Προς το περιεχόμενο

clockαρισμα Q9550 και αγορα ψυκτρας

mainboardER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατι δεν παιρνεις πρωτα μια ψυκτρα να εισαι ασφαλης? γιατι να ζορισεις το μηχανημα σου με τη στοκ που ειναι για πεταμα?

με μια καλη ψυκτρα οπως ειπωθηκε παραπανω εχεις ανετα τα 3.8 χειμωνα καλοκαιρι, το εχει κανει φιλος μου και οι θερμοκρασιες του ειναι παρα πολυ καλες , μην καθεσαι ομως να ζοριζεις με τη στοκ, λιγα λεπτα υποθεση ειναι να περασεις μια ψυκτρα και υπαρχουν και μερικες που τις δινουν σε παρα πολυ καλες τιμες

γνωμη μου ειναι πρωτα να αγορασεις ψυξη και μετα να κανεις το οτιδηποτε

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πανε παρε κανα θηριο να τελειωνεις.

Καμμια megahelems στυλ. Μια τέτοια πήρα κι εγώ. Η πάρε κατευθείαν μια Η50.

Αυτά απο τις ακριβές, απο φθηνές ,νομιζω καποια της thermaltake ειναι vfm ,μια hyper 212 ? ανέμενε και τους ειδικούς...

Παρε και έναν ήσυχο fan ρυθμιζόμενο και εισαι κομπλε.

Ο 2ος δε κανει δουλεια για τα 10-20ε που θα ξοδεψεις...

Αντε με το καλό!

Υ.Γ. βρε απενεργοποίησε κείνο το πωςδιαολολεγεται που κατεβάζει τον πολλαπλασιαστη!!! κανεις overclocking αλλα δεν "κανεις" !

Δημοσ.

3,4 :-D 35446182.png[/img]

λιπον ακουο προτασεις για ψυκτρα και fans.αξιζει να βαλω δυο για push and pul γιατι καποιοι λενε οτι δεν προσφερει τιποτα ο δευτερος;

η megahalems ειναι εγγυημενα καλη, ανεμιστηρι θα πρεπει να παρεις μονος σου (διαλεγεις αναλογα με τις αναγκες σου, το δικο μου πχ ειναι πολυ αποδοτικο και φθηνιαρικο αλλα κανει θορυβο , αν θες κατι πιο ησυχο ξεχνα το)

επισης παρα πολυ καλα λογια ακουγονται για αυτη,η οποια εχει παρα πολυ καλη τιμη και τα ανεμιστηρια ετοιμα

απο οτι λενε εχει επιδοσεις στα επιπεδα των τοπ ψυκτρων , δυστυχως ομως δεν εχω ιδια αποψη

λογω κοστους ομως θα το επιχειρουσα

το μονο που με χαλαει σε αυτη τη σειρα της corsair μιας και ημουν πριν απο λιγο στο πλαισιο και περιεργαζομουν το πιο μικρο μοντελο που ειχαν εξω απο το κουτι (την Α50) , ειναι οτι δεν ειναι απολυτα επιπεδη κατω (εκει που ακουμπαει τη cpu) , αλλα απο οτι φαινεται δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια

ΥΓ δινεις παρα πολυ ρευμα, απο οσο ξερω δε χρειαζεται καν να περασεις το 1.30 για τα 3.8 GHz

και οι θερμοκρασιες σου για idle ειναι υψηλες, βαλτον στοκ και δοκιμασε αφου μπει η νεα ψυκτρα

Δημοσ.

Για 3.8 δεν χρειάζεται καν να περάσεις τα 1.225V αν έχεις καλούτσικο κομμάτι.Overkill τα 1.36V αφου αφενός δέν προσφέρει τίποτα στην σταθερότητα,αφετέρου ο επεξεργαστής ζεστένεται άνευ λόγου..

Δημοσ.

αυτη η Corsair δεν μου γεμιζει και πολυ το ματι.θα προτιμουσα κατι custom χωρις δικος του ανεμιστιρες που να τεριαζει και στα καινουρια socket για μελλοντικη αναβαθμιση.ανεμιστιρακια θελω μεν να ειναι αποδοτικα αλα να μην κανουν και σαν τουρμπινες.δεν ξερω μηπως πρεπει να αλαξω και τους ανεμιστιρες του stacker μου γιατι ειναι μολυ αργει (ακομα και με το δακτιλο σταματανε).

Υ.Γ. βρε απενεργοποίησε κείνο το πωςδιαολολεγεται που κατεβάζει τον πολλαπλασιαστη!!! κανεις overclocking αλλα δεν "κανεις" !

ΥΓ δινεις παρα πολυ ρευμα, απο οσο ξερω δε χρειαζεται καν να περασεις το 1.30 για τα 3.8 GHz

και οι θερμοκρασιες σου για idle ειναι υψηλες, βαλτον στοκ και δοκιμασε αφου μπει η νεα ψυκτρα

Για 3.8 δεν χρειάζεται καν να περάσεις τα 1.225V αν έχεις καλούτσικο κομμάτι.Overkill τα 1.36V αφου αφενός δέν προσφέρει τίποτα στην σταθερότητα,αφετέρου ο επεξεργαστής ζεστένεται άνευ λόγου..

