Προς το περιεχόμενο

NTOSKRNL.EXE is missing or corrupt σε Windows XP 64bit

nikomas50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρ' ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν, έκρινα σκόπιμο να καταθέσω και εγώ την αντίστοιχη σημερινή εμπειρία μου μήπως φανεί χρήσιμη σε κάποιο μέλος.

Είχα στην άκρη ένα σκληρό δίσκο 20 Gb και αφού υπήρχε χώρος στο κουτί του υπολογιστή μου είπα να τον εγκαταστήσω και να βάλω Windows XP 64bit SP2. Εγκαταστάθηκε κανονικά το λειτουργικό σε κατάτμηση μεγέθους 12 Gb περίπου και οι οδηγοί των συσκευών και συνέχισα με τη λήψη των ενημερώσεων από το Microsoft Update. Όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν κανονικά, έως ότου τελείωσαν οι ενημερώσεις (πάνω από 600Mb) και υποχρεώθηκα να κάνω επανεκκίνηση.

Εμφανίζεται το γνωστό μήνυμα NTOSKRNL.EXE is missing or corrupt και ευτυχώς για μένα, επειδή έχω άλλα 5 λειτουργικά σε τρεις άλλους σκληρούς στον υπολογιστή μου (τους οποίους είχα αποσυνδέσει κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης) μπόρεσα να αποσυμπιέσω το αρχείο από το CD εγκατάστασης, να μετονομάσω το υπάρχον και να ρίξω το αποσυμπιεσμένο στο φάκελο συστήματος (system32). Τα Windows XP 64bit ξεκίνησαν κανονικά και συνέχισα με τις υπόλοιπες ενημερώσεις.

Μετά τη νέα επανεκκίνηση πάλι το ίδιο πρόβλημα NTOSKRNL.EXE is missing or corrupt. Κάνω αυτή τη φορά αντικατάσταση του αρχείου από το αποσυμπιεσμένο αλλά στην επανεκκίνηση το πρόβλημα εξακολουθούσε να εμφανίζεται. Κάνω μια αναζήτηση στο φάκελο των Windows και διαπιστώνω ότι υπήρχαν πάρα πολλά αρχεία NTOSKRNL.EXE στους φακέλους των ενημερώσεων, με διαφορετικές ημερομηνίες έκδοσης και διαφορετικά μεγέθη.

Δοκίμασα να λύσω το πρόβλημα αντιγράφοντας κάθε φορά ένα απ' αυτά, από το νεώτερο προς το παλαιότερο, ακόμη και από αυτό που αποσυμπίεσα από το CD εγκατάστασης αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κάνω λοιπόν αναζήτηση στο forum του Insomnia και βρίκω αυτό: http://www.insomnia...._1#entry3264011 από το οποίο στη συνέχεια οδηγήθηκα εδώ: http://www.computerh...es/ch000646.htm

Βλέποντας αυτό: Windows NT installed on a partition bigger then 7.8GB μου γεννήθηκε η ιδέα να κάνω ανασυγκρότηση του δίσκου από άλλο λειτουργικό με το PerfectDisk και "Ω! του θαύματος" το πρόβλημα λύθηκε.

Πανευτυχής από τη λύση του προβλήματος φορτώνω το λειτουργικό και επιχειρώ μια ανασυγκρότηση με το εργαλείο της Microsoft μέσα από τα Windows XP 64bit. Στην επανεκκίνηση NTOSKRNL.EXE is missing or corrupt.

Ξανά άλλο λειτουργικό, ξανά ανασυγκρότηση με το PerfectDisk, ξανά το πρόβλημα λυμένο.

Προφανώς όταν το αρχείο NTOSKRNL.EXE βρεθεί σε θέση μετά τα 7.8GB δεν μπορεί να αναγνωσθεί κατά τη διάρκεια εκκίνησης του λειτουργικού.

Ηθικόν δίδαγμα 1ο: Ποτέ δεν έχουμε μόνο ένα λειτουργικό στον υπολογιστή μας.

Ηθικόν δίδαγμα 2ο-3ο-4ο...........: Προσθέστε τα εσείς.

Δημοσ.

Καλά αυτό πλέον λύνεται με τα live cd...

Λύσε μου μία απορία...

Γιατί Windows XP 64bit :eek: :eek: :eek: ...?

Δημοσ.

Καλά αυτό πλέον λύνεται με τα live cd...

Λύσε μου μία απορία...

Γιατί Windows XP 64bit :eek: :eek: :eek: ...?

