Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα για Κάρτα γραφικών CPU

Raf_uRecken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω φτιάξει το build για το pc το οποιο σχεδιάζω να αγοράσω.. αλλα είμαι στο εξής δίλημμα. το pc προορίζεται κατά ένα 75% για games αλλα και για multitasking. το θέμα μου είναι το εξής.. είμαι ανάμεσα σε ATi 6970 ( single card ) η σε ATi 5850 (x2 CrossFire X ). Τι προτείνεται και γιατί ?? :)

Επίσης! Είμαι ανάμεσα σε AMD Phenom II x6 1100t και Intel 2600k ( όταν γίνει εννοείτε η αναβάθμιση των mobo ) όλα τα αλλα είναι Κομπλέ :) ακούω γνώμες!!

" Σημείωση " στο pc θα μπει Linux για Κύριο λειτουργικό και Windows μονο για games! :)

Δημοσ.

Προσωπικά επεξεργαστή θα προτιμούσα τον Intel 2500k (αν ενδιαφέρεσαι για overclocking και αν οι εφαρμογές που δουλεύεις δεν επωφελούνται από το hyper threading του 2600k ).

Για κάρτα γραφικών, στο ύψος των χρημάτων που θέλεις να δώσεις,θα προτιμούσα μια gtx570 λόγω της καλύτερης υποστήριξης που παρέχουν οι drivers της nvidia σε περιβάλλον linux σε σχέση με τους drivers της ATI.

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών, στο ύψος των χρημάτων που θέλεις να δώσεις,θα προτιμούσα μια gtx570 λόγω της καλύτερης υποστήριξης που παρέχουν οι drivers της nvidia σε περιβάλλον linux σε σχέση με τους drivers της ATI.

λες ε? hm. και γω το σκεφτόμουν αρχικά για GTX και ήμουν εκεί 570-580. ίσως το πάω και για 580.

Δημοσ.

Μόνο και μόνο επειδή θα βάλεις inux καλυτέρα είναι να πας σε nvidia για να μην έχεις προβλήματα όπως είπε και ο Πάνος .

Προτιμάω την gtx 570 είναι και ποιο φτηνή και δεν νομίζω να μην σου καλύψει της ανάγκες σου στο gaming

Δημοσ.

Μόνο και μόνο επειδή θα βάλεις inux καλυτέρα είναι να πας σε nvidia για να μην έχεις προβλήματα όπως είπε και ο Πάνος .

Προτιμάω την gtx 570 είναι και ποιο φτηνή και δεν νομίζω να μην σου καλύψει της ανάγκες σου στο gaming

όσο για το cpu τι θα πρότεινες ? AMD η INTEL ? :) βασικά είμαι πιο πολύ τις Intel αλλα επειδή δεν έχω πολύ ψαχτεί με AMD και ακούω διαφορα.. θέλω να σχηματίσω μια καλύτερη γνώμη για το τι παίζει!

Δημοσ.

Μην ακούς από αυτούς που δεν ξέρουν.

Και οι δυο εταιρίες φτιάχνουν το ίδιο πράγμα επεξεργαστές .Η amd στοχεύει στην χαμηλή τιμή και όσο μπορεί στης μεγάλες επιδόσεις και το έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά μπορώ να πω. Η ''καλή'' μας intel νε μεν έχει τους ποιο δυνατούς επεξεργαστές άλλα το μόνο που κάνει είναι να μας κοροϊδεύει και να μας παίρνει τα λεφτά σε τέτοιες τιμές που έχει τους δυνατούς επεξεργαστές .Οπότε αυτήν την στιγμή πας σε amd αν μπορείς να περιμένεις κάνα 2,3 μήνες δεν ξέρω και εγώ πόσο για να διορθώσουν το πρόβλημα και να κυκλοφορήσουν η νέες μητρικές με το καινούριο chipset πάνε σε intel

Δημοσ.

Μην ακούς από αυτούς που δεν ξέρουν.

Και οι δυο εταιρίες φτιάχνουν το ίδιο πράγμα επεξεργαστές .Η amd στοχεύει στην χαμηλή τιμή και όσο μπορεί στης μεγάλες επιδόσεις και το έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά μπορώ να πω. Η ''καλή'' μας intel νε μεν έχει τους ποιο δυνατούς επεξεργαστές άλλα το μόνο που κάνει είναι να μας κοροϊδεύει και να μας παίρνει τα λεφτά σε τέτοιες τιμές που έχει τους δυνατούς επεξεργαστές .Οπότε αυτήν την στιγμή πας σε amd αν μπορείς να περιμένεις κάνα 2,3 μήνες δεν ξέρω και εγώ πόσο για να διορθώσουν το πρόβλημα και να κυκλοφορήσουν η νέες μητρικές με το καινούριο chipset πάνε σε intel

Ναι λογικά έτσι θα κάνω. δεν πολύ εμπιστεύομαι ακόμα AMD. μπορεί να είναι καλή αλλα ok! θέλω Intel! ελπίζω μέχρι τον μάιο ++ να έχουν βγει τα καινούρια mobo !! :)

Δημοσ.

