Προς το περιεχόμενο

clockαρισμα Q9550 και αγορα ψυκτρας

mainboardER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το θεμα εινα να πετυχω τοις υψηλοτερες δυνατες συχνοτητες γιατι αν το πας ετσι γιατι να μην κατευω και απο τα 3.8 στα 3.6 αφου δεν θα καταλαβω μεγαλες διαφορες.

απο θερμοκρασιες εμενα μου φενοντε μια χαρα αν λαβω υποψιν οτι ακομα και σε gaming δεν προκιτε να δουλευει συνεχος στο φουλ,και το πολυ πολυ να ξαναπεσω στα 3,8 οταν αρχισουν οι ζεστες και μετα να ξανα ανεβω.

τωρα στα 1,2 ειναι μεν ζεστο το northbridge αλλα σε λογικα επιπεδα ομως ανεξαρτητα απο τα stress test θα ειμε σταθερος στα 4+ με 1,2 volt στο nb;

οριστε και τα αποτελεσματα του occt

2011032316h38cpu1.png 2011032316h38cpu2.png 2011032316h38cpu3.png 2011032316h38cpu4.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το ανέφερα νομίζω, απ'τα 3.8 στα 4GHZ δεν θα δεις καμιά ουσιώδη διαφορά....Αν δεν είχες θέμα με τις θερμοκρασίες

τότε ναι ανέβασε τον στο θεό.... ειδικά όμως τώρα που έχεις σαν έλεγχο θερμοκρασίας το **** χέρι**** τότε το ζεστό-λίγο

ζεστό ειναι σχετικά....Την άποψη μου την είπα, αν θες να ανεβάζεις στα τυφλά χωρίς να έχεις κάποιο μέτρο σύγκρισης

τότε είναι δική σου απόφαση....

Για καλό και για κακό κανε καμιά 'μοντα' στο NB με κάποιο ανεμιστιρακι για να είσαι σίγουρος..! ;)

τι να κανω αφου το northbridge μου δεν εχει αισθητηρα θερμοτητας :-) .

τωρα για το ανεμιστιρακι που λες απο τη μια το 4αρι NoiseBlocker θα ειναι σιγουρα αρκετα ησυχο αλλα δεν μου φενετε πως θα ειναι αρκετα αποδοτικο λογο της κατευθινσης των "φυλων" του Heatsink,απο την αλλη το Xilence σιγουρα θα ειναι αρκετα αποδοτικο αλλα πολυ θοριβοδες λογο των 4000rpm.

βεβαια αν μπορω να κρατισω το nb στα 1.2 με μια αλαγη παστας δεν μου φενετε να εχω προβληματα

Αν δεν έχεις αλλάξει πάστα στο NB, do it, γιατί συνήθως αυτοί βάζουν μια "τσίχλα"... Αν ακουμπάς το HS και δεν αντέχει το χέρι, είσαι στους ~55-60 απ' ότι ξέρω :)

θα εχω ωμος σημαντικη μειωση μονο με αλλαγη παστας η 2-3 βαθμους;

ιπαρχει μεταλικη επιφανια πανω απο το chip του nb μου η ειναι καπος ετσι Link;

θα εχω ωμος σημαντικη μειωση μονο με αλλαγη παστας η 2-3 βαθμους;

ιπαρχει μεταλικη επιφανια πανω απο το chip του nb μου η ειναι καπος ετσι Link;

Μην περιμένεις μεγάλα πράγματα.

Εγω και πάστα της είχα βάλει μιας και ανεμηιστηράκι και είχε κατέβει 4 βαθμούς στην καλύτερη. :mrgreen:

Βασικά δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιώσει το overclock σου. Μη τυραννιέσαι άδικα.

οποτε μιας που θα παρω την Ceramique θα αλαξω παστα σε nb,sb και gpu

μιπος ξερεις και τι ψυχουν τα δυο μακροστενα ψυκτρακια πανω και δεξια του socket Link :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...