Παρέλειψα να αναφέρω ότι δοκίμασα και με recovery console, και με live cd αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν για το λόγο που ανέφερα: Την πρώτη φορά μετονόμασα το αρχείο και στη συνέχεια επικόλλησα το αποσυμπιεσμένο, οπότε τοποθετήθηκε σε θέση πριν από τα 7.8GB και ο Bootloader το βρήκε. Με την αντικατάσταση του υπάρχοντος όμως, στη θέση που βρισκόταν το αρχικό (πάνω προφανώς από τα 7.8GB) δεν το έβρισκε και έβγαζε το μήνυμα. Το μυστικό λοιπόν είναι η θέση του αρχείου στο σκληρό δίσκο. Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν βρίσκει το ntldr και βγαίνει το σχετικό μήνυμα και ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί και με partition manager περιορίζοντας την κατάτμηση του λειτουργικού στα 7.5GB. Σημειωτέον ότι έχω διακόψει πολλάκις διαδικασία εγκατάστασης λειτουργικού σε κατάτμηση ή ολόκληρο δίσκο με χωρητικότητα >= 8GB επειδή από την πρώτη κιόλας επανεκκίνηση έβγαζε ntldr is missing or corrupt και νόμιζα ότι υπάρχει πρόβλημα στο σκληρό. Μόλις τώρα θυμήθηκα ότι χθες μέσα σε όλα έκανα και λεπτομερή εξέταση του σκληρού, χωρίς να βρεθούν σφάλματα.

Τώρα όσον αφορά το "Γιατί Windows XP 64bit":

1ο Δεν το έχω ποτέ δουλέψει για να δω αν υπάρχουν όλοι οι οδηγοί συσκευών για το σύστημά μου.

2ο Χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον Windows XP 32bit στην καθημερινότητά μου γιατί τα έχω "παγωμένα" με deepfreeze και εγκαθιστώ δοκιμαστικά προγράμματα χωρίς να μένουν σκουπίδια στη registry μου και χωρίς να κινδυνεύω από τα κάθε είδους ζουζούνια που μπορεί να κουβαλούν.

3ο Για να αξιοποιούνται και τα 4GB της RAM που έχω.

4ο Διότι ήδη έχω : Windows Seven 32bit, Windows Seven 64bit, ubuntu 32bit, Mandriva 32bit, Windows XP 32bit Ελληνικά (βασικό σύστημα) και Windows XP Αγγλικά. Όλα νόμιμα (Το καθένα για να τρέχει διαφορετικά προγράμματα και να είναι όλα "ελαφριά"). Vista δε δοκίμασα διότι τα είχε η γυναίκα μου στο Laptop της και δε μου άρεσαν.

5ο Δε φτάνουν αυτά; Θέλεις και άλλα;

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλα αυτά τα λειτουργικά είναι περιττά...

Αλλά εντάξει, αφού σε βολεύουν οκ..!

Πες μου λίγο τι σύστημα έχεις και πόσο καιρό το δουλεύεις με όλα αυτά τα λειτουργικά πάνω...?

Δημοσ.

Το σύστημά μου φαίνεται στην υπογραφή μου, οι δίσκοι μου είναι: 20GB, 40GB, 2X320GB, 500GB και 1.5ΤΒ από τους οποίους οι 4 είναι μόνιμα συνδεδεμένοι και οι 2 για backup. Ευτυχώς η ASUS P5Q που έχω, υποστηρίζει εναλλαγή δίσκου εκκίνησης με F8 και έτσι δε χρειάζεται να μπαίνω διαρκώς στο BIOS ή να χρησιμοποιώ bootmanager ενιαίο και έτσι έχω τη δυνατότητα να προσθαφαιρώ σκληρούς χωρίς ο ένας να εξαρτάται από τον άλλο για ξεκίνημα. Εννοείται ότι τα λειτουργικά έχουν εγκατασταθεί στους δίσκους ενώ ήταν οι μοναδικοί συνδεδεμένοι στην Μ/Β. Το μόνο που μού δημιούργησε "πρόβλημα" ήταν to ubuntu το οποίο όταν ενημερώθηκε με αναβαθμίσεις μου πέρασε στον grub όλα τα λειτουργικά. Με 6 λειτουργικά δουλεύω εδώ και 20 μέρες που πρωτοέβαλα Linux ενώ πρώτα δούλευα με 4 Windows.

Όσο για το PerfectDisk που μου έλυσε το πρόβλημα του NTOSKRNL.exe δεν ξέρω αν το έχεις υπόψιν σου, είναι εξαιρετικό, κάνει "έξυπνη" ταξινόμηση των αρχείων στο δίσκο και είναι Microsoft Gold Certified.

Δημοσ.

Βασικά, πιστεύω, ότι όλος ο συλλογισμός σου είναι από λάθος οπτική γωνία! Θα έπρεπε να πάει κανονικά:

Ηθικόν δίδαγμα 1ο: Ποτέ δεν έχουμε windows σαν βασικό λειτουργικό στο σύστημά μας. Μπορούν να τρέξουν άνετα και σε virtual περιβάλλον.

:-D

Δημοσ.

Ηθικο διδαγμα 128ο...

Με αυτο το perfect disk εχω καταστρεψει πολλα πισια στο παρελθον.

