Προς το περιεχόμενο

clockαρισμα Q9550 και αγορα ψυκτρας

mainboardER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιστευω με αυτην την ταση λιγοι εχουν δει τετοιο ocing στον Q9550(E0).... ;)

aida64f.png

Uploaded with ImageShack.us

Το τελευταιο 6-μηνο εχω ετσι το μηχανακι μου χωρις κανενα προβλημα, βεβαια για να βρω τις σωστες ρυθμισεις στο bios

παιδευτηκα αρκετες ωρες......τον επεξεργαστη τον εχω με μια απλη υδροψυξη της thermaltake σε idle δεν εχω πανω απο 30 βαθμους

και σε load με το test του aida64 για 10 λεπτα εφτασε max τους 55!!!!!

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τεσπα,...................αλλα δεν νομιζω με τοσο μικρη ταση να ηταν σταθερο(πχ μολις θα εβαζες καποια 3d εφαρμογη)... :P

Αν θελεις mainboardER μπορω να σου στειλω τις ρυθμισεις που εχω κανει στο bios αφου εχεις και εσυ asus mobo!!!!!

Δημοσ.

Τεσπα,...................αλλα δεν νομιζω με τοσο μικρη ταση να ηταν σταθερο(πχ μολις θα εβαζες καποια 3d εφαρμογη)... :P

Βασικά ήταν σταθερό, για να καταλάβεις πριν το finetune έπαιζα εδώ :

22121677.png

και κάπου εδώ μέσα πρέπει να έχω και το αντίστοιχο linx μετά το finetune B)

enough with the epennis, στο παραπάνω thread έχει μπόλικες πληροφορίες και setting. Εγώ δεν έπαιξα πολύ σε asus αλλά more than happy να βοηθήσω αν τα βρει σκούρα ο TS :) Πάντως σε κάθε decent Q9550 που είδα, πρώτα τρως fsb wall από μητρική και μετά τερματίζει ο ίδιος ;)

Δημοσ.

θα συμφωνησω μαζι σου....... στις αρχες που επαιζα με τo fsb ηθελα να φτασω το 500(με τον πολλαπλασιαστη στο 8.5)...οτι και αν εκανα το μηχανημα δεν εμενε σταθερο.....

αν και νομιζω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης στα 3.8 ειναι οτι πρεπει......

ειχα βαλει πιο παλια και εγω 1.1v αλλα ειδικα οταν επαιζα nfs shift μετα απο αρκετη ωρα παιχνιδιου μου κολλουσε η εικονα....υπεθεσα οτι

ειναι λογο του επεξεργαστη αλλα δεν το εψαξα πολυ γιατι ειχα πραγματικα βαρεθει....

τωρα εχω: cpu 1.21v , cpu VTT 1.21 , CPU PLL 1.500 , North bridge 1.21....

Αυτο που εψαχνα ηταν να βρω την μεγιστη αποδοση με την ελαχιστη καταναλωση, με τις μικροτερες θερμοκρασιες.....

και φυσικα να ειναι σταθερο!!!!!!! :)

Δημοσ.

Tην Α70 την έχω προτείνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό και αυτή θα ξαναπροτείνω στον φίλο. Άλλωστε την έχω και μάλιστα με έναν ανεμιστήρα μόνο απο τους 2, μαζί με τον αντάπτορα πτώσης των στροφών και επιπλέον ριγμένες τις στροφές σε "silent mode" απο το "hardware monitoring" του bios (~1300 δηλαδή απο 2000rpm που δουλέυει έκαστος), κρατάει τον E6850 με 1,352vcore, στα 3,6Ghz στο htpc κουτί με μειωμένο airflow, στους 30C - 31C idle και 65C - 67C max με intel burn test.

Γιατί δεν με ενθουσιάζουν οι θερμοκρασίες σου...

Αυτό εδώ απο μια απλή και ταπεινή Xigmatek s1283 2 χρόνων push pin που δεν εχει καθαριστεί ποτέ. :P

4635220354_c637cb017f_b.jpg

Μέτρια θα την χαρακτήριζα.

5460078100_a0dfed58a9_b.jpg

Επιεικώς μέτρια μάλιστα και σίγουρα όχι για q9x5x...

Δημοσ.

Αυτο που εψαχνα ηταν να βρω την μεγιστη αποδοση με την ελαχιστη καταναλωση, με τις μικροτερες θερμοκρασιες.....

και φυσικα να ειναι σταθερο!!!!!!! :)

Χρυσή τομή ;) Κάπου εκεί στα 3.8 - 4.0 ανάλογα το κομμάτι. Γιατί για παραπάνω ανεβαίνουν τα ρεύματα, που ανεβάζουν τις θερμοκρασίες, που ανεβάζουν την βαβούρα κ.ο.κ.

Πάντως αυτά τα cpu έχουν πολύ μέλλον ακόμα, don't believe the hype και αναβαθμίζετε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Q9550 still rocks :)

Δημοσ.

Αν εξασφαλίσεις τις θερμοκρασίες σου, 450 Χ 8.5 πρέπει να το δεις εύκολα :) Αααα και το 1,36 πράγματι είναι αρκετό, σίγουρα μπορείς και καλύτερα. Πάρε μια καλή ψύκτρα και εδώ είμαστε...

Υ.Γ. Κάθε φορά που κοιτάω την p5q νιώθω την ανάγκη να γνωρίσω τον engineer εκείνον που ένα πρωί Τετάρτης πήγε στον διευθυντή του και του είπε "Κύριε, έχω μια φανταστική ιδέα για το που να βάλουμε το 24άρι ΑΤΧ molex... :mrgreen:

απ οτι καταλαβα τον πολ/στη πρεπει να τον εχω "κλειδωμενο" στην ανωτερη συχνοτητα(8,5);

οντος χειροτερη θεση δεν μπορουσαν να βρουν :mad:

img0043xi.jpg

πιστευω με αυτην την ταση λιγοι εχουν δει τετοιο ocing στον Q9550(E0).... ;)

to Ε0 δεν θεωρειτε γενικα καλο stepping για o/c;

Αν θελεις mainboardER μπορω να σου στειλω τις ρυθμισεις που εχω κανει στο bios αφου εχεις και εσυ asus mobo!!!!!

ευχαριστως!
Δημοσ.

Λοιπον αυτες ειναι οι ρυθμισεις με σταθερο το pc..........6 μηνες!!!!

aI OVERCLOCK TUNER: MANUAL

oC FROM CPU LEVEL UP: AUTO

rATIO CMOS SETTING: 08.5

FSB FREQ. : 459

cPU CLOCK SKEW: DELAY 200PS

nB CLOCK SKEW: DELAY 200PS

fSB STRAP TO NORTH BRIDGE: 333 MHZ

dRAM FREQ. : DDR2 1100

dRAM TIMING CONTROL: AUTO

DRAM STATIC READ CONTROL: DISABLED

dRAM READ TRAINING: DISABLED

mEM. OC CHARGER: ENABLED

aI CLOCK TWISTER: MODERATE

cPU VOLTAGE: 1.19

fSB TERMINATION VOLTAGE: AUTO

CPU PLL VOLTAGE: 1.51

dRAM VOLTAGE: AUTO

nORTH BRIDGE VOLTAGE: 1.21185

cOMMON PERFORMANCE LVL [10]

aI TRANSACTION: MANUAL( KAI OLA 10)

sOUTH BRIDGE 1.5 VOLTAGE: 1.50000

SOUTH BRIDGE 1.1 VOLTAGE: 1.11325

cPU GTL 0: +20 mv

cPU GTL 1: +20 mv

cPU GTL 2: +20 mv

cPU GTL 3: +20 mv

nB GTL REFERENCE + 50MV

lOAD-LINE CALIBRATION: ENABLED

cPU SPREAD SPECTRUM: DISABLED

pCIE SPREAD SPECTRUM: DISABLED

Δημοσ.

επειδή μου έβγαλε κάτι μπλε οθόνες σε απρόσμενα σημεία,π.χ. μόνο με firefox ανοιχτό, και επειδή σπάνια μου πετάει μπλε οθόνες με παραξένεψε,μόνο τα fsb έχω πειράξει στα 8,5x400 και τάση στα 1.2v απο το bios και οι θερμοκρασίες δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τις stock ρυθμίσεις.κάτι θα κάνω λάθος μάλλον..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...