xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Πως θα μπορεσω με την html+php να κανω ενα Interface για το προγραμματακι μου ? Δηλαδή αυτο που θέλω είναι να εκτελειται ενα αρχείο στον server κάθε 5 λεπτά ΑΛΛΑ μόνο του. Θα υπάρχει δηλαδη ενα αρχείο interface.php που θα περιεχει κώδικα html και στις 10:00 ακριβως θελω να εκτελείται ενα αρχείο file2.php το οποίο θα ΄δεχεται μια μεταβλητή απο το αρχείο interface.php.Το πρόβλημα είναι οτι με την μέθοδο $_POST δεν μπορεί να εκτελείται κάθε 5 λεπτά μονο του () νομιζω) γιατι θα πρέπει να επιλ΄γει ο χρήστης κάποια επιλογή την οποία θα πρέπει να στείλει.
dewn735 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Οι GET και POST δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να επικοινωνήσουν δυο σελίδες μεταξύ τους... μπορείς να αποθηκεύσεις την πληροφορία σε κάποιο cookie, αρχείο ή βάση δεδομένων και αντίστοιχα αργότερα να την διαβάσεις. Τώρα, για το ανά πέντε λεπτά που ζητάς δε πολυκατάλαβα τι θες να κάνεις: είναι ένα σκριπτάκι που θα το τρέχει ο υπολογιστής από μόνος του; μια σελίδα που, όσο μένει ανοιχτή στον client, θα στέλνει δεδομένα κάθε πέντε λεπτά; Τι ακριβώς;
xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Οι GET και POST δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να επικοινωνήσουν δυο σελίδες μεταξύ τους... μπορείς να αποθηκεύσεις την πληροφορία σε κάποιο cookie, αρχείο ή βάση δεδομένων και αντίστοιχα αργότερα να την διαβάσεις. Τώρα, για το ανά πέντε λεπτά που ζητάς δε πολυκατάλαβα τι θες να κάνεις: είναι ένα σκριπτάκι που θα το τρέχει ο υπολογιστής από μόνος του; μια σελίδα που, όσο μένει ανοιχτή στον client, θα στέλνει δεδομένα κάθε πέντε λεπτά; Τι ακριβώς; Θέλω κάθε 5 λεπτά να τρεχει ενα scriptaki που θα βρισκεται στο root directory του ftp Μου.
parsifal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τέτοιες προγραμματισμένες λειτουργίες γίνονται συνήθως με κάποιον scheduler που παρέχει το λειτουργικό σύστημα του server. Π.χ. σε Linux hosting με cron jobs. Σου δίνει δυνατότητα σεταρίσματος cron jobs ο host σου... ;
dewn735 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Υποθέτοντας ότι ο server τρέχει linux, αυτό θα σε βοηθήσει: http://www.htmlcenter.com/blog/running-php-scripts-with-cron/
xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Το cpanel ειναι αυτο ακριβως αυτό . Ναι linux τρεχει!
dewn735 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Το cpanel ειναι αυτο ακριβως αυτό . Ναι linux τρεχει! 1) Το panel έχει πρόσβαση μόνο με κωδικούς (και μην διαννοηθείς να τους δώσεις εδώ!!) 2) Δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησε ο parsifal ("Σου δίνει δυνατότητα σεταρίσματος cron jobs ο host σου... ;") - εναλλακτικά, πες μας που φιλοξενείται η σελίδα σου
xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Οπα soory. Γα να μπεις στο cpanel δωσε username+password: x3demob Δεν ειναι δικο μου φυσικά.Γι'αυτο ποσταρα το cpanel για να δει και ο parseifal αν υποστηρίζει κατι τετοιο. Στην phox.gr εχω κλεισει.
parsifal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή υποστηρίζει το cPanel στήσιμο cron jobs, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα το έχει ενεργοποιήσει ο host σου. Μπορεί μάλιστα να το έχει απενεργοποιήσει ρητά για να αποφύγει την κατανάλωση πόρων από τους χρήστες ή απλά για να το προωθεί ως χαρακτηριστικό προστιθέμενης αξίας στο ίδιο πακέτο hosting (με κάποια πρόσθετη επιβάρυνση) ή μόνο σε πιο ακριβά πακέτα.
xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δυο εχω στο μυαλο μου. 1) Αν το cpanel που εχω μπορει να υποστηριξει κατι τετοιο ( θα ρωτησω και τον host μου τι ακριβως γινεται στην περιπτωση αυτη ) 2) Δεν μπορω να χρησιμοποιησω καποια εντολη οπως αυτη -> <meta http-equiv="Refresh" content="10"> ??
dewn735 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 1) Από τη σελίδα του host: "7) Να μην εκτελεί cron tasks & schedule tasks ανά χρονικά διαστήματα μικρότερα των 20 λεπτών." (http://servers.phox.gr/web-hosting/hosting-terms) 2) Αν και μπερδεψοδουλειά (πρέπει να ανά 5 λεπτά να κάνεις redirect στο script, το οποίο θα σε γυρνάει στη προηγούμενη σελίδα και πάει έτσι το θέμα...) γίνεται. Θα πρέπει όμως να έχεις μονίμως τη σελίδα ανοιχτή στον browser σου
parsifal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 2) Δεν μπορω να χρησιμοποιησω καποια εντολη οπως αυτη -> <meta http-equiv="Refresh" content="10"> ?? Θα μπορούσες, αλλά έτσι βασίζεσαι στην προϋπόθεση να μην κλείσει ο επισκέπτης το tab του browser του που περιέχει τη σελίδα...
xarda Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δεν εχει σημασια νομιζω αν κλεισει το tab ο επισκεπτης parsifal. Το μονο που θα κανει το reload ειναι να δημιουργει νεα αρχεια τα οποια θα βρίσκονται στον ftp Μου και ο επισκεπτης απλα θα μπαινει να βλεπει αν υπάρχει καποιο νέο. Απλα θελω αυτο το πραγμα δηλαδη να εκτελειται ανα 5 λεπτα.
dewn735 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Το meta εκτελείται στη μεριά του client, επομένως το tab ή η σελίδα πρέπει να παραμένει ανοιχτό. Αν δεν το θες αυτό θα πρέπει να το εκτελεί ο server, οπότε μιλάμε πάλι για cron jobs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.