strat92man Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω κάτι,Ενα άτομο κανει ερευνα σε κάποια επιστήμη και θέλει να δημοσιευσει σε διεθνη περιοδικό την ερευνα του,πως επιλέγεται απο ένα περιοδικο; δεν ειμαι πολυ κατανοητος.. :wub: Θέλω να πώ π.χ στην Πληροφορική το κριτήριο για να δημοσιευσουν την ερευνά σου ποιό ειναι; η ερευνα σου να αναφέρεται κάτι για 1η φόρα; γιατι αυτο μου φένεται πολυ δυσκολο μιας και καθημερινα γινονται δημοσιευσεις.. ελπίζω να καταλαβατε τι θέλω να ρωτήσω, Επιπλέον για να γίνει αναφορά στην δημοσιευση πρέπει να αναφέρει κάτι για 1η φορά;; Δεν θέλω να κάνω δημοσιευση αλλα έχω αποροιές σχετικά με το θέμα.
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μπορώ να σου απαντήσω για ιατρική/βιολογία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες με την πληροφορική. Σε ενδιαφέρει ή να μην μπω στον κόπο;
strat92man Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μπορώ να σου απαντήσω για ιατρική/βιολογία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες με την πληροφορική. Σε ενδιαφέρει ή να μην μπω στον κόπο; ναι,μα την Πληροφορικη σαν παράδειγμα την χρησιμοποιησα
Ather Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Εντάξει η αλήθεια είναι ότι παίζει φουλ βύσμα. Βέβαια αν έχεις τη σούπερ-ντούπερ έρευνα-ανακάλυψη θα μπεις και έτσι.
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Ε, τι φουλ βύσμα ρε, τι είναι αυτά. Άμα είναι καλό το άρθρο/μελέτη μια χαρά περνάει. Δηλαδή διδακτορικά πως παίρνει ο κόσμος.
insomniaK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 1. κοιτάς τον impact factor 2. το στέλνεις στο αγαπημένο σου, πχ αυτό του οποίου τα άρθα μελετάς περισσότερο. 3. ρώτα τον επιβλέποντα.
greekmule Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 εν συντομια... στελνεις το paper στο περιοδικο, το περιοδικο στο στελνει σε εξωτερικους reviewers (κοιταει να ειναι επιστημονες σχετικοι με το θεμα του paper) οι reviewers στελνουν τις κρισεις τους στο περιοδικο, ο editor αποφασιζει. συνηθως αν ειναι mixed τα reviews μπορει να το ξαναστειλει σε αλλους reviewers. συνηθως παντως αν ενασ reviewer προτεινει απορριψη το paper απορριπτεται. τωρα καποια πολυ καλα περιοδικα (science, nature κτλ) εχουν ενα ακομα φιλτρο. πριν το στειλουν σε εξωτερικους reviewers κανουν ενα πρωιμο ξεσκαρταρισμα απορριπτοντας το ~90% των submissions πριν το στειλουν καν σε reviewers edit: τα κριτηρια για καθε δημοσιευση εξαρτωνται απο το περιοδικο και συνηθως ειναι πρωτοτυπια, επιστημονικος αντικτυπος, η χρηση επιστημονικων μεθοδων κτλ. φυσικα η πρωτοτυπια δεν ειναι απαραιτητη για να κανεις δημοσιευση, αλλα ισχυροποιει πολυ το paper. υπαρχουν περιοδικα που δεν κοιταν την πρωτοτυπια η το ενδιαφερον καθολου, απλα κοιταν αν εχεις χρησιμοποιησει σωστες επιστημονικες μεθοδους (Plos one πχ)
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Με έφαγε η Μπαρτσελόνα, αλλά ο από πάνω σου απάντησε μια χαρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.