Προς το περιεχόμενο

netbook αργει να "μπει" στα win XP

corsakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το AO751h οπου εδω και λιγες μερες μου κα;νει νερα στην εκκινηση.

Πριν κανα δυο βδομαδας του "ειχα περασει" ξανα τα XP μετά απο "χτυπημα" υιου. Εγινε ελαφρια εγκατασταση με μονο 26 διεργασιες να τρεχουν!

Πριν λιγες μερες θελωντας να παρω ενα image απο την εγκατασταση χωρισα με χρήση του easeus το σκληρο μου σε 3 μέρη με σκοπο στο δευτερο να παρω το image απο το πρώτο και το τρίτο μέρος για αλλα δεδομενα.

Λοιπον απο τοτε νομιζω πως αρχισαν τα προβλήματα. Ο υπολογιστης δείχνει να "κλεινει" καλα είτε μεσω του log off αλλά και με το button. Παρολαυτα, τις περισσοτερες φορές οταν παω να τον ανοιξω ξανα "κολλαει στο σημειο που δειχνει το λογοτυοπο των win xp. Κανει μερικα λεπτά και μετά μπαίνει, αλλα όχι πάλι αβίαστα...

Επίσης π[αρατήρησα ότι καποιες φορες κανει κατι σαν σκαναρισμα του δίσκου ( αυτο με τις μπαρες) στην εκκινηση. Επισης εχω παρατηρησει μια "καποια" γενικη αργοπορεια του υπολογιστη στο φωρτωμα του chrome.

Να προσθέσω οτι προκειται για win xp pro sp3, και εχω AV το avast. Εχω κανει scan για υιο, trojan κλπ και δεν εχει βρει κατι. Επισης εχω τσεκαρει μεσω του tuneup διαφορα, πχ σκληρο, ρυθμισεις, register κλπ και όλα δείχνουν Οκ.

Σορρυ για το μακροσκελες του κειμενου μου αλλα θέλω να περιγραψω οσο γινεται ποιο πληρες το πρόβλημα του netbook και να βρω λύση!

Δημοσ.

Εχω το AO751h οπου εδω και λιγες μερες μου κα;νει νερα στην εκκινηση.

Πριν κανα δυο βδομαδας του "ειχα περασει" ξανα τα XP μετά απο "χτυπημα" υιου. Εγινε ελαφρια εγκατασταση με μονο 26 διεργασιες να τρεχουν!

Πριν λιγες μερες θελωντας να παρω ενα image απο την εγκατασταση χωρισα με χρήση του easeus το σκληρο μου σε 3 μέρη με σκοπο στο δευτερο να παρω το image απο το πρώτο και το τρίτο μέρος για αλλα δεδομενα.

Λοιπον απο τοτε νομιζω πως αρχισαν τα προβλήματα. Ο υπολογιστης δείχνει να "κλεινει" καλα είτε μεσω του log off αλλά και με το button. Παρολαυτα, τις περισσοτερες φορές οταν παω να τον ανοιξω ξανα "κολλαει στο σημειο που δειχνει το λογοτυοπο των win xp. Κανει μερικα λεπτά και μετά μπαίνει, αλλα όχι πάλι αβίαστα...

Επίσης π[αρατήρησα ότι καποιες φορες κανει κατι σαν σκαναρισμα του δίσκου ( αυτο με τις μπαρες) στην εκκινηση. Επισης εχω παρατηρησει μια "καποια" γενικη αργοπορεια του υπολογιστη στο φωρτωμα του chrome.

Να προσθέσω οτι προκειται για win xp pro sp3, και εχω AV το avast. Εχω κανει scan για υιο, trojan κλπ και δεν εχει βρει κατι. Επισης εχω τσεκαρει μεσω του tuneup διαφορα, πχ σκληρο, ρυθμισεις, register κλπ και όλα δείχνουν Οκ.

Σορρυ για το μακροσκελες του κειμενου μου αλλα θέλω να περιγραψω οσο γινεται ποιο πληρες το πρόβλημα του netbook και να βρω λύση!

Τα windows που πέρασες είναι αυθεντικά ; Πήγαινε start - my computer - σκληρός c δεξί κλικ properties - tools - στην πρώτη επιλογή error checking

επιλέγεις της δεύτερη επιλογή και πατάς ok !! :X

Δημοσ.

τα windows δεν ειναι τα "δικα του". ;)

τωρα για το scan disk...εχει κολλήσει στο CHKDSK (stage 4οφ 5):( ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο....

edit: ξεκόλλησε και συνεχιζει να το chkdsk

Δημοσ.