Προσωπικά επεξεργαστή θα προτιμούσα τον Intel 2500k (αν ενδιαφέρεσαι για overclocking και αν οι εφαρμογές που δουλεύεις δεν επωφελούνται από το hyper threading του 2600k ).

Πανο,καπου ειχα διαβασει,δεν θυμαμαι ομως απο ποια εκδοση και μετα,οι drivers της ATI θα υποστηριζουν πληρως το Linux.Αλλα αφου ο ts τεινει προς nVidia περισσοτερο,η 570 ειναι αριστη καρτουλα.

Δημοσ.

Οποιαδήποτε λύση με δύο και παραπάνω GPU, είτε σ' ένα PCB, είτε σε δύο ή παραπάνω, δεν είναι λύση για Gaming, είναι λύση για Benchmarks.

Πάρε μία καλή Single GPU.

Αν έχεις το χρήμα, πάρε μία 580.

Είναι ότι πιο δυνατό, σοβαρό και ολοκληρωμένο αυτή τη στιγμή στις κάρτες γραφικών.

Δημοσ.

Εμένα η γνώμη μου είναι για cpu να πάρεις AMD, είναι πολύ καλοί επεξεργαστές και τα λεφτά που θα γλυτώσεις μπορείς να τα ρίξεις στη κάρτα γραφικών.

Προτιμώ τις nvidia παρόλο που οι fanboys της ATI διαρκώς κοκορεύονται. Πολλά παιχνίδια έχουν πρόβλημα στις ATI και πρέπει να περιμενεις για patch και δεν υποστηρίζει nvidia physics. Από drivers η nvidia είναι πιο ενημερωμένη

Αν έχεις τα φράγκα χτύπα μιά GTX580 αλλά και τη GTX570 να πάρεις που είναι και φτηνότερη, μια χαρα θα είσαι.

Δημοσ.

Πανο,καπου ειχα διαβασει,δεν θυμαμαι ομως απο ποια εκδοση και μετα,οι drivers της ATI θα υποστηριζουν πληρως το Linux.Αλλα αφου ο ts τεινει προς nVidia περισσοτερο,η 570 ειναι αριστη καρτουλα.

Φίλε LouCi4er για να πω την αλήθεια ,η προτίμησή μου στην nvidia βγήκε με την εις άτοπο απαγωγή,δηλαδή εγώ από linux έχω μαύρα μεσάνυχτα, από κει και πέρα τόσο καιρό σε διάφορα forum όταν πέφτω πάνω σε συζήτηση περί υποστήριξης drivers καρτών γραφικών σε περιβάλλον linux σχεδόν όλοι εκθειάζουν την nvidia και έτσι από την στιγμή κιόλας που η gtx570 είναι μια πολύ καλή κάρτα και ισοδύναμη με την 6970 και κοστίζουν και τα ίδια περίπου,πρότεινα αυτή.Αυτό που είπες για τους drivers της ATI το έχω διαβάσει και'γώ,από κει και πέρα τι να πω, ας βγεί κάποιος πιο σχετικός με το θέμα,να μας διαφωτίσει και να βοηθήσει περισσότερο τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει το καλύτερο γι΄αυτόν.

Προτιμώ τις nvidia παρόλο που οι fanboys της ATI διαρκώς κοκορεύονται.

Βρε συ Ασυγχώρητε1980 ήμαρτον,θέλεις να πεις κάτι πες το όμορφα και ωραία φἰλε μου,γιατί να ξεκινήσει πάλι ένα ατελείωτο flame μεταξύ AMDάκηδων και nvidiaκηδων και άκρη να μην βγεί,δεν βαρέθηκες πλέον;

Δημοσ.

@unforgiven1980

Ε καλά δεν θα λείψουν τα nVidia PhysX σε κάποιον πιστεύω.

Όχι ότι μας χαλάει βεβαίως αν υπάρχει.

Για 570 δεν θα το πρότεινα. Αν είναι να πάρεις κάτι για να παίζεις όλα τα παιχνίδια μια χαρά, θα πρότεινα 6870. Φυσικά αν παίζει σε Linux (είναι κάτι που δεν το γνωρίζω).

Θεωρώ πεταμένα λεφτά κάτι παραπάνω.

Από την άλλη αν θες να έχεις τη ψυχολογία ότι έχεις το καλύτερο, παίρνεις μία 580.

Εκεί ναι.

imho.

Δημοσ.

@unforgiven1980

Ε καλά δεν θα λείψουν τα nVidia PhysX σε κάποιον πιστεύω.

Όχι ότι μας χαλάει βεβαίως αν υπάρχει.

Για 570 δεν θα το πρότεινα. Αν είναι να πάρεις κάτι για να παίζεις όλα τα παιχνίδια μια χαρά, θα πρότεινα 6970. Φυσικά αν παίζει σε Linux (είναι κάτι που δεν το γνωρίζω).

Θεωρώ πεταμένα λεφτά κάτι παραπάνω.

Από την άλλη αν θες να έχεις τη ψυχολογία ότι έχεις το καλύτερο, παίρνεις μία 580.

Εκεί ναι.

imho.

fixed ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...