zoranb Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Θέλω να βάλω πάνω σε καθρέπτη το επισυναπτόμενο φως. Πρόκειται για μια χελώνα εξωτερικού χώρου όπου θέλω να είναι στεγανοποιημένη όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να φτιάξω ένα είδος φλάντζας που να μπαίνει ανάμεσά στη βάση της χελώνας και του καθρέπτη. Δεν θέλω στο τέλος να μονώσω τα κενά με σιλικόνη γιατί δεν θα είναι όμορφο γιατί η σιλικόνη θα είναι λίγο ακανόνιστη αφού είναι υγρή, οπότε έαν έχω μια φλάντζα που να πατάει πάνω της η βάση του φωτιστικού πιστεύω θα ήταν καλύτερα. Πού μπορώ όμως να βρώ ή να φτιάξω μια τέτοια "διακριτική" φλάντζα τη στιγμή που η βάση της χελώνας είναι πολύ λεπτή;
insomniaK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Κοντρα πλακέ θαλάσσης, λάκα, για να ταιριάζει με το ντουλαπάκι. Αφού την έχεις την εμπειρία με το υλικό, εκμεταλλεύσου την.
gtroza Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 σιλικόνη όταν στεγνώσει, κόβεις τα περισεύματα με κοπίδι υπάρχει λάστιχο, φλάντζα, για καζανάκια ίσως κάνει καλη επιτυχία μάστορα! Αφού την έχεις την εμπειρία με το υλικό, εκμεταλλεύσου την. σωστός κι' αυτός ο μάστορας! .
zoranb Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Κοντρα πλακέ θαλάσσης, λάκα, για να ταιριάζει με το ντουλαπάκι. δεν το καταλαβαίνω πως μπορούν να συνδυαστούν αυτά σαν φλάντζα για το φως
traganeus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει ένα υλικό που είναι φαντάσου σαν πεπιεσμένος φελός. Αυτό το χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για να φτιάξουν custom φλάτζες. Αν πας σε ενα κατάστημα με ανταλλακτικά για αυτοκίνητα και τους πείς οτι θες να φτιάξεις μαι φλάντζα θα σου δώσουν. Αυτό είναι σαν ενα μεγάλο χαρτόνι, πιστεύω θα κάνει μια χαρά την δουλειά που θες. Υπάρχουν διάφορα κομμάτια με διαφορετικό πάχος. edit Έλα το βρήκα http://www.e-agros.gr/index.php?target=products&product_id=32833
Vangosmech Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει ένα υλικό που είναι φαντάσου σαν πεπιεσμένος φελός. Αυτό το χρησιμοποιούν οι μηχανικοί για να φτιάξουν custom φλάτζες. Αν πας σε ενα κατάστημα με ανταλλακτικά για αυτοκίνητα και τους πείς οτι θες να φτιάξεις μαι φλάντζα θα σου δώσουν. Αυτό είναι σαν ενα μεγάλο χαρτόνι, πιστεύω θα κάνει μια χαρά την δουλειά που θες. Υπάρχουν διάφορα κομμάτια με διαφορετικό πάχος. edit Έλα το βρήκα http://www.e-agros.gr/index.php?target=products&product_id=32833 απλα το βρεχεις λιγο με λιγο ζεστο προς χλιαρο νερο το τοποθετεις και αφου το τοποθετησεις φουσκωνει απο μονο του.σα τη φαριναπ ενα πραγμα
haris_216 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό την διάμετρο του φωτιστικού αν πάντως δεν είναι πολύ μεγάλη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κομμάτι από σαμπρέλα ποδηλάτου (αν πάλι είναι μεγάλη υπάρχουν και σαμπρέλες...τρακτέρ) το οποίο, αφού βιδώσεις τη λάμπα στην θέση της, το κόβεις με ένα ξυράφι. προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και σε θέματα στεγάνωσης αλλά και απόσβεσης κραδασμών (όταν μέταλο έρχεται σε επαφή με μέταλο). εκείνο βέβαια που θα πρέπει να προσέξεις είναι το πόσο ζεσταίνεται το περίβλημα της λάμπας
zoranb Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 απλα το βρεχεις λιγο με λιγο ζεστο προς χλιαρο νερο το τοποθετεις και αφου το τοποθετησεις φουσκωνει απο μονο του.σα τη φαριναπ ενα πραγμα το ότι θα μπεί σε χώρο που θα βρέχεται μπορεί να το φουσκώσει κιάλλο η να του δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα; τί χρώμα έχει, υπάρχει σε διάφανο; σαν σιλικόνη δηλαδή; πώς προτείνετε να το κόψω; να βάλω πάνω του τη βάση και να την περιγράψω με ένα κοπίδι ίσως; δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω από την φωτό την διάμετρο του φωτιστικού αν πάντως δεν είναι πολύ μεγάλη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κομμάτι από σαμπρέλα ποδηλάτου (αν πάλι είναι μεγάλη υπάρχουν και σαμπρέλες...τρακτέρ) το οποίο, αφού βιδώσεις τη λάμπα στην θέση της, το κόβεις με ένα ξυράφι. προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και σε θέματα στεγάνωσης αλλά και απόσβεσης κραδασμών (όταν μέταλο έρχεται σε επαφή με μέταλο). εκείνο βέβαια που θα πρέπει να προσέξεις είναι το πόσο ζεσταίνεται το περίβλημα της λάμπας Θενξ για τις συμβουλές, η διάμετρος δεν είναι και μικρή είναι 15cm, αλλά θέλω να γίνει καλή δουλειά γιατί είναι "κόσμημα" το συγκεκριμένο φωτιστικό, είναι χρωμιωμένο και πρέπει να φαίνεται λουξάτο κ δεν ξέρω εάν σαμπρέλες κλπ. θα είναι οκ. Επίσης μην ξεχνάς πως επειδή θα βιδωθεί πάνω σε καθρέπτη πρέπει να προσέξω να μην το "καργάρω" στο βίδωμα -για να σφίξει με τη σαμπρέλα- και τον σπάσω!