τα windows δεν ειναι τα "δικα του". ;)

τωρα για το scan disk...εχει κολλήσει στο CHKDSK (stage 4οφ 5):( ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο....

edit: ξεκόλλησε και συνεχιζει να το chkdsk

Μάλλον πρόβλημα με τα windows είναι , ο έλεγχος αργεί , μην αγχώνεσαι , πες μας όταν τελειώσει . Πήγαινε start - run ( γράψε msconfig ) - στην καρτέλα

startup , ξετίκαρε κάποια προγράμματα που τρέχουν στην εκκίνηση του λειτουργικού και πάτα apply και ok μετά , τι προγράμματα έχεις στο netbook ; Πόσο χώρο

έχει κενό ο δίσκος ; :X

Δημοσ.

δοκιμασε να απεγκαταστησεις το antivirus σου... δε ξερεις καμια φορα....

και καθαρισε τη registry σου με καποιο προγραμμα .

α! ετσι για να ξερεις για οταν με το καλο θα λειτουργει τζαμι σε ολα...κανε ενα γενικο backup με ειδικο προγραμμα που οταν αντιμετωπισεις παρομοια κατασταση ή προβληματα θα επαναφερει οπως ηταν ολο το συστημα σου! σε σωζει αυτο!!!

Δημοσ.

volume is clean...

τη registry την εχω καθαρισει με το registry cleaner του tuneup.

Απο προγραμματα τιποτα σπουδαιο. chrome, openoffice για excel και τα βασικα του MSoffice2007. winrar, acrobat reader avast και το easus...

στην εκκινηση ξεκινανε τα azmixersel που ειναι μαλλον για τη καρτα ηχου, persistance threat, avastUI, synTPEnh καιctfmon.

θα απενεργοποιησωτο avast για αρχη και βλέπουμε. stay tuned!

Απεγκατεστησα και το avast αλλα πάλι νομιζω αργει να μπει. Φυσικα δεν εχει καμια σχεση με προηγουμενες φορες και φυσικα μεσα στο λειτουργικο πλεον τα πραγματα πανε πολυ ποιο γρήγορα! ;)

θα το παρατηρησω μερικες μερες και ελπιζω να μην εχω πλεον τα κολληματα πολλων λεπτων που ειχα μεχρι πρότινος!

Τωρα ειμαι χωρις AV και firewall... εχετε να προτεινετε κατι? Στο pc εχω το comodo.

Δημοσ.

volume is clean...

τη registry την εχω καθαρισει με το registry cleaner του tuneup.

Απο προγραμματα τιποτα σπουδαιο. chrome, openoffice για excel και τα βασικα του MSoffice2007. winrar, acrobat reader avast και το easus...

στην εκκινηση ξεκινανε τα azmixersel που ειναι μαλλον για τη καρτα ηχου, persistance threat, avastUI, synTPEnh καιctfmon.

θα απενεργοποιησωτο avast για αρχη και βλέπουμε. stay tuned!

Απεγκατεστησα και το avast αλλα πάλι νομιζω αργει να μπει. Φυσικα δεν εχει καμια σχεση με προηγουμενες φορες και φυσικα μεσα στο λειτουργικο πλεον τα πραγματα πανε πολυ ποιο γρήγορα! ;)

θα το παρατηρησω μερικες μερες και ελπιζω να μην εχω πλεον τα κολληματα πολλων λεπτων που ειχα μεχρι πρότινος!

Τωρα ειμαι χωρις AV και firewall... εχετε να προτεινετε κατι? Στο pc εχω το comodo.

Καλά εσύ τίποτα το λες ; Πρώτον κρατάς ένα από τα δυο ( openoffice ή MS office ) , δεύτερον ξυλώνεις το acrobat που είναι πολύ βαρύ με αυτό

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

και εγκαθιστάς αυτό

http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/free-pdf-reader.html

δεν είπες όμως ο σκληρός πόσα gb έχει ελεύθερα ; Κατέβασε το

http://www.microsoft.com/security_essentials/

και καθάρισες :X

Δημοσ.

Λοιπον, το msoffice το σουταρα μιας και απο καιρο δεν το συμπαθούσα.

Εβγαλα και τον acrobat, αντικαθηστοντας τον με το sumatra :P.

Οσο για το σκληρο, σύνολο είναι 160gb απ'οπου το parttion που ειναι τα ΧΡ εχει μέγεθος 12gb, σχεδον τα μισα αδεια!

Για τα essentials... τι ακριβως κάνουν? Το λειτουργικο μου δεν ειναι " δικο μου". Αν τα βαλω δεν θα δημιουργηθει "πρόβλημα"?

Δημοσ.

Λοιπον, το msoffice το σουταρα μιας και απο καιρο δεν το συμπαθούσα.

Εβγαλα και τον acrobat, αντικαθηστοντας τον με το sumatra :P.

Οσο για το σκληρο, σύνολο είναι 160gb απ'οπου το parttion που ειναι τα ΧΡ εχει μέγεθος 12gb, σχεδον τα μισα αδεια!

Για τα essentials... τι ακριβως κάνουν? Το λειτουργικο μου δεν ειναι " δικο μου". Αν τα βαλω δεν θα δημιουργηθει "πρόβλημα"?

Είναι antivirus της microsoft , καλά δεν διαβάζεις ; :eek:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...