:confused: παιδια δεν ξερω εγω μονο τα fsb πιραξα,το cpuz λεει stepping Α καλο ειναι;

πως ριχνω τα volt και πως σταθεροποιο τον πολλαπλασιαστη;

Δημοσ.

συνηθως ριχνεις τα βολτ και οταν δε ξεκιναει ο υπολογιστης ή πεταει μπλε οθονες σημαινει πως θελει λιγο παραπανω... τουλ εγω αυτο κανω! αυτη τη στιγμη τον εχω στα 1,23 νομιζω με λιγο overclock στα 3,0 gh. Εχω μια μουφα ψυχτρα επειδη ειχα κατι προβληματα με push pins (αυτα τα μαυρακια που στερεώνεται η ψυχτρα) αλλα μεσω τοπικ στο ινσομνια βρηκα μια λυση και ετσι θα ξαναβαλω παλι μια καλουτσικη ψυχτρα (την ειχα παρει περυσι 45 ευρω) και θα δω ποσο παραπανω πάει...

Δημοσ.

Σαφώς και μπορείς,άλλα για το πόσο δέν μπορώ να απαντήσω αφού είναι trial and error φάση.

Απο την στιγμή που έχεις αποφασίσει σε τι συχνότητα θα παίζει ο επεξεργαστής,αρχίζεις να πειραματίζεσαι ρίχνοντας το voltage.Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ίσως το πιο κουραστικό και χρονοβόρο,αφού αναλώνεσαι σε ατελείωτες ώρες stress test-ing.

post-64279-0-82045800-1297951611_thumb.jpg

Δημοσ.

Σαφώς και μπορείς,άλλα για το πόσο δέν μπορώ να απαντήσω αφού είναι trial and error φάση.

Απο την στιγμή που έχεις αποφασίσει σε τι συχνότητα θα παίζει ο επεξεργαστής,αρχίζεις να πειραματίζεσαι ρίχνοντας το voltage.Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ίσως το πιο κουραστικό και χρονοβόρο,αφού αναλώνεσαι σε ατελείωτες ώρες stress test-ing.

οποτε τον αφινω ετσι οπως ειναι και οταν παρω την ψυκτρα και τον φερω εκι που θελω αρχιζω τα stresstest για να τον φτασω στο χαμυλοτερο δυνατο(σταθερο) αποτελεσμα οστε να εχω και τοις χαμυλοτερες δυνατες θερμοκρασιες

ποπο εγω δεν εχω 35αρια ουτε σε stock συχνοτητες :confused:

προσπαθησα αν τον παω στα 3.6 με αυτες τοις ρυθμισειςαλα μου ευγαλε fail http://img508.imageshack.us/i/img0042v.jpg/

Δημοσ.

η megahalems ειναι εγγυημενα καλη, ανεμιστηρι θα πρεπει να παρεις μονος σου (διαλεγεις αναλογα με τις αναγκες σου, το δικο μου πχ ειναι πολυ αποδοτικο και φθηνιαρικο αλλα κανει θορυβο , αν θες κατι πιο ησυχο ξεχνα το)

επισης παρα πολυ καλα λογια ακουγονται για αυτη,η οποια εχει παρα πολυ καλη τιμη και τα ανεμιστηρια ετοιμα

απο οτι λενε εχει επιδοσεις στα επιπεδα των τοπ ψυκτρων , δυστυχως ομως δεν εχω ιδια αποψη

λογω κοστους ομως θα το επιχειρουσα

το μονο που με χαλαει σε αυτη τη σειρα της corsair μιας και ημουν πριν απο λιγο στο πλαισιο και περιεργαζομουν το πιο μικρο μοντελο που ειχαν εξω απο το κουτι (την Α50) , ειναι οτι δεν ειναι απολυτα επιπεδη κατω (εκει που ακουμπαει τη cpu) , αλλα απο οτι φαινεται δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια

Tην Α70 την έχω προτείνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό και αυτή θα ξαναπροτείνω στον φίλο. Άλλωστε την έχω και μάλιστα με έναν ανεμιστήρα μόνο απο τους 2, μαζί με τον αντάπτορα πτώσης των στροφών και επιπλέον ριγμένες τις στροφές σε "silent mode" απο το "hardware monitoring" του bios (~1300 δηλαδή απο 2000rpm που δουλέυει έκαστος), κρατάει τον E6850 με 1,352vcore, στα 3,6Ghz, στο htpc κουτί με μειωμένο airflow, στους 30C - 31C idle και 65C - 67C max με intel burn test. Στα ~36€ λοιπόν είναι vfm αυτή την περίοδο απο την στιγμή κιόλας που αποδίδει όσο η megahalems και ίσως λίγο καλύτερα σύμφωνα με τα reviews πάντα. Επιπλέον έρχεται με 2 ανεμιστήρες για push - pull οπότε γλυτώνεις άλλο ένα 20€ απο κεί. Για την megahalems και 2 μέτριους ανεμιστήρες θέλεις ~80€ ... ;)

Tώρα όσο αφορά την βάση της που λές, αυτό που είδες λέγεται direct contact heat pipes. Δηλαδή οι σωλήνες χαλκού απαγωγής της θερμότητας έρχονται απευθείας σε επαφή με την επιφάνεια του cpu. Αυτό το σύστημα άλλωστε χρησιμοποιεί και η Coolermaster hyper 212+.

Δημοσ.

οι ανεμιστιρες της Α70 τι λενε απο αποδοσι-θοριβο, οπτικα και μονο μπορω να πω οτι μου αρεσει περισσοτερο αυτη αλλα αν ειναι τοσο vfm οσο λες και αποδιδει καλυτερα απο αλες στα 50+ τοτε την πιρα.με την συγκεκριμενη μπορω να πιασω με τον Q9550 3,8 με νοτμαλ θερμοκρασιες;

υγ για να εχεις αυτη την ψυκτρα στο htpc σου στο κυριο να φανταστω πως εχεις "νερο" :-) ;

Δημοσ.

οι ανεμιστιρες της Α70 τι λενε απο αποδοσι-θοριβο, οπτικα και μονο μπορω να πω οτι μου αρεσει περισσοτερο αυτη αλλα αν ειναι τοσο vfm οσο λες και αποδιδει καλυτερα απο αλες στα 50+ τοτε την πιρα.με την συγκεκριμενη μπορω να πιασω τον Q9550 στα 3,8 με νοτμαλ θερμοκρασιες;

Η mega shadow είναι πολύ καλή και όμορφη ψύκτρα αδιαμφισβήτητα όμως το Link που παρέθεσες μιλάει για εκθεσιακό κομμάτι (κατα πάσα πιθανότητα ελλιπές απο παρελκόμενα), σε συγκεκριμένα καταστήματα (τρέχα γύρευε δηλαδή) και φυσικά αν υπάρχει όντως. ;) Και πάλι θα χρειαστείς άλλα 20€ για μέτριους ανεμιστήρες, 30€ τουλάχιστον για καλούς.

Οι ανεμιστήρες της Corsair δουλεύουν stock στις 2000rpm και με τους αντάπτορες που περιλαμβάνονται στην συσκευασία πέφτουν στις 1600rpm. Δεν είναι PWM. Στην πρώτη περίπτωση είναι αρκετά θορυβώδης και στην δεύτερη λιγότερο αλλά θορυβώδης πάλι. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Άλλωστε οι επιλογές για ήσυχους ανεμιστήρες (π.χ Noiseblocker, Noctua, Bequiet) είναι συγκεκριμένες και στοιχίζουν. Ρίχνεις τις στροφές με τους αντάπτορες και βλέπεις ή κάνεις κάτι παρόμοιο που έκανα εγώ. Να ξέρεις πάντως ότι όλοι οι ανεμιστήρες στα ~10€ λίγο - πολύ ακούγονται. Για να μην τους ακούς τους φθηνούς θα πρέπει να τους ρίξεις στις ~1000rpm μέσω ρυθμιστή στροφών, χάνοντας σε ψυκτική ικανότητα φυσικά. Διαφορετικά τα σκάς για π.χ Noiseblocker PL2 στα ~15€ έκαστος. :)

οι ανεμιστιρες της Α70 τι λενε απο αποδοσι-θοριβο, οπτικα και μονο μπορω να πω οτι μου αρεσει περισσοτερο αυτη αλλα αν ειναι τοσο vfm οσο λες και αποδιδει καλυτερα απο αλες στα 50+ τοτε την πιρα.με την συγκεκριμενη μπορω να πιασω με τον Q9550 3,8 με νοτμαλ θερμοκρασιες;

υγ για να εχεις αυτη την ψυκτρα στο htpc σου στο κυριο να φανταστω πως εχεις "νερο" :-) ;

Στο κύριο έχω την H50 με 2 Xigmatek xlf στις 1000rpm push - 1200rpm pull αντίστοιχα μέσω fan controller. Όμως το κουτί έχει καλό airflow και δεν έχω θέμα για παραπάνω στροφές.

Δεν μπορεί να σου πεί κανείς με βεβαιότητα ότι θα πιάσεις τα 3,8Ghz γιατί αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, μητρική - μνήμες - αλλά και το ίδιο το κομμάτι cpu που έχεις. Πάντως στα 50€ η A70 είναι vfm σίγουρα. :)

Δημοσ.

ειναι και πανω στο γραφιο μου στα 50cm απο το κεφαλι μου το κουτι,σε συγκριση δε την stock ψυκτρα θα "δω" μεγαλη διαφορα σε θορυβο και ποσους βαθμους περιου θα μου ριξει;

επειδι οπως ειπα και παραπανω ο πισω fan του stacker μου σερνετε μηπος υπαρξει καποιο προβλημα με την αξαγωγη του αερα καθος η ψυκτρα θα ειναι κολιτα.

ειναι ακριβη η ατιμη η H50

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...