Σε μένα δεν έχει συμβεί το παραμικρό αρνητικό με το πρόγραμμα αυτό. Έχω περάσει διαδοχικά από πολλά προγράμματα ανασυγκρότησης από την εποχή του DOS/ Widows 3.1 με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Norton, που για κείνη την περίοδο ήταν κορυφαίο, μέχρι τα σημερινά και κατέληξα σ' αυτό. Τώρα το πώς κατάφερες εσύ να καταστρέψεις "πολλά πισιά" αδυνατώ να το κατανοήσω. Πιθανόν κάτι άλλο θα φταίει, το πρόγραμμα αυτό αλλά και όλα τα παρεμφερή δε διαγράφουν κανένα αρχείο αν προηγουμένως δεν έχουν δημιουργήσει το ακριβές αντίγραφό του στην κατάλληλη θέση στο δίσκο. Θεωρητικά δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε στην περίπτωση διακοπής ρεύματος στη διάρκεια της ανασυγκρότησης, εκτός αν ο δίσκος είναι πολύ γεμάτος και συμβεί κάτι, πράγμα που δε μου έχει τύχει.

Βασικά, πιστεύω, ότι όλος ο συλλογισμός σου είναι από λάθος οπτική γωνία! Θα έπρεπε να πάει κανονικά:

:-D

Αφού έχεις την υπομονή να τρέχεις Windows σε εικονική μηχανή στον υπολογιστή της υπογραφής σου, σε ζηλεύω για την υπομονή σου. Πέρα απ' αυτό ειλικρινά η ανασυγκρότηση λύνει τα προβλήματα που προανέφερα, το δοκίμασα και με επαναφορά ενός παλιού ghost σε σκληρό 20GB που λειτούργησε κανονικά στην αρχή και μόλις πήρε τις ενημερώσεις παρουσίασε το πρόβλημα, το οποίο και πάλι διορθώθηκε μετά την ανασυγκρότηση. Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Microsoft δημιούργησε πρόβλημα αντί να λύσει. Σίγουρα πάντως το μήνυμα του τίτλου δεν οφείλεται σε ύπαρξη κατεστραμμένου αρχείου ή σε ανύπαρκτο αρχείο.

Δημοσ.

χαχα!! Αυτό είναι το test pc. Έχει τραβήξει ουκ ολίγα στον καιρό του! :P

Σοβαρά όμως τώρα, όταν μιλάμε για XP ποτέ δεν είχα καλά ξεμπερδέματα με 3rd party programs. Ή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή την έκαναν με περισσό ζήλο με αποτέλεσμα να μην ανοίγει μετά το μηχάνημα. Από εκεί και πέρα ο καθένας, βάση της εμπειρίας του και της βολής του, έχει μάθει σε μερικά προγράμματα και τα χρησιμοποιεί σε όσα pc και να κάτσει. :)

Δημοσ.

χαχα!! Αυτό είναι το test pc. Έχει τραβήξει ουκ ολίγα στον καιρό του! :P

Σοβαρά όμως τώρα, όταν μιλάμε για XP ποτέ δεν είχα καλά ξεμπερδέματα με 3rd party programs. Ή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή την έκαναν με περισσό ζήλο με αποτέλεσμα να μην ανοίγει μετά το μηχάνημα. Από εκεί και πέρα ο καθένας, βάση της εμπειρίας του και της βολής του, έχει μάθει σε μερικά προγράμματα και τα χρησιμοποιεί σε όσα pc και να κάτσει. :)

Ένας συνδυασμός ghost και deepfreeze για δοκιμές προγραμμάτων πριν την οριστική εγκατάστασή τους σε απαλλάσει από πολλούς κινδύνους, που κουβαλούν τα 3rd party programs. Όσο για τα Λινουξοειδή, για μας που δουλεύουμε τα λειτουργικά και το software της MS από το 1980 δεν είναι και τόσο εύκολο να "ξεκόψουμε" οριστικά. Για τους νέους και ειδικά τους "πληροφορικάριους" τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δημοσ.

Αυτό τώρα είναι, για τους περισσότερους, επιπλέον φασαρία. Τουλάχιστον εγώ το θεωρώ φασαρία το deepfreez. Όχι ότι έχει πλέον σημασία, μιας και μιλάμε για XP :P

Δημοσ.

Και με αυτο το DF......... τι BSOD εχω δει σε devices και να μην ξεκινανε..... αστα. Οκ ηταν σπασμενο που ειναι θεμα τυχης να σου κατσει :rolleyes:

Ρε παιδιά, μόνο εγώ είμαι ο τυχερός που δεν του έχει συμβεί τίποτε στραβό , ούτε με το deepfreeze ούτε με το perfectdisk?

Μήπως να κάναμε καμμιά δημοσκόπηση με όσους τα χρησιμοποιούν να δούμε τι θα βγει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...