προσεγγίσεις είναι αποδεκτές. Προσωπικά όμως κλίνω υπέρ της δεύτερης, γιατί αν και αντιλαμβάνομαι την προσφορά του Jobs στην Apple δεν μπορώ να παραγνωρίσω το ότι πάτησε επί πτωμάτων για να φτάσει εκεί που έφτασε.

Δημοσ.

Υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με την ιδιότητα του Einstein. Στην πράξη όντως ήταν φυσικός (για την ακρίβεια θεωρητικός φυσικός), αλλά ο κόσμος τον γνώρισε σαν μαθηματικό. Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός "φυσικός" δεν υπήρχε πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλους μαθηματικούς τους αποκαλούσαν. Οι φυσικοί έγιναν "φίρμες" κυρίως μετά τα γεγονότα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και όταν άρχισε να αποκαλύπτεται τι ήταν το Project Manhattan και ποιοι δούλεψαν εκεί.

Η δε ασχετοσύνη του Einstein στα μαθηματικά είναι μια μάλλον τραβηγμένη ιστορία. Απλώς ο ίδιος χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά ως εργαλεία και ενδιαφερόταν γι' αυτά μόνο στο βαθμό που τον εξυπηρετούσαν στις θεωρίες του. Δυστυχώς γι' αυτόν οι θεωρίες του ήταν τόσο περίπλοκες που ήταν αδύνατον να αναπτυχθούν χωρίς τις κατάλληλες ικανότητες στα μαθηματικά (κάτι που δεν ήταν τόσο συνηθισμένο εκείνη την εποχή και η κατάσταση "χειροτέρεψε" τα επόμενα χρόνια με την έλευση της κβαντικής μηχανικής). Αν ο Einstein ήταν καλύτερος στα μαθηματικά, το πολύ πολύ να είχε επισπεύσει την ολοκλήρωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Δεν νομίζω να είχε αλλάξει κάτι άλλο.

Μιας και μιλήσαμε για... καλόπαιδα και λαμόγια, ας μην ξεχνάμε τι "φρούτο" ήταν ο Νεύτωνας. Ένα καταπληκτικό βιβλίο πάνω στο αντικείμενο είναι "Η ζωή του Ισαάκ Νεύτωνα" του Richard Westfall. Αλχημείες, αστρολογίες, θρησκειολογίες και πόσα άλλα (για να μην πιάσουμε και την φοβερή κόντρα που είχε με τον R. Hooke ή πόσο κόσμο έστειλε στην... κρεμάλα ως διευθυντής του Νομισματοκοπείου).

Σωστότατος.

Σωστός. Επισης θεωρούνταν κακός στα μαθηματικά, και ιδιαιτερα στην Ελλαδα, επειδή έχουν γυριστεί ένα σωρο ντοκιμαντέρ που λένε πόσο τον βοηθαγε ο Ελληνας Καταθεωδορης στα μαθηματικά. Και φυσικά δίνουν τα ντοκιμαντέρ μεγάλη βαρύτητα σε αυτο επειδή ήταν Ελληνας. Αν ήταν πχ Κινεζος, πιθανότατα δεν θα το ξέραμε καν..

Σε ποια πτώματα πάτησε ο jobs για να φτάσει εκει που έφτασε;

Δημοσ.

Όλοι όχι. Για το 80% μιλάω. Τώρα αν δεν ειναι 80 και ειναι 70, δε θα τα χαλάσουμε εκει.

Επισης δεν τους βριζω ως "gadgetαδες" οπως υποτιμητικα τους χαρακτηριζεις.

Εμείς που γράφουμε σε τέτοια φόρουμ δεν είμαστε η πλειοψηφία.

Η πλειοψηφία λοιπον σε πληροφορώ δεν ασχολησαι ουτε με Photoshop ουτε με spss, ουτε με compiler ή δεν ξέρω και εγω τι. Εγω αυτο που ξέρω ειναι ότι μέχρι 15 χρόνια πριν αν είχες pc στο σπιτι (ελάχιστοι είχαν) θεωρουσουν σπασικλας, ενω σήμερα εχει και η κυρά Κατίνα της γειτονιάς. Πολλές φορές για 1 δουλειά μόνο. Συνηθως Ίντερνετ.

