Προς το περιεχόμενο

clockαρισμα Q9550 και αγορα ψυκτρας

mainboardER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ειναι και πανω στο γραφιο μου στα 50cm απο το κεφαλι μου το κουτι,σε συγκριση δε την stock ψυκτρα θα "δω" μεγαλη διαφορα σε θορυβο και ποσους βαθμους περιου θα μου ριξει;

επειδι οπως ειπα και παραπανω ο πισω fan του stacker μου σερνετε μηπος υπαρξει καποιο προβλημα με την αξαγωγη του αερα καθος η ψυκτρα θα ειναι κολιτα.

ειναι ακριβη η ατιμη η H50

Εννοείται ότι θα σου ρίξει βαθμούς, το πόσους θα σου ρίξει δεν νομίζω να περιμένεις να σου πώ επακριβώς? :P

Όσο αφορά τον θόρυβο, ειδικά με τον έναν ανεμιστήρα και τον αντάπτορα (δηλαδή 1600rpm) σίγουρα θα ακούγεται λιγότερο απο την stock σου σε φόρτο. Όμως ο ήχος θα είναι σταθερός και μόνιμος καθότι όπως είπα οι ανεμιστήρες δεν είναι PWM με αυτόματο έλεγχο στροφών. Μπορείς να ρίξεις και άλλο λίγο τις στροφές μέσω bios όπως έκανα και εγώ, όμως δεν νομίζω ότι θα σε χαλάει τόσο ο ένας. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό οπότε.... Βέβαια αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις μόνο έναν ανεμιστήρα ξεχνάς την A70 και πάς εξαρχής στην Coolermaster hyper 212+ που πρότειναν τα παιδιά η οποία είναι καλή, κοστίζει φθηνότερα ~25€ και έρχεται με έναν PWM ανεμιστήρα ο οποίος θα είναι σίγουρα ήσυχος σε idle. Σε φόρτο και πάλι πιο ήσυχος απο το stock cooler θα είναι. :)

edit: αν ο ανεμιστήρας εξαγωγής του stacker έχει χαλάσει εννοείται ότι θα πρέπει να τον αλλάξεις.

Ναι βρέ το ξέρω αφού την πήρα. :P

Εννούσα μέχρι τα 50€ τουλάχιστον. :)

Δημοσ.

δεν νομιζω να αξιζει να παρω την A70 για να την δουλευω με εναν ανεμιστιρα και χαμυλομενες στροφες.με τον CoolerMaster θα εχω σοβαρη μειωση σε θερμοκρασιες για να τον εχω σε 3,6+ χειμωνα καλοκαιρι με καλες θερμοκρασιες;

πως μποσω να δω την ταχυτητα του ανεμιστιρα του stacker;

Δημοσ.

Μια χαρά ψύκτρα είναι η hyper,άλλα με +5 ευρώ παίρνεις κάτι σαφώς καλύτερο.

Και εγω με έναν ανεμιστήρα δουλεύω πάνω στην Thermalright@1000 στροφές,κανένα πρόβλημα.Εξ'άλλου το push pull θέλει μελέτη,αφού κάλλιστα μπορεί να αποδώσει χειρότερα,αν όχι καθόλου.

Δημοσ.

Μια χαρά ψύκτρα είναι η hyper,άλλα με +5 ευρώ παίρνεις κάτι σαφώς καλύτερο.

Και εγω με έναν ανεμιστήρα δουλεύω πάνω στην Thermalright@1000 στροφές,κανένα πρόβλημα.Εξ'άλλου το push pull θέλει μελέτη,αφού κάλλιστα μπορεί να αποδώσει χειρότερα,αν όχι καθόλου.

για πες ποιο ειναι το καλυτερο που λες μπας και το εχω αυριο για να το μονταρω το ΣΚ
Δημοσ.

Φίλε μου είναι θορυβώδης τα fans αλλά μην φανταστείς ότι είναι σαν τους Slipstream... άλλωστε υπάρχει τρόπος να το λύσεις αυτό, σου είπα αναλυτικά τι να κάνεις. Η ψύκτρα πάντως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες και σε αυτά τα χρήματα είναι ευκαιρία. Δίνεις μερικά ευρώ παραπάνω και αγοράζεις καλύτερη ψύκτρα η οποία κοστίζει κανονικά 60+€. Αν σε χαλάει τόσο ο θόρυβος με τον αντάπτορα, που δεν το νομίζω απο την στιγμή που τόσο καιρό είσαι με την στόκ, δίνεις αργότερα κάποια χρήματα και αγοράζεις έναν Noiseblocker PL2. Δεν νομίζω όμως να χρειαστει ...

Δημοσ.

οκ την πηρα :-)

ελπιζω να την εχω αυριο

edit μπορω με καποιο προγραμα να κανω αυξομιοση της ταχυτητας των ανεμιστιρων αναλογα με το φορτο του επεξεργαστη

Δημοσ.

οκ την πηρα :-)

ελπιζω να την εχω αυριο

edit μπορω με καποιο προγραμα να κανω αυξομιοση της ταχυτητας των ανεμιστιρων αναλογα με το φορτο του επεξεργαστη

Όχι.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ένας ανεμιστήρας PWM.

Ότι στροφές αποφασίσεις να έχει, είτε full 2000rpm, είτε 1600rpm με τον αντάπτορα, είτε χαμηλότερες σε silent mode μέσω bios θα είναι σταθερές και δεν θα αυξομειώνονται σε συνάρτηση με την θερμοκρασία.

Πάραυτα δεν θα έχεις θέμα. Άλλωστε αν σε ικανοποιεί αυτό, κανένας απο τους ανεμιστήρες που χρησιμοποιώ είτε στην H50, είτε στην A70 δεν είναι PWM. Όλοι δουλεύουν σταθερά σε προεπιλεγμένες στροφές με βάση τα γούστα μου. :)

Δημοσ.

Όχι.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ένας ανεμιστήρας PWM.

Ότι στροφές αποφασίσεις να έχει, είτε full 2000rpm, είτε 1600rpm με τον αντάπτορα, είτε χαμηλότερες σε silent mode μέσω bios θα είναι σταθερές και δεν θα αυξομειώνονται σε συνάρτηση με την θερμοκρασία.

Πάραυτα δεν θα έχεις θέμα. Άλλωστε αν σε ικανοποιεί αυτό, κανένας απο τους ανεμιστήρες που χρησιμοποιώ είτε στην H50, είτε στην A70 δεν είναι PWM. Όλοι δουλεύουν σταθερά σε προεπιλεγμένες στροφές με βάση τα γούστα μου. :)

τουλαχιστον αργοτερα μπορω να προσθεσω κατι τετοιο για να αυξομιονω τοις στροφες χειροκινητα;
Δημοσ.

Αν εξασφαλίσεις τις θερμοκρασίες σου, 450 Χ 8.5 πρέπει να το δεις εύκολα :) Αααα και το 1,36 πράγματι είναι αρκετό, σίγουρα μπορείς και καλύτερα. Πάρε μια καλή ψύκτρα και εδώ είμαστε...

Υ.Γ. Κάθε φορά που κοιτάω την p5q νιώθω την ανάγκη να γνωρίσω τον engineer εκείνον που ένα πρωί Τετάρτης πήγε στον διευθυντή του και του είπε "Κύριε, έχω μια φανταστική ιδέα για το που να βάλουμε το 24άρι ΑΤΧ molex... :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...