Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με Hp Laptop pavillion dv6000

mikekarab

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα την βοήθεια σας παιδιά, έχω ένα pavillion dv6000 στο οποίο κάηκε η μητρική και την άλλαξα, το πρόβλημα είναι οτι όταν προσπαθώ να το boootaro δεν βλέπει τον σκληρό, πάω λοιπόν στα bios και ψάχνω επιλογή "enable hdd" αλλά η hp δεν έχει τέτοια επιλογή. Απ'οτι είδα σε forum το πρόβλημα είναι οτι η μητρική θέλει firmware update, για να δει τον σκληρό, αλλά πως γίνετε να το κανείς σε laptop χωρίς λειτουργικό; σκεφτικά να bootaro με ubuntu απο usb αλλα δεν το βλέπει, μάλλον χρειάζεται και για αυτό firmware update, ακόμα όμως και αν καταφέρω να μπω με ubuntu η hp δεν έχει bios upate για linux. Καμιά ιδέα..;

Δημοσ.
το πρόβλημα είναι οτι όταν προσπαθώ να το boootaro δεν βλέπει τον σκληρό

Σου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους ή απλά δεν κάνει τίποτα;

Αφού μπορείς και μπαίνεις στο BIOS κάνε ένα LOAD DEFAULTS(μπορεί να το λέει και αλλιώς)δες αν δουλέψει,και αν όχι δες για την σειρά (boot order) να είναι ο σκληρός πρώτος στην λίστα.

Δημοσ.

δεν μου βγάζει κάποιο σφάλμα δοκίμασα και με άλλο σκληρό αλλά πάλι το ίδιο συμβαίνει! έκανα LOAD DEFAULTS αλλά τίποτα! έχω βάλει στο BOOT SEQUENCE πρώτα απο HDD αλλά το πρόβλημα είναι οτι δεν τον βλέπει τον σκληρό. Σε αλλά συστήματα έχει επιλογή να κανείς HDD AUTO DETECT: "ENABLE" αλλά η Hp δεν δίνει αυτή την δυνατότητα (τουλάχιστον στο αρχικό version του bios firmware) υποθέτω πως το κάνουν για να αγοράζεις parts μόνο απο αυτούς..

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου και την απάντηση σου.

Δημοσ.

εχω κι εγω ιδιο λαπτοπ.αυτο το μυνημα το βγαζει μονο αν πας να του εγκαταστησεις τα xp.δοκιμασε τα 7 και αν το βγαζει παλι ισως εχει προβλημα το controler (αν το λεω σωστα) του δισκου πανω στην μητρικη. εννοειτε πως ειμαστε σιγουροι πως ο δισκος ειναι υγειης.!!!

Δημοσ.

Δεν έχω τα 7, μόνο τα xp service pack 3 έχω, πως ανακάλυψες αυτή την ασυμβατότητα, το διάβασες σε κάποιο forum; μήπως βρω κάποια λύση από κει, δεν μπορεί όταν βάζουν νέους σκληρούς στην Hp τι κάνουν..;

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου και την απάντηση σου.

Δημοσ.

Οπότε από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ο SATA δίσκος δες εδώ πως το λύνουν.

Βασικά κατέβασε τα driver από εδώ και πέρασε τα σε νέο δισκάκι εγκατάστασης windows με αυτό nlite

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...