Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις περί αυτοκτονίας και συμβουλές.

geotri314

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θεωρήστε ένα υποθετικό σενάριο. έχετε αποτύχει στις σπουδές σας, πιθανότατα δε θα πάρετε ποτέ πτυχίο, είστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, οι γονείς σας είναι άρρωστοι σωματικα, και ψυχολογικά αδύναμοι να ακούσουν και τα δικά σας προβλήματα, δεν έχετε κανένα φίλο για να μιλήσετε, δεν έχετε δουλειά για να αποκτήσετε την ανεξαρτησία σας. τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αρχίσει κάποιος να κάνει σκέψεις περί αυτοκτονίας?

τι θα κάνετε απο εδώ και πέρα αν ήσαστε στη θέση του και ω του θαύματος δε σκεφτόσασταν την αυτοκτονία...

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

λόγω κοινωνικου προγραμματισμού, δηλαδή για να μην καταστρέψεις και αυτούς που θα αφήσεις πίσω σου. είμαι ήδη σε πολύ άσχημη ψυχολογική θέση, δεν ανέχομαι και την ειρωνία από άτομα που δεν ξέρουν ελληνικά...

Δημοσ.

Εντάξει, δεν ξέρω πολλούς Ελληνόφωνους που θα συμπέραιναν πως αυτό εννοείς με το "κοινωνικός προγραμματισμός".

Πάντως επειδή μπορώ νομίζω να φανταστώ πως είναι να σε κρατάει μόνο ( ; ) η σκέψη όσων σε αγαπούν, δε θεωρώ πως πρέπει να ανησυχείς στα σοβαρά πως θα το κάνεις.

Εκτός αν αυτό είναι το πρόβλημα, δεν έχω καταλάβει το αρχικό ερώτημα ίσως.

Δημοσ.

Οπότε ας πούμε, θες να συζητήσεις σε ένα forum για το πόσο μαλακία είναι να θες να αυτοκτονήσεις αλλά να μη μπορείς να το κάνεις από αίσθηση χρέους και ενοχής, αλλά χαλιέσαι όταν σε ειρωνεύονται.

Αυτό συμβαίνει.

Λοιπόν, τι θα έκανα εγώ στη θέση σου, στην υπερ-υποθετική περίπτωση που ήμουν σε παρόμοια φάση αναφορικά με αυτοκτονίες.

1) Υπομονή μέχρι να πεθάνουν αυτοί που με αγαπούν.

2) Λεφτά σε ψυχολόγο ή αλκοόλ.

3) Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές όπου πολλές φορές με φέρνουν κοντά στο θάνατο "από ατύχημα" -πχ μπάντζι τζάμπιν με σπάγγο χαρταετού, προσπάθεια σπασίματος ρεκόρ προσπεράσεων στο πέταλο του Μαλιακού, γευσιγνωστική εκστρατεία στα βρώμικα της εθνικής Αθηνών-Λαμίας, κασκόλ ΟΣΦΠ σε κερκίδα ΠΑΟΚ, εμφάνιση σε καταυλισμό στην Αγία Βαρβάρα την πρωταπριλιά φωνάζοντας "ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ", χύσιμο κερασμένης ρακής στο πάτωμα στα Ανώγεια κτλ.

Δημοσ.

καλή η ειρωνία, αλλά προσπάθησε να διατηρήσεις τη λογική σου σε ένα περιβάλλον με απόλυτη μοναξιά και ψυχολογική πίεση. Λες να τα σκεφτόμουνα αυτά αν ήμουν σε ένα πιο υγιές ψυχολογικά περιβάλλον?

Δημοσ.

Συνήθως τέτοιο κλάψιμο από γυναίκες ακούω (δηλαδή ότι είναι πράγμα έτσι γίνεται και με κανέναν άλλο τρόπο). Βέβαια αυτές δεν αυτοκτονούν ποτέ! :) Σοβαρά όμως σκέψεις αυτοκτονίας έκανα όταν χαλιόμουν για κάτι και ήμουν μικρός σε ηλικία (εφηβεία), από τότε που μεγάλωσα παραπάνω απορώ πώς το σκεφτόμουν καθώς οι λόγοι μου φαίνονται πλέον αστείοι, ίσως με τα χρόνια να γίνομαι πιο αναίσθητος. Χονδρικά πάντως λες για κάποιον άνεργο χωρίς πτυχίο που για αυτό το λόγο σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

1)Σίγουρα υπάρχουν πολλοί, φαντάσου να φούνταραν αυτοί.

2)Πώς θα σου φαίνονταν άνεργος και με πτυχίο; Φονικός συνδυασμός έ; :)

Δημοσ.

Το μόνο που πχ θα σε απέτρεπε λοιπόν, είναι οι άνθρωποι που αγαπάς και σ' αγαπούν.

Τι σε παροτρύνει όμως σε μια τέτοια εγωιστική πράξη?

Δημοσ.

αποτυχία, ντροπή που απογοήτευσα ανθρώπους που με αγαπάνε, και μάλλον το ότι απ όσα είχα ονειρευτεί μάλλον δε θα ζήσω τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...