Αν εσυ βλεπεις το 80% του κοσμου που χρησιμοποιει υπολογιστη να υιοθετησει τα tablets, αποψη σου ειναι οποτε δεκτη. Εγω παλι θεωρω οτι θα αφανιστουν απο τον πλανητη μολις περασει το hype τους. Και απο που και ως που εβρισα καποιον δεν μπορω να καταλαβω. Αν το gadgetας ειναι βρισια για εσενα, εγω το θεωρω ενα κοινο επιθετο. Κουλαρισε λιγο φιλε.

Μπορει ολοι να μην χρησιμοποιουν photoshop οπως λες, αλλα χρησιμοποιουν ενα σωρο εφαρμογες, αλλες εξειδικευμενες και αλλες απλως σουιτες γραφειου, αλλος με απαιτησεις σε γραφικες ικανοτητες και αλλος στον τομεα του ηχου, και φυσικα δεν ξεχνω την κατηγορια του gaming. Πως βλεπεις εσυ οτι τα tablets θα κυριαρχησουν εναντι των desktop και laptop υπολογιστων (που πολλες φορες ειναι πουσαρισμενα στον θεο και δεν επαρκουν) και δεν το βλεπουν και αλλοι.. αλλα ναι, σωστα, ξεχασα οτι το χρησιμοποιεις οταν βαζει διαφημισεις η τηλεοραση, οποτε λογικα ολος ο κοσμος θα κανει το ιδιο. :)

Δημοσ.

Αν εσυ βλεπεις το 80% του κοσμου που χρησιμοποιει υπολογιστη να υιοθετησει τα tablets, αποψη σου ειναι οποτε δεκτη. Εγω παλι θεωρω οτι θα αφανιστουν απο τον πλανητη μολις περασει το hype τους. Και απο που και ως που εβρισα καποιον δεν μπορω να καταλαβω. Αν το gadgetας ειναι βρισια για εσενα, εγω το θεωρω ενα κοινο επιθετο. Κουλαρισε λιγο φιλε.

Μπορει ολοι να μην χρησιμοποιουν photoshop οπως λες, αλλα χρησιμοποιουν ενα σωρο εφαρμογες, αλλες εξειδικευμενες και αλλες απλως σουιτες γραφειου, αλλος με απαιτησεις σε γραφικες ικανοτητες και αλλος στον τομεα του ηχου, και φυσικα δεν ξεχνω την κατηγορια του gaming. Πως βλεπεις εσυ οτι τα tablets θα κυριαρχησουν εναντι των desktop και laptop υπολογιστων που πολλες φορες ειναι πουσαρισμενα στον θεο και δεν επαρκουν και δεν το βλεπουν και αλλοι.. αλλα ναι, σωστα, ξεχασα οτι το χρησιμοποιεις οταν βαζει διαφημισεις η τηλεοραση, οποτε λογικα ολος ο κοσμος θα κανει το ιδιο. :)

Εγω ανελυσα παραπάνω γιατί κατα τη γνώμη μου θα κυριαρχήσουν στο μέλλον, τα tablet ή συσκευές τύπου tablet. Δηλαδή λεπτές ελαφριάς συσκευές , όλα πάνω σε μια οθόνη. Το αν βγαίνει και κανά μικρο πτυσομενο πληκτρολόγιο ή τι άλλο θα αλλάξει στο μέλλον , δεν ξέρω. Το gaming που αναφέρεις που κόλαει; Σε τέτοιου τύπου συσκευές θα παίζεις καλυτερα. Αυτο που βλέπεις ειναι η 1η γενιά. Ήδη έχουν βγει 4πυρινοι soc. Με λίγη φαντασία μπορείς να καταλαβεις ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν να ζηλέψουν και πολλα απ τα pc. Εφαρμογές; Ήδη έχουν πααααρα πολες. Θα δεις τι εχει να γίνει. Και φτιαγμένες να δουλεύουν με το δάχτυλο. Το αν ειναι μόδα ή όχι, θα το δούμε. Παντως οι ίδιες οι εταιρίες έχουν προεξοφλησει αύξηση ραγδαία tablet, και περίπου κατάργηση αρχικά των netbook.

Δημοσ.

Keep dreaming τοτε. Και οταν πρωτοεμφανιστηκαν απο τα τελη του 90 προς 2000 και μετα τα πρωτα (ικανα σε δυναμη) laptop τα ιδια ακουγαμε για αφανισμο των desktop και των θηριωδων καρτων και των περιφερειακων κλπ κλπ.. ακομα στα ιδια ειμαστε. Και το gaming το ανεφερα γιατι ειναι οτι σπρωχνει το pc hardware στην εξελιξη. Και αν αποκτησουν τοση δυναμη τα tablet ωστε να αντικαταστησουν τα παντα, μαλλον θα ερχονται με ειδικη σημειωση στο να ειναι βουτηγμενη η χαλκινη αποληξη τους σε καμια πισινα για την σωστη ψυξη των παντων..

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/399238-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-steve-jobs/page__st__140'

σωστα.γιαυτο και στην ελλαδα το φυσικομαθηματικο πτυχιο ηταν ενιαιο μεχρι σχετικως προσφατα.

μα δεν ειπε κανεις οτι ηταν ασχετος στα μαθηματικα.απλως δεν συνεφερε στα μαθηματικα οπως πχ εκανε ο Νευτωνας και πολλοι αλλοι πολυ-επιστημονες.thats all.

μα η αλχημεια,η αστρολογια ακομα και η μαγεια κτλ ηταν αποδεκτα πεδια μελετης και εξερεύνησις ακομα και τοτε,ομως με την παροδο του χρονου κατεληξαν σημερα να εχουν καταδικαστει και περιθωριοποιηθεί ως ψευδο-επιστημες.

Δημοσ.

Εγώ πάλι θεωρώ οτι τα netbook ήταν ΤΟ big fail και μόδα μαζί με marketing όπως επίσης τώρα είναι big fail τα smartphone με 2 πύρηνο επεξεργαστή ή ακόμα και 4πύρινο.Ας μου πει κάποιος τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένα πχ 2πύρινο smartphone από ένα σημερινό μονοπύρινο που δεν μπορεί να κάνει...

Αντίθετα, μπορεί τα tablets να χαρακτηριστούν μόδα όπως και οτιδήποτε νέο βγαίνει στην αγορά , αλλά πιστεύω οτι είναι μακράν οτι πιο εύχρηστο έχει βγει εδώ και αρκετά χρόνια και σε 1-2 χρόνια θα γίνει must...

Και μόνο που περάσαμε από 2 επιφάνειες (οθόνη+πληκτρολόγιο) σε μόνο 1 (ταμπλέτα) είναι τρομερό τεχνολογικό βήμα από άποψη λειτουργικότητας ,άνεσης και βάρους.Η έλληψη πληκτρολογίου δεν είναι μείον για μια ταμπλέτα τη στιγμή που οποιαδήποτε στιγμή μπορείς ανετότατα να του συνδέσεις ένα usb keyboard.Το laptop και το netbook από την άλλη δεν μπορεί να μετατραπεί σε συσκευή μιας και μόνο επιφάνειας...

Επίσης,πολύς κόσμος έχει άπειρα ebook.Πάρτε διαβάστε ένα ebook σε ένα laptop ή netbook στο κρεβάτι για πάνω από μισή ώρα και εαν δεν ποιαστείτε εμένα να με χε....ε.Και μην ακούσω κανένα αστείο οτι μπορεί κάποιος να διαβάσει ebook σε οθόνη 4,3'' από smartphone...Εκτός και εαν του αρέσουν οι συχνές επισκέψεις σε οφθαλμίατρο...

Για το βάρος και την αυτονομία; Άλλο μεγάλο κεφάλαιο...Ας μην το ανοίξω....

Δημοσ.
Και μόνο που περάσαμε από 2 επιφάνειες (οθόνη+πληκτρολόγιο) σε μόνο 1 (ταμπλέτα) είναι τρομερό τεχνολογικό βήμα από άποψη λειτουργικότητας ,άνεσης και βάρους.Η έλληψη πληκτρολογίου δεν είναι μείον για μια ταμπλέτα τη στιγμή που οποιαδήποτε στιγμή μπορείς ανετότατα να του συνδέσεις ένα usb keyboard.

Αυτο το ειδαμε μια δεκαετια πριν και με τα pda που ειχαν σκασει μυτη.. αληθεια τα θυμαται κανεις πλεον? Και τι δεν ειχαμε ακουσει και τοτε για τις δυνατοτητες τους και το μελλον τους. Aπο τα πρωτα αξεσουαρ που ειχαν βγει για αυτα ηταν τα folding keyboards, αλλα και παλι δεν επιασαν. Ολα εχουν ενα οριο στο τι χρησιμοτητα μπορουν να προσφερουν.

Δημοσ.

Εμένα πάντως μια χαρά με βόλεψε τόσα χρόνια το PDA μου.Ειδικά με το gps του κυριολεκτικά με έχει βγάλει άπειρες φορές από δύσκολη θέση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...