traganeus Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Το υλικό που σου είπα είναι του χρώματος που έχει στην φωτό. Εγώ που έβαζα σε εξατμίσεις απο παπάκια, έκανα το εξής. Έβαζα το υλικό πάνω στην εξάτμιση και με ένα σφυράκι το κοπάναγα ελαφρά ετσι ώστε να "σκιαγραφηθεί" η εξάτμιση. Μετά με το ψαλιδάκι σιγά σιγά έβγαζα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό με το νερό δεν το γνώριζα, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ μου.... Καλή ιδέα είναι και αυτό με την σαμπρέλα πάντως....
LiquidOS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Το φωτιστικό απ' ότι βλέπω έχει 2 βίδες στήριξης. Δεν είμαι σίγουρος ότι αρκούν γιά να σφραγίσει μιά φλάντζα σε όλη του την περιφέρεια. Ψηφίζω κι εγώ υπέρ σιλικόνης, την οποία θα μπορούσες να "δουλέψεις" αμέσως μετά την εφαρμογή με σαπουνόνερο και κάποιο εργαλείο γιά στρώσιμο. Το κάνουν αρκετοί υδραυλικοί σε νιπτήρες / μπανιέρες με την άκρη ενός μέτρου. Βρες κάτι πιό λεπτό και κάνε προπόνηση σε άλλο αντικείμενο ώσπου να πάρεις το κολάι... Απορία: στεγανό μου φαίνεται το φωτιστικό, τόσα πολλά νερά έχεις σκοπό να του ρίχνεις;
zoranb Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ψηφίζω κι εγώ υπέρ σιλικόνης, την οποία θα μπορούσες να "δουλέψεις" αμέσως μετά την εφαρμογή με σαπουνόνερο και κάποιο εργαλείο γιά στρώσιμο. Το κάνουν αρκετοί υδραυλικοί σε νιπτήρες / μπανιέρες με την άκρη ενός μέτρου. Βρες κάτι πιό λεπτό και κάνε προπόνηση σε άλλο αντικείμενο ώσπου να πάρεις το κολάι... Δεν το κατάλαβα αυτό, ούτε το κομμάτι με το σαπουνόνερο και το εργαλείο ούτε εκεί που λες για την άκρη ενός μέτρου! Απορία: στεγανό μου φαίνεται το φωτιστικό, τόσα πολλά νερά έχεις σκοπό να του ρίχνεις; Το φωτιστικό θα βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό WC όπου η ντουζιέρα είναι όλο το WC, συνεπώς ναι από το τηλέφωνο κατά το λούσιμο, είναι πιθανό να πέφτουν νερά πάνω του, οπότε πάω να το στεγανοποιήσω όσο μπορώ περισσότερο. Σευχαριστώ φίλε όμως για το ενδιαφέρον κ τις εύστοχες παρατηρήσεις σου
LiquidOS Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μόλις εφαρμόσεις τη σιλικόνη, αντί να τη στρώσεις με το δάχτυλο περιφερειακά της βάσης του φωτιστικού, χρησιμοποίησε κάποιο εργαλείο πιό λεπτό και ευθύ, το οποίο θα βουτάς συνέχεια σε σαπουνόνερο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να απομακρύνεις την πλεονάζουσα σιλικόνη από την ίδια τη βάση. Είπα γιά την άκρη ενός μέτρου, γιατί έχω δει υδραυλικούς να το κάνουν. Όμως τα κενά που καλύπτουν ανάμεσα σε πλακάκια και είδη υγιεινής είναι αρκετά φαρδιά, συγκριτικά. Θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις την ανάποδη από ένα κοπίδι, σπάτουλα, ένα φαρδύ κατσαβίδι, ή ακόμα καλύτερα κάτι πλαστικό παρόμοιας μορφής, δουλεύοντας την αιχμή του τόσο πάνω στον καθρέπτη όσο και πάνω στη βάση. Θέλει σταθερό χέρι. Κάνε μιά δοκιμή σε άλλο αντικείμενο, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Ρίξε μιά ματιά κι εδώ...: http://monosimacon.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html edit: Έλα, σου βρήκα σχετικό video: http://www.youtube.com/watch?v=idzezmW6URU&feature=related
zoranb Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 πςςς καλά μιλάμε έγραψες φίλε, thanx, δεν κατάλαβα μόνο γιατί ψεκάζει με σαπουνόνερο, σε τί βοηθάει τη σιλικόνη δηλαδή; στο να μην κολλάει στο ξυλάκι;
LiquidOS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Στο να μην κολλάει στο ξυλάκι, στον νιπτήρα και στον πάγκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.