nikolas8141 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 πιστευω με αυτην την ταση λιγοι εχουν δει τετοιο ocing στον Q9550(E0).... Uploaded with ImageShack.us Το τελευταιο 6-μηνο εχω ετσι το μηχανακι μου χωρις κανενα προβλημα, βεβαια για να βρω τις σωστες ρυθμισεις στο bios παιδευτηκα αρκετες ωρες......τον επεξεργαστη τον εχω με μια απλη υδροψυξη της thermaltake σε idle δεν εχω πανω απο 30 βαθμους και σε load με το test του aida64 για 10 λεπτα εφτασε max τους 55!!!!!
caution Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 πιστευω με αυτην την ταση λιγοι εχουν δει τετοιο ocing στον Q9550(E0).... Μια χαρά πράγματι
nikolas8141 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τεσπα,...................αλλα δεν νομιζω με τοσο μικρη ταση να ηταν σταθερο(πχ μολις θα εβαζες καποια 3d εφαρμογη)... Αν θελεις mainboardER μπορω να σου στειλω τις ρυθμισεις που εχω κανει στο bios αφου εχεις και εσυ asus mobo!!!!!
caution Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τεσπα,...................αλλα δεν νομιζω με τοσο μικρη ταση να ηταν σταθερο(πχ μολις θα εβαζες καποια 3d εφαρμογη)... Βασικά ήταν σταθερό, για να καταλάβεις πριν το finetune έπαιζα εδώ : και κάπου εδώ μέσα πρέπει να έχω και το αντίστοιχο linx μετά το finetune enough with the epennis, στο παραπάνω thread έχει μπόλικες πληροφορίες και setting. Εγώ δεν έπαιξα πολύ σε asus αλλά more than happy να βοηθήσω αν τα βρει σκούρα ο TS Πάντως σε κάθε decent Q9550 που είδα, πρώτα τρως fsb wall από μητρική και μετά τερματίζει ο ίδιος
nikolas8141 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 θα συμφωνησω μαζι σου....... στις αρχες που επαιζα με τo fsb ηθελα να φτασω το 500(με τον πολλαπλασιαστη στο 8.5)...οτι και αν εκανα το μηχανημα δεν εμενε σταθερο..... αν και νομιζω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης στα 3.8 ειναι οτι πρεπει...... ειχα βαλει πιο παλια και εγω 1.1v αλλα ειδικα οταν επαιζα nfs shift μετα απο αρκετη ωρα παιχνιδιου μου κολλουσε η εικονα....υπεθεσα οτι ειναι λογο του επεξεργαστη αλλα δεν το εψαξα πολυ γιατι ειχα πραγματικα βαρεθει.... τωρα εχω: cpu 1.21v , cpu VTT 1.21 , CPU PLL 1.500 , North bridge 1.21.... Αυτο που εψαχνα ηταν να βρω την μεγιστη αποδοση με την ελαχιστη καταναλωση, με τις μικροτερες θερμοκρασιες..... και φυσικα να ειναι σταθερο!!!!!!!
yiannis_1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Tην Α70 την έχω προτείνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό και αυτή θα ξαναπροτείνω στον φίλο. Άλλωστε την έχω και μάλιστα με έναν ανεμιστήρα μόνο απο τους 2, μαζί με τον αντάπτορα πτώσης των στροφών και επιπλέον ριγμένες τις στροφές σε "silent mode" απο το "hardware monitoring" του bios (~1300 δηλαδή απο 2000rpm που δουλέυει έκαστος), κρατάει τον E6850 με 1,352vcore, στα 3,6Ghz στο htpc κουτί με μειωμένο airflow, στους 30C - 31C idle και 65C - 67C max με intel burn test. Γιατί δεν με ενθουσιάζουν οι θερμοκρασίες σου... Αυτό εδώ απο μια απλή και ταπεινή Xigmatek s1283 2 χρόνων push pin που δεν εχει καθαριστεί ποτέ. Μέτρια θα την χαρακτήριζα. Επιεικώς μέτρια μάλιστα και σίγουρα όχι για q9x5x...
caution Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο που εψαχνα ηταν να βρω την μεγιστη αποδοση με την ελαχιστη καταναλωση, με τις μικροτερες θερμοκρασιες..... και φυσικα να ειναι σταθερο!!!!!!! Χρυσή τομή Κάπου εκεί στα 3.8 - 4.0 ανάλογα το κομμάτι. Γιατί για παραπάνω ανεβαίνουν τα ρεύματα, που ανεβάζουν τις θερμοκρασίες, που ανεβάζουν την βαβούρα κ.ο.κ. Πάντως αυτά τα cpu έχουν πολύ μέλλον ακόμα, don't believe the hype και αναβαθμίζετε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Q9550 still rocks
nikolas8141 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 εχεις δικιο τα συγκεκριμενα cpu κρατανε καλα ακομα .....ανεβασα μονο το fsb: Uploaded with ImageShack.us
mainboardER Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Αν εξασφαλίσεις τις θερμοκρασίες σου, 450 Χ 8.5 πρέπει να το δεις εύκολα Αααα και το 1,36 πράγματι είναι αρκετό, σίγουρα μπορείς και καλύτερα. Πάρε μια καλή ψύκτρα και εδώ είμαστε... Υ.Γ. Κάθε φορά που κοιτάω την p5q νιώθω την ανάγκη να γνωρίσω τον engineer εκείνον που ένα πρωί Τετάρτης πήγε στον διευθυντή του και του είπε "Κύριε, έχω μια φανταστική ιδέα για το που να βάλουμε το 24άρι ΑΤΧ molex... απ οτι καταλαβα τον πολ/στη πρεπει να τον εχω "κλειδωμενο" στην ανωτερη συχνοτητα(8,5); οντος χειροτερη θεση δεν μπορουσαν να βρουν πιστευω με αυτην την ταση λιγοι εχουν δει τετοιο ocing στον Q9550(E0).... to Ε0 δεν θεωρειτε γενικα καλο stepping για o/c; Αν θελεις mainboardER μπορω να σου στειλω τις ρυθμισεις που εχω κανει στο bios αφου εχεις και εσυ asus mobo!!!!! ευχαριστως!
panosno1com Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 ευχαριστως! γω asus P5QL-E εχω... αν πιστευετε πως αξιζει,στειλτε και στον πιο αρχάριο συνφορουμιτη σας !! thanks !
nikolas8141 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπον αυτες ειναι οι ρυθμισεις με σταθερο το pc..........6 μηνες!!!! aI OVERCLOCK TUNER: MANUAL oC FROM CPU LEVEL UP: AUTO rATIO CMOS SETTING: 08.5 FSB FREQ. : 459 cPU CLOCK SKEW: DELAY 200PS nB CLOCK SKEW: DELAY 200PS fSB STRAP TO NORTH BRIDGE: 333 MHZ dRAM FREQ. : DDR2 1100 dRAM TIMING CONTROL: AUTO DRAM STATIC READ CONTROL: DISABLED dRAM READ TRAINING: DISABLED mEM. OC CHARGER: ENABLED aI CLOCK TWISTER: MODERATE cPU VOLTAGE: 1.19 fSB TERMINATION VOLTAGE: AUTO CPU PLL VOLTAGE: 1.51 dRAM VOLTAGE: AUTO nORTH BRIDGE VOLTAGE: 1.21185 cOMMON PERFORMANCE LVL [10] aI TRANSACTION: MANUAL( KAI OLA 10) sOUTH BRIDGE 1.5 VOLTAGE: 1.50000 SOUTH BRIDGE 1.1 VOLTAGE: 1.11325 cPU GTL 0: +20 mv cPU GTL 1: +20 mv cPU GTL 2: +20 mv cPU GTL 3: +20 mv nB GTL REFERENCE + 50MV lOAD-LINE CALIBRATION: ENABLED cPU SPREAD SPECTRUM: DISABLED pCIE SPREAD SPECTRUM: DISABLED
mainboardER Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 νασε καλα νικολα θα το δοκιμασω οταν μου ερθει η ψυκτρα
paragontikos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 με στοκ ψήκτρα στα 3.4 υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά?
caution Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δύσκολα, ειδικά αν δεν είσαι άγριος με το vcore
paragontikos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 επειδή μου έβγαλε κάτι μπλε οθόνες σε απρόσμενα σημεία,π.χ. μόνο με firefox ανοιχτό, και επειδή σπάνια μου πετάει μπλε οθόνες με παραξένεψε,μόνο τα fsb έχω πειράξει στα 8,5x400 και τάση στα 1.2v απο το bios και οι θερμοκρασίες δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τις stock ρυθμίσεις.κάτι θα κάνω λάθος μάλλον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.