Eru Iluvatar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Σύμφωνα με άρθρο στο CRN, φήμες θέλουν την Dell να εξαγοράζει την AMD. Μάλιστα, λόγω αυτού, η μετοχή της τελευταίας σημείωσε άνοδο της τάξης του 5% χθες. Τη συγκεκριμένη φήμη έρχεται να ενισχύσει η αποχώρηση σημαντικών υψηλόβαθμων στελεχών της AMD, αλλά και η άρνηση της να σχολιάσει τις φήμες που διέρρευσαν, όπως διατυμπανίζει οικονομικός αναλυτής στις ΗΠΑ. Λέγεται πως η κίνηση αυτή θα δώσει πολλά οφέλη στη Dell η οποία θα μπορέσει να εισχωρήσει στον τομέα των CPUs και GPUs. Άραγε ποιά θα είναι τα οφέλη μιας τέτοιας έκβασης; Πηγή
tmjuju Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Όλες οι φήμες είναι φήμες. Η dell βγάζει μεν καταπληκτικά μηχανάκια με amd. Αλλά φοβάμαι ότι εάν απορροφήσει την amd τότε οι λύσεις της θα αρχίσουν να ‘κλειδώνουν’… Γενικά IMHO όλους μας συμφέρει μια αυτόνομη amd.
Bandura Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Ναι συμφωνω κι εγω, κατω τα χερια απο την AMD...
benign Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νομιζω να συμφερει καμμια απο τις δυο εταιριες να γινει αυτο.
venumis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 H Dell είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία και οτι φτιάχνει είναι και καλό και ποιοτικό, δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα να αγοράσει την AMD που στους επεξεργαστές εχει κολήσει!! Απο την άλλη θα ήθελα να μην επηρεασει το τμήμα με τις GPU που εκει η AMD/ATI τα τελευταια χρόνια τα παει περίφημα.. Στα + της Dell είναι οτι εχει καλό ονομα στο after sales suport..
Chief90 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 H Dell είναι μια πολύ μεγάλη εταιρία και οτι φτιάχνει είναι και καλό και ποιοτικό, δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα να αγοράσει την AMD που στους επεξεργαστές εχει κολήσει!! Μια χαρά είναι οι επεξεργαστές της amd ....που έχει κολλήσει?
ektor7 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μια χαρά είναι οι επεξεργαστές της amd ....που έχει κολλήσει? Στα Laptops!
Chief90 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Στα Laptops! όντως είχε μείνει λίγο πίσω .άλλα τώρα αν δεν απατώμαι θα προχωρήσει με τα νέα cpu
ektor7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 όντως είχε μείνει λίγο πίσω .άλλα τώρα αν δεν απατώμαι θα προχωρήσει με τα νέα cpu οχι,λιγο πισω! Σχεδων ανυπαρκτη και με αρκετα προβληματα,σε θεματα θερμοκρασιων και επιδοσεων! Κυριολεκτικα,στο τεραστιο,πλεων,παζαρι των φορητων υπολογιστων,η intel αλωνιζει και εισπραττει δισεκατομμυρια! Η Dell για να προχωρησει σε μια τετοια αγορα,πρεπει να ειναι σιγουρη,οτι οι amd cpu,θα ειναι ισαξιοι μ'αυτους της intel! Μονο ετσι θα ειναι εξασφαλισμενη,σ'αυτο τον πολυ κερδοφορο χωρο,που η ιδια εχει ηδη μεγαλο μεριδιο!
yiannis_1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 οχι,λιγο πισω! Σχεδων ανυπαρκτη και με αρκετα προβληματα,σε θεματα θερμοκρασιων και επιδοσεων! Κυριολεκτικα,στο τεραστιο,πλεων,παζαρι των φορητων υπολογιστων,η intel αλωνιζει και εισπραττει δισεκατομμυρια! Η Dell για να προχωρησει σε μια τετοια αγορα,πρεπει να ειναι σιγουρη,οτι οι amd cpu,θα ειναι ισαξιοι μ'αυτους της intel! Μονο ετσι θα ειναι εξασφαλισμενη,σ'αυτο τον πολυ κερδοφορο χωρο,που η ιδια εχει ηδη μεγαλο μεριδιο! Δηλαδή οι περσινοί i7 σε λάπτοπ που είχαν 45-55 βαθμούς idle και η intel μας έλεγε να μην ανυσηχούμε όταν βλέπουμε 95-105 βαθμούς ηταν καλή λύση??? Μόνο οι i3 την πάλευαν. Ούτε η intel ούτε η amd είχαν καλές λύσεις στην τελευταία γενιά mobile chips imho. Τα ίδια χάλια και οι 2... Οι AMD αδύναμοι και οι intel δυνατοί αλλά καυτοί. Για μένα καλύτερα αδύναμο λάπτοπ παρά στους 100+ βαθμούς.
ektor7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δηλαδή οι περσινοί i7 σε λάπτοπ που είχαν 45-55 βαθμούς idle και η intel μας έλεγε να μην ανυσηχούμε όταν βλέπουμε 95-105 βαθμούς ηταν καλή λύση??? Μόνο οι i3 την πάλευαν. Ούτε η intel ούτε η amd είχαν καλές λύσεις στην τελευταία γενιά mobile chips imho. Τα ίδια χάλια και οι 2... Οι AMD αδύναμοι και οι intel δυνατοί αλλά καυτοί. Για μένα καλύτερα αδύναμο λάπτοπ παρά στους 100+ βαθμούς. O περσινος ι7 που εχω στο λαπτοπ μου,ειναι σε idle στους 39-45 βαθμους και δεν εχει μεχρι στιγμη ξεπερασει τους 80βαθμους.Σε gaming ειχα μαξ 75 και αυτο μονο στο crysis! Απο την αλλη ο σαφως υποδιεστερος amd turion 64x2 που εχει το pavilion μου και το tx2-1020 της κοπελας μου ειναι σε idle:pavilio=45-50 και το tx2-1020=50-60.Και τα δυο αν τα ζορισεις λιγο κτυπανε 90+! Γνωριζω αρκετα καλα τι θα πει amd σε λαπτοπ,γιατι εχω περασει τρια αγχωδη χρονια σ'αυτο το θεμα,πραγμα που δεν αισθανθηκα ποτε με τον ι7! Δυστυχος,δεν ειμαι ο μονος που αντιμετοπισα αυτα τα προβληματα! Και τελος,μπορεις να παρεις ενα ι5 και τελειωσες! Αν μπορεις,φυσικα,βρες και παρε ενα λαπτοπ(σε ξενη ή σε εγχωρια αγορα) με επεξεργαστη amd με αναλογες επιδωσεις με τον ι5!
moldovan20 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δε θα ήταν ποιο εύκολο να επικεντρωθούν στην κατασκευή καλύτερου συστήματος ψύξης παρά πιο δροσερού επεξεργαστή ? Γιατί ακόμα δεν έχω πετύχει laptop να τα πηγαίνει καλά με τις θερμοκρασίες ..
ektor7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δε θα ήταν ποιο εύκολο να επικεντρωθούν στην κατασκευή καλύτερου συστήματος ψύξης παρά πιο δροσερού επεξεργαστή ? Στα λαπτοπ,μονο σ'αυτο μπορουν να επικεντροθουν!Γι'αυτο βλεπεις και διαφορες στις θερμ. μεταξι δυο διαφορετικων μοντελλων με τον ιδιο επεξεργαστη ή καρτα γραφικων! Γιατί ακόμα δεν έχω πετύχει laptop να τα πηγαίνει καλά με τις θερμοκρασίες .. Εγω για ι7,ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα επιπεδα θερμοκρασιων και θορυβου,προς το παρων! Και επιδει το θεμα μας ειναι η Dell και οι amd cpu,θελω να δω ποσα κοματια(laptops) θα μπορεσει να πουλησει,τωρα,με amd cpu!?
yiannis_1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 O περσινος ι7 που εχω στο λαπτοπ μου,ειναι σε idle στους 39-45 βαθμους και δεν εχει μεχρι στιγμη ξεπερασει τους 80βαθμους.Σε gaming ειχα μαξ 75 και αυτο μονο στο crysis! Τυχερός είσαι. Οι πιο πολύ παίζουν στους 50-100!!! Και είναι χειρότεροι απο άποψης θερμικής συμπεριφοράς απο τους AMD... Τώρα με τα Sandy Bridge φαίνεται πως εχει στρώσει χαρακτήρα η Intel. Όσοι πήραμε τα τελευταία 2 χρόνια το ..... πήραμε. Τέσπα θα το χάσει και αυτό το κομμάτι απο την arm μου φαίνεται. Στα midrange lowend είναι θέμα χρόνου απο πλευράς nvidia arm - ms windows 8 arm. Μακάρι δηλαδή για να δούμε πραγματικά λάπτοπ, εργαλεία που θα κάνουν τα πάντα που εχουμε συνηθίσει και δεν εχουν κάν σύστημα ψύξης. Για μένα η intel εχει πάρει το λάθος δρόμο στα mobile chip και κάνει αντίστοιχη πατατιά όπως τότε που έσπρωχνε τον p4 με τα βαθιά pipelines σε ενα ατελείωτο αγώνα gigaherz... Time will tell.
ektor7 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τυχερός είσαι. Οι πιο πολύ παίζουν στους 50-100!!! Και είναι χειρότεροι απο άποψης θερμικής συμπεριφοράς απο τους AMD... Μαζι με μενα,τυχεροι ειναι και οι πλειστοι με alienware,clevon(και δε μιλω για turbo-x),asus 73j κ.α! Οσο για τους amd,δεν εχουν καθολου καλυτερες θερμοκρασιες απο τους intel στα λαπτοπ! Ψαξε το αν θες!Για την παρτη σου,ομως.Οχι για να μου τη πεις.Εγω ειμαι ευχαριστημενος,μ'αυτους που εχω! Τώρα με τα Sandy Bridge φαίνεται πως εχει στρώσει χαρακτήρα η Intel.Όσοι πήραμε τα τελευταία 2 χρόνια το ..... πήραμε. Σ'εμενα μια χαρα μου εκατσε ο i7-720m στο λαπτοπ και o i7-920 στο desktop και σε αποδοση και σε θερμοκρασιες! Τέσπα θα το χάσει και αυτό το κομμάτι απο την arm μου φαίνεται.Στα midrange lowend είναι θέμα χρόνου απο πλευράς nvidia arm - ms windows 8 arm. Μακάρι δηλαδή για να δούμε πραγματικά λάπτοπ, εργαλεία που θα κάνουν τα πάντα που εχουμε συνηθίσει και δεν εχουν κάν σύστημα ψύξης. Μεχρι να κυκλοφορησει και να τεσταριστει,να βεβαιωθουμε οτι αξιζει και να βγουν οι αναφορες απο τα "πειραματοζωα" που θα τρεξουν πρωτοι να τους παρουν,θα φτασει και ο καιρος για ανανεωση/αναβαθμηση και στο λαπτοπ και στο ντεσκτοπ.Οποταν καλοδεχουμενοι! Και οσο για το γεγονος,οτι ο nvidia arm θα ειναι χωρις ψυξη,το καλαθι που κρατω,γι'αυτο το θεμα, ειναι μικροτερο και απο την χουφτα μου! Αν τελικα πραγματοποιηθει οπως το υποσχονται και παλι καλοδεχουμενο,γιατι